29 Ekim 2013 Salı

Galatasaray'da Torku Konyaspor mesaisi



Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Torku Konyaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da hazırlıklar sürüyor. Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık tutuldu.
Sarı kırmızılı futbolcular ve teknik heyet çalışma öncesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı ile poz verdi.

Galatasaraylı oyuncuların antrenmanda moralli olması dikkat çekerken Roberto Mancini çalışma öncesi oyuncularıyla saha içinde kısa süreli bir toplantı yaptı. İtalyan teknik adam oyuncularının Kayserispor maçındaki performansını tebrik ederken, Torku Konyaspor maçının önemini belirtti. Ligde zirve yarışına katılmak için bu maçtan mutlaka 3 puanla ayrılmaları gerektiğini belirten Mancini, kritik Kopenhag ve Fenerbahçe maçları öncesi galibiyet serisinin sürmesini istedi.
Ardından İtalyan teknik adam savunma oyuncularıyla özel bir çalışma gerçekleştirdi. Eboue, Chedjou, Semih ve Sabri'den oluşan dörtlüye alan savunması çalıştıran Mancini, Sabri'yi sol bekte denedi.
Antrenmanın ana bölümünde Galatasaraylı oyuncular dar alanda çift kale maç yaptı. Sarı kırmızılıların çalışmasında A2 takımından Emre Can ve U19 takımından İbrahim Coşkun da yer aldı.

Belinde ağrıları bulunan Sneijder'in tedavisine devam edilirken, Hakan Balta ve Gökhan Zan tedavilerinin ardından salon ve sahada çalıştı.
Almanya'da başarılı bir operasyon geçiren Hamit Altıntop ise hastanede dinlendirildi.

Yıldırım'dan kongre üyelerine kitap!



Fenerbahçe'de 2-3 Kasım tarihlerinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul için geri sayım sürüyor.
Yeniden başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım, kongre üyelerini bilgilendirmek için bir kitap hazırlattı.
Kitapta 1998-2013 yılları arası sarı-lacivertli kulübün sportif başarılarına, tesisleşme hamlelerine ve ekonomik durumla ilgili bilgilere yer verildi.
Aziz Yıldırım ön sözünde ağırlıklı olarak 3 Temmuz sürecine vurgu yaptı.. Yıldırım, "Siz karşı karşıya olduğunuz şeyin sadece bir seçim olmadığını bunun aslında bir '3 Temmuz hesaplaşması' olduğunu çok iyi biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kulübün geçirdiği zorlu döneme rağmen 2013 yılında 90 milyon lira vergi ödediğine değinen Yıldırım, Fenerbahçe'nin diğer kulüplerin yarı oranında hisse satmasına karşın mali olarak zirvede olduğunu savundu.
Yıldırım sportif başarılara ise, "Siz, Olimpiyat Oyunları’na en çok sporcu veren amatör branşlarda ülkemizin öncüsü olduğumuzu biliyorsunuz" ifadeleriyle dikkat çekti.

Larsson futbola geri döndü!


Henrik Larsson 42 yaşında futbola döndü... Barcelona, Manchester United da forma giyen İsveçli efsane, 4. Lig ekibi Högaborg'ta forma giydi.
Futbola başladığı takım olan Högaborg'ta yardımcı antrenörlük yapan Henrik Larsson, kadro sıkıntısı yaşayan takımında oyuna girdi. Oğlu Jordan'ın da formasını giydiği maçta 68 dakika sahada kalan 42 yaşındaki efsane oynadığı futbol ile izleyenlerden beğeni kazandı.
Larsson'ın forma giydiği maçta Högaborg, Haga'yı 2-0 yendi. Henrik Larsson Helsingborg, Celtic, Feyenoord, Barcelona ve Manchester United gibi takımların da formasını giymişti.

Ferguson'dan Moyes'a destek!



Alex Ferguson, Premier Lig'de, lider Arsenal'in 8 puan gerisindeki Manchester United'ın, toparlanıp şampiyon olacağına inanıyor. Takımın son 2 maçını kazandığını hatırlatan Ferguson, yeni menajer David Moyes ve oyunculara güveninin tam olduğunu söyledi. United'ın, Premier Lig’e son 14 yılın en kötü başlangıcını yapmasını değerlendiren Ferguson, "Geçmişte de lige kötü başladığımız oldu. Ancak biz geriden gelerek şampiyon olabilecek tek takımız. Kulübün tarihi bize yeniden zirve yarışına ortak olacağımızı gösteriyor" dedi.
Ferguson, büyük tartışma yaratan otobiyografik kitabıyla ilgili suçlamaları da yanıtladı. Kitabında eski oyuncularını acımasızca eleştirmekle suçlanan Ferguson, "Kitabı taraftara, bazı kararları hangi koşullar altında aldığımı anlatabilmek için yazdım. Amacım oyuncuları suçlamak değil, united menajeri olmanın ne kadar zor olduğunu göstermekti" diye konuştu.

"Oyuncak ayılarla futbol oynadım"


Sadece futbolda değil, adıyla bir markaya dönüşen David Beckham bu kez hayatını anlattığı kitabıyla gündemde.
Yaşamında kesitler sunan kitapta Beckham, çocukluk yıllarındaki futbol aşkına değindi. Evde futbol oynaması yasaklanan Beckham, kızkardeşinin oyuncak ayılarına tekme atarak antrenmanına devam ettiğini ifade etti.
İngiltere’de ilk kez 1996’da yeşil sahaya çıkan Beckham, şanslı değil, çok çalışmasının karşılığını aldığını belirtti. Beckham, “Okuldan kaçıp tüm gün futbol oynamak istiyordum” sözleriyle futbol aşkını anlattı.

Blatter, Ronaldo ile dalga geçti




FIFA Başkanı Joseph Blatter, katıldığı bir programda Ronaldo ile Messi'nin karşılaştırmasını yaptı.
Sepp Blatter, Ronaldo ile ilgili ironik sözler ederek yıldız futbolcuyu ve Real Madrid'i çok kızdıracak açıklamalar yaptı. FIFA Başkanı'nın yıldız futbolcu ile ilgili alaya varan sözler etmesine hem Real Madrid kulübünden hem de Portekizli yıldızdan tepki gelmesi bekleniyor.
"BİR ASKERİ TAKLİT EDİYOR"
FIFA Başkanı, Messi'den övgüyle bahsederken "Messi çok iyi bir çocuk, her annenin evde kalmasını istediği bir evlat, çok hızlı,futbol oynarken sanki dans eder gibi görüntü veriyor, diğerine baktığımızda ise sahaya bir komutan imasıyla çıkıyor, yavaş konuşuyor, talimatlar veriyor, hatta bir askeri taklit ettiğini söyleyebilirim" dedi.
"RONALDO KUAFÖRE ÇOK PARA HARCIYOR"
Blatter, Ronaldo'nun görünüşü ile de açıklamalar yaparak, "Biri diğerinden daha fazla  kuaföre para harcıyor diyebilirim ancak hangisinin daha iyi olduğu konusunda Altın Top'u verecek olanlar karar verecek. Bana kalırsa Messi. Ronaldo'dan daha iyi" şeklinde konuştu.

"Burak'ın gole ihtiyacı vardı"



Umut Bulut, Kardemir Karabükspor, Kopenhag ve Kayserispor maçlarında yakaladıkları 3 maçlık galibiyet serisiyle morallerinin üst seviyede olduğunu belirterek, Torku Konyaspor karşılaşmasıyla bu seriyi sürdürmek istediklerini söyledi.
Sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Umut Bulut, ligde iki haftadır güzel galibiyetler aldıklarını kaydederek, "Kopenhag karşılaşmasıyla birlikte 3 maçtır arka arkaya kazanıyoruz. Morallerimiz yerinde. Önümüzde Torku Konyaspor maçı var. O maçı da kazanıp seriye devam etmek istiyoruz. İyi mücadele ediyoruz, iyi oynuyoruz. Eksiklerimizi her geçen hafta gideriyoruz. İlerleyen her hafta daha iyi olacağız. Bunu da zaten oynadığımız maçlarda gösterdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
"VERİLEN GÖREVİ ELİMDEN GELDİĞİNCE YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"
Geçen hafta sonu oynanan Kayserispor karşılaşmasında görev yaptığı bölgeye alışık olduğunu aktaran golcü futbolcu, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirterek, "Kayserispor maçında oynadığım pozisyonda geçen sene de çok oynadım. Sağda veya solda bana verilen görevi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Burak kalitesini daha önceki maçlarda gösterdi. Drogba hakkında zaten konuşmaya gerek yok. İleride oynayan bütün futbolcuların görevini yaptığını düşünüyorum. Bizim yapmamız gereken şey mücadelemizi üst düzeye çıkarmamız. Bunu da yapınca zaten kalitemiz ortaya çıkıyor. Galibiyetler ve goller de kendiliğinden geliyor" dedi.
"BURAK'IN GOL ATMASINA DAHA ÇOK SEVİNDİM"Umut Bulut, sarı-kırmızılı ekibe transfer olduğu zamandan bu yana takımdaki arkadaşlığın üst seviyede olduğunun altını çizerek, "Arkadaşlık konusunda bir sıkıntı yok zaten. Öncelikle Burak'ın gol atmasına daha çok sevindim. Onun daha çok ihtiyacı vardı. Tabii ki benim de ihtiyacım var ama inşallah bana da bu hafta nasip olur" ifadelerini kullandı.
"YEDEK KALMAK ZOR"
Yedek kalmanın her futbolcuyu olduğu gibi kendisini de etkilediğini dile getiren Umut, "Oynamamak her futbolcuyu ister istemez etkiler. Herkes oynamak istiyor. Ben de oynamadığım zaman ister istemez etkileniyorum ama çalışmaya devam ediyoruz. Sonuçta yapmamız gereken bu. Hocamız da görev verdiğinde elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.
"HERKES GÖREVİNİ YAPIYOR"
Umut Bulut, teknik direktör Roberto Mancini'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ile Spor Toto Süper Lig'de farklı kadrolar tercih etmesine saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, "Geniş bir kadromuz var. Hoca da kime görev verirse oynamak zorunda. Herkes görevini yapıyor. Sistemle ve oynayacak futbolcularla ilgili hoca ne karar verirse biz de saygı duymak zorundayız" diyerek sözlerini tamamladı.

Altın Top kimin olacak?



Futbol dünyasının en prestijli bireysel ödülü Altın Top için yarışacak futbolcular heyecanlı bekleyişe başladı.
Ödül için mücadele edecek 23 futbolcu belirlendi. Aralık ayında bu liste 3 kişiye düşürülecek. 13 ocak 2014'te de kazanan futbolcu açıklanacak.23 kişilik listeye son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih damga vurdu. Listede 6 Bayernli oyuncu yer aldı.
UEFA tarafından Avrupa'da yılın futbolcusu seçilen Frank Ribery'nin yanı sıra, Philipp Lahm, Thomas Mueller, Manuel Neuer, Arjen Robben ve Bastian Schweinsteiger altın top ödülü için yarışacak. Bundesliga'dan ödül için aday gösterilen bir diğer oyuncu, Borussia Dortmund'un golcüsü Robert Lewandowski oldu. Son 4 yıldır altın topu kimseye bırakmayan Lionel Messi de, takım arkadaşları Neymar, Iniesta ve Xavi ile birlikte adaylar arasında... Real Madrid'i ise Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale temsil ediyor.
Premier Lig'ten Mesut Özil, Luis Suarez, Robin Van Persie, Eden Hazard ve Yaya Toure ödüle aday gösterildi. Fransa Lig-1'den ise 23 kişilik aday listesine Zlatan İbrahimoviç, Edinson Cavani ve Radamel Falcao girdi. Fransa basını, Şampiyonlar Ligi’ndeki son Anderlecht maçında 4 gol birden atan İbrahimoviç'i, şimdiden en büyük favori olarak gösteriyor.

Fellaini'den Arsenal itirafı



Marouane Fellaini, sezon başında Arsenal'in teklifini reddederek Manchester United'ı seçtiğini söyledi.

İngiliz basınına konuşan Belçikalı futbolcu, "United ve Arsenal beni transfer etmek istiyordu. United çabuk davranarak işi bitirdi" dedi.

Everton'da oynadığı dönemden teknik direktörü David Moyes'in yeni takımını seçmesinde önemli bir etken olduğunu vurgulayan Fellaini, "Moyes, beni yanına almak için her şeyi yaptı. Bende onunla çalışma fırsatını kaçırmadım. Everton'dayken harika işler çıkarmıştık" değerlendirmesinde bulundu.
Premier Lig'deki en kötü sezon başlangıcını yaparak 8. sırada bulunan Manchester United'ın zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan orta saha oyuncusu, "Moyes, zaman geçtikçe başarılı olacak. Alex Ferguson'un misyonunu devam ettirmeye çalışıyor. Belki lider değiliz ama zirve yarışından da çok uzak değiliz" şeklinde konuştu.
Manchester United, sezon başında Fellaini'yi Everton'dan 32.4 milyon avro karşılığında transfer etmişti.

Barcelona'dan 29 Ekim mesajı!



Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yurtdışından, dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona'dan da tebrik mesajı geldi.
Kulübün resmi twitter hesabından, "Cumhuriyet Bayramı'nı Türkiye'deki tüm dostlarımızla birlikte kutlamak isteriz" mesajı yayınlandı.
Kulüp mesaja bir de fotoğraf ekledi. Messi, Inniesta, Neymar ve Sanchez'den oluşan fotoğrafın üzerine İngilizce ve Türkçe "Cumhuriyet Bayramı'nız Kutlu Olsun" yazıldı. Mesaj kulübün takipçileri tarafından binlerce kez paylaşıldı.
Kulüp daha önce de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan bir video hazırlamıştı.

Barcelona'nın yeni file bekçisi kim olacak?





İspanya La Liga takımlarından Barcelona, aradığı kaleciyi Almanya'da bulduğu iddia edildi.
İspanya'nın El Mundo Deportivo gazetesinin haberine göre Barcelona, Victor Valdes'in yerine Almanya'nın Mönchengladbach takımında forma giyen 21 yaşındaki Alman kaleci Marc Andre Ter Stegen ile anlaşmayı düşünüyor.

Görüşmelerin başladığını yazan gazete, gelecek sezon Barça formasını Ter Stegen'in giyeceğini öne sürerek, kulüp sportif direktörü Andoni Zubizarreta'nın, konuyla ilgili Mönchengladbach'a gittiğini kaydetti.

Taraflar arasında ön anlaşmanın sağlandığı ve Ter Stegen'in 10 milyon euro karşılığında Barcelona'ya geleceği iddia edildi.
Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılma kararı alan Victor Valdes'in ise Monaco'ya gitmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım: Başkanlığa adayım


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olağanüstü Genel Kurul'da yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Kulübün resmi internet sitesinden Yıldırım imzasıyla yayınlanan haberde, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2-3 Kasım 2013 tarihinde yapacağı Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda Başkanlığa adayım. Genel Kurul Üyelerimize hitaben Fenerbahçe'nin geleceğine dair düşünce ve hedeflerimize ilişkin yapacağım toplantı, 1 Kasım 2013 Cuma günü saat 14:00'te Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleşecektir" ifadelerine yer verildi.
Fenerbahçe başkanlığı için şu ana kadar Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü, Yamen Uzun ve Aziz Yıldırım adaylıklarını açıkladı.