23 Ekim 2013 Çarşamba

"Kazanmak için savaşacağız"



UEFA Avrupa Ligi J Grubu üçüncü maçında Trabzonspor ile karşılaşacak Legia Varşova'nın teknik direktörü Jan Urban, yarın kazanmak için savaşacaklarını söyledi.
      
Urban, karşılaşmanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor maçının gruptan çıkmaları açısından son şansları olabileceğini belirterek, "Onun için yarın iyi bir maç oynamalıyız. Grupta puan alamadık. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Onun için hiçbir açıklamam yok. Yarın kazanmak için savaşacağız" dedi.
      
Urban, bir gazetecinin "Trabzonspor, hiç puan kaybetmedi. Buradan puan alabilecek misiniz" sorusu üzerine, "Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama gol atmamız lazım. Bu bizim için en önemli bir konu" diye konuştu.

Urban, her maça kazanmak için çıktıklarını belirterek, "Durumumuzun farkındayız. O yüzden yine de umutlu bir şekilde mücadele etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
      
Polonyalı oyuncu Jakub Rzezniczak ise Trabzonspor'un favori olduğunu belirterek, "Ancak biz de iyi oynayarak puanlar almak istiyoruz. Çok iyi bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Taktik ve her konuda güçlü olmamız ama ilk başta gol atmamız gerekiyor" dedi.
      
Bir Polonyalı gazetecinin, "Trabzonsporlu Adrian ile milli takım kampında sohbet ettiniz mi" şeklindeki sorusuna, "Evet Adrian ile sohbet ettik. Teknik olarak çok iyi durumda olduğunu gördüm. Yarın ciddi bir karşılaşma bekliyoruz" yanıtını verdi.

G.Saray'dan farklı tarife



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank, deplasmanda Konak Belediyesi'ni 62-39 mağlup etti.
KONAK BELEDİYESİ: 39 - GALATASARAY ODEABANK: 62
Salon: Serdar Yereli
Hakemler: Ayşenur Yazıcıoğlu, Serkan Sert, Yaşam İssi
Konak Belediyesi: Jelavic 4, Dila Aşkın 2, Seda Okerman 2, Latoya 15, Christi 10, Tuğçe Canbaz 4, Gönül Atila, Solopova 2, Didem Süer, Cansu Aslan
Galatasaray Odeabank: Işıl Alben, Torrens 3, Zellous 12, Bahar Çağlar
4, Nevriye Yılmaz 17, Özge Yavaş, Yasemin Saylar 2, Ble 3, Ayşe Cora, Bone 4, Şebnem Kimyacıoğlu 13, Esra Şencebe 4
1. periyot: 10-17
Devre: 32-19 (Galatasaray Odeabank lehine)
3. periyot: 35-49

SOSYALLİG APP STORE'DA!



Türkiye'nin en iyi Fantezi Futbol oyunu Sosyal Lig App Store'da! Benzersiz özellikleri ile Türkiye'nin 1 numaralı Fantezi Futbol oyunu olan Sosyal Lig'i bundan böyle iPhone ve iPad'den de oynayabileceksiniz.

Beşiktaş'ta sıradışı antrenman!


Beşiktaş'ta kalecilere özel program uygulanıyor. Siyah-beyazlı takımın kaleci antrenörü takım kalecilerini farklı bir antrenman programıyla çalıştırdı.
Tolga Zengin, Cenk Gönen ve genç kalecilere tenis topları ve köşeli toplarla  antrenman yaptıran Sambade, çalışma sırasında tenis raketi de kullandı.
Tenis topları ile oyuncularının reflekslerini hızlandırmayı amaçlayan Sambade özellikle Cenk Gönen'i bir hayli zorladı.
Farklı yönlere falso alan köşeli toplarla yapılan çalışma sırasında ise Sambade Tolga Zengin'e sık sık uyarilarida bulundu
Çalışma sırasında siyah beyazlı kaleciler zorlansa da sıradışı antrenman programı renkli görüntülere de sahne oldu.

"Gazianteplileri yanımızda görmek istiyoruz"



Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Royal Halı Gaziantep'in genel menejeri Boray Dai, Aykon TED Ankara Kolejliler maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.
Dai, geçen hafta oynadıkları Türk Telekom maçını şanssız şekilde kaybettiklerini anımsattı. Bu maçı unutarak ligin 3. haftasındaki Aykon TED Ankara Kolejliler maçını düşündüklerini ifade eden Dai, "Evimizde oynayacağımız her maç bizim için çok önemli. Onun için bu maçı da kazanmak için çıkacağız. Kendi evimizde oynayacağımız Aykon TED Ankara Kolejliler maçında Gaziantepli sporseverleri de yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
Hazırlıkların devam ettiğini ve takımda morallerin yerinde olduğunu ifade eden Dai, verilen mücadeleden memnun olduklarını dile getirdi.
Ligi iyi bir yerde bitirmek istediklerini vurgulayan Dai, takımın her geçen gün daha iyi seviyeye gelmesi için herkesin elinden geleni yaptığını kaydetti.

Hüseyin Kala ile yollar ayrıldı!


Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu, futbolcusu Hüseyin Kala'nın sözleşmesini feshetti.
Kulüpten yapılan açıklamada, "Oyuncumuz Hüseyin Kala'nın sözleşmesi, kulüp kuralları, disiplin yönetmeliği ve kültürü ile bağdaşmayan hal ve hareketleri nedeniyle fesih edilmiştir" denildi.
2010-2011 sezonundan bu yana Kasımpaşa forması giyen Hüseyin, bu sezon lacivert-beyazlı takımda 2 lig maçında sonradan oyuna giymiş, bir de Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde görev almıştı.

"Oğuzhan’ın sakatlığı bizi etkiledi"



Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Oğuzhan Özyakup'un sakatlığının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Bilic, Oğuzhan Özyakup'un yokluğunun takımı ne kadar etkilediği konusunda, "Oğuzhan'ın sakatlığı bizim için büyük bir darbeydi. Takımın en önemli oyuncularından biri. Hangi takımın başına böyle önemli bir oyuncunun sakatlığı gelse büyük darbe olurdu. Ama takım 'Ozi'den ibaret değil. Geride kalan 3 maçını Oğuzhan'dan yoksun oynadık. Galatasaray maçının önemli bölümünde iyi performans gösterdik. Eskişehirspor gibi ciddi bir takıma karşı zor koşullarda oynadık ve direnç gösterdik. Geride kalan 8 haftada beni mutlu etmeyen Antalyaspor maçıydı. Galatasaray ve Rizespor'a karşı sonuç iyi değildi ama performans tatmin ediciydi" diye konuştu.
Yaşanan düşüş konusunda görüşlerini aktaran Hırvat teknik adam, "Biz iyi başlangıç yaptık. Genel değerlendirme yaparsak 8 maç oynadık. 5'ini kazandık, birini kaybettik, birinde berabere kaldık. Bir maçımız da yarıda kaldı. Hala iyi başlangıç yaptığımızı söylebilirim" diye konuştu.
Çaykur Rizespor'a karşı zor koşullarda oynadıklarını kaydeden Slaven Bilic, "Birçok oyuncumuz milli takımlardan döndü. Bazı oyuncularımız sakattı. Her ne kadar kağıt üstünde içerde oynadığımız gözükse de taraftarların desteğinden mahrum oynadık. İyi takıma karşı oynadık. Lig sıralamasında hemen arkamızda olan takıma karşı mücadele ettik. Maçı kazanmamıza yetecek kadar fırsat yakaladık. Tek eksik goldü. Golü atsaydık rakibi açabilirdik. Maçı kazanma yönünde büyük adım atabilirdik. Ancak bu hala kötü başlangıç yaptığımız anlamına gelmiyor. Pazartesi günü kaybettiğimiz iki puan ise küçük bir hayal kırıklığı olarak kaldı" dedi.

GALATASARAY MAÇININ 3-0 TESCİL EDİLMESİ
Slaven Bilic, Galatasaray ile oynadıkları karşılaşmanın rakipleri lehine 3-0 tescil edilmesinin bekledikleri bir karar olduğunu ifade etti. Hırvat çalıştırıcı, "Skor 3-0 da olabilirdi, 2-1 de olabilirdi. Bir fark oluşturmuyor. Sadece gol averajını etkileyebilir" dedi.
Hakemlerle ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, Türk hakemlerine destek vererek, "Türkiye'deki hakemler de diğer ülkelerdeki gibi insan. Zor iş yapıyorlar. Zor işi yaparken bazen hatalar yapabiliyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde ve Dünya Kupası'nda da bunlar olabiliyor. Kasıtlı yapıldığına inanmıyorum. Pozisyonların tekrarını birkaç kez izleyip yorum yapmak kolay. Hakemlerin böyle imkanı yok. Ellerinden geleni yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
"BENİM YEDEK KULÜBESİNDE OLMAM BAŞKA ETKİ YARATIYOR"
Bilic, cezası nedeniyle geride kalan 3 maçta yedek kulübesinde olmamasının olumsuz bir etki yaratıp yaratmadığı sorusunu "Olumsuz etki yarattı diyemem. Ama faydası da olmadı. Oyuncuların  psikolojisini belli ölçüde etkiliyordur. Ben de yedek kulübesinde kendimi çok
 daha iyi hissediyorum. Teknik direktörün orada olması bambaşka etki yaratıyor. Ama geride bıraktığımız üç maça birlikte hazırlandık. Birlikte toplantılar yaptık. Gerekli hazırlıkları yaptık. Çok iyi teknik ekibimiz var. Onlar da gerekenleri yapıyorlar. Çok olumsuz etkisi oldu diyemem ama benim orada olmam bambaşka etki yaratıyor. Adil bir ceza değildi" diyerek yanıtladı.
TRANSFER KONUSU
Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, transfer döneminde bazı hamleler yapabileceklerini söyledi.
Bunun için yeteri kadar zamanları olduğunu vurgulayan Bilic, "Bu konuyu her gün konuşuyoruz. Dünya üzerindeki en iyi takımlar bile transfer döneminde bazı hamleler yapıyorlar. Biz de bazı hamleler yapıyoruz. Bu konuda görüşüyoruz. Zamanı geldiğinde göreceğiz" diye konuştu.
"KAVGA KONUSU KAPANDI"
Bilic, kavga etmelerinin ardından kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk konusunun kendileri için kapandığını dile getirdi.
Yaşanan olaylardan kendisinin de üzgün olduğunu vurgulayan Hırvat teknik adam, "Ama burada kulübün huzurunu ve imajını korumakla yükümlüyüz. Kulüp her şeyin üzerinde. Buna ben ve başkan da dahil. Kulüp gereken kararı uyguladı ve mesele kapandı" ifadelerini kullandı.
"MİLLİ TAKIMIN OLMAMASI CİDDİ DARBE"
Slaven Bilic, A Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda olmamasının ciddi bir darbe olduğunu ifade etti.
Türk Milli Takım kampını ziyaret etmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, "Türk Milli Takım kampını ziyaret ettim. Çok önemli ve hayati bir maç oynayacaklardı. Orada beş oyuncumuz vardı. Hem onlara hem teknik ekibe şans dilemek için oradaydım. Türkiye bu şansı Hollanda maçında kaybetmedi. Grubun başlangıcında Romanya ve Macaristan'a karşı kaybettiği puanlar zor durumda bıraktı. Hollanda maçı kazanılabilirdi. Ciddi, büyük bir rakip. Yenince Türkiye dışarda kaldı. Türkiye futbolu için ciddi darbe. Üst üste 3 defa büyük bir turnuvanın dışında kalmak hoş bir şey değil. Büyük bir lig var. Böyle ligin Dünya Kupası dışında kalması benim açımdan da üzücü" dedi.
Slaven Bilic, Dünya Kupası play-off turunda ülkesi Hırvatistan'ın İzlanda ile eşleşmesi konusunda ise "İyi eşleşme. Teknik ekip de bunu mutlulukla karşıladı. Ama zorlu periyotlar olacak. Mutlaka bu eşleşmede biz biz favori görünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Keane'den Ferguson'a sert yanıt!


