19 Ekim 2013 Cumartesi

Chelsea evinde kral!



Premier Lig'in 8. haftasında Stamdord Brigde'de Chelsea, Cardiff'i ağırladı.
Karşılaşmanın 11. dakikasında Stamdord Brigde soğuk rüzgarlar esti. Konuk takım Jordon Mutch ile skorda üstünlüğü eline aldı. 33. dakikada sahne alan Eden Hazard skora dengeyi getirdi ve mücadelenin ilk 45 dakikası eşitlikle sona erdi.
Bu sezon takıma katılan Samuel Eto'o 67'de takımını öne geçiren gole imza attı. Skorda üstünlüğü yakaladıktan sonra rahatlayan Maviler, Oscar Santos'la 78. dakikada farkı ikiye çıkardı. 83. dakikada Eden Hazard'ın golüyle Chelsea, sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Londra temsilcisi evinde 4'te 4 yaparken; puanını 17'ye yükseltti. Cardiff ise 8 puanda kaldı.

"Burada herkes her şeyi biliyor"



İtalyan teknik adam, Karabükspor karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, takımını kazanmak için oynatan bir teknik adam olduğunu söyledi.
    
Türk Telekom Arena'da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mancini, kadro tercihiyle ilgili bir soru üzerine, "Ben burayı seviyorum çünkü aynı İtalya gibi. Herkes her şeyi biliyor" derken, "Ben takımımı kazanmak için oynatan bir hocayım. Galatasaray da hep kazanmaya oynayan büyük bir kulüp. Bazen sonuçlar istediğiniz gibi olmayabilir ama  önemli olan varılacak son nokta. Bu durum benim üzerimde baskı yaratmıyor" şeklinde ifadeler kullandı.
    
Galatasaray'ın sadece bir oyuncunun topu karşıya taşıyacağı bir takım olmadığını, bunun takım olarak yapılması gerektiğini vurgulayan İtalyan teknik adam, Bruma'nın dün milli takımdan döndüğü için kadroda yer almadığını, savunmada sıkıntı olması nedeniyle de yabancı tercihini Dany'den yana kullandığını aktardı.
UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'la yapacakları karşılaşmada kadronun değişebileceğini anlatan Mancini, "Üç günde bir maç yapan takımlar için milli takımdan dönen oyuncuların yorgun olması önemli bir faktör. Şimdi toparlanmaları için yeterli zaman var. Son antrenmanımızda hangi oyuncumuzun daha iyi durumda ve dinç olduğuna bakacağız" değerlendirmesinde bulundu.
          
"SNEIJDER İÇİN MUTLUYUM"    
İtalyan çalıştırıcı, Kardemir Karabükspor ağlarına 2 gol göndererek elde edilen galibiyetin baş mimarı olan Wesley Sneijder için mutlu olduğunu söyledi.
    
Sneijder'in de Drogba gibi oyunun kaderine etki yapan bir oyuncu olduğunun altını çizen Mancini, "Böyle bir futbolcu olduğunu göstermeye başladı" dedi.
    
Mancini, Hamit Altıntop'un takıma mümkün olduğunca çabuk dönmesini istediğini dile getirdi.
    
Galatasaray'ın başında üçüncü maçını geride bıraktığını hatırlatan Mancini, "Ama bu maç için tam takım olarak sadece dün çalışabildik. Zamana ihtiyacımız var. Elimde sihirli bir değnek yok. Zamanla ve çalışmayla daha iyi duruma geleceğiz" şeklinde görüş belirtti.
    
"HER HOCANIN KENDİSİNE GÖRE SİSTEMİ VAR"Basın toplantısına katılan Galatasaraylı futbolcular Fernando Muslera ve Sabri Sarıoğlu, açıklamalarda bulundu.
    
Kardemir Karabükspor maçının zor geçeceğini bildiklerini aktaran Uruguaylı file bekçisi, "Çünkü bize hep zorluk çıkaran bir takım. Geçen sezon bizi yenmişlerdi. Uzun bir aradan sonra galip gelmek bizim için önemliydi. Şimdi çarşamba günü yapacağımız önemli Kopenhag maçı var" dedi.
    
Sarı-kırmızılı futbolcu Sabri Sarıoğlu ise Mancini'nin sistemine uyum sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Her hocanın kendisine göre sistemi vardır ve her hoca kendi sistemini oynatmaya çalışır. Biz de antrenmanlarımızda bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz, elimizden geldiğince kendimizi geliştirmeye ve bunu sahaya yansıtmaya çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakan Balta şoku!



Karabükspor'la oynanan maçın  74. dakikasında girdiği bir ikili mücadelede sol dizinden sakatlık geçiren Hakan, tekrar ayağa kalkamadı.
Saha kenarında ilk müdahalesi yapılan oyuncu, iki kişinin yardımıyla soyunma odasına götürüldü.
Hakan Balta'nın yerine 78. dakikada Dany oyuna dahil oldu. Hakan Balta, karşılaşma sonrası hastaneye gitti. İlk kontrolde iç yan bağlarında esneme tespit edilen sarı-kırmızılı oyuncunun durumu çekilecek MR’dan sonra netleşecek.

MERHABA SNEIJ'DERMAN!



Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Kardemir Karabükspor'u konuk etti. İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin ilk kez taraftarıyla buluştuğu maçta Sarı-kırmızılılar, Wesley Sneijder'in golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti.
Galatasaray mücadeleye çok istekli başladı. Özellikle Melo ve Sneijder, ara paslarıyla Burak Yılmaz'ı savunmanın arkasına kaçırmak isterken, Karabükspor savunmasının da buna cevabı ofsayt tatktiği ile oldu.
Bu pozisyonlardan birisinde Selçuk İnan'ın pasıyla ceza sahasına giren Burak, topu ağlara gönderdi ancak hakemin ofsayt kararı vardı.
Baskısını dakikalar ilerledikçe artıran Sarı-krımızılı ekip, 33'te topu bir kez daha filelere gönderdi. Ancak burada da hakem Mustafa İlker Coşkun, Melo'nun ofsayt olduğuna hükmetti.


Ve Galatasaray'ın aradığı gol, mücadelenin 41'inci dakikasında geldi. Drogba'nın pasına hareketlenen Sneijder, kaleciye takıldı. Dönen topu çok iyi takip eden Burak Yılmaz, kale sahası üzerinde Sneijder'i hemen topla buluşturdu. Hollandalı da kariyerinin en rahat gollerinden birisine imza attı ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.
Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü de Sarı-kırmızılı ekibin tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıya ise Kardemir Karabükspor, daha hızlı girdi. 50. dakikada Hakan Özmert'in ortasında topla buluşan Lua-Lua, kale sahası üzerinde çok rahat vurdu. Ancak Galatasaray ağlarına giden topu Semih Kaya, harika bir refleksle çizgiden çıkardı.
Ancak Karabükspor baskısı bu pozisyondan sonra da devam etti. Sol taraftan Erkan Kaş'ın ortasına iyi yükselip kafayı vuran Joseph Akpala, Muslera'ya takıldı. Ancak Muslera'dan dönen topu önünde bulan Akpala, ikinci şansını iyi değerlendirdi ve Karabükspor'a Türk Telekom Arena'da 1-1'lik beraberliği getirdi.
Golden sadece 3 dakika sonra Karabükspor 10 kişi kaldı. Drogba'nın şık pasına hareketlenen Burak Yılmaz, ceza sahasına girmeden Sebastien Puygrenier tarafından düşürüldü. Burak'ın son adam olduğuna karar verek hakem, Puygrenier'i kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.
Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra Sarı-kırmızılı ekip, oyunu tamamen rakip sahaya yıktı. Beraberliğin ardından ilk önemli tehlike ise 71'inci dakikada yaşandı. Sneijder'in ortasıyla kale sahası üzerinde topla buluşan Felipe Melo, istediği gibi vuramadı ve üstten auta yolladı.
80'inci dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ taraftan Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşuna çok iyi yükselen Didier Drogba, güzel bir kafa vuruşu yaptı ancak top üst direkte patladı. Bu pozisyonun dönüşünde ise Lua-Lua ve Erkan Kaş'ın geliştirdiği kontra ataktan sonuç çıkmadı.
Yoğunlaşan baskının ardından Sarı-kırmızlılar, 83'üncü dakikada golü bulmayı başardı. Aydın Yılmaz'ın ortasında top, Karabükspor savunmasından sekti ve ceza sahası dışına açıldı. Orada topla buluşan Hollandalı Wesley Sneijder, muhteşem bir şut çıkardı ve üst direğe de çarpan top filelerle buluştu.
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Galatasaray, Karabükspor karşısında çok kritik bir galibiyet alarak ligde 10 puana yükseldi. Karabükspor ise 8 puanda kaldı.

Barça'ya 64 maç sonra 'dur' dediler!



La Liga'da Barcelona, NTV Spor Smart HD'den yayınlanan maçta Osasuna'ya konuk oldu.
Barça, Osasuna deplasmanından golsüz eşitlikle ayrılırken, bu sezonki ilk puan kaybını da yaşadı. Ayrıca Katalanlar'ın, ligde 64 maçlık gol atma serisi de burada sona erdi.
Sakatlığı bulunan Messi'nin yedek kulübesinde başladığı maçta Barcelona, ilk yarı boyunca fazla etkili olamadı. Neymar'ın bireysel yetenekleri ile pozisyon arayan Barça, ilk 45 dakikada skoru değiştiremedi.
İkinci yarıda ise Barcelona, tempoyu biraz daha artırdı. 54'üncü dakikada sağ taraftan bindiren Montoya, ceza sahasına girdiği gibi arka direkteki Neymar'ın önüne bıraktı. Ancak Brezilyalı bu topa dokunamadı ve mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi.
Dakikalar ilerledikçe, Barcelona baskısı artmaya başladı. 61'de Xavi'nin ara pasına çok iyi hareketlenen Cesc Fabregas, karşı karşıya durumda topu üstten auta yolladı.
Barcelona, 64'te Adriano ve 66'da da Montoya'nın yarattığı tehlikelerle gole yaklaştı. Fakat bu fırsatlardan da sonuç çıkmadı.
Ve mücadelenin 68. dakikasında, sakatlığı nedeniyle bir süredir formasından uzak kalan Arjantinli süper yıldız Lionel Messi oyuna girdi.
Oyuna girdikten sonra ilk tehlikesini 82'nci dakikada yakalayan Messi, Sergio Busquets'in harika pasına iyi kontrol edemedi ve bu fırsatı harcadı.
Kalan dakikalarda iki takım da golsüz eşitliği bozamadı ve Barcelona, Osasuna deplasmanında sezonun ilk puan kaybını yaşadı. Ayrıca Katalanlar'ın, ligde 64 maçlık gol atma serisi sona erdi.

Real Madrid takipte!



İspanya La Liga'da Real Madrid, Santiago Bernabeu'da konuk ettiği Malaga'yı Di Maria ve Ronaldo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Eflatun-beyazlılar, ligde 22 puana yükseldi.
Ev sahibi Real Madrid, Malaga karşısında maça çok hızlı başladı. Henüz 8. dakikada Cristiano Ronaldo, sol taraftan harika vurdu ancak top üst direkte patladı. Baskısını sürdüren Eflatun-beyazlılar, 13. dakikada da gole yaklaştı. Di Maria'nın pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Ronaldo, yerden vurdu ancak direğin hemen yanından auta gitti.
NTV Spor Smart HD'den yayınlanan karşılaşmanın ilk devresinde gol olmadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.
İkinci yarıya ise ev sahibi Real Madrid, golle başladı. Sağ taraftan Arjantinli Di Maria'nın ortasına kimse dokunamadı ve bu top doğrudan Malaga ağlarıyla buluştu. Ev sahibi bu golle 46. dakikada 1-0 öne geçti.
İlerleyen dakikalarda ise Real Madrid'in üstün oyunu vardı. Ancak Cristiano Ronaldo'nun yakaladığı pozisyonlarda Malaga kalecisi Willy Caballero, kalesinde adeta devleşti.
Son dakikaya kadar skoru 1-0'da tutan Malaga takımı, duraklama anlarında gelen penaltı ile teslim oldu. Gareth Bale, ceza sahasına girdiği anda düşürülürken, penaltıda topun başına geçen Cristiano Ronaldo skoru 2-0 yaptı.
Ev sahibi Real Madrid oldukça zorlandığı bu maçı 2-0 kazanıp, ligdeki puanını 22'ye çıkardı. Malaga ise 9 puanda kaldı.

Zlatan çıldırdı, PSG farka gitti!



Fransa Ligi'nin 10. haftasında Paris Saint Germain, evinde Bastia'yı konuk etti.
Maçın ilk dakikasından itibaren oyunda ağırlığını hissettiren PSG, golü de erken buldu. Dakikalar 10'u gösterdiğinde gelişen ev sahibi atağında, ceza sahası içinde havalanan topa inanılmaz bir topuk vuruşu yapan Zlatan Ibrahimovic, takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu golden sadece 3 dakika sonra Zlatan yine sahneye çıktı. İsveçli golcü, 13. dakikada takımını 2-0 üstünlüğe taşıyan gole de imzasını attı.
Mücadelenin ilk devresi, Zlatan'ın bu golleriyle 2-0 PSG üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda da farkı artırmaya devam eden ev sahibi Paris Saint Germain, 62'nci dakikada Edinson Cavani ile skoru 3-0'a taşıdı.
Maçın sonucunu ise 89'da kazanılan penaltı belirledi. Penaltıda topun başına geçen Cavani, kendisinin ikinci, takımının da dördüncü golünü kaydetti ve sonucu ilan etti.
Fransa Ligi'nde puanını 24'e çıkaran Paris Saint Germain, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Bastia ise 12 puanda kaldı.

Arsenal Mesut'la dört köşe!





İngiltere Premier Lig'de bu sezon Arsenal fırtınası esiyor... 8. hafta maçında Norwich'i konuk eden 'Topçular' Mesut Özil'in 2 golle yıldızlaştığı maçı 4-1 kazandı ve liderliğini sürdürdü.
Maça çok tempolu başlayan Arsenal, üst üste geliştirdiği ataklarla gol aradı. Aranan gol de karşılaşmanın 18. dakikasında geldi. Giroud ile harika paslaşmalarının ardından genç oyuncu Jack Wilshere, çok şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk devre Arsenal'in tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıda Arsenal'in atakları daha sıklaştı. 58'de yandan gelen ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan Mesut Özil, takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı.

Maçın son bölümünde sahneye Aaron Ramsey çıktı. Önce 83'te harika bir golle skoru 3-0'a taşıyan genç oyuncu, daha sonra da Mesut Özil'de şık bir gol pası verdi. Mesut da 88'inci dakikada skoru 4-0'a getirdi.
Sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılan Arsenal, Premier Lig'de 19 puanla liderliğini devam ettirdi. Norwich City ise 7 puanda kaldı.

Galatasaray 2 - 1 Kardemir Karabükspor (MAÇ SONUCU)

Galatasaray 2 - 1 Kardemir Karabükspor (MAÇ SONUCU)






İKİNCİ YARI
46'
 İkinci yarıya Galatasaray başladı.
49' Erkan ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top Muslera'da kaldı.
51' Akpala'nın sağ kanattan kale önüne pasında İlhan'ın topa dokunuşunda topa ağlara gidecekken Semih son anda topu çizgi üstünde uzaklaştırdı.
52' Kardemir Karabükspor'da Yiğit İncedemir sarı kart gördü.
53' İshak'ın sol kanattan ortasında Akpala'nın kafa vuruşunda Muslera topu saha içine çeldi sonrasında tekrar Akpala'nın vuruşunda top ağlarla buluştu. 1 - 1    
55' Kardemir Karabükspor'da Sebastien Puygrenier kırmızı kart gördü. Drogba'nın pasında Burak savunmanın arkasında topla buluştu Sebastien Puygrenier'in müdahalesi ile yerde kalınca hakem bariz gol şansından dolayı Sebastien Puygrenier'e kırmızı kartını gösterdi.
57' Kardemir Karabükspor'da oyuncu değişikliği. İlhan Parlak yerine Erdem Özgenç oyuna girdi.
62' Sneijder'in pasında Selçuk sol çarpazda topla buluştu, uzak direğe şutunda top savunmadan geri döndü.
65' Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu sarı kart gördü.
68' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Ceyhun Gülselam yerine Aydın Yılmaz oyuna girdi.
70' Kardemir Karabükspor'da Hakan Özmert sarı kart gördü.
71' Sneijder'in sol kanattan serbest vuruşu kullandı, ceza sahasına ortasında Melo'nun vuruşunda top üstten auta çıktı.
73' Galatasaray'da Hakan Balta bu dakikalarda sakatlandı.
73' Hakan Balta 'nın tedavisinin tamamlanması için oyun alanının dışına alındı.
74' Galatasaray'da Felipe Melo sarı kart gördü.
77' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Hakan Balta yerine Dany Nounkeu oyuna girdi.
79' Selçuk sağ kanattan  korneri kullandı, ceza sahasına ortasında Drogba'nın kafa vuruşunda top üst direkten geri döndü.
80' Kardemir Karabükspor'da oyuncu değişikliği. Joseph Akpala yerine Furkan Özçal oyuna girdi.
82' GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!!  WESLEY SNEIJDER..... Aydın'ın sol kanattan ortasında Burak'tan önce savunma topu kafa ile uzaklaştırdı sonrasında ceza sahası dışında Sneijder topla buluştu, sert şutunda top ağlarla buluştu. 2 - 1     
85' Kardemir Karabükspor'da oyuncu değişikliği. Erkan Kaş yerine Morten Pedersen oyuna girdi.
86' Galatasaray'da Aydın Yılmaz sarı kart gördü.
89' Kardemir Karabükspor'da Larrys Mabiala sarı kart gördü.
90' Kardemir Karabükspor'da Morten Pedersen sarı kart gördü.
90' Maçın 4. hakemi 3 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...
90'+3 Galatasaray'da Didier Drogba sarı kart gördü.
90'+3 
Maçın son düdüğü geldi. Galatasaray Kardemir Karabükspor'u 2 - 1 mağlup etti. 

İLK YARI SONUCU | Galatasaray 1 - 0 Kardemir Karabükspor

İLK YARI SONUCU | Galatasaray 1 - 0 Kardemir Karabükspor


Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Süper Lig’in sekizinci haftasında Kardemir Karabükspor ile karşılaşıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki karşılaşmada İLK YARI sona erdi.

Maç: Galatasaray – Kardemir Karabükspor
Yer: Ali Sami Yen SK TT Arena
Tarih: 19.10.2013 Saat: 19.00
Yayın: Lig TV (Canlı)
İnternet: www.galatasaray.org (Canlı Anlatım)

GalatasarayFernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta, Felipe Melo, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Didier Drogba, Burak Yılmaz

YedeklerUfuk Ceylan, Dany Nounkeu, Engin Baytar, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Aydın Yılmaz, Umut Bulut

Kardemir KarabüksporBoy Waterman, Uğur Uçar, Larrys Mabiala, Sebastien Puygrenier, Yiğit İncedemir, Hakan Özmert, Lomano Lua-Lua, Erkan Kaş, İshak Doğan, Joseph Akpala, İlhan Parlak

YedeklerBora Körk, Erdem Özgenç, Emre Özkan, Furkan Özçal, Morten Pedersen, Gökhan Ünal, Beykan Şimşek

Sarı Kart
Dk.32 Uğur Uçar (Kardemir Karabükspor)

Gol
Dk.40 Wesley Sneijder (Galatasaray)

İLK YARI
0'
 Maça Kardemir Karabükspor başladı.
4' Hakan'ın uzun pasında Burak ceza sahasında topla buluştu ama daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı havada ofsayt.
6' Lua-Lua ceza sahası dışından sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
13' Lua-Lua'nın pasında İlhan sağ çaprazda topla buluştu, ceza sahası içerisinde şutunda top yan ağlarda kaldı.
15' Sneijder'in ara pasına Burak hareketlendi ama Waterman zamanında çıkarak topun kontrolünü sağladı.
16' Lua-Lua'nın pasında İlhan sol kanatta topla buluştu, yerde ortasında Akpala'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.
17' Sabri'nin sağ kanattan ceza sahası içerisine ortasında Drogba'nın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
18' Selçuk'un savunmanın arkasına pasında Burak topu ağlara gönderdi ama daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı havada ofsayt.
25' Selçuk serbest vuruşu paslaşarak kullandı, Ceyhun'un ceza sahası dışından sert şutunda top barajda kaldı.
30' Sneijder'in sol kanattan yerden ortasında Drogba ceza sahasında topla buluştu, açısı dar olmasına rağmen şutunda Waterman son anda topu saha içine çeldi.
32' Kardemir Karabükspor'da Uğur Uçar sarı kart gördü.
33' Sneijder sol kanattan serbest vuruşu kullandı, ceza sahasına ortasında Melo'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ama daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı havada ofsayt.
40' GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! WESLEY SNEIJDER..... Sneijder Drogba ile verkaça girdi, Waterman ile karşı karşıya vuruşunda top sağ çapraza açıldı sonrasında Burak'ın kale önüne pasında Sneijder topu boş kaleye gönderdi. 1 - 0   
45' İlk yarı Galatasaray'ın 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Gerrard'ın 100. golü Liverpool'a yetmedi!

Premier League'de Liverpool, Newcastle United'a konuk oldu. Kırmızılar, iki kez yenik düştüğü maçta rakibini yakalamayı başardı ve taraflar sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Maçta fileleri havalandıran Gerrard Ada tarinde 100. golünü atan 4. isim oldu.




İngiltere Premier League 8. hafta açılış maçında Newcastle United ile Liverpool karşı karşıya geldi. Liverpool iki kez yenik duruma düştüğü maçta rakibini yakalamayı başardı ve taraflar sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.
Zorlu mücadelenin ilk golü ev sahibi Newcastle United'dan geldi. Dakikalar 23'ü gösterirken Yohan Cabaye takımını geçiren isim oldu.
Devrenin sonuna doğru ağırlığını hissettiren Liverpool 42. dakikada skoru eşitlemeyi başardı. Defansın arkasına iyi sarkan Suarez'i düşüren Mapou Yanga Mbiwa penaltıya sebebiyet verdi ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Topun başına geçen Steven Gerrard hata yapmadı ve Tim Krul'u mağlup etti: 1-1.
Newcastle'da oyuna ikinci yarı dahil olan Paul Dummett, 57'de skoru 2-1 getirdi. İkinci 45 dakikada her iki kalede tehlikeli ataklar yaşanırken Liverpool skoru bir kez daha eşitlemeyi başardı.

Kırmızıların golcü ismi Daniel Sturridge 72. dakikada bulduğu golle aynı zamanda maçın da skorunu tayin etmiş oldu.
Bu sonuçla maç fazlasıyla 17 puanla liderlik koltuğuna otururken ev sahibi Newcastle United 11 puanla 9. sırada kaldı.
KAPTAN GERRARD TARİHE GEÇTİ
Liverpoollu futbolcu Steven Gerrard, Newcastle United maçında penaltıdan filelere gönderdiği golle İngiltere Premier Lig'de 100. golünü atan 4. orta saha oyuncusu oldu.
    
Uluslararası maçlar için verilen aradan önce, Crystal Palace maçında 99. golüne ulaşan Gerrard, bugün St. James Park'ta 2-2 biten maçta  takımının ilk golünü atarak, Frank Lampard (166), Ryan Giggs (109) ve Paul Scholes'dan (107) sonra 100 gol kaydeden 4. orta saha oyuncusu olarak lig tarihine geçti.
    
Premier Lig'de eski Newcastle United oyuncusu lan Shearer, 1995-1996 sezonunda girdiği "100'ler Kulübü"nde 260 golle zirvede yer alıyor.

"Dünyanın en iyi kalecileri bizde"

Chelsea Teknik Direktörü Mourinho, takımın kalecileri Cech ve Courtois'nın dünyanın en iyileri olduğunu iddia etti.



İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, kulüp formasıyla ligde 300. maçına çıkacak Çek kaleci Petr Cech'in dünyanın en iyi kalecisi olduğunu iddia etti.
İngiliz basınına deneyimli eldiven Cech ve bu sezon için Atletico Madrid'e kiraladıkları Thibaut Courtois'ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan tecrübeli teknik adam, "Dünyanın en iyi kalecilerine sahip olduğumuzu söylesem, birçok insanın buna karşı çıkacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.
Bu söylemine karşı çıkanların, çok fazla taraftar bulamayacağını öne süren Mourinho, ayrıca iki kalecisinin de dünyanın en iyi 3 eldiveni arasında sayılması gerektiğini savundu.
İki oyuncunun da Chelsea bünyesinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti anlatan Mourinho, Cech'in yedeği olmak istemediğini belirtmesinin ardından tecrübe kazanması için Atletico Madrid'e kiralanan 21 yaşındaki Courtois'ya ilişkin çıkan transfer söylentilerine,"Bu durum beni endişelendirmiyor, çünkü kontrol ne Atletico'da, ne de Barcelona'da. Her şey kontrolümüzde" cevabını verdi.
Courtois, daha önce yaptığı açıklamada, yedek kalmamak için Chelsea'da devam etmek istemediğini ifade etmişti. İspanyol basını, Atletico Madrid ve Barcelona'nın genç Belçikalı file bekçisini kadrosuna katmak için sezon sonu yoğun bir uğraş vereceğini belirtiyor.

G.Saray Odeabank galibiyetle başladı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2013-2014 sezonunun ilk haftasında Galatasaray Odeabank, Adana BOTAŞ'ı 66-53 yendi.



Ligin ilk haftasında İstanbul’da konuk ettiği Adana Botaş’ı 66-53 yenen Galatasaray Odeabank, sezona galibiyetle başladı.
Galatasaray Odeabank’ta Shavonte Zellous ve Nevriye Yılmaz galibiyetin mimarı olurken, Botaş adına Michelle Snow 20 sayı 16 ribaund ile oynadı.
Mücadelenin ilk periyoduna iki takım da sert savunma ile başladı. Düşük yüzdelerle oynanan ilk çeyreğin sonunda Galatasaray Odeabank 12-9 skor üstünlüğü sağladı. İkinci periyotta da sert savunmalar devam etti. Botaş Michelle Snow ile etkili olurken Galatasaray pota altı oyuncularından bulduğu sayılarla bu çeyreği de 26-23 önde kapattı. Üçüncü çeyreğin başında Alba Torrens ve Nevriye Yılmaz’ın etkili oyunuyla 15-0’lık bir seri yakalayan Galatasaray Odeabank, bu çeyreği de 50-35 önde kapattı. Son çeyrekte Botaş farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı ve Galatasaray Odeabank karşılaşmayı 66-53 kazanmayı başardı.
GALATASARAY ODEABANK: 66 - ADANA BOTAŞ: 53
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: İbrahim Altıntaş, Ahmet Sırtmaç, Atakan Adak
Galatasaray Odeabank: Zellous 11, Işıl Alben 5, Bahar Çağlar 7, Torrens 15, Nevriye Yılmaz 16, Ble, Bone 8, Şebnem Kimyacıoğlu 2, Esra Şencebe 2
Adana BOTAŞ: Viana 3, Esra Erden Atacan 6, Bahar Öztürk 15, Vajda 9, Snow 20, Pelin Derya Bilgiç, Elif Emirtekin, Tilbe Şenyürek
    
1. Periyot: 12-9
Devre: 26-23
3. Periyot: 50-35

F.Bahçe'de 3 eksik

F.Bahçe'nin Kayseri Erciyesspor ile oynayacağı maçın 19 kişilik kadrosu açıklandı. Raul Meireles, Bruno Alves ve Gökhan Gönül Kayseri Erciyesspor ile oynanacak karşılaşmanın kadrosuna alınmadı.



Fenerbahçe Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'de yarın Kayseri Erciyesspor ile yapacağı karşılaşma için Kayseri'ye gitti.
      
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kayseri'ye hareket eden sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Raul Meireles, Bruno Alves, Gökhan Gönül ile Joseph Yobo kadroya alınmadı. Sakatlığı geçen Mehmet Topal ise Kayseri'ye giden kafilede yer aldı.
      
Fenerbahçe'nin Kayseri'ye götürdüğü 19 kişilik futbolcu kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Volkan Demirel, Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Michal Kadlec, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Cristian Baroni, Mehmet Topal, Salih Uçan, Samuel Holmen, Alper Potuk, Mehmet Topuz, Moussa Sow, Dirk Kuyt, Caner Erkin, Emmanuel Emenike, Pierre Webo.
      
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe maçını hakem Halis Özkahya yönetecek.

"Ronaldo'ya hayranım"

Barcelona'nın defans oyuncususu Gerard Pique, Real Madrid'in yıldızı Ronaldo'dan övgüyle bahsetti.



Barcelona'nın savunmasının en önemli oyuncularından Gerard Pique, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun kendini sürekli geliştirdiğini ve ona hayran olduğunu söyledi.
İspanyol basınından Marca'ya konuşan deneyimli oyuncu, "Ronaldo değişmedi. O çok çalışkan ve her zaman daha fazlasını isteyen bir oyuncu olduğu için her zaman hayranlık duyduğum bir oyuncu" ifadesini kullandı.
Portekizli oyuncudan övgüyle bahseden Pique, "O, gerçek bir makine ve çok hırslı. Kendini geliştirmeye çabasından hiç yorulmuyor. Bazıları onun en iyisi olduğunu söylemesine rağmen hala daha iyisini istiyor. Bu nedenlerle onun hayranıyım" şeklinde konuştu.
La Liga'da 10. hafta mücadelesinde Nou Camp'ta oynanacak "El Clasico" derbisine ilişkin de konuşan İspanyol savunmacı, "Barcelona, her zaman Real Madrid'in gölgesinde kalmasına rağmen son 10-15 yılda bu durumu değiştirdik" değerlendirmesinde bulundu.
Barcelona'nın altyapıya önem verdiğine ve çok kaliteli genç oyuncular çıkardığına değinen Pique, Katalan temsilcisine birçok oyuncu kazandıran La Masia tesislerinin bu başarıda en önemli bir etken olduğunu vurguladı.
"Los Galacticos"un transfer politikasının daha farklı olduğunun altını çizen 26 yaşındaki milli futbolcu, "Real Madrid, hiçbir başarı kazanamadığı bir sezonun ardından Illarramendi, Isco ve Bale'e toplam 160 milyon euro ödedi. Barcelona ise sadece Neymar'a 60 ya da 70 milyon euro verebilir, 3 oyuncu almaz" yorumunda bulundu.

Kağıt üzerinde Anadolu Efes!

Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes 126. yarın randevuda karşı karşıya gelecek. Geride kalan 125 maçın 78'ini Anadolu Efes, 47'sini ise Fenerbahçe kazandı.




Beko Basketbol Ligi'nin 2. haftasında yarın karşılaşacak Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes, resmi maçlarda 126. kez birbirlerine rakip olacak.
Anadolu Efes Kulübü'nden alınan bilgiye göre, ligin iki güçlü ekibi yarın Ülker Sports Arena'da 126. randevularına çıkacak. İki takım arasında geride kalan 125 resmi maçın 78'inin Anadolu Efes, 47'sini ise sarı-lacivertli takım kazandı.
İki takım ligde 110, Türkiye Kupası'nda 10, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 4, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası'nda ise 1 kez karşılaştı. Ligdeki maçların 68'inde Anadolu Efes, 42'sinde ise Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrıldı.     
Bu arada, Anadolu Efes, rakibiyle oynadığı son 5 resmi maçı da kazandı. Ligde son iki sezondur rakibini mağlup etmeyi başaran lacivert-beyazlılar, 2011-2012 sezonunda oynanan Türkiye Kupası maçından da galip ayrıldı.

Benzema'ya 50 milyon euro

Bir İngiliz kulübünün Real Madridli Karim Benzama'yı kadrosuna katmak için 50 milyon euroyu gözden çıkardığı iddia edildi.




Real Madrid'in Fransız golcüsü Karim Benzema'yı ara transfer döneminde kadrosuna katmak için bir İngiliz kulübünün 45 ila 50 milyon euro arasında teklif yapacağı öne sürüldü.
Futbolcunun menajeri François Gallardo, İspanyol basına yaptığı açıklamada, "El Clasico derbisinin ardından Benzema ile ilgilenen bir İngiliz kulübü, Real Madrid temsilcileriyle görüşecek" ifadesini kullandı.
Gallardo, Benzema ile ilgilenen kulübün adına ilişkin bilgi vermezken, milli golcünün ara transfer döneminde ya da en geç sezon sonunda takım değiştirebileceğini belirtti.
İngiliz kulübünün Fransız golcünün bonservisini alma konusunda kararlı olduğu ve Real Madrid'e 45 ile 50 milyon euro arasında bir teklif sunacağı öğrenildi.

"Terim için tercih ettim"

G.Saray'ın Portekizli yıldızı Bruma, sarı-kırmızılı takımı tercih etmesindeki en önemli nedenin Fatih Terim olduğunu söyledi. Drogba ile oynayarak rüyalarının gerçekleştiğini belirten genç oyuncu, G.Saray sayesinde milli takıma davet edildiğini söyledi.



Galatasaray'da gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri üzerine çeken Bruma, Vatan gazetesine açıklamalarda bulundu.
Galatasaray'ı tercih etmesinde Fatih Terim'in çok önemli bir faktör olduğunu belirten Bruma, ''Çok sayıda kulüp beni istedi ancak hem Avrupa'daki önemli takımlardan biri olması, hem de Fatih Terim Galatasaray'ı seçmemdeki nedenler oldu. Terim'in burada olması ve beni istemesi önemliydi. Onunla çalışmam benim için büyük bir olaydı. Ayrıldığına çok üzüldüm. Umarım ilerde bir gün kendisiyle yeniden çalışma fırsatım olur" dedi.
Terim'in yerine takımın başına geçen Roberto Mancini'nin de çok önemli bir isim olduğunu ifade eden Bruma, "Benim gelişimimde etkili olacağına inanıyorum'' ifadesini kullandı
"DROGBA'NIN TAKIMDA OLMASI EKSTRA MOTİVASYON"
Drogba ile oynayarak rüyalarından birini gerçekleştirdiğini vurgulayan 21 yaşındaki oyuncu, "Drogba ile aramızdaki ilişki çok iyi. Saha içinde ve dışında bana neler yapmam gerektiğini sürekli söylüyor. Drogba gibi bir yeteneğin, büyük bir ismin, idolün takımınızda olması diğer oyuncular için de ekstra bir motivasyon'' şeklinde konuştu.

