20 Ekim 2013 Pazar

"Eksiklerimizi telafi etmek istiyoruz"



Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Medical Park Antalyaspor'u tebrik etti.
      
Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada,"Kazanmak için sahada ne gerekiyorsa yaptılar ve kazandılar. Maçta birbirimize yakın oynamamız gerekirken mesafeyi açtık, rakibin pas yapmasına fırsat verdik. Oyuna hakim olamadık. İkinci yarıda üstün oynamış olsak da zaman zaman verdiğimiz kontrataklarla sıkıntılı anlar yaşadık. Oyuncularımı çabalarından dolayı tebrik ediyorum. Eksiklerimizi bundan sonraki maçlarda telafi etmek istiyoruz" dedi.
      
Oyuncu Sertan Vardar da  iki takımın da maça dengeli başladığını, ikinci yarı baskılı oynadıklarını ancak gol yollarında etkili olamadıklarını kaydetti.

Ahmet Cebe ise Antalyaspor'un iyi top oynadığını belirterek, "Rakibe çok alan verdik, pas yapmalarına müsade ettik. Pozisyonlara girdiler, golü buldular. 90 dakika boyunca pas yapa yapa üç puanı aldılar. Haftaya oynayacağımız Beşiktaş maçına odaklanacağız" dedi.

Bir attı! Pir attı!




4 maçlık galibiyet serisinin ardından Trabzonspor ile berabere kalan ve ardından milli maç arasına giren Fenerbahçe, aranın ardından çıktığı ilk sınavda da beraberlikten son anda kurtuldu.

Deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşılaşan Fenerbahçe, Sow'un golüyle öne geçmesine rağmen, Azofeifa'nın enfes frikiğine engel olamadı. Özellikle 2. yarıda galibiyet için büyük çaba harcayan ve baskı kuran Yanal'ın talebeleri, uzatmalarda sahneye çıkan Emenike ile topu gol çizgisinden geçirmeyi başardı. Fenerbahçe böylece İstanbul'a 3 puanla dönmeyi ve liderliğini sündürmeyi başardı.

Fenerbahçe, Erciyes deplasmanırda maça iyi başladı. İlk andan itibaren baskısını hissettiren sarı lacivertliler, golü de çabuk buldu. Kronometreler 9. dakikayı gösterirken, Mehmet Topuz sağdan ceza sahasına ortaladı. Pozisyonda kale önüne iyi hareketlenen Sow, topu kafayla ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Gol arayışlarını sürdüren sarı lacivertliler 19. dakikada Kuyt'la buna yaklaştı. Caner Erkin'in soldan ortasında Kuyt'ın son anda dokunduğu top kaleci Bojan Jorgacevic'den kornere çıktı.

23. dakikada ise futbolseverler çok şık bir gol izledi. Bakaye Traore'nin Webo'nun müdahalesi ile yerde kaldığı pozisyonda kazanılan serbest vuruşta topun başına Randall Azofeifa geçti. Kosta Rikalı oyuncu enfes bir şutla topu 90'dan filelerle buluşturup skoru dengeledi: 1-1

Maçın 42. dakikası Ersun Yanal'ın dikkat çeken bir hamlesine sahne oldu. 35. dakikada hakem Halis Özkahya'nın Caner'e kendisi aldatmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle gösterdiği kart sonrası milli oyuncu sinirlendi. Rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrası Caner'in kart görüp atılmasından çekinen Yanal da devrenin bile bitmesini beklemeden acilen oyuncu değişikliğini seçti ve sahaya Kadlec'i sürdü.
Fenerbahçe ilk yarıya olduğu gibi ikinci yarıya da yüksek tempoda hızlı paslaşmalarla başladı. Ancak bu anlardaki en net pozisyonu ev sahibi ekip yakaladı. 57. dakikada İbricic sol kanattan Bekir'i geçip ceza sahasına girdi ve kale sahasının hemen dışına çıkardı. Traore, çok uygun pozisyonda olmasına rağmen topa kötü vurunca, Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlike atlatmış oldu.
Bu pozisyondan 2 dakika sonra bu kez Kuyt sağ kanattan iyi geldi ve ortaladı. Webo'nun kafa vuruşunda kaleci Jorgacevic'den müdahalesi ile kornere çıktı. Baskısını sürdüren sarı lacivertliler 69'da bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinde topu kontrol eden Sow dönerek çok sert vurdu ancak kaleci Bojan Jorgacevic yine son anda topu kornere çeldi.
Galibiyet için büyük çaba harcayan Fenerbahçe'de Ersun Yanal da değişikliklerle buna katkıda bulunmaya çalıştı. 76. dakikada Emre'nin yerine Emenike'nin girmesiyle Fenerbahçe sahada 4 gol ayağına sahip oldu: Sow, Webo, Kuyt ve Emenike

Maçın uzatma anlarında kale sahası içinden yapılan vuruşta önce kaleci Jorgacevic ardından da Cem Can topu çizgi üzerinden çelince artık herkes maçın 1- sona ereceğini düşünmeye başladı.

Ancak Emenike işte buna izin vermedi! Fenerbahçe'ye döndüğünden gol atamayan ve eleştirilen Emenike, uzatmada maça damgasını vurdu! 90. dakikada 4 dakika gösterilen uzatmanın üzerinden yaklaşık 20 saniye geçmişken gelişen atakta Kuyt ortaladı, Emenike de kale önünde bitirici vuruşunu yaptı ve Fenerbahçe'yi galibiyete uçurdu: 2-1

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 19'a yükselterek, hem 3 puanı cebe indirdi hem de liderliğini korudu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Halis Özkahya, Cem Satman, Kemal Yılmaz
Kayseri Erciyesspor: Bojan, Erhan Güven, Mangane, Numan Çürüksu, Emre Öztürk, Traore (Dk. 71 Mandjeck), Cem Can, İbricic (Dk. 85 Serkan Atak), Yasin Öztekin, Azofeifa, Sinan Kaloğlu (Dk. 90 Üstün Bilgi)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Caner Erkin (Dk. 43 Kadlec), Selçuk Şahin (Dk. 58 Alper Potuk), Emre Belözoğlu (Dk. 77 Emenike), Baroni, Kuyt, Sow, Webo
Goller: Dk. 9 Sow, 90 5 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 22 Azofeifa (Kayseri Erciyesspor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Caner Erkin, Dk. 55 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Dk. 70 Numan Çürüksu, Dk. 90 Bojan (Kayseri Erciyesspor)
KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR
4. dakikada Boroni'nin yaklaşık 30 metreden çektiği şutta top üstten auta gitti.
    
9. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan Mehmet Topuz'un ortasına kale sahası içinde iyi yükselen Sow, meşin yuvarlağı kafayla filelerle buluşturdu: 0-1.
    
19. dakikada Caner Erkin'in sol kanattan korner çizgisi üzerinden ceza sahasına gönderdiği topa zor durumdaki Kuyt ayağıyla dokundu, meşin yuvarlak kaleci Bojan'a çarparak kornere çıktı.
    
22. dakikada evsahibi Kayseri Erciyesspor eşitliği yakaladı. Serbest vuruşta topun başına geçen Azofeifa yaklaşık 25 metreden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.
    
37. dakikada Sinan Kaloğlu'nun ceza sahasının sol çaprazından vuruşunda top yan ağlarda kaldı.
49. dakikada Kuyt'un sol kanattan ortasında, penaltı noktası civarında Selçuk Şahin'in kafa vurduğu top kaleci Bojan'da kaldı.
55. dakikada Azofeifa'nın yaklaşık 25 metreden çektiği şutta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
58. dakikada İbricic'in ceza sahasına gönderdiği ortaya, arka direkte müsait pozisyondaki Traore iyi vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.
61. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya altı pas üzerinde Webo'nun kafa vuruşunda, kaleci Bojan son anda topu elleriyle kornere çeldi.
87. dakikada Azofeifa'nın kullandığı serbest vuruşta topu kaleci Volkan Demirel kontrol etti.
89. dakikada Kuyt, ceza sahasında önünde bulduğu meşin yuvarlağı bekletmeden vurdu, top üstten auta çıktı.
90 5. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Sol kanattan Kuyt'un ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte Emenike, kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-2

"Ersun hoca, Caner'i çıkardığına göre..."




Fenerbahçe'ye uzatmalarda gelen golle yenilen Erciyesspor'da Caner tepkisi var! Kayseri ekibinin teknik direktörü Fuat Çapa, kırmızı kart tartışmalarına konu olan ve Ersun Yanal tarafından 42. dakikada apar topar oyundan alınan Caner için "Ersun hoca orada bir şey görmeseydi Caner kalitesindeki bir oyuncuyu devrenin bitimine 3 dakika kala değiştirmezdi" yorumunda bulundu.

2-1 yenildikleri Fenerbahçe maçı sonrası NTV Spor'un canlı yayınında Erbatur Ergenekon'un sorularını yanıtlayan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa öncelikle maçı değerlendirdi.

"Maç beklediğimiz ve istediğimiz gibi gitti" diyen Çapa, Fenerbahçe'nin maçlarda devrelerin ilk 15 ve son 5 dakikasında baskılı olduğunu bildiklerini vurguladı. Fenerbahçe'nin bu şekilde ilk golü bulduğunu, ardından kendilerinin beraberliği sağladıklarını hatırlatan Çapa, "1-1'den sonra kontraataklar yakaladık, son pas ve vuruşları iyi yapsak öne geçerdik" dedi. 

İkinci yarıda Fenerbahçe'nin baskılı oynuyor gözükse de çok pozisyon üretemediğini savunan Fuat Çapa, "Kalecimizin çıkardığı iyi toplar var ama bizim de kaçırdığımız pozisyonlar var. Taktiksel anlamda iyi oynadık, iyi mücadele ettik ama sonuç bizi memnun etmedi" diye konuştu.

Sarı kartı bulunan Caner'in rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrası 2. sarıdan veya kırmızıdan atılması gerektiği yönündeki tepkilerin sorulması üzerine ise Fuat Çapa, pozisyonu yorumlamaktan kaçındı. "Pozisyona sonra bakmak lazım" diyen Çapa ardından sözlerini şöyle sürdürdü: "Caner bu sezonun en flaş ismi. Fenerbahçe'ye ve Milli Takım'a yaptığı katkılar üst düzey. Bu tip bir oyuncunun 42. dakikada değişmesi normal değil. Ersun hoca orada birşey görmeseydi Caner kalitesindeki bir oyuncuyu devrenin bitimine 3 dakika kala değiştirmezdi."

Trabzon tekledi!



Bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, Sivasspor’u konuk etti. Zirve yarışını kayıpsız sürdürmek için maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkan Bordo Mavililer, 10 kişi tamamladığı maçta golü bulamayınca 0-0'a ve 1 puana razı oldu. Fenerbahçe'nin ardından Sivasspor ile de barebere kalan Trabzonspor böylece üst üste 2. maçından 1 puanla ayrılmış oldu.

Mustafa Yumlu'nun atıldığı 62. dakikaya kadar üstün bir oyun sergileyen, Trabzonspor bu süreçte bir türlü aradığı golü bulamadı. 10 kişi kaldıktan sonra ise Sivasspor'un baskısıyla karşılaşan Bordo Mavililer, kalesini gole kapadı ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 14'e, Sivasspor ise 13'e çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR...
3. dakikada Adrian'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde topu kontrol eden Olcan'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
18. dakikada Adrian'ın pasında, savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Malouda'nın kaleci Korcan Çelikay ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, meşin yuvarlak son anda yatarak araya giren Da Costa'ya çarpıp kornere gitti.
21. dakikada Mustafa Yumlu'nun derinleme pasında, kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Henrique'nin şutunda, top kaleci Korcan Çelikay'dan döndü. Dönen topu Yusuf Erdoğan tamamlamak istedi ancak bu kez meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.
25. dakikada Kadir Bekmezci'nin kafa ile indirdiği topu Taouil kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak savunmadan dönerek Navratil'in önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda bu kez top savunmada Bamba'ya çarparak uzaklaştı.

27. dakikada Olcan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Malouda'nın şutunda, kaleci Korcan Çelikay sol üst köşeye uzanarak tehlikeyi önledi.
37. dakikada Olcan'ın soldan yerden ortasına altı pas içinde son anda müdahale eden Da Costa, Henrique'den önce topa ayak koyarak tehlikeyi önledi.
43. dakikada soldan ceza alanına giren Burhan Eşer, Yusuf Erdoğan ile girdiği mücadelede yere düştü. Bu pozisyonda penaltı bekleyen Sivasspor'da oyuncular ve teknik heyet pozisyona itiraz etti. Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, yedek kulübesindeki kaleci antrenörü Murat Göksu'yu tribüne gönderdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.
Da Costa'dan muhteşem şut ve Onur'dan aynı güzellikte kurtarış! Sivasspor'un defans oyuncusu Da Costa, 54. dakikada rakip yarı alanın ortalarından çok sert vurdu ancak kaleci Onur topu çelmeyi başardı.
Sivasspor'lu oyuncu Ziya'ya dirsek atan Mustafa Yumlu, 62. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Ev sahibi ekibin 10 kişi kalmasının ardından, Sivasspor rakip kalede etkili ataklar geliştirdi.
66. dakikada sol kanattan kazanılan korneri Cicinho kullandı. Cicinho'nun ön direğe ortasına hareketlenen Manuel Da Costa kafayı vurdu. Da Costa'nın uzak direğe yönelen kafa vuruşunda kaleci Onur Kıvrak topu iyi bir refleksle çelmeyi başardı.
Malouda etkili geldi. Orta alanda topla buluşan Adrian Mierzejewski takımını hızlı hücuma çıkardı. Jakub Navratil'den şık bir çalımla sıyrılan Adrian sağdan hareketlenen Florent Malouda'ya pasını verdi. Sağdan ceza alanına giren Fransız oyuncu şut atmakta geç kalınca Manuel Da Costa kademeye gelerek pozisyonunu bozdu ve ardından kaleci Korcan Çelikay topa hakim oldu.

Mücadeleden gol sesi çıkmadı ve takımlargolsüz eşitlikle sahadan ayrıldı.

Bu skorla Trabznospor puanını 14'e yükseltti ve 4. sırada yer aldı. Sivasspor da 13'e yükseltti.

TRABZONSPOR: 0 - SİVASSPOR: 0
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Bamba, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Zokora,  Adrian (Dk. 77  Zeki Yavru), Malouda (Dk. 86 Emre Güral), Olcan Adın, Yusuf Erdoğan, Henrique (Dk. 61 Abdülkadir Özdemir)
Sivasspor: Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Navratil, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Burhan Eşer (Dk. 64 Djebbour), Aydın Karabulut (Dk. 79 Abdülkadir Özgen), Taouil, Aatif Chahechouhe
Kırmızı kart: Dk. 62 Mustafa Yumlu (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Da Costa, Dk. 62 Ziya Erdal, Dk. 80 Kadir Bekmezci, Dk. 90 Taouil (Sivasspor)

FENER FARKA KOŞTU!



Beko Basketbol Ligi'ndeki önemli maçta Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'i 84-65 yendi.
    
Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Gordon ve Savanovic'in basketleriyle 4-0 öne geçerken, Bjelica ve Bogdanovic ile üst üste iki 3 sayılık basket bulan Fenerbahçe Ülker, 3. dakikada skoru 6-4 lehine çevirdi. 4. dakikada Cedi Osman'ın basketiyle eşitliği sağlayıp daha sonra öne geçen Anadolu Efes takım halinde hücumda daha etkili ve isabetli oynayarak 7. dakikanın içinde Savanovic'in basketiyle 10 sayılık farka ulaştı: 18-8. Fenerbahçe Ülker aldığı moladan sonra oyuna daha dirençli döndü. Savunmadaki baskısını  artırarak
 periyodun sonuna kadar 3,5 dakikalık sürede rakibine sadece 3 sayı şansı tanıyan sarı-lacivertliler, Bogdanovic ve Zoric'in sayılarıyla farkı 4'e kadar düşürdü ve ilk çeyrek 21-17 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçildi.
    
Mücadelede ikinci çeyrek çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı basketlerle süren maçta periyodun ortalarından itibaren temposunu artıran sarı-lacivertliler, McCalebb, Vidmar ve Bogdanovic'in sayılarıyla farkı kapatıp, 18. dakikada Preldzic'in 3 sayılık basketiyle 35-33 öne geçti. İlk yarının bitimine 14.2 saniye kala Preldzic'in 3 sayılık basketiyle skoru 42-37'ye taşıyan Fenerbahçe Ülker, devreyi de 42-38 önde tamamladı.
    
İlk yarıda Fenerbahçe Ülker adına en skorer oyuncu 16 sayı ile Bogdanovic olurken, Anadolu Efes'te Savanovic 11 sayı kaydetti.
    
Melih Mahmutoğlu ile 3. çeyreğin hemen başında bulduğu sayılarla 22. dakikada 9 sayılık farka (47-38) ulaşarak ikinci yarıya iyi bir giriş yapan sarı-lacivertli ekip, hücumdaki etkinliğini yitirip savunmada sorunlar yaşayan rakibi karşısında 25. dakikanın son seniyelerinde  Preldzic'in basketiyle 16 sayı farkı (58-42) yakaladı. Bu dakikadan sonra savunmada daha dikkatli oynayarak Fenerbahçe Ülker'i durduran Anadolu Efes, 6-0'lık seriyle 29. dakikada farkı 10'a (58-48) düşürdüyse de sarı-lacivertliler son çeyreğe 59-50 önde girdi.
Son çeyreğe iyi giren Fenerbahçe Ülker, oyun disiplininden uzaklaşan rakibi karşısında, günün başarılı ismi Bogdanovic'in skorer oyunuyla farkı yeniden açmaya başladı. 36. dakikada Preldzic'in kaydettiği basketle 24 sayılık (76-52) farka ulaşan sarı-lacivertli ekip, karşılaşmadan da 84-65 galip ayrıldı.
    
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Engin Kennerman, Recep Ankaralı, Sinan İşgüder
    
Fenerbahçe Ülker: Melih Mahmutoğlu 7, Kenan Sipahi 2, Bogdanovic 24, Bjelica 10, Vidmar 8, Preldzic 14, Zoric 7, McCalebb 7, Ömer Onan, İzzet Türkyılmaz, Metecan Birsen 5, Ayberk Olmaz
Anadolu Efes: Planinic 3, Cedi Osman 4, Gordon 8, Savanovic 14, Semih Erden 14, Hopson 6,  Birkan Batuk 3, Emircan Koşut 2, Vasileidadis 7, Doğuş Balbay 4
    
1. Periyot: 17-21
Devre: 42-38
3. Periyot: 59-50

DERBİ ASLANI!




Beko Basketbol Ligi 2. haftasında Galatasaray Liv Hospital, derbi mücadelesinde Beşiktaş Integral Forex ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi'de oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 87-82 skorla Galatasaray LH oldu.
Sarı-kırmızılılarda Zoran Erceg ve Jamont Gordon 19 sayıyla oynarken, Beşiktaş'ta Perkins'in 20 sayı 8 ribaunt 6 asistlik performansı yeterli olmadı.
Galatasaray'ın yıldız oyun kurucusu Carlos Arroyo'nun yüksek ateş nedeniyle kadrodan çıkartıldığı maçta dış atışlardaki performansı merak konusuyken bu eksiklik sarı-kırmızılıların istatistiğini pek etkilemedi. Jamont Gordon ve Zoran Erceg Aslan'ın skor yükünü çektiği periyotta Beşiktaş Integral Forex'de Perkins ön plandaydı. Amerikalı oyuncunun sayıları siyah-beyazlılara yetmedi ve Galatasaray ilk çeyreği 21-15 önde kapattı.
Derbinin ikinci periyodunda da Galatasaray Liv Hospital yüksek yüzdeli atışlar Domercant ile devam etti. Muratcan Güler ve Perkins'in sayılarıyla toparlanan Beşiktaş Integral Forex, rakibinin top kayıplarını da iyi değerlendirdi. Kartal, devrenin sonuna doğru 14 sayılık farkı eritmeyi başarsa da ikinci çeyrek 44-41 Galatasaray üstünlüğüyle noktalandı.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf Galatasaray Liv Hospital oldu ancak maça tutunan Beşiktaş Integral Forex periyod ortasında skor üstünlüğünü eline geçirdi. Kıyasıya çekişmenin yaşandığı bölümde Galatasaray, Gordon ve Domercant'ın sayılarıyla yeninden öne geçmeyi başardı ve son çeyreğe 63-61 önde girmeyi başardı.
Skor üstünlüğünün birkaç kez el değiştirdiği son çeyrekte Galatasaray Liv Hospital ilerleyen dakikalarda ribaunt üstünlüğü ile avantajı yeniden eline geçiren taraf oldu. Taraftarının da desteğini arkasına alana son şampiyon, Beşiktaş'ın boş döndüğü hücumları iyi değerlendirdi ve rakibini 87-82'lik skorla devirdi.
ATAMAN'DAN İSYANGalatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, derbinin başlangıç saatine tepki gösterdi.
    
Karşılaşma öncesi Lig TV'nin sorularını yanıtlayan deneyimli antrenör, derbinin saat 13.00'te oynatılmasının yayıncı kuruluşun da etkisi olduğunu dile getirdi ve seyirci sayısını ciddi biçimde etkilediğini belirtti. Ataman, "Galatasaray-Beşiktaş derbisinin bu kadar sıradanlaştırılması Türk basketbolu adına ayıptır" ifadesini kullandı.
    
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Fatih Arslanoğlu, Ziya Özorhon
    
Galatasaray Liv Hospital: Ender Arslan 12, Gordon 19, Göksenin Köksal 8, Erceg 19, Furkan Aldemir 1, Sinan Güler 2, Domercant 6, Javai 5, Markoishvili 5, Ersin Dağlı 8, Cenk Akyol 2
Beşiktaş İntegral Forex: Perkins 20, Lofton 15, Caner Topaloğlu 8, Ruzic, Buckman 7, Muratcan Güler 14, Iverson 9, Gökhan Şirin 9, Broekhoff, Kartal Özmızrak
    
1. Periyot: 21-15
Devre: 44-41
3. Periyot: 63-61
Beş faulle oyundan çıkanlar: 38.03 Gökhan Şirin, 39.35 Muratcan Güler (Beşiktaş İntegral Forex)

Gaziantep'te kardeş payı




Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Gaziantepspor sahasında Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi.
Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşma 3-3 eşitlikle sona ererken, takımlar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Gaziantepspor puanını 8’e çıkartırken, Torku Konyaspor da 10 puana yükseldi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Torku Konyaspor, 36. dakikada Gekas’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Rakibine Cenk Tosun ile 38. dakikada cevap veren Gaziantepspor skoru 1-1 yaptı. İlk yarıda başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.
İkinci yarıya hızlı giren Gaziantepspor, 53 ve 59. dakikada Traore’nin attığı gollerle 3-1 öne geçti. Oyundan kopmayan Torku Konyaspor, 66. dakikada Recep Aydın ile skoru 3-2 yaptı ve farkı 1’e indirdi.

Maçta son sözü söyleyen isim Torku Konyaspor’dan Hasan Kabze oldu. Hasan 69. dakikada rakip fileleri havalandırdı ve maçın skorunu belirlerdi: 3-3.

GAZİANTEPSPOR: 3 - TORKU KONYASPOR: 3
Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Mete Kalkavan, Erdem Bayık, Arkın Akgöl
Gaziantepspor: Serdar Kulbilge, Şenol Can, Medunjanin (Dk. 64 Milevsky), Kecojevic, Bekir Ozan Has, Muhammet Demir (Dk. 72 Turgut Doğan Şahin), Traore, Ekrem Hayyam Dağ, Stankevicius, Cenk Tosun, Stilic (Dk. 64 Orhan Gülle)
Torku Konyaspor: İtandje, Erdinç Yavuz, Mehmet Güven (Dk. 84 Borek), Ali Çamdalı, Erdal Kılıçarslan (Dk. 64 Hasan Kabze), Ergün Teber, Recey Aydın (Dk. 89 Ömer Ali Şahiner), Gkekas, Braune, Ali Turan, Selim Ay
Goller: Dk. 38 Cenk Tosun, Dk. 53-58 Traore (Gaziantepspor), Dk. 35 Gkekas, Dk. 66 Recep Aydın, Dk. 69 Hasan Kabze (Torku Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 51 Ali Çamdalı (Torku Konyaspor), Dk. 90 Bekir Ozan Has (Gaziantepspor)
    
MAÇTAN DAKİKALAR
9. dakikada Traore, Torku Konyaspor ceza alanı içinde aldığı topu Stilic'e aktardı, bu futbolcunun sert şutunda, top kalecinin kucağında kaldı.
20. dakikida Gaziantepspor ceza alanı içinde topla buluşan Erdal Kılıçarslan, Gkekas'a pas verdi. Gkekas'ın şutunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
22. dakikada Şenol Can'ın hatalı pasında topa sahip olan Gkekas, kaleci Serdar Kulbilge ile karşı karşıya kaldı. Gkekas, kaleciyi de çalımladı ancak topu ayağından fazla açınca pozisyon autla sonuçlandı.
 35. dakikada Torku Konyaspor, golu buldu. Recep Aydın'ın pasında ceza alanı önünden topla buluşan Gkekas'a vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1
38. dakikada Stilic'in Torku Konyaspor ceza alanına ortaladığı topu iyi takip eden Cenk Tosun, düzgün vuruşla beraberlik golünü kaydetti: 1-1
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

İKİNCİ DEVRE
53. dakikida Muhammet Demir'in ceza alanına ortasında topu kontrol eden Traore, sert şutla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1
58. dakikada Medunjanin, Torku Konyaspor ceza alanında Traore'ye pas attı. Bu futbolcunun vuruşunda, top ağlara gitti: 3-1
66. dakikida Hasan Kabze'nin şutunda kaleci Serdar Kulbilge topu çeldi. Recep Aydın, dönen topu ağlara gönderdi: 3-2
67. dakikada Muhammet'in sol çaprazdan Torku Konyaspor ceza alanına ortaladığı topa Milevsky vurdu. Meşin yuvarlak, üst direğe çarparak auta çıktı.
69. dakikida Gkekas'ın pasında topla buluşan Hasan Kabze, takımının beraberlik golünü attı: 3-3
Karşılaşma 3-3 tamamlandı.

Fiorentina'dan müthiş geri dönüş!




İtalya Serie A'da 8. hafta maçında zirve mücadelesi veren Juventus, iki farklı öne geçtiği karşılaşmada Fiorentina'nın müthiş geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.
Juventus, 37. dakikada penaltıdan Tevez ve 40. dakikada Pogba'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi.
İkinci devreye Fiorentina rüzgar gibi başladı. 66. dakikada kazanılıan penaltıyı gole çeviren Rossi, 76. dakikada bir gol daha atarak skora eşitliği getirdi:2-2.
78. dakikada ise oyuna sonradan dahil olan Joaquin fileleri havalandırarak takımını ilk kez öne geçirdi:3-2. Maçın yıldızı Rossi, 81. dakikada bir gol daha atarak skoru 4-2'ye getirdi. Bu gol aynı zamanda maçında skorunu tayin etti. Fiorentina müthiş bir geri dönüşe imza atarak Juventus'u 4-2 mağlup ederek Serie A'da haftaya damgasını vurdu.

Bu mağlubiyetin ardından Juventus, sezonun ilk yenilgisini alarak zirve yolunda ağır bir yara aldı ve 20 puanda kaldı. Fiorentina ise 13 puana yükselerek bu sezonki üçüncü galibiyetini elde etti.

SERIE A'DA GÜNÜN DİĞER SONUÇLARI
Atalanta 2 - 1 Lazio
Genoa 2 - 1 Chievo
Verona 3 - 2 Parma
Livorno 1 - 2 Sampdoria
Sassuolo 2
 - 1 Bologna

Galatasaray'da Hakan Balta şoku!



Galatasaray'da Kardemir Karabükspor maçında sakatlanıp oyundan çıkan Hakan Balta'nın 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Karşılaşmadan sonra hastaneye kaldırılan tecrübeli oyuncunun MR'ı çekilmiş ve iç yan bağlarinda esneme tespit edilmişti. Hakan, Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag ve ligdeki Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarında forma giyemeyecek.

Öte yandan uzun süredir sakatlğı devam eden Hamit Altıntop'un tedavisine yoğun bir şekilde devam ediliyor. Tecrübeli oyuncunun belindeki sinir sıkışmasının dünyaca ünlü doktorlar tarafından yakından takip edildiği öğrenildi.
Bayern Münih ve Real Madrid'de forma giyerken de benzer sıkıntıdan dolayı 4.5 ay sahalardan uzak kalan başarılı oyuncunun ameliyat olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Hamit'in ameliyat olması durumunda takıma ancak ligin ikinci yarısında katılma ihtimali bulunuyor.

Sporun Manşetleri (20 Ekim 2013)











Bayern Münih'te Dante üzüntüsü



Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in savunma oyuncusu Dante'nin sakatlığı nedeniyle iki hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi.
Bayern Münih Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, dünkü Mainz 05 maçının ilk yarısında Zdenek Pospech ile girdiği ikili mücadelede aldığı darbenin ardından Dante'nin sol ayak bileğinde derin bir yara açıldı. Maçın devre arasında takım doktoru Hans-Wilhelm Müller Wohlfahrt tarafından yarasına dikiş atılan ve bu nedenle ikinci yarıya devam edemeyen futbolcunun yaklaşık 2 hafta oynayamayacağı kaydedildi.
Bu arada, Franck Ribery'nin sağ ayak bileğindeki hafif sakatlığı nedeniyle Mainz 05 karşısında forma giyemediği belirtildi. Antrenmanda sakatlık geçirdiğini belirten Fransız futbolcu, durumuyla ilgili, "Çok ağır bir şey yok. Ben oynamak istedim, ancak doktor 'risk çok yüksek' dedi" ifadelerini kullandı.
Avrupa'da yılın en iyi oyuncusu seçilen Ribery, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 23 Ekim Çarşamba günü Viktoria Plzen ile yapacakları maça yetişmek istediğini kaydetti.

Avustralya'da Lorenzo güldü


MotoGP sezonunun 16. yarışı Avustralya Grand Prix'sini kazanan Yamaha'nın İspanyol sürücüsü Jorge Lorenzo, şampiyona lideri Marc Marquez'in diskalifiye edilmesiyle puan farkını 18'e indirdi.
Motosiklet yarışlarının en önemli organizasyonu MotoGP'de sezonunun 16. yarışı, Avustralya'nın Victoria eyaletine bağlı Phillip Adası'nda, 4 bin 448 metre uzunluğundaki adayla aynı adı taşıyan pistte koşuldu.
Lastik sağlayıcı firmanın, arka lastiklerin 10 turdan fazla kullanılması halinde güvenlik zaafiyeti yaratabileceğini açıklamasıyla 27 yerine 19 tur üzerinden düzenlenen yarışa, "pole pozisyonu"ndan başlayan Yamaha'nın İspanyol sürücüsü Jorge Lorenzo sorunsuz start aldı. Beşinci sıradan başlayan Repsol Honda'dan Dani Pedrosa, bir ara ikinciliğe yükselse de ilk turu üçüncü sırada geçti. Pedrosa'nın şampiyona lideri takım arkadaşı Marc Marquez ise ilk turu ikinci sırada tamamladı.
Pedrosa, 9. turda pite girince Lorenzo-Marquez ikilisi önde yalnız kaldı. Sonraki turda Lorenzo, her pilotun en geç 10. turda "pit stop" yapmasını öngören yarış kuralları gereği pite yönelirken, Marquez pistte kalmayı sürdürdü. Yarış komiserleri, "pit stop"lar sonrası ikinci olarak piste dönen Marquez'in, yarış dışı kalmasına karar verdi.

Liderliğini yarışın sonuna kadar koruyan Lorenzo, 29:07.155'lik derecesiyle bu sezon 6., kariyerindeki 29. yarış galibiyetini elde etti. Yarış dışı kalan Marquez'in takım arkadaşı Pedrosa'nın, liderin 6.936 saniye gerisinde ikinci olduğu yarışta, bir başka Yamaha pilotu Valentino Rossi, takım arkadaşı Lorenzo'nun 12.344 saniye arkasında podyumun son basamağına çıktı.
Puanını 280'e yükselten Lorenzo, şampiyona lideri Marquez ile arasındaki puan farkını 18'e düşürdü. Pedrosa ise 264 puanla bu ikiliyi izledi.
MotoGP'de, sezonun 17. yarışı Japonya Grand Prix'si 27 Ekim'de koşulacak.
YARIŞTA İLK 10Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:
1. Jorge Lorenzo (Yamaha)
2. Dani Pedrosa (Repsol Honda)
3. Valentino Rossi (Yamaha)
4. Cal Crutchlow (Monster Yamaha Tech 3)
5. Alvaro Bautista (GO&FUN Honda Gresini)
6. Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3)
7. Nicky Hayden (Ducati)
8. Andrea Iannone (Energy T.I. Pramac)
9. Andrea Dovizioso (Ducati)
10. Randy De Puniet (Power Electronics Aspar)

Atletico Madrid tepetaklak!



La Liga'nın 9. haftasında Espanyol, NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Atletico Madrid'i konuk etti.

Önce Barcelona, ardından da Atletico Madrid; La Liga'da puan kaybetti. 8'de 8 ile lige başlayan Madrid ekibi, Espanyol'a 1-0 mağlup oldu ve ligdeki ilk yenilgisini aldı. Puanını 25'e yükselten Barça'nın ardından 24 puanlı Atletico Madrid'in zirve takibi sürerken; Espanyol da hanesine 14. puanını yazdırdı.
İlk yarıdaki tek tehlikeli pozisyonda Atletico Madrid, Koke ile gole yaklaştı. 38. dakikada direkten dönen topun ardından soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. Karşılaşmanın 54. dakikasında Espanyol üstünlüğü yakaladı. Ev sahibi takım sol kanattan etkili geldi. Altıpasa gelen ortada, karambolde Sergio Garcia ayağını uzatsa da meşin yuvarlak Atletico Madrid kalecisi Courtois'nın ayağına çarparak filelerle buluştu.
Skorda geriye düşen Atletico Madrid'de Simone, tüm kozlarını oyuna sürdü. Gol yollarında etkili üç ismini oyuna alan Simone'nin takımı skoru değiştirmek adına Espanyol kalesine yüklendi. Arda Turan, 58. dakikada oyuna girmesinin ardından Atletico hücumlarına güç katarken, 68. dakikada Diego Costa mutlak gol pozisyonunu değerlendiremeyince skor değişmedi.
Karşılaşmanın son dakikalarında oyunun temposu yükseldi. Madrid kalecisi Courtois da Espanyol kalesinde gol aradı ama Atletico Madrid eşitliği getirecek golü son düdüğe kadar bulamadı.
Karşılaşma ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İspanya'da sürprizler haftası



İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) oynanan 9. hafta maçları sürprizlerle başladı.
Lider Barcelona deplasmanda Osasuna ile 0-0 berabere kalırken, en yakın takipçisi Atletico Madrid deplasmanda Espanyol'a 1-0 yenilerek ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.
Ligin namağlup tek takımı olan Barcelona, Osasuna deplasmanında aldığı beraberlikle, 1968-69 sezonunda Real Madrid'in kırdığı lige 9'da 9 galibiyetle başlama rekorunu egale etme şansını yitirdi.
Katalan ekibinde en sevindirici haber kaptan Carles Puyol'un sakatlıktan kurtulup ilk 11'de yerini alması oldu. Hafif sakatlığı sona eren Arjantinli Messi de ikinci yarıda Xavi'nin yerine oyuna girdi.
ATLETICO MADRID FIRSAT TEPTİ
Barcelona'nın beraberliğinin ardından liderlik koltuğuna oturma fırsatını yakalayan Atletico Madrid ise Espanyol deplasmanda aldığı yenilgiyle fırsat tepti.
Bu sezon 8'de 8 yaparak kulüp tarihindeki en iyi lig başlangıcını yapan Atletico Madrid, Espanyol deplasmanında aldığı yenilgiye rağmen lider Barcelona'nın (25 puan) bir puan gerisinde ikincilikteki yerini korudu.
Maçın 53. dakikasında kaleci Courtois'nın hatasıyla 1-0 yenik duruma düşen Atletico'da yedek kulübesinde oturan Arda Turan, 57. dakikada Raul Garcia'nın yerine oyuna girdi.
ZİRVEDE HAFTANIN EN KAZANÇLI TAKIMI REAL MADRID
Ligin zirvesinde haftanın en kazançlı takımı ise Malaga'yı 2-0 yenen Real Madrid oldu.
Lider Barcelona ile olan puan farkını 3'e indiren Real Madrid, 26 Ekim'de deplasmanda oynayacağı El Clasico öncesinde moral buldu.
Son haftalarda eleştirilen bir futbol oynayan Real Madrid, Malaga karşısında iyi bir futbol ortaya koyarak beğeni topladı. Di Maria (Dk. 46) ve Ronaldo'nun (Dk. 91) gollerini ile Malaga'yı geçen Real Madrid'in farka gitmesini sahanın en iyisi olan kaleci Willy Caballero önledi.
Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Carlo Ancelotti, ''İyi bir maç oldu. Takımımın oyunu hoşuma gitti. İyi savunma yaptık. Daha agresiftik ve çok gol pozisyonu yakaladık. Umarım gelecek maçlar da aynı yoğunluk devam eder'' dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da yer aldığı B Grubu'nda bulunan Real Madrid, 23 Ekim'de sahasında Juventus'la karşılaşacak.

Play-Off eşleşmeleri belli oluyor



Brezilya'nın 12 Haziran-13 Temmuz 2014 tarihlerinde evsahipliği yapacağı 2014 Dünya Kupası'nın Avrupa kıtası play-off eşleşmeleri yarın TSİ 15.00'de yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.
Avrupa kıtası eleme gruplarında ikinci sırada yer alan en iyi 8 takımın, 2014 Dünya Kupası biletini almak için mücadele edeceği play-off turu eşleşmelerinde, hangi ülkelerin birbirine rakip olacağı sorusu, İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan FIFA Genel Merkezi'ndeki kura çekimiyle cevabını bulacak.
Kura çekimini, Dünya Kupası elemelerinin başındaki Gordon Savic ve son iki Dünya Kupası'nda İsviçre forması giyen eski futbolcu Alexander Frei gerçekleştirecek.
FIFA ekim ayı dünya sıralamasında 14. olan Portekiz, 15. olan Yunanistan, 18. olan Hırvatistan ve 20. olan Ukrayna, seri başı olarak 1. torbada yer alacak. 1998 Dünya Kupası şampiyonu Fransa (21), İsveç (25), Romanya (29) ve İzlanda (46) ise kura çekimine 2. torbadan katılacak.

Mesut Özil kariyerinin ilk kafa golünü attı



İngiltere Premier Ligi'nin 8. hafta maçında Arsenal evinde Norwich City'yi 4-1 mağlup ederken Mesut Özil, kariyerinin ilk kafa golüne imza attı.
Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmada takımının iki golünü kaydeden Türk asıllı Alman yıldız, 58. dakikada Olivier Giroud'nun ortasına güzel bir kafa vuruşu yaparak kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi.
15 Ekim'de doğum gününü kutlayan Mesut Özil, maçın ardından kişisel twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Norwich'e attığım kafa golü benim için geç bir doğum günü hediyesi oldu" yorumunu yaptı.
Alman internet sitesi "www.transfermarkt.de"de yayınlanan istatistiklerine göre yıldız futbolcu profesyonel futbol yaşamında şimdiye kadar 88 gole imza atarken, ilk kafa golünü ise Norwich City'ye karşı kaydetmiş oldu.

Barış Ermiş'ten Fenerbahçe'ye kötü haber!



Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Barış Ermiş, Beko Basketbol Ligi'nde bugün Anadolu Efes ile yapacakları maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.
      
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın doktoru Koray Tarımcı, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, sağ eline aldığı darbeden dolayı sakatlık geçiren Barış'ın, bugünkü mücadelede görev yapamayacağını bildirdi.
      
Tarımcı, açıklamasında, "Dün akşam antrenmanında sağ eline darbe alan oyuncumuz Barış Ermiş'in bugün yapılan tetkikleri sonrasında Anadolu Efes maçında oynayamayacağı anlaşılmıştır" ifadesini kullandı.

Milan'dan tek kurşun!




İtalya Serie A'da Milan, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta Udinese'yi evinde 1-0 mağlup etti.
Maçın ilk yarısında rakibine göre daha üstün olan ev sahibi Milan, 23. dakikada Valter Birsa'nın golüyle 1-0 öne geçti.
Mücadelenin ilk devresi de Milan'ın tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıda ise ev sahibi, zaman zaman maçın temposunu düşürdü. Buna rağmen ikinci golü de kovalayan Milan, bu golü bulamadı.

Son dakikalarda Milan kalesinde baskı kuran Udinese de gol bulamayınca mücadele, ilk yarıdaki tek Milan golüyle 1-0 sonuçlandı.
Ev sahibi, bu galibiyetle Serie A'daki puanını 11'e çıkardı. Udinese ise 10 puanda kaldı.

Bayern ikinci yarıda uyandı!



Almanya Bundesliga'nın lideri Bayern Münih, ilk yarısını 1-0 yenik durumda kapattığı maçın ikinci yarısında oynadığı oyunla Mainz'ı 4-1 mağlup etti.
Mücadelenin ilk yarında ev sahibi, tüm baskısına rağmen skoru değiştiremedi. Ancak devrenin son dakikasında sürpriz bir gol geldi. Konuk takım Mainz, Shawn Parker'ın golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.
İkinci yarıda ise oyuna giren Mario Götze, takımını oldukça hareketlendirdi. Önce 50'de Arjen Robben, skora 1-1'lik eşitliği getirdi. 2 dakika sonra da Thomas Müller, Bayern Münih'i 2-1 öne geçirdi.
Üst üste bulduğu gollerle skorda öne geçen Bavyera ekibi, 69'uncu dakikada farkı 2'ye çıkardı. Mario Mandzukic, skoru 3-1'e getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında rahat bir oyun sergileyen Bayern Münih, 82'nci dakikada Thomas Müller'in kaydettiği golün ardından 4-1'i yakaladı.
Mücadelede başka gol olmadı ve Bayern Münih, ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçı 4-1 kazanarak, Bundesliga'da 23 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Mainz ise 10 puanda kaldı.

Lualua: Hakemler gerçekten çok kötülerdi



Kardemir Karabüksporlu futbolcu Lualua ise mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, "Bu mağlubiyeti hak etmedik. Çok iyi bir futbol ortaya koyduk ama olmayınca olmuyor. Hakem bugün kötü bir yönetim ortaya koydu" ifadelerini kullandı.
      
Maçın sonunda hakemlere gösterdiği tepkinin sorulması üzerine Lualua, "Gerçekten çok kötülerdi, o yüzden bir tepki ortaya koydum. Hakem maçta biraz taraflı bir yönetim ortaya koydu. Adil bir yönetim göstermeleri gerekiyordu. Bu nedenle tepki gösterdim" şeklinde konuştu.
      
Kaleci Boy Waterman da iyi mücadele ettiklerini, ancak hak etmedikleri bir sonuç aldıklarını dile getirdi.