Manchester United tarihinin en önemli isimlerinden Roy Keane, yeni kitabında kendisini ağır ifadelerle eleştiren menajer Alex Ferguson'a aynı sertlikte yanıt verdi.
United'da 12 yıl geçirdiğini hatırlatan Keane, "kulüpteyken Ferguson ile sadakat üzerine konuştuğumuzu hatırlıyorum. Sanırım kendisi bu kelimenin anlamını bilmiyor. Kendisine başarı getiren oyuncuları sürekli eleştiren biri yüzünden uykum kaçacak değil" diye konuştu.
Ferguson'ın, United'ın tüm başarılarını tek başına üstlenmeye çalıştığını savunan Keane, kazanılan kupalarda aslan payının futbolculara ait olduğunu söyledi. Ferguson otobiyografisinde Keane için; Roy'un en tehlikeli yanı diliydi. Takım üzerinde olumsuz bir hava yaratıyordu" ifadelerini kullandı.
Roy Keane, 2005 yılında bir televizyon kanalında takım arkadaşlarını eleştirince kulüple ilişiği kesilmişti. Keane, United forması giydiği 12 yılda 7 Premier Lig, 4 Federasyon Kupası ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

Alex Ferguson açıkladı!




Manchester United'ın son dönemde kazandığı başarılarda büyük pay sahibi olan Evra'dan da övgüyle söz eden Ferguson, "Evra çok iyi bir profesyonel. Birlikte çalıştığımız süre içinde kendisi ile herhangi bir sorun yaşamadım" şeklinde konuştu.
Futbol dünyasına gelen büyük yeteneklerin sayısının azaldığını ifade eden Ferguson, antrenörlerin de beklentilerin çok altında kaldığını söyledi. "Genç futbolcular arasında yetenekli futbolcu sayısı çok az. Antrenörler de genç futbolcuları ileri taşıyabilecek düzeyde değil."
Cristiano Ronaldo'ya övgüler yağdıran Ferguson, "Kariyerim boyunca çalıştırdığım en yetenekli futbolcu Cristiano Ronaldo'ydu. Ancak onu takımda tutmayı başaramadık. Real Madrid geri çeviremeyeceğimiz bir teklifle kapımızı çaldı. Bir oyuncu için 80 milyon euro'luk teklif edilince kabul etmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.
Alex Ferguson hakkında en çok merak edilen konulardan biri de Sir'ün neden İngiltere Milli Takımı'nı çalıştırmadığıydı. Bu konuya da açıklık getiren Ferguson, "İngiltere Futbol Federasyonu'ndan iki kez teklif aldım. Ancak bu teklifleri kabul etmedim" dedi.
Sezon başında birçok takımın transfer listesine aldığı Wayne Rooney hakkında da konuşan Ferguson, "Rooney takımdan ayrılmak istediğini bize söylemişti. Ancak şu anda takımın sorumlusu David Moyes ve bu konuda kararı o verecek. Rooney'nin çok kolay sakatladığına da değinen Sir, Rooney'nin iyileşmesinin de uzun sürdüğünü dile getirdi" dedi.
Manchester United Kulübü sahiplerinden John Magnier ile sorunlar yaşadığını doğrulayan Ferguson, "Birlikte çalıştığımız dönemde John Magnier ile tartıştığımız doğru. Ancak bu tartışma bir yanlış anlaşılmadan dolayı oldu. Şu anda aramızda herhangi bir sorun yok. Dost olduğumuzu söyleyebilirim" diye konuştu.
Roy Keane ağır bir dille eleştiren Ferguson, "Keane'nin takımdan ayrılması çok iyi oldu. Oyuncular arasında huzursuzluk yaratıyordu. Çok ilginç bir karakteri vardı ve kendini Peter Pan sanıyordu. Ayakları çekmeyeye başladığında eksi performansından uzaklaştığını anladı. Takımdan kendi isteğiyle ayrılmasaydı, ben yollarımızı ayıracaktım" dedi.
Alex Ferguson David Beckham ve Roy Keane hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İki oyucunun da kendisi aracılığıyla takımda oynadığını belirten Sir, bu iki önemli ismin de satıldığını vurguladı. "Beckham, Arsenal maçındaki olaydan sonra ısrarla özür dilemedi. Yaptığı evlilikle birlikte şöhret olmayı tercih etti."

Ronaldo'dan Bale'e destek!


Real Madrid'in 91 milyon euro bedelle transfer ettiği ve yaşadığı sakatlıkların ardından yeterli performans gösteremeyen Gareth Bale'e takımın yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo destek verdi.
İngiliz basınına konuşan yıldız futbolcu, Bale'in şimdiye kadar iyi gittiğini vurgulayarak, "Sezon öncesi antrenmanlara katılamadığı için zor zamanlar geçirdi. Bunu anlayabiliyorum ve onunla konuştuğunuzda takıma yardım etmek için ne kadar heyecan duyduğunu görüyorsunuz" dedi.
Medyanın Bale'in üzerine fazla gittiğini belirten Ronaldo, "Onu yalnız bırakmak ve ona baskı yapmamak gerekiyor. O harika bir oyuncu ve insan, her zaman öğrenmeye açık" değerlendirmesinde bulundu.
Galli oyuncuya güven duyduğunu söyleyen Portekizli yıldız, "İnsanlar, maliyeti nedeniyle ona baskı yapıyor. Yüzde yüz eminim ki kulübe büyük katkı sağlayacak. Bunun için onu kendi başına bıraktım" ifadesini kullandı.
Bale, yaşadığı sakatlıklar ve antrenman eksiği nedeniyle bu sezon üçü lig ve biri Şampiyonlar Ligi maçı olmak üzere, toplam 147 dakika Real Madrid formasıyla sahada kalabildi.

Arda Turan’dan dalya!



UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Austria Wien'i 3-0 yenen Atletico Madrid'de 100. maçına çıkan milli futbolcu Arda Turan, büyük övgü aldı.

Galatasaray'dan 2011 yazında Atletico Madrid'e gelen milli futbolcu Arda Turan, İspanyol takımı ile 100. maçına çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Austria Wien'i 3-0 yenen ve G Grubu'nda namağlup 9 puanla lider durumda bulunan Atletico Madrid'de ilk 11'de sahaya çıkan Arda, 90 dakika forma giyerek, oynadığı futbol ile beğeni topladı.
Atletico Madrid'in resmi internet sitesinde, "Arda Turan 100'lük bir sihirbaz" başlığı altında yayımlanan yazıda, "Arda'nın Koke ile birlikte Atletico'nun hücumlarında belirleyici olduğu ve takımın liderleri arasında yer aldığı" belirtildi. Arda'nın Atletico Madrid formasıyla bu zamana kadar 13 gol attığı da hatırlatılırken, "Arda Turan, Atletico Madrid'in sol kanadının sahibi ve beyefendisi. Türk sihirbaz, daha uzun yıllar Atleticolulara zevk vermeye devam edecek" denildi.
İspanyol spor gazeteleri de Arda oynadığı zaman "Atletico Madrid'in sahada daha başka görüldüğünü" vurguladı. Arda için "yönetmen" yakıştırması yapan El Mundo Deportivo, "Atletico Madrid, onunla başka bir ritimle oynuyor. Maçı daha fazla kontrol ediyor ve kalitesi artırıyor. Onunla takım bir başka" ifadelerini kullandı.
Marca da benzer bir şekilde, "Onunla çim sahada sadece detayların, ara pasların ve takım arkadaşlarına sunduğu imkanların ne zaman çıkacağını beklemek yeterli. Çünkü hep bir yerlerden çıkıyor. Türk futbolcunun kramponlarında sihir var" şeklinde görüşe yer verdi.

Eczacıbaşı galibiyetle başlamak istiyor



Voleybolda CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Eczacıbaşı VitrA, yarın ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nin Agel Prostejo takımıyla karşılaşacak.
Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Bu mücadele NTV Spor ve NTVSpor.Net’ten canlı yayınlanacak.
Geçen sezon bu kupada 6'lı finale kadar yükselen Eczacıbaşı VitrA, bir başka Türk temsilcisi VakıfBank'a yenilerek "Dörtlü Final"e kalamamıştı.
Eczacıbaşı VitrA'nın yer aldığı D Grubu'nda ayrıca Fransa'nın Cannes takımıyla Almanya'nın Schweriner ekibi bulunuyor. Bu iki takımın dün oynadığı karşılaşmayı Fransa temsilcisi 3-0 kazanmıştı. 

"İyi bir dönemden geçiyoruz"



Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü.
      
Celal Doğan Tesisleri'nde, teknik direktör Bülent Uygun gözetiminde gerçekleşen antrenman koşu ve egzersizlerle başladı. Futbolcular daha sonra yarı alanda maç ve taktik çalışma yaptı. Sakatlığı devam eden Serdar Özbayraktar antrenmanı koşuyla tamamladı.
      
Cenk Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 3 haftada 7 puan aldıklarını, bunun da takımı motive ettiğini söyledi.

Geçen hafta 3-3 biten Torku Konyaspor maçına da değinen Tosun, "3-1'den sonra işi biraz ciddiye alsaydık belki sonuç 4-1 veya  5-1 olabilirdi. Bundan ders aldık. İyi bir dönemden geçiyoruz. Güzel maçlar ve galibiyetler aldık" dedi.
      
İstanbul'dan puanla dönmek istediklerini vurgulayan Tosun, deplasmanda zor bir maça çıkacaklarını dile getirdi.
      
Fenerbahçe maçında da gol atmak istediğini kaydeden Tosun, "İyi oynayıp gol atarsam daha da güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta hakemleri



Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.
      
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nda yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de 9. hafta maçlarını şu hakemler yönetecek:
      
25 Ekim Cuma
20.00 Fenerbahçe - Gaziantepspor: İlker Meral
20.00 Sivasspor - Kayseri Erciyesspor: Mustafa Öğretmenoğlu
      
26 Ekim Cumartesi
15.30 Kardemir Karabükspor - Medical Park Antalyaspor: Bülent YIldırım
19.00 Elazığspor - Gençlerbirliği: Abdullah Yılmaz
19.00 Akhisar Belediyespor - Beşiktaş: Mustafa Kamil Abitoğlu
      
27 Ekim Pazar
15.30 Eskişehirspor - Çaykur Rizespor: Hüseyin Göçek
19.00 Torku Konyaspor - Bursaspor: Volkan Bayarslan
19.00 Kayserispor - Galatasaray: Cüneyt Çakır
      
28 Ekim Pazartesi
20.00 Kasımpaşa - Trabzonspor: Özgür Yankaya

Beşiktaş eksik çalıştı



Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını 8 oyuncudan yoksun sürdürdü.
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde gerçekleştirilen idmana sol arka adalesinde zorlanma olan Sivok, izinli İsmail Köybaşı, sol arka adalede ağrı olan Hutchinson, gribal enfeksiyon geçiren Escude ile Gökhan Töre, Çaykur Rizespor maçında kaval kemiğine darbe alan Almeida ve ayak bileğinde burkulma yaşanan Muhammed Demirci katılmadı.
İsmail Köybaşı'nın yarın takımla birlikte çalışacağı, henüz hazır olmayan Holosko'nun ise bisiklet çalıştığı bildirildi.
Sakat oyunculardan Sivok, takımdan ayrı koşu yaptı.


A2 takımında forma giyen Pedro Franco, Gökhan Süzen, Kerim Frei Koyunlu ve Mehmet Akgün de takımdan ayrı koşu yaparak günü tamamladı.
TAKTİK AĞIRLIKLI ÇALIŞMA
Beşiktaş, bugünkü idmanda taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.
İdmanın ilk bölümünde koşu ve pas çalışması yapan siyah-beyazlı oyuncular, daha sonra taktik bölüme geçti. Teknik direktör Bilic, taktik çalışmada oyuncuları sık sık uyardı.
Pas çalışması sırasında Necip Uysal, Eneramo'nun darbesiyle sakatlandı. Bir süre saha içinde tedavi olan genç oyuncu, antrenmana devam etti.
Antrenman, yarım sahada oynanan çift kale maçla tamamlandı.
SAMBADE, TENİS OYNADI
Siyah-beyazlı takımın kaleci antrenörü Jose Sambade, kalecilere yaptırdığı çalışmalarla ilgi çekti.
Kalecilere farklı boyutlarda toplarla çalışma yaptıran Sambade, kaleciler Tolga Zengin, Cenk Gönen, Günay Güvenç ve Emre Metin'i oldukça zorladı.
Üçgen toplarla kalecilere idman yaptıran İspanyol çalıştırıcı, tenis topu ve raketiyle de siyah-beyazlıları çalıştırdı.
Sambade'nin çalışmasını bir İspanyol kanalı da görüntüledi.
Beşiktaş, Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarını yarın gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

"Sahadan çok iyi bir sonuçla ayrılacağız"



Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Kayseri Erciyesspor ile 25 Ekim Cuma günü sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Roberto Carlos, antrenmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
      
İdmanların çok iyi geçtiğini ve içinin rahat olduğunu belirten Carlos, sahalarında yaptıkları maçlarda her zaman galibiyeti düşündüklerini söyledi. 

Kayseri Erciyesspor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Carlos, "Çok iyi antrenmanlar yapıyoruz, herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor, çıkıp sahada da bunu yaparsak çok iyi sonuç alırız. Taraftarımız bizden iyi bir maç ve üst sıralara çıkmamızı bekliyor" diye konuştu.

Her zaman olduğu gibi bu maçta da taraftarın desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Carlos, "Taraftarlarımız umarım mutludur çünkü takımımız mutlu. Onların da mutlu olduğunu düşünüyoruz. Bize yardım etmeye devam etsinler" dedi.
      
ANTRENMAN      
Carlos yönetiminde kulüp tesislerinde top kapma ve pas çalışmasıyla başlayan antrenman, çift kale maçla sona erdi. Sakatlığı devam eden Kamil Grosicki ve ağrıları bulunan Manuel Da Costa, idmana katılmadı.
      
Antrenmanı, Sivasspor Kulübü Başkanvekili Erdal Sarılar ve Asbaşkan Faruk Taşseten de izledi.

Legia Varşova geldi!



Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yarın sahasında karşılaşacağı Polonya'nın Legia Varşova takımı, Trabzon'a geldi.
Özel uçak ile Trabzon Havalimanı'na gelen Polonya temsilcisi, daha sonra kamp yapacağı Novotel'e hareket etti. Legia Varşova, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu akşam son çalışmasını gerçekleştirecek.
Antrenman öncesi Legia Varşova Teknik Direktörü Jan Urban, basın toplantısı düzenleyerek maça ilişkin açıklamalarda bulunacak. 

Altay'da Kayıhan dönemi sona erdi



Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Altay'da teknik direktör Ümit Kayıhan ile yollar ayrıldı.
Kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonrasında, oy çokluğuyla alınan kararla teknik direktör Ümit Kayıhan'la yollarımızı ayrıldığı belirtildi.
Açıklamada, "Ümit Kayıhan'a bugüne kadar vermiş olduğu emeklerden ötürü teşekkür eder, bundan sonraki özel ve mesleki hayatında başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta sezon başı göreve getirilen Ümit Kayıhan yönetimindeki Altay, ilk 8 haftayı 12 puanla 6. sırada tamamladı.

"İyi bir oyunla iyi sonuç almaya çalışacağız"



Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü Beşiktaş'ı konuk edecek Akhisar Belediyespor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, "İyi bir oyunla iyi sonuç almaya çalışacağız" dedi.
Beşiktaş maçı hazırlıklarını Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdüren Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada, Beşiktaş karşısında en iyi sonucu almak için mücadele edeceklerini söyledi. Mağlup oldukları Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını kaydeden Hamzaoğlu, "Rakibimiz bize karşı iyi oynadı ve sonuca gidebilmek için her şeyi yaptı. Biz geriye düşmemize rağmen, beraberliği yakalar mıyız diye risk aldık ama bunda başarılı olamadık. Şimdi önümüzdeki Beşiktaş maçını en iyi şeklide değerlendirip, iyi bir oyunla iyi sonuç almaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Hamzaoğlu, A Milli Futbol Takımı ile olan durumunun henüz belli olmadığını belirterek, "Yeni bir yapılanmaya gidilecek, nasıl olacağı şu anda belli değil ben de bilmiyorum" diye konuştu.
Milli maçlar nedeniyle verilen araların bazı takımları iyi bazılarını da kötü yönde etkilediğini kaydeden Hamzaoğlu, "Belirli bir ivme yakalamışken bir anda durmak bazen takımımızı olumsuz etkileyebiliyor. Biz kötü tarafına denk geliyoruz, inşallah biz bu aralardan etkilenmeyiz" dedi.
Hamzaoğlu, Özgür Can Özcan'ın takımdan ayrı çalıştığını belirterek, Emin Aladağ dışında eksiklerinin olmadığını sözlerine ekledi. Akhisar Belediyespor, Beşiktaş maçı hazırlıklarına yarın sabah yapacağı idmanla devam edecek.
BİLETLER İZMİR'DE DE SATIŞA ÇIKTI
Öte yandan cumartesi günü saat 19.00'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak müsabakanın biletlerinin satışına İzmir'de de başlandı. Bilet almak isteyenler,Alsancak Hocazade Camisi'nin önündeki satış noktasından temin edebilecek. Müsabakanın biletleri  Spil kale arkası (misafir takım) 50, maraton Akigo 60 ve kapalı-VIP tribün 80 liradan satılıyor.

"Büyük takımları İstanbul'da yenmek çok zor ama.."




Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe maçına ilişkin, "Anadolu takımları için büyük takımları İstanbul'da yenmek çok zor ancak kadronuzda çok süratli ve kontra atağa meyilli futbolcularınız olursa o zaman kazanma ihtimaliniz yükseliyor" dedi.
Uygun, Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçında taktiksel olarak önlem almaya çalıştıklarını belirtti.
Fenerbahçe'ye karşı kazanabilmek adına "sahada neler yapabiliriz" mantığıyla hazırlandıklarını dile getiren Uygun, "Bireysel önlem almaya çalıştığınızda neredeyse 17-18 futbolcu mevkilerinin en yeteneklisi ve özellikli futbolcular. Fenerbahçe'nin oyun anlayışını değil, 'Gaziantepspor olarak takım halinde nasıl oynayabiliriz, kendi eksiklerimizi takım halinde nasıl bertaraf edebiliriz' şeklinde düşüncemiz var. İyi tarafımızı sahaya nasıl yansıtmaya çalışacağız" dedi.
Fenerbahçe ile İstanbul'da zor bir maça çıkacaklarını vurgulayan Uygun, "Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray'a yenildik. Anadolu takımları için büyük takımları İstanbul'da yenmek çok zor ancak kadronuzda çok süratli ve kontra atağa meyilli futbolcularınız olursa o zaman kazanma ihtimaliniz yükseliyor. Çok süratli ve kontra atağa müsait kadro yapımız yok. O yüzden bizi zor bir maç bekliyor ama taktiksel olarak takım kurgusuyla çıktığımızda da istediğimiz puanları alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Takım olarak milli maç arasını iyi değerlendirdiklerini belirten Uygun, ilk 5 haftada yaşadıkları handikapları ortadan kaldırdıklarını dile getirdi.
"TARAFTARLARIMIZI ÜZDÜĞÜMÜZ İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"
Geçen hafta oynadıkları ve 3-3 biten Torku Konyaspor maçına da değinen Uygun,  "Bu maçtan sonra sabaha kadar kendimi yedim. Bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.
Torku Konyaspor maçında hatanın kendisinde olduğunu söyleyen Uygun, "İnsanlar değişen oyuncuya bağlasa da sonuçta takım oyunu oynanır, oyuna giren oyuncular hata da yapsa bunların örtbas edilmesi gerekir. Maçtayi yanlışları görüp önlem almak isterken maalesef birbirini takip eden hatalar bize pahalıya mal oldu. Taraftarlarımızı üzdüğümüz için özür diliyorum. 'Dün dünde kalmıştır cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım' derler ya yarın da daha güzel günler için çok çalışıp, iyi mücadele etmek lazım" diye konuştu.
Uygun, Serdar Özbayraktar ve Kemal Tokak'ın sakatlığının devam ettiğini, Bekir Ozan Has'ın da kart cezalısı olduğunu sözlerine ekledi.

"Deplasmanda iyi oynuyoruz"


Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, "Deplasmanda iyi oynayan takımız, bir maç hariç kaydetmedik. Karabük'ten maçı kazanıp dönmek istiyoruz" dedi.
Aybaba, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın son haftalarda iyi bir çıkış yakaladığını söyledi.
Hafta sonu deplasmanda yapacakları Kardemir Karabükspor'un iyi bir takım ve kadroya sahip olduğunu, son haftalarda iyi oynadığını ancak puan alamadıklarını ifade eden Aybaba, "Kardemir Karabükspor çok istekli ama her zaman futbolda istediğiniz olmuyor. Biz istediğimizi yavaş yavaş yapmaya çalışan bir takımız, biraz daha rahat konuma geldik" diye konuştu.
Ligde maçlar kazanmanın camiayı rahatlattığını, bunu futbolcuların da şehrin de hissettiğini dile getiren Aybaba,  "Karabük zor bir deplasman olacak. Deplasmanda iyi oynayan takımız, bir maç hariç kaydetmedik. Karabük'ten maçı kazanıp dönmek istiyoruz" diye konuştu.
Aybaba, savunmada zaman zaman hatalar yaptıklarını belirterek, savunma sonrası çıkışta yaşadıklarını sorunları yavaş yavaş çözeceklerini anlattı.
"HERKESİN ÇOK ÇALIŞMASI GEREKİYOR"
Bir gazetecinin, "Ferdinand forma şansı bulacak mı" sorusu üzerine Aybaba, takımda sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.
Kolu kırılan Koray ve İnsa'nın sakatlıklarının devam ettiğini bildiren Aybaba, "Koray iki hafta sonra gelecek. Ferdinand toparlanıyor, geldiği günden beri sıkıntı vardı. Biraz daha kendini bulması gerekiyor. Antrenmanlarda istekli ama eksikliğini giderip öne çıkması gerekiyor. O mevkide oynayan oyuncular çok formda, özellikle Mehmet Sedef ve Emre Güngör ikilisi çok iyi oynuyor. Musa Nizam'ım da performansı iyi durumda. Herkesin çok çalışması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Aybaba, Trabzonspor'da kadro dışı olan Volkan Şen ile ilgilenip ilgilenmedikleri yönündeki bir soruya da böyle bir transfer girişimlerinin olmadığı cevabını verdi.

"Görevini yapmayanlarla yollar ayrılacak"


Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında sahasında yapacağı Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarına devam etti.
Futbolcular, Çamlık Tesisleri'nde teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda koşu ve teknik çalışma yaptı.
Yaklaşık 2 saat süren idmana, sakatlığı devam eden Eren Göngör katılmazken Morten Gamst Pedersen takımdan ayrı koşu yaptı.
Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezon başından bugüne net gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini, bunun sonucunda küçük hatalardan gol yediklerini söyledi.

