26 Ekim 2013 Cumartesi

3 attılar 1 aldılar!Akhisar-Beşiktaş maç sonucu



Spor Toto Süper Lig'de cumartesinin en önemli maçı nefes kesen bir 90 dakikaya sahne oldu. Şampiyonluk adaylarından Beşiktaş'ın Akhisar'a konuk olduğu mücadele tam bir gol duellosuna dönüşürken, 90 dakikada 3'er gol atmayı başaran iki takım, 3-3'lük skorla 1'er puana razı oldu.

Şampiyonluk adaylarından Kara Kartallar'ın rakibi, sahasında çok etkili performans sergileyen Akhisar Belediyespor'du... Süper Lig'de bu sezon sahasındaki tüm maçlardan galip ayrılan Ege temsilcisi, geçen sezon da dahil olmak üzere evinde son 8 maçında 3 puan almayı başarmıştı. Bu süreçte Galatasaray ve Trabzonspor gibi güçlü takımları da yenen Akhisar Belediyespor, Beşiktaş'a da geçen sezon 4-1'lik ağır bir yenilgi tattırmıştı.

Bu dikkat çekici istatistikler eşliğinde sahaya çıkan iki takımda Akhisar'ın 11'i Oğuz Dağlaroğlu, Emrah Eren, Sonko, Uğur Demirok, Çağdaş Atan, Ahmet Cebe, Merter Yüce, Bilal Kısa, Güray Vural, Bruno, Niasse'den; Beşiktaş'ın 11'i ise Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Escude, Ersan Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Fernandes, Almeida'dan oluşuyordu.

Maçta top ağlarla ilk kez henüz 2. dakikada buluştu. Ancak Bilal Kısa'nın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Güray Vural'ın vuruşunda ağlara giden top, ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı.
     
5. dakikada Fernandes'in köşe vuruşunda Akhisar Belediyesporlu oyuncuların uzaklaştırdığı pozisyon sonrasında Beşiktaşlı oyuncular elle müdahale olduğu iddiasıyla penaltı bekledi ancak hakemin kararı devam oldu.

Maçta ilk gol ise 17. dakikada geldi. Orta alanda topla buluştuktan sonra Akhisar Belediyespor kalesine yönelen Oğuzhan Özyakup, güzel bir hareketle rakibini geçtikten sonra topu ceza alanındaki Olcay Şahan'a aktardı. Olcay Şahan'ın vuruşunda top Akhisar Belediyespor filelerine gitti: 1-0
    
Golden 2 dakika sonra Almeida'nın ceza alanına girerken dokunduğu topu kalesinden çıkan Oğuz Dağlaroğlu'nun kontrol etmesiyle 2. golden olan konuk ekip, 24. dakikada topu ağlarında gördü. Sol çapraz pozisyonda Güray Vural'ın yaptığı ortada ceza alanında topu göğsüyle yumuşatan Bruno, enfes bir vole ile Tolga Zengin'i mağlup etti: 1-1
     
Dengelenen skor 10 dakika bozulmadı. Sonrasında ise ev sahibi ekibin golleri geldi.

Kronometreler 35'i gösterirken Emrah Eren'in kullandığı köşe vuruşunda Bilal Kısa'nın kaleye göndermek istediği top oluşan karambolde Bruno'nun önünde kaldı.
Bruno da meşin yuvarlağı ikinci kez Beşiktaş filelerine gönderdi: 2-1
    
Beşiktaş 1-0'lık üstünlükten 2-1'lik yenilgiye gerilemenin şokunu atlatamadan Akhisar 3. golü buldu. 37. dakikada ani gelişen Akhisar Belediyespor atağında Kenan Özer'in sağ kanattan yaptığı ortada Beşiktaşlı savunma oyuncularının müdahalesiyle ceza alanının hemen önünde topla buluşan Bilal Kısa, düzgün bir vuruşla takımın 3-1 öne geçiren golü kaydetti.
     
37 dakikada 4 gol izleyen futbolseverler artık 2. yarıda maçın dönüp dönemeyeceğini tartışmaya başlamışken Beşiktaş ilk sinyali gecikmeden verdi. 40. dakikada Almeida, Gökhan Töre'den aldığı topu bekletmeden ceza alanı içindeki Oğuzhan Özyakup'a aktardı. Oğuzhan Özyakup da düzgün bir vuruşla kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nu mağlup etti: 2-3
    
Karşılaşmanın ilk yarısı Akhisar Belediyespor'un 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında da gol fazla gecikmedi. Dakikalar 55'i gösterirken Manuel Fernandes'ın kornerinde Akhisar savunması topu karşıladı ancak ceza alanı yan çizgisi üzerinde topla buluşan Fernandes'in 2. ortasında bu kez Hugo Almeida yatarak kafayı vurdu ve skora denge getirdi: 3-3

Adeta bir tenis maçına dönen mücadelede golden hemen sonra Akhisar 4. gole çok yaklaştı. Soldan gelişen Akhisar Bld.Spor atağında Oumar Niasse topla buluştu. Kendisini karşılayan Escude'ye karşı topu önce sağa, sonra sola çekerek önünü boşaltan Oumar Niasse'nin yakın mesafeden gollük vuruşunu Tolga Zengin çıkarmayı başardı.

63. dakikada ard arda gelişen iki karşılıklı akında da takımlar penaltı bekledi. Ancak hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, Akhisar'dan Güray, Beşiktaş'tan da Olcay'ın penaltı beklentilerine olumsuz yanıt verdi.

Oyuncu değişikliği yapmak için 72 dakika bekleyen Biliç, bu dakikadan sonra kısa aralıkla iki değişikliğe birden gitti. Olcay Şahan'ın yerine Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup'un yerine de Hutchinson oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda iki takım da pozisyonlar yakalasa da 3'er kez başardıkları top ile file buluşmasını bu kez başaramadılar. Son anlarda Beşiktaş rakibine oranla daha baskılı bir oyun sergiledi ama bu da galibiyet golünü getirmedi. 90+1'de ceza sahasında yerde kalan Mustafa Pektemek'in de penaltı beklentisi karşılık bulmadı.

Ve karşılaşma, Mustafa Kamil Abitoğlu'nun son düdüğü ile 3-3 sonuçlandı. Bu beraberlikle puanını 17'e çıkaran Beşiktaş, lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisine düştü. Sahasındaki 8 maçlık galibiyet serisi 9 maçlık namağlupluk serisine dönüşen Akhisar Belediyespor ise 14 puana çıktı.

El Clasico'da Barça'ladı!


La Liga'da sezonun ilk El Clasico'sunda Barcelona ile Real Madrid, kozlarını Nou Camp'ta paylaştyı. Neymar ve Sanchez'in golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Katalanlar, ligdeki liderliğini de sürdürdü.
NTV Spor Smart HD'den yayınlanan mücadelenin ilk dakikalarında ev sahibi Barcelona'nın üstünlüğü vardı. Real Madrid, genelde oyunu kendi sahasında kabul ederken onlarda kontra ataklarla gol pozisyonları kovaladı.
Katalanlar, gol için de fazla beklemedi. 19'uncu dakikada Real Madrid ceza sahasına ilerleyen Iniesta, Neymar'ın önüne bıraktı. Sol çaprazda topla buluşan Brezilyalı'nın vuruşunda, top savunmada Varane'a da çarptı ve Real Madrid ağlarıyla buluştu. Barcelona, Neymar'ın bu golüyle 1-0 öne geçti.
Golden sonra oyundaki tempo oldukça düştü. Devrenin son dakikalarına kadar iki takım da gol pozisyonu bulmakta zorlanırken, Real Madrid 44'te gole çok yaklaştı. Cristiano Ronaldo, ceza sahasının sol tarafından çok etkili bir orta yaptı. Bu ortaya kale sahası içinde Khedira dokundu ancak top kaleci Valdes'te kaldı.
El Clasico'nun ilk devresi de Barcelona'nın tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıda ise Real Madrid tempoyu artırdı. Beraberlik için daha istekli olan konuk takım, zaman zaman savunmada da açıklar verdi. 54'üncü dakikada Iniesta'nın uzun pasına hareketlenen Neymar, karşı karşıya durumda Diego Lopez'in üzerine vurdu ve ikinci gol fırsatını değerlendiremedi. 58. dakikada ise konuk takım Nou Camp'ta gole yaklaştı. Modric'in pasıyla sol taraftan ceza sahasına giren Ronaldo, çok sert vurdu ancak Valdes kornere çeldi.
71. dakikada Ronaldo ceza sahasında yerde kalırken, hakem bu pozisyonda devam dedi. Real Madrid'li futbolcuların bu pozisyondan sonra itirazları vardı. Dakikalar 72'yi gösterdiğinde Nou Camp tribünleri tam anlamıyla buz kesti. Sonradan oyuna giren Karim Benzema, ceza yayı üzerinden inanılmaz bir şut çıkardı ancak bu top üst direkten geri döndü.
El Clasico'da Real Madrid ataklarının yoğunlaştığı dakikalarda Barcelona'nın ikinci golü geldi. Neymar'ın ara pasıyla hareketlenen Alexis Sanchez, kaleci Diego Lopez'in üzerinden muhteşem bir aşırtmayla takımını 78'de 2-0 öne geçirdi.
Golden sonra Real Madrid daha rahat bir oyun sergiledi. 90'ıncı dakikada Barcelona savunmasının arkasına sarkan Jese, yerden sert bir vuruşla farkı 1'e indirdi ve skoru 2-1'e getirdi.
Ancak kalan bölümde başka gol olmadı ve Barcelona, El Clasico'dan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Katalanlar 28 puana yükselirken, Real Madrid 22 puanda kaldı.

El Clasico'da muhteşem koreografi!



Barcelona ile Real Madrid, Nou Camp'taki El Clasico'da karşı karşıya gelirken, tribünlerde de muhteşem görüntüler vardı.
Katalanlar, sezon başında hastalığı nedeniyle görevinden ayrılan teknik direktörleri Tito Villanova'ya büyük bir vefa gösterdi.
Yaklaşık 100 bin kişinin olduğu Nou Camp tribünlerinde oluşturulan koreografide Tito'ya mesaj vardı...

Ruhr'da kazanan Dortmund!


Bundesliga'da sezonun en önemli maçlarından birisi Veltins-Arena'da oynandı. Ruhr derbisinde Schalke'ye konuk olan Borussia Dortmund, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Borussia Dortmund taraftarlarının tribünde havai fişek yakmaları sebebiyle 5 dakikada geç başlayan karşılaşmada 10. dakikadan sonra kontrolü ele geçiren konuk ekip 14. dakikada  Pierre-Emerick Aubameyang'ın attığı golle 1-0 öne geçti.
Sarı-siyahlı ekibinin Aubameyang ve Robert Lewandowski ile bulduğu gol fırsatları kaçırdığı maçta, Schalke 04, 30. dakikada Neven Subotic'in Christian Fuchs'u düşürmesi sonucu penaltı kazandı.
Kevin-Prince Boateng'in kullandığı penaltı vuruşunu kurtaran kaleci Roman Weidