30 Ekim 2013 Çarşamba

VE TERİM SESSİZLİĞİNİ BOZUYOR!



Fatih Terim basının karşısına çıkıyor. A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra ilk kez konuşacak.
Fatih Terim Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde futbol federasyonun teklifi üzerine aynı zamanda milli takımın başında yer almayı kabul etmişti. Ay-yıldızlılar Dünya Kupası Elemeleri’nde büyük yara almış ve son 4 karşılaşma büyük önem taşıyordu.
Terim yönetiminde milli takım üst üste galibiyetlerle umutlarını korusa da Galatasaray'ın hem ligde hem de Avrupa'daki istikrarsız sonuçları kafalarda soru işaretleri yaratıyordu. Galatasaray yönetimi Terim'e sadece 4 maç izin vermişti ancak federasyon uzun vadeli planlar yapıyordu. Yaşanan bu kriz ortamında başkan Ünal Aysal ile Fatih Terim arasındaki telefon gerginliği ipleri kopma noktasına getirdi. Nitekim Galatasaray yönetimi sezon devam ederken radikal bir karar alarak teknik direktör Fatih Terim'in görevine son verdiğini açıkladı.
Bu kararın ardından Fatih Terim konuyla ilgili hiçbir basın kuruluşuna açıklamada bulunmadı. Galatasaray yönetminde ise başkan Ünal Aysal ayrılık kararıyla ilgili ilk kez sicil ve denetleme kurulu üyeleri ile bir araya geldiğinde önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Terim'in görevine son verilmesinde Galatasaray geleneklerine vurgu yapan başkan Ünal Aysal konuyla ilgili en kapsamlı açıklamasını ise geçtiğimiz günlerde Galatasaray TV'ye yapmıştı. 1 ay önce  Galatasaray’daki görevine son verilmesinin  ardından sessizliğe bürünen Fatih Terim de konuşma kararı aldı.
Tecrübeli teknik adam kameralar karşısına çıkacak. Terim'in bu toplantıda Galatasaray'dan ayrılış süreci ve milli takımla ilgili önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

"Yanal'ın gelmesi benim için şans"



Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Salih Uçan, teknik direktör Aykut Kocaman döneminde Bucaspor'dan transfer edilmiş, geçen sezon lig, kupa ve Avrupa'da önemli maçlarda görev almıştı.
NTV Spor'da yayınlanan çerçeve programına konuk olan Salih, Aykut Kocaman'dan övgüyle bahsetti. Salih şuanki hocası Ersun Yanal'ı da kendisi için şans olarak gördüğünü söyledi.
Yüksek özgüveni ile dikkat çeken Salih Uçan, Fenerbahçe formasını ilk kez giydiği Antalyaspor maçını, kendisi için kötü anıları olsa da unutamıyor.
Orta sahanın ortasında ve hücuma dönük olarak görev yapabilen genç oyuncu, tercihini rakip kaleye daha yakın olmaktan yana kullanırken, eksiklerinin de farkında olduğunu ifade etti.
Takımda Raul Meireles, Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu gibi isimleri örnek aldığını dile getiren Salih Uçan, her futbolcu gibi Avrupa hayali kurduğunu belirtti. Ancak genç oyuncu önceliğinin  Fenerbahçe'yi daha iyi yerlere getirmek için çalışmak olduğunu söyledi.

"Ronaldinho haberlerinden rahatsızız"



Beşiktaş ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, Ronaldinho transferine açıklık getirdi... NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Nur Çebi, hem kendilerinin hem de Ronaldinho cephesinin çıkan spekülatif haberlerden rahatsız olduğunu söyledi.
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ronaldinho transferiyle ilgili görüşmelerde bulunduklarını ancak oyuncunun menajerinin İstanbul'a gelmediğini söyledi.
NTV Spor'a özel açıklamalarda bulunan Nur Çebi, "Ronaldinho transferi hakkında artık açıklama yapmak istemiyorum. Bu durumdan Ronaldinho'nun menajeri de rahatsız. Türk basınında bu transferle ilgili sürekli haber çıkmasından rahatsız olduklarını bize ilettiler. Bu düşüncelerini anlayışla karşılıyorum. Kulüp olarak biz de bu transfer belli bir aşamaya gelmeden açıklama yapmak istemiyoruz. İş imza aşamasını geldiğinde haber vereceğiz. Ayrica Ronaldinho'nun menajeri ile de İstanbul'da bir görüşmemiz olmadı" dedi.

"İspanya bana her şeyi verdi"



Brezilya Milli Takım'ında bu yıl iki hazırlık maçı oynamasına rağmen İspanya Milli Takımı'nı seçme kararı alan Diego Costa, "İspanya bana her şeyi verdi" dedi.
İspanya'da futbol gündeminin ilk sırasında yer alan Diego Costa, neden İspanya Milli Takımı'nı seçtiğini Atletico Madrid'in resmi internet sitesinde yayınlanan bir videoda anlattı.
İspanya'da kendini çok daha değerli hissettiğini dile getiren Costa, "Tüm olanlardan dolayı çok zor bir seçim oldu. Futbolcu olarak doğduğum ve bana her şeyi veren ülke İspanya. Baktım, gördüm, tekrar düşündüm ve en iyisinin İspanya olduğuna karar verdim çünkü her şeyi burada yaptım. Hayatta elde ettiğim her şeyi bana bu ülke verdi. Özel bir sevgim var" ifadelerini kullandı.
İspanya'yı tercih etmesinin Brezilya'dan vazgeçtiği şeklinde algılanmaması gerektiğini söyleyen Costa, "Umarım insanlar beni anlar. Ben hiçbir zaman Brezilya'dan vazgeçmedim ve konuya bu şekilde yaklaşmadım. Basit bir şekilde, tüm kariyerimi burada yaptım ve kendimi burada değerli hissediyorum. Çok çok ağır bir karar aldım. Çok düşündüm. Brezilya'da ailem var ve orada doğdum. Tanrı bana bağışlarsa, futbol kariyerimi bitirdiğimde yaşamak için oraya dönmek istiyorum. Umarım insanlar anlayışla karşılar ve saygı gösterir çünkü benim için çok zor bir karar oldu" açıklamasında bulundu.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque ile görüşmesini de anlatan Costa, "Hocamıza çok açık söyledim. Benim için önemli olan takım. Eğer aldığı kararın takım için iyi olduğuna inanıyorsa, ben sevinirim. Bir futbolcu ve bir insanın hayatındaki en büyük şeylerden biri bu formayı savunmaktır. Ne kadar süre oynarsam oynayım her şeyimi vereceğim çünkü ben öyleyim. Bu zamana kadar çalıştığım her kulüpte herşeyimi verdim. Milli takım için de öyle olacak" şeklinde konuştu.

"Yapmamız gereken her şeyi Obradovic'ten öğreniyoruz"



Lig ve Avrupa'da başarı hedefleyen Fenerbahçe Ülker'in önemli transferlerinden biri olan Linas Kleiza, Euroleague'in resmi internet sitesine konuştu.
Yeniden Euroleague'de mücadele etmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Kleiza, "Hızlı olmak adına zaman zaman defansta hatalar yapabiliyoruz ama üzerine çalışıyoruz. Hatalarımızı en aza indireceğiz. Daha önce Final Four'da oynayıp kaybetmiş olmak beni motive ediyor. Fenerbahçe’yle bu hedefimi gerçekleştirmek isiyorum. Her zaman bir amaç uğruna maça çıkarsınız. Biz de takım olarak gelebileceğimiz en üst seviyeye ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.
Adaptasyon sorunu çekmediğini belirten Litvanyalı oyuncu, "Çok iyi bir takıma katıldım ve özel bir şeyler yaratmaya çalışan yeni bir takımız. Galibiyetlerimizin kilit noktası agresif oyun tarzımız. Sayı bulan pek çok oyuncumuzun yanı sıra iyi savunma yapan hızlı bir takımız. Şu an Obradovic’in oyun sistemine alışmaya çalışıyoruz. Euroleague’in henüz başında olmamıza rağmen zorlu rakiplerle mücadele ettik. CSKA Moskova karşısında da kilit noktamız savunmamız olacak. İleride daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Fenerbahçe'yi seçmemdeki nedenlerden en önemlisi Zeljko Obradovic" diyen milli forvet, "Obradovic bu güne kadar çalışma fırsatı yakaladığım en iyi koç. Her zaman büyük hedefleri olan biri. Euroleague’i kazanmak için gereken her şeyi bilen bir koçumuz var, biz de yapmamız gereken her şeyi ondan öğreniyoruz. Oyuncularına saygı duyan bir antrenör, siz de takıma ve ona saygı duyarsanız hiçbir problem yaşamazsınız. Fenerbahçe’yi seçmemdeki nedenlerden en önemlisi Obradovic. Kariyerimde kazanmadığım bir şey var ve Obradovic’in bana yardım edebileceğini biliyorum" dedi.

İtalya Mancini'nin peşinde!



Galatasaray Roberto Mancini'yi de milli takıma kaptırabilir...
İtalya Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete, tecrübeli teknik adama duyduğu saygı ve sevgiyi ifade ederken Prandelli'den sonra Mancini ile çalışabileceklerini söyledi.
Roberto Mancini'nin çok iyi bir teknik adam olduğunu, İngiltere'de önemli işler başardığını belirten Abate, "Kendisine hayranım. Harika bir teknik adam, ancak Prandelli benim için özel. Onun yeri ayrı. Brezilya 2014'e kendisiyle gitmek istiyoruz. Ancak şartlar değişirse Mancini listenin başında olacaktır" dedi.
İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli 2014 Dünya Kupası'nın ardından milli takımı bırakmak istediğini açıklamıştı. Roberto Mancini, Galatasaray'la anlaşmadan önce de ismi İtalya Milli Takımı ile sık sık anılıyordu.

"Onu transfer edemem"


Kariyeri boyunca Ronaldo ve Messi'nin gölgesinde kalan Zlatan Ibrahimovic, Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht'e attığı 4 golle kendisini bir kez daha hatırlattı.
Fransız basını, Paris Saint-Germain'li oyuncuyu FIFA Altın Top ödülünün en büyük favorilerinden biri olarak gösteriyor.
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti de eski öğrencisine övgüler yağdırdı
Ancelotti, geçen sezon Paris ekibinde birlikte çalıştığı Ibrahimovic'i, dünyanın en iyi 3 oyuncusundan biri olarak gösterdi. İspanyol basınında yer alan Ibrahimovic'in Real Madrid'e transfer olabileceği haberlerini değerlendiren İtalyan teknik adam, "Benim için dünyanın en iyi 3 oyuncusu Ronaldo, Messi ve Ibrahimovic... Ancak onu transfer edemem. Paris Saint-Germain ile çok büyük bir kontratı var ve kendisinin de kulübünden ayrılmak istediğini sanmıyorum" dedi.
Paris Saint-Germain ile sözleşmesini 1 yıl daha uzatan Ibrahimovic, Fransa'daki süper vergi uygulamasına karşın, kulübünden yıllık net 15 milyon euro kazanıyor.

Üyeler "Mamur" dedi



Kayserispor'da yapılan olağanüstü genel kurulda Recep Mamur yeniden başkanlığa seçildi.
Daha önce görevine devam etmeyeceğini açıklayan Mamur'un da yer aldığı tek listeyle seçime gidilirken, kongre üyeleri Recep Mamur ve arkadaşlarını yeniden Kayserispor yönetimine seçti.
Mamur hafif rahatsızlığı nedeniyle genel kurula katılmadı. Recep Mamur başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Rıfat Pehlivan, Yücel Şahin, Mehmet Delikan, Mustafa Özhaseki, Hayrullah Doğan, Serdar Maraşlı, İskender Beluk, Mehmet Hızlıer, Ali Çetin ve Oğuz Ortaköylüoğlu'ndan oluştu.

"Amacımız şampiyonluk"



Fenerbahçeli futbolcular Pierre Webo ile Cristian Baroni, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi GSM operatörü Fenercell'in gerçekleştirdiği organizasyonda taraftarlarla buluştu.
Via Port Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonda sarı-lacivertli iki oyuncu, taraftarlara imza dağıttı.
     
Organizasyon sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan futbolculardan Webo, bireysel başarıdan çok takımın şampiyonluğu için mücadele ettiklerini söyledi.
     
Sarı-lacivertli takımda 4 forvet oyuncusu olmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli oyuncu, "Önemli olan Fenerbahçe. Dört forvet oyuncusunun olması bir takım için güzel şey. Geçen sezona baktığımızda Benfica maçı öncesinde forvet sıkıntısından dolayı teknik heyet bu konuda arayışa girmişti. Takımın asıl amacı şampiyon olmak. Bireysel açıdan konuşmak olmaz. Amacımız bireysel olarak  başarı değil, şampiyonluğa ulaşmak ve üst sıralarda olmak" diye konuştu.
     
Ligin 10. haftasında Bursaspor ile oynayacakları karşılaşmaya değinen Webo, "Bursaspor maçı çok önemli. Umarım güzel sonuçla ayrılız" ifadelerini kullandı.
     
Fenercell'in organizasyonunda taraftarla buluşmanın mutluluk verici olduğunu kaydeden sarı-lacivertli futbolcu, "Fenercell'in en önemli amacı olan 1 milyon üyeye ulaşılacağına inanıyoruz" dedi.
     
CRISTIAN: HERKES ÇALIŞIYORFenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni ise takımda herkesin çalıştığını dile getirdi.
     
Orta sahada rekabetin fazla olduğu yönündeki bir soruya Cristian, "Bütün oyuncular ellerinden geldiğince çalışıyor. Herkes çalışıyor. Bütün oyuncular çalıştığı için taktiksel olarak zamanlarını bekliyorlar" diye yanıt verdi.
     
Organizasyonda yer almaktan mutlu olduklarını kaydeden sarı-lacivertli oyuncu, "1 milyon üyeye ulaşacağımıza inanıyoruz. Fenerbahçe'ye verilen desteği görmek de mutluluk verici" derken, Bursaspor maçı konusunda da "Bursaspor maçı zor olacak. Bu deplasman her zaman zor olmuştur. İyi sonucu almak için zaten hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.
     
Cristian, Galatasaray ile oynayacakları derbi mücadelesi için konuşmanın erken olduğunu, ilk hedeflerinin Bursaspor maçı olduğunu sözlerine ekledi.

Aziz Yıldırım'dan SMS



Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak kongre öncesi adayların çalışmaları sürüyor. Başkan Aziz Yıldırım, kongre üyelerine bir kısa mesaj göndererek, katılım çağrısı yaptı.
Kongre üyelerinin cep telefonlarına gönderilen mesajda, "Büyük Fenerbahçe'nin kongre üyeleri... Sizler oylarınızla büyük Fenerbahçe'yi yarattınız. Aziz Yıldırım ve arkadaşlarını özgür kıldınız. Aslında siz seçiminizi yapmıştınız ama izin vermediler. Fenerbahçe'nin büyük kongresini mahkemelere taşıdılar, oylarınızı sorguladılar. Sizi yeniden seçime zorladılar. Sizler bunun bir seçim olmadığını, 3 Temmuz'la hesaplaşmanın ta kendisi olduğunu biliyorsunuz. Kongreye gelin, oyunuza ve Fenerbahçe'ye sahip çıkın. Saygılarımla, Aziz Yıldırım." ifadeleri kullanıldı.

Sneijder ve Kuyt'a milli davet



Hollanda Milli Takımı'nın, Japonya ve Kolombiya ile yapacağı hazırlık maçlarının aday kadrosu açıklandı.
Teknik direktör Louis van Gaal, açıkladığı 24 kişilik kadroda, Galatasaraylı Wesley Sneijder ile Fenerbahçeli Dirk Kuyt'a da yer verdi.
PSV'de bu sezon oynadığı başarılı futboluyla dikkatleri çeken Memphis Depay'ın ikinci kez davet edildiği kadroda, Arjen Robben, Robin van Persie ve Rafael van der Vaart gibi yıldızlar da yer aldı.
Türkiye'nin de yer aldığı grubu lider tamamlayıp Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası biletini alan Hollanda, 16 Kasım'da Japonya, 19 Kasım'da ise Kolombiya ile birer hazırlık maçı yapacak.

Van Gaal'ın belirlediği aday kadro şu isimlerden oluştu:
Daley Blind, Jasper Cillessen (Ajax), Jeffrey Bruma, Memphis Depay, Stijn Schaars, Jetro Willems (PSV), Jordy Clasie, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij (Feyenoord),Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman, Michel Vorm(Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern Münih), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburg), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain).

Meireles takımla çalıştı



Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda sakatlığı geçen Raul Meireles, takımla birlikte çalıştı. Sakatlığı henüz geçmeyen Gökhan Gönül ise özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdü. Dünkü idmanda kaşına darbe alan ve dikiş atılan Sow ise antrenmana katılmadı.
Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal, antrenmanda oyuncularını serbest bıraktı. Bazı oyuncular ayak voleybolu ve tenisi oynarken, bir bölümü de pas ve şut çalışması yaptı. Ayak tenisi maçında Meireles, Kuyt ve Alves'ten oluşan ekip, Caner, Bekir ve Selçuk'tan oluşan takımı yendi. Yabancı oyuncular, kazandıkları maçın ardından büyük sevinç yaşadı.
Futbolculardan Cristian ve Sow'un, Galatasaraylı futbolcuların Kayserispor maçındaki gol sevinçlerine benzer hareketler yapması dikkati çekti.
YANAL TOPLANTILARI YOĞUNLAŞTIRDI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın zorlu haftaların geldiği bu dönemde oyuncularla toplantılarını artırdığı öğrenildi.
Antrenman öncesinde futbolcularla bir toplantı yapan ve Gaziantepspor maçının analizini gerçekleştiren tecrübeli teknik adamın, yarın da Bursaspor maçı konusunda toplantı yapacağı bildirildi.
Son lig mücadelesinde futbolcuların hatalarını anlatan Yanal'ın, özellikle top kayıpları sonrası verilen reaksiyondan memnun olduğu ifade edildi.
Sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısının, oyuncularından hücumları mutlaka korner, gol, şut şeklinde sonuçlandırmasını istediği kaydedildi.

Sol beke Sabri!



Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Torku Konyaspor maçı öncesi yeniden kadroyu değiştiriyor. İtalyan teknik adam, Kayserispor maçındaki performansından memnun olmadığı Dany'nin yerine Sabri'yi sol bekte oynatacak.
Kopenhag maçında sakatlanan Hakan Balta'nın tam olarak hazır olmaması, Riera'nın ise performansının yeterli görülmemesi Mancini'yi farklı seçeneklere yöneltti. Daha önce sürpriz bir şekilde Dany'i sol bekte oynatan İtalyan çalıştırıcı, antrenmanlarda Sabri'yi bu bölgede denedi.
EBOUE'YE SABRİ YER AÇACAK
Yabancı sınırlaması nedeniyle Kopenhag maçında yıldızlaşan Eboue'yi Süper Lig'de değerlendiremeyen Roberto Mancini, Sabri'yi sol bek oynatarak Fildişi Sahilli oyuncuya kadroda yer açmak istiyor. İtalyan çalıştırıcı böylece, Kopenhag ve Fenerbahçe maçları öncesi Eboue'nin maç kondisyonunu arttırmayı planlıyor.

SNEIJDER'IN DURUMU BELLİ DEĞİL
Belindeki sakatlığı devam eden Sneijder ise Torku Konyaspor maçında riske edilmeyebilir. Mancini'nin Hollandalı yıldızla konuşup son durumuna göre karar vermesi bekleniyor. Sneijder'in yokluğunda, genç yıldız Bruma'ya forma şansı doğacak.

MANCINI'DEN YENİ ANLAYIŞ!
Oyuncularıyla antrenmanlarda savunma çalışan Mancini yeni bir anlayışı takıma ezberletmeye çalışıyor. Oyuncuların, topun arkasında blok halinde durmasını öğütleyen İtalyan çalıştırıcı özellikle alan savunması konusunda uyarılarda bulunarak takımın birlikte hareket etmesini istiyor. Futbol anlayışını "dengeli oyun" olarak tanımlayan Mancini, kafasındaki şablon için oyuncularıyla sürekli iletişime geçerek isteklerini anlatıyor.

NBA'de bugün ne oldu? (30 Ekim 2013)



NBA'de yeni sezon heyecanı 3 maçla başladı. Son 2 sezonun şampiyonu Miami sahasında Chicago'yu devirirken, Los Angeles derbisinde gülen Lakers oldu. Indiana ise evinde Orlando'ya şans tanımadı.
GÜNÜN SONUÇLARI
INDIANA-ORLANDO: 97-87
MIAMI-CHICAGO: 107-95
L.A. LAKERS-L.A. CLIPPERS: 116-103
GÜNÜN YILDIZI
CARLOS BOOZER (CHICAGO BULLS)1 sezon aradan sonra Derrick Rose’a kavuşan Chicago Bulls sezonu Miami Heat deplasmanında açtı. Son 2 yılın şampiyonuna 107-95’lik skorla boyun eğen Bulls’ta Carlos Boozer, yenilgiyi engelleyemese de performansıyla gecenin yıldızı oldu. Maça ilk 5’te başlayan Boozer, 31 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ve 1 blok üretti. Kullandığı 18 şutun 13’ünü sayıya çevirmeyi başaran skorer oyuncu, serbest atışlarda da 5/5 ile oynadı. Oyunda kaldığı 32 dakika içinde 2 top kaybı yapan Boozer, salondan 4 faul ile ayrıldı.
GÜNÜN PERFORMANSLARI
CARLOS BOOZER (CHICAGO BULLS)
31 sayı, 7 ribaund, 2 asist (Miami deplasmanında)
PAUL GEORGE (INDIANA PACERS)
24 sayı, 6 ribaund, 5 asist (Orlando karşısında)
DEANDRE JORDAN (L.A. CLIPPERS)
17 sayı, 11 ribaund, 3 blok (Lakers deplasmanında)
ROY HIBBERT (INDIANA PACERS)
8 sayı, 16 ribaund, 7 blok (Orlando karşısında)

GÜNÜN KARESİ

HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
Temsilcilerimizin formasını giydiği takımların maçı yoktu.

NORMAL SEZON İSTATİSTİK LİDERLERİ
SAYI: CARLOS BOOZER (CHICAGO BULLS) 31
RİBAUND: ROY HIBBERT (INDIANA PACERS) 16
BLOK: ROY HIBBERT(INDIANA PACERS) 7
ASİST: CHIRS PAUL (LOS ANGELES CLIPPERS) 11
TOP ÇALMA: JIMMY BUTLER (CHICAGO BULLS) 5

MAÇ PROGRAMI
CLEVELAND-BROOKLYN
PHILADELPHIA-MIAMI
TORONTO-BOSTON
DETROIT-WASHINGTON
NEW YORK-MILWAUKEE
HOUSTON-CHARLOTTE
MINNESOTA-ORLANDO
NEW ORLEANS-INDIANA
DALLAS-ATLANTA
SAN ANTONIO-MEMPHIS
UTAH-OKLAHOMA CITY
PHOENIX-PORTLAND
SACRAMENTO-DENVER
GOLDEN STATE-L.A. LAKERS 

Aydınlar'dan cevap gecikmedi!



Fenerbahçe Kulübü'nün 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olan Mehmet Ali Aydınlar, sadece sarı-lacivertli kulübü değil, seçim kültürünü de yukarılara çekme arzusunda olduklarını söyledi.
      
Aydınlar, yaptığı yazılı açıklamada; bugün bazı gazetelerde yer alan ve sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'ın seçim kitapçığının önsözünde bulunduğu belirtilen yazı üzerine görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
      
"Bahse konu yazıyı okuduğumda, ben de arkadaşlarım da gerçekten çok büyük bir üzüntü ve endişe duyduk. Bugün bir spor kulübünün evet bu başlığın altını çizerek söylemek istiyorum, bir spor kulübünün başkanlık seçimi için kullanılmaya çalışılan strateji, dil ve üslup nasıl olur da bu noktalara gelebilir diye düşündük. Özellikle de Cumhuriyetinin 90. yılını kutlayan bir ülkenin en büyük sivil toplum örgütünün başkanı böyle bir yazıyı nasıl olur da kaleme alır ve kongre üyeleri ile paylaşır diye sorguladık. 26 yılını bu kulübe vermiş bir yönetici olarak, bir kulübün başkanının gelmiş olduğu noktayı sorguladığımda da, Fenerbahçe adına çok ama çok fazla şeyin yeniden ele alınıp değiştirilmesi gerektiğine olan inancımız bir kez daha güçlendi."

Fenerbahçe'nin örnek olması gerektiğini aktaran Mehmet Ali Aydınlar, "Öncelikle Sayın Başkana şunu hatırlatmak isterim; Fenerbahçe sadece bir kulüp değildir. Bu ülke için bir kulüpten çok daha ama çok daha fazlasıdır. Fenerbahçe'nin sorunu da sadece kulübün sorunları değil, Türk sporunun, Türk insanının, Türkiye'nin sorunudur. Önce bunun altını çizmemiz gerekiyor. Büyüklüğümüz de bizlere doğal bir sorumluluk yüklüyor. Kulübümüzün her yetkilisi, her sporcusu, her taraftarı, sadece Fenerbahçe'yi temsil etmekle yükümlü değil. Biz örnek olmalıyız, öncü olmalıyız, yenilikçi olmalıyız, ilk olmalıyız. Hepimiz bu ülkenin geleceğinde farklılık yaratacak bir güce sahip olduğumuzun bilincinde olmak zorundayız" şeklinde görüş belirtti.
      
Aydınlar, "Hepimiz, nüfusunun yüzde 60'ı gençlerden oluşan bu toplumun spor olgusuna, sporun insana kattığı pozitif değerlere ve bunun sağlayacağı büyük potansiyele ne kadar ihtiyacı olduğunun farkında olmalıyız. Sporumuzu, ülke sporunu nasıl geliştiririz, kulübümüzü bir dünya kulübü nasıl yaparız konularını konuşmalıyız ve sadece buradaki eksiklere odaklanmalıyız" ifadelerini kullandığı açıklamasına, şöyle devam etti:
      
"Bahse konu yazıda, Sayın Başkan 3 Kasım'da yapılacak kongrenin bir seçim olmadığını ifade etmiş. Oysa ben ve arkadaşlarım Fenerbahçe olağanüstü kongresine kulübümüze artı değerler katacak, kulübümüzü geleceğe nasıl taşıyabileceğimizi tartışabileceğimiz demokratik bir seçim olacak düşüncesi ile girmeye karar vermiştik. Bu seçimin de ülkemize, kulübümüze, tek tek fert olarak temsil ettiğimiz değerler ve kimliğimize yakışacak şekilde gerçekleşmesi için neler yapmamız gerektiğini konuşmaktayız. Açıkça bizim görüşlerimiz bundan ibarettir ve bahse konu değerleri geliştirmek ve geleceğe taşımaktan başka bir şey gündemimizde yer almamaktadır."
      
Mehmet Ali Aydınlar, seçim sürecinin sonuna dek asla üslup ve yaklaşımlarını bozmayacaklarını anlatarak, "Buradan herkese seslenmek istiyorum; Ben Mehmet Ali Aydınlar olarak, çok değerli ekip arkadaşlarımla sadece kulübümüzün değil, seçim kültürümüzün de çıtasını yukarılara çekme arzusundayız ve buna maksimum gayret göstereceğiz. Bu anlamda da, yaşanacak sürecin sonuna dek asla üslubumuzu ve yaklaşımımızı bozmadan, tüm Türkiye'ye heyecan duyacakları, sportif ve demokratik bir seçim yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Son Matador Diego Costa!



Atletico Madrid takımında forma giyen 25 yaşındaki forvet oyuncusuyla ilgili İspanya Futbol Federasyonu internet sitesinden yapılan açıklamada, Diego Costa'nın İspanya Milli Takımı'nda oynama arzusunda olduğunu, bu isteğinin de bugün noter aracılığıyla tescillendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, Diego Costa'nın bu sabah Madrid'deki 30. Noterliğe giderek, İspanya Milli Takımı'nda oynamak istediğini sözlü olarak beyan ettiği kaydedildi. Costa'nın bu kararının Brezilya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Julio Cesar Avelleda'ya ilettiği de belirtildi.
      
Diego Costa, geçen mart ayında Brezilya Milli Takımı'nın İtalya ve Rusya ile oynadığı hazırlık maçlarında Brezilya'nın kadrosunda yer almıştı. Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luiz Felipe Scolari de geçen haftalarda yaptığı açıklamada, Diego Costa'nın 2014 Dünya Kupası için 35 kişilik aday listede yer aldığını ve bu futbolcuyu çağırabileceğini duyurmuştu. Scolari, ayrıca 16 ve 19 Kasım tarihlerinde Honduras ve Şili ile oynanacak hazırlık maçları için de Diego Costa'yı kadroya çağırmıştı.
      
İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque'nin, Diego Costa'yı 19 Kasım'da Güney Afrika ile yapılacak hazırlık maçında ilk kez kadroya çağırması bekleniyor.

Kaya gitti, Özer geliyor


Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Suat Kaya ile yolları ayırdı.
Göksen, yaptığı açıklamada, geçen sezon takımın başına getirilen Kaya ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırdıklarını belirtti.
     
Teknik direktörlüğe getirmek istedikleri Hasan Özer'i Gaziantep'e davet ettiklerini ifade eden Göksen, "Özer ile prensipte anlaştık, konuşup imza atacağız" dedi.

Daum'un 29 Ekim coşkusu



Fenerbahçe maçına hazırlanan Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'ndeki son antrenmanı renkli görüntülere sahne oldu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla teknik direktör Christoph Daum ve yardımcıları Türkiye Milli Takımı formasıyla antrenmana çıkarken, futbolcular da Türk bayraklarıyla poz verdi.
Duygulu anların yaşandığı Özlüce Tesisleri'nde yabancı futbolcular da Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu yaşadı.
Yeşil-beyazlı ekibin antrenmanına, hafif sakatlığı bulunan Colin Kazım, grip olan Sestak ile U17 Milli Takımı'nda bulunan Enes Ünal ile Ertuğrul katılmadı.

Miami kaldığı yerden devam



NBA’de yeni sezon heyecanı 3 maçla başladı. Son iki sezonun şampiyonu Miami Heat, evi American Airlines Arena’da 1 sezon aradan sonra Derrick Rose’a kavuşan Chicago Bulls’u ağırladı.
Miami, özellikle ikinci çeyrekte sergilediği etkili hücum performansıyla rakibini 107-95’lik skorla geçti. Miami’de 7 oyuncu çift haneli skor üretirken, LeBron James 17 sayı, 8 asist, 6 ribaund ve 1 top çalmayla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Ev sahibi ekipte Chris Bosh 16 sayı, 6 ribaund, 3 blokla, kenardan gelen Shane Battier 14 sayı, 2 ribaundla, Mario Chalmers ve Dwyane Wade 13’er sayıyla; Norris Cole ve Ray Allen da 11’er sayıyla mücadele etti.
Chicago’da Carlos Boozer 31 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ve 1 blokla oynarken, Jimmy Butler 20 sayı, 5 top çalma, 3 asist ve 3 ribaund üretti. 1 sezon aranın ardından parkelere dönen Derrick Rose ise 12 sayı, 4 asist ve 1 ribaundla maçı noktaladı.

Arda Turan belirsizliği



Sağ ayağında tespit edilen kas zedelenmesi nedeniyle takımla çalışmalara katılamayan Arda Turan'ın bir süre daha dinlenmesi gerekebilir. Özel antrenmanla çalışan milli futbolcunun Granada maçında oynayıp oynayamayacağı belirsiz.
Arda'nın varisi olarak gösterilen Oliver Torres'in, son Real Betis karşılaşmasında gösterdiği performans da yıldız futbolcunun bu maçta forma giymesini zora sokuyor. Arda'nın Atletico Madrid'in La Liga ve Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının tümünde görev alması ve buna milli maçların da eklenmesi nedeniyle aşırı yorgun düştüğünü belirtiliyor.
Kulüp yetkilileri, Arda'nın eski sakatlığının nüksetmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Galatasaray LH moral arıyor



Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague'de İspanya'da Unicaja Malaga ile karşı karşıya gelecek. NTV spor ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak mücadele saat 21’de başlayacak.
Olimpiakos ve Aliağa Petkim mağlubiyetlerinin ardından Galatasaray Liv Hospital, Nathan Jawai ile Manuchar Markosvili'den gelen sakatlık haberleriyle sarsıldı. Sarı-kırmızılılar Malaga'da bu iki oyuncunun yanı sıra sakatlıkları süren Furkan Aldemir, Cenk Akyol ve Ender arslan’dan da yararlanamayacak. Uzun rotasyonu için Pops Mensah-Bonsu'yu transfer eden Galatasaray'da Britanyalı oyuncusun Unicaja Malaga karşısında sahada olacak.

Turkish Airlines Euroleague'de deplasmandaki Olimpiakos mağlubiyetiyle başlayan Unicaja Malaga, ikinci haftada Stelmet Zielona Gora'yı yenerek ilk galibiyetini aldı. Karşılaşmada Nik Caner-Medley 20 sayı - 10 ribaundla haftanın en değerli oyuncusu seçildi.

F.Bahçe Ülker'in konuğu CSKA Moskova



Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupası Turkish Airlines Euroleague'e Budivelnik Kiev ve Barcelona galibiyetleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 6 kez Euroleague'i kazanan CSKA Moskova'yı ağırlayacak.
Ülker Arena'daki mücadele yarın akşam 21:45'te başlayacak. Dev maç NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak.

Lig ve Avrupa için iddialı bir kadro kuran Fenerbahçe Ülker'de İlkan Karaman ve Oğuz Savaş'ın sakatlıkları sürüyor. Beşiktaş Integral Forex maçını kulağına aldığı darbe nedeniyle tamamlayamayan Kenan Sipahi'nin durumu ise iyi... Genç oyuncunun CSKA Moskova karşılaşmasında süre alması bekleniyor.
Müzesinde 6 euroleague şampiyonluğu bulunan CSKA Moskova,  birçok yıldız oyuncuyu kadrosunda barındırıyor. Milos Teodosic, Nenad Krstic, Jeremy Pargo, Sasha Kaun ve Viktor Khryapa bu isimlerden bazıları... CSKA'nın başantrenörlüğünü ise ünlü koç Ettore Messina yapıyor. CSKA'nın 35 senelik Euroleague şampiyonluğu hasretini Prag'ta dindiren Messina; Rus takımını iki kez Avrupa'nın zirvesine taşıdı.
Kariyeri başarılarla dolu İtalyan çalıştırıcının Fenerbahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic karşısında şansı tutmuyor. Obradovic'e 3 final kaybeden messina; 2002, 2007 ve 2009'da Panathinaikos'un Avrupa şampiyonluğuna engel olamadı. İki ünlü isim İstanbul'da dördüncü kez karşı karşıya gelecek. Karşılaşmanın sonucu kadar Obradovic'in Messina karşısında üstünlüğünü sürdürüp sürdüremeyeceği de merak ediliyor.