"G.SARAY İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi sonrası Portekiz A Milli Takımı’na seçildiğini belirten Bruma, "Mutlaka U21'de gösterdiğim performans da etkili olmuştur ama Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi'nde oynadım ve a milli takıma çağırıldım" dedi.
Sarı-kırmızılı taraftarların iyi ve kötü günde takıma her zaman destek olduğunu belirten Portekizli oyuncu, Galatasaray ile kupalar kazanmak, şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkabilmek için elinden geleni yapacağını söyledi.
"HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM"
Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki şanslarını da değerlendiren genç yıldız, "Şampiyonlar Ligi''nde oynamak her futbolcu gibi benim de hayallerimden biriydi. Bunu da Juventus maçında forma giyerek gerçekleştirdim. Kaliteli bir ekibiz. Bunu sahada gösterip Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmak istiyoruz'' dedi.

Adnan Januzaj imzayı attı

Manchester United, Adnan Januzaj'ın sözleşmesini 5 yıl uzattı. İmza töreninde konuşan menajer David Moyes, Januzaj'ın Unıted'da uzun süre yer alacak olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.



Manchester United, genç yıldızı Adnan Januzaj ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.
Manchester United'ın genç yıldızı Adnan Januzaj'ın sözleşmesi sezon bitiminde sona eriyordu. Ancak İngiliz kulübü, 18 yaşındaki yıldızı 2018'e kadar daha renklerine bağladığını duyurdu.
"ADNAN'NIN YETENEKLERİ BENİ ETKİLİYOR"
United'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada David Moyes ve Adnan Januzaj'ın görüşlerine de yer verildi. İskoç teknik adam, yeni sözleşmeden duyduğu mutluluğu, "Takımın başına geçtiğim günden beri Adnan'ın yeteneği beni etkiliyor. Sahadaki dengesi, girdiği pozisyonlar ve rakip oyuncuları geçmedeki başarısı onun yaşındaki bir genç futbolcu için olağanüstü bir durum." şeklinde ifade etti.
ADNAN JANUZAJ: MANU BENİM İÇİN DOĞRU BİR YER
Adnan Januzaj ise "Manchester United gibi büyük bir kulüple anlaşmak çok güzel bir duygu. Geldiğim ilk günden beri United'ın benim için doğru yer olduğunu hissediyorum. Rüya gibi bir sezon geçiriyorum. Artık çok çalışıp, bir Unitedlı olarak kendimi daha fazla kanıtlamam gerekiyor" şeklinde konuştu.

Maradona'ya "39 milyon euro öde" ihtarı

İtalya'da top koşturduğu dönemde vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Arjantinli eski yıldız futbolcu Maradona'ya 39 milyon euro ödemesi yönünde ihtar çekildi.



İtalyan maliyesi, ülkede futbol oynadığı dönemden kalma kazancından ödemesi gereken vergiyi vermediği gerekçesiyle Maradona'nın peşini bırakmıyor.
Arjantinli dünyaca ünlü eski futbolcu Diego Armando Maradona, birtakım etkinliklere katılmak için geldiği İtalya'da, 1984 ve 1991 yılları arasında iki Serie A şampiyonluğu kazandırdığı Napoli'de oynadığı dönemde vergi kaçırdığı gerekçesiyle maliye tarafından ihtar yedi.
Kendisi adına düzenlenen bir tanıtıma katılmak ve eski takımı Napoli'nin Roma ile oynadığı maçı izlemek üzere İtalya'da bulunan 52 yaşındaki Maradona'ya, İtalyan vergi dairesi Equitalia tarafından vergi borcunu ödemesi hususunda ihtar çekildi. Equitalia yetkilileri, dün sabah ayak bastığı Milano'da bulunan eski yıldız futbolcuya ulaşarak 39 milyon euronun üzerindeki vergi borcunu ödemesi adına düzenlenen ihtarnameyi iletti.
Maradona, ihtarnameyi aldığına ilişkin imzayı avukatı Angelo Pisani'nin vekaletinde atarken, belgenin geçerlilik süresinin 6 ay olduğu ve bu sürenin bitiminde ikinci bir uyarının söz konusu olacağı belirtildi.

italyan haber ajansı ANSA'ya konuşan Maradona, ülkedeki vergi sisteminden dolayı "acı çektiğini" vurgulayarak, "İnsanlara zarar vermeden, onlara sadece sevgimi ve sportif bir gösteriyi hediye ettim ama bazı kötü şeyler sürüyor" şeklinde konuştu.
İtalyan vergi dairesi ile Maradona arasındaki bu sorunun geçmişi ise Arjantinli futbolcunun vergi ödemesinde usulsüzlük yaptığının resmi olarak bildirildiği 1999 yılına dayanıyor. Dünyanın en yetenekli futbolcuları arasında gösterilen Maradona'nın vergi borcunun o dönemin parasıyla 60 milyon liret olmasına rağmen bazı cezaların eklenmesi, geç ödeme isteği gibi taleplerin ardından yaklaşık 40 milyon euroya ulaştığı vurgulanıyor.
Maradona, bu gezisi sırasında ülkenin önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'a, dünya futboluna ilişkin önemli açıklamalar da yaptı.
FIFA'yı futbolun dinamizminden anlamayan yaşlıların yönettiğini savunan Diego Maradona, gelecek yıl Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'nı, Güney Amerika'dan bir takımın kazanacağı öngörüsünde bulundu.
Maradona, eski takımı Napoli'nin Roma'ya 2-0 yenildiği maçı Olimpiyat Stadı'nın protokol tribününden takip ederken, maç çıkışında gazetecilere, "Kaybettik. Ne yazık ki ben artık oynamıyorum" şeklinde konuştu.

Mesut Özil en iyi 11'de! Mesut Özil the best 11!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal formasıyla Napoli galibiyetinde başrol oyanayan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, UEFA tarafından haftanın en iyi ilk 11'ine seçildi.



UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde 2. haftanın en iyi ilk 11'ini belirledi. Arsenal'in sahasında İtalyan ekibi Napoli'yi 2-0 yendiği maçta bir gol ve asistle oynayan Mesut Özil de listede yer aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde Haftanın 11'ini, Foto Galeri'de bulabilirsiniz...

Sporun Manşetleri Cuffs of sport (19 Ekim 2013)

















Bundesliga'da sahte gol skandalı! Fake goal scandal Bundesliga!

Bundesliga’da büyük skandal... 9. haftanın açılış maçında Hoffenheim ile Bayer Leverkusen karşı karşıya gelirken, mücadelenin 70. dakikasında yan ağlardan kalenin içine giren bir top, gol değeri gördü. Maçın tekrar oynanması gündemde...




Fatih DEMİRELİ - Bundesliga tarihinde ikinci kez "sahte gol“ skandalı ile karşı karşıya geldi.
Hoffenheim ile Bayer Leverkusen arasında oynanan 9. hafta mücadelesinde, Leverkusen’in golcü oyuncusu Stefan Kiessling maçın 70. dakikasında bir korner sonrası topu kafayla kaleye doğru gönderdi. Meşin yuvarlağı önce yan ağlar ile buluştuktan sonra, o bölgede bulunan açık bir noktadan kalenin içine girdi.
Hakem Felix Brych kısa bir tereddüt yaşadıktan sonra santrayı işaret ederek, gol kararı verirken, iki tarafta da şaşkınlık yaşandı. Ancak Brych kararından Kiessling ile müzakere ettikten sonra da dönmedi ve durum 2-0’a geldi.
Hoffenheim çephesi ise Leverkusen lehine 2-1 biten karşılaşmadan sonra Almanya Futbol Federasyonu nezdinde skora itiraz etti. "Bu mücadeleyi sanırım tekrar izleyeceğiz" diye konuşan Hoffenheim Futbol Şube Sorumlusu Alexander Rosen, "Bunun dışındaki her karar saçmalık olur" ifadesini kullandı.
OLAYIN KAHRAMANI DA KONUŞTU
Olayın kahramanı Kiessling ise "Gerçekten kötü bir hissiyat içerisindeyim. Topun içeri girmeyeceğini sandım ama birden herkes üstüme zıplayınca benim de yapacak bir şeyim kalmadı, Hoffenheim’lılar filedeki deliği gösterince ben de tereddüt yaşadım" açıklamasını yaptı.
Hoffenheim’ın bulunduğu itiraz sonrası kısa süre içinde olağanüstü toplanacağı beklenen Almanya Futbol Federasyo'nun maç tekrarı üzerinde duracağı ve kararının bu yönde çıkacağı bekleniyor.
1994 yılında Bayern Münih ile Nürnberg arasında oynanan Bundesliga mücadelesinde Bayernli Thomas Helmer’in şutu yan ağlarla buluşmuş, hakem Hans-Joachim Osmers gol kararı vermişti. Nürnberg’in itirazını haklı bulup, maçı tekrarlatan Federasyon, 5-0 biten tekrar maçını tescil etmişti.
HAKEM DE KONUŞTUKarşılaşmanın hakemi maçın ardından, "İlk başta tereddüt yaşadım ama oyunculardan tepki gelmedi. Glün nizami olmayışına dair herhangi bir işaret yoktu" dedi.
Bayer Leverkusen'in sportif direktörü Rudi Völler ise ilginç açıklamalarda bulundu. Völler, "Hoffenheim o kadar para harcadı bu stada, bir dahaki sefere kale ağlarına da yatırım yapsınlar" diye konuştu.

Mancini Arena'ya çıkıyor!

Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, bugün Karabükspor'u ağırlayacak. Milli kamplardan dönen oyuncular takıma katılırken, Roberto Mancini ilk defa Türk Telekom Arena'daki bir maçta sarı-kırmızılı takımın başında sahaya çıkacak.




Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Türk Telekom Arena'da Karabükspor'u ağırlayacak. Saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı İlker Coşkun yönetecek.
Karşılaşmanın canlı anlatımını ve yorumlarını maç saatinde NTVSpor.net'ten takip edebilirsiniz.
MUHTEMEL 11'LER
Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih (Gökhan), Hakan Balta, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak Yılmaz, Bruma, Drogba
Karabükspor: Waterman, Erdem, Mabiala, Sebastien, Uğur, Yiğit, Hakan, İlhan Parlak, Pedersen, Lua Lua, Akpala
Karabükspor karşılaşması yeni teknik direktör Roberto Mancini için ayrı bir önem taşıyor. İtalyan çalıştırıcı ilk defa Türk Telekom Arena'da sarı-kırmızılı taraftarların karşısına çıkacak. Mancini takımın başında ilk defa  İtalya'daki Juventus maçında  yer almış, ikinci maçında ise Akhisar deplasmanına çıkmıştı.

Mücadele öncesi Galatasaray'da Hamit Altıntop'un sakatlığı sürüyor. Yıldız oyuncu Karabükspor maçında da forma giyemeyecek. Belinde ağrıları bulunan Gökhan Zan'ın ise teknik heyetin şans vermesi halinde oynayabileceği açıklandı. 
Sarı-kırmızılılarda milli oyuncuların tamamı takıma katıldı. Kaleci Fernando Muslera'nın Güney Amerika'dan İstanbul'a uzun süreli uçak yolculuğu yapmasına rağmen Karabükspor karşısında ilk 11'de oynaması bekleniyor.
Galatasaray'da kart cezaları sona eren Selçuk İnan ve Melo'nun orta sahaya geri dönmesi teknik heyeti rahatlatacak. Son maçta kadro kurmakta zorlanan Roberto Mancini'nin Riera, Dany ve Amrabat'ı yabancı kontenjanı nedeniyle tribüne göndermesi bekleniyor.

Karabükspor’da ise cezalı Samba Sow’un yanı sıra sakatlığı süren Ahmet İlhan Özek forma giyemeyecek.