Daha ligin başında olduklarını ve ilerleyen haftalarda bu hataların faturasının daha ağır olacağına işaret eden Kafkas, "Daha çok stresi yüksek maçlar oynayabiliriz. Onun için elimize gelen fırsatları değerlendirmek lazım. Gol kaçıran oyunculara gol vuruşu becerisini geliştirmek için antrenmanlar yaptırıyoruz. Ben antrenör olarak üzerime düşeni fazlasıyla yapma gayreti içerisinde oluyorum" diye konuştu.
Hafta sonu sahalarında Medical Park Antalyaspor ile zorlu bir maç oynayacaklarına dikkati çeken Kafkas, "Maçlarda kırmızı kart görerek eksik kalıyoruz. Bu bizim için bir handikap. Medical Park Antalyaspor maçında taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. Bizi 90 dakika boyunca desteklemelerini istiyoruz. Bu maçtan galip ayrılıp önümüzdeki maçlara daha iyi bakmak istiyoruz. Ligin devre arasında 3 yada 4 transfer yapacağız. Bunların ikisi yabancı diğer ikisi de  yerli olacak. Takımda 20 tane oyuncu var. Biz bu oyuncuların hepsini buraya oynamak için aldık. Görevini yapan oyuncular burada görevine devam edecek, görevini yapmayan oyuncularla da yollarımızı ayıracağız" ifadelerini kullandı.
Kardemir Karabükspor, Medical Park Antalyaspor ile cumartesi günü saat 15.30'da Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadında karşılaşacak.

SANA GALİBİYET YAKIŞIR!



Şampiyonlar Ligi'ne farklı Real Madrid yenilgisi ile başlayan ve Juventus deplasmanından beraberlikle dönen Galatasaray, üçüncü maçında FC Kopenhag ile Türk Telekom Arena'da karşılaşacak. Saat 21:45'te başlayacak maçı Makedon hakem Aleksandar Stavrev yönetecek.
Gruptan çıkma iddiasını sürdürmek için kazanmak zorunda olan Galatasaray, Kopenhag mücadelesi için son antrenmanını yaptı. Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki çalışmada sarı-kırmızılı futbolcular moralleri ile dikkat çekti.
MUHTEMEL 11
İtalyan teknik direktör Mancini sahaya; Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Riera, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak ve Drogba dizilişiyle çıkması bekleniyor.
AYSAL ANTRENMANI TAKİP ETTİ
Galatasaray'ın çalışmasını Kulüp Başkanı Ünal Aysal da takip etti. Antrenman başladıktan sonra sahaya inen ve basın mensuplarının oturduğu tribüne gelen Aysal, buradan çalışmayı izledi. Başkan Aysal maç için ise "Şu anda önümüzde çok güzel bir manzara var. Açıklamada bulunmayacağım. Maçtan sonra konuşuruz" demekle yetindi.

CİM BOM’DA 3 EKSİK
Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop, Gökhan Zan ve Hakan Balta antenmanda yer almadı. Bu isimler maçta da forma giyemeyecekler. 

Chelsea Almanya'dan lider döndü!


Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Chelsea, Almanya'da Schalke 'ye konuk oldu.

Son haftalarda toparlanarak, hem Premier Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde aldığı galibiyetlerle rahatlayan Chelsea, zorlu Schalke deplasmanında da mücadeleye hızlı başladı.
Henüz 5. dakikada İspanyol golcü Fernando Torres, takımını Veltins-Arena'da 1-0 öne geçirdi.
Maçın ilk devresi de Chelsea'nin tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarıda Schalke'nin beraberlik arayışlarına, hızlı ataklarla cevap veren İngiliz ekibi, 69'da Fernando Torres ile bir gol daha buldu ve skoru 2-0'a taşıdı.
Mücadelenin 87'nci dakikasında da Eden Hazard'ın golü geldi ve Mourinho'nun öğrencileri, zorlu Schalke deplasmanında skoru 3-0 yaptı.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Chelsea, Schalke'yi deplasmanda 3 farklı yenerek 6 puanla grupta liderlik koltuğuna oturdu. Schalke ise averajla ikinci sıraya indi.

San Siro'da kazanan yok!



Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde, geçtiğimiz sezon çeyrek finalde de karşı karşıya gelen Barcelona ve Milan, kozlarını San Siro'da paylaştı.

Sakatlığının ardından Messi'nin yine ilk 11'deki yerini aldığı mücadeleye, ev sahibi Milan hızlı girdi. İtalyan ekibi, 9. dakikada Brezilyalı golcüsü Robinho ile 1-0 öne geçmeyi başardı.
Ancak çabuk toparlanan Barcelona, cevap vermekte gecikmedi. Sakatlıktan dönen Lionel Messi, 24. dakikada San Siro'da skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı da atılan karşılıklı gollerle sona erdi.
İkinci yarıda Barcelona, rakibinle oranla daha üstün bir oyun sergilese de özellikle Alexis Sanchez'in kaçırdığı fırsatlar, skor tabelasının değişmesine engel oldu.
Mücadelede başka gol olmayınca, Barcelone ile Milan, San Siro'da 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından İspanyol ekibi Barcelona, puanını 7'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Milan da 5 puanla grup ikincisi olarak yoluna devam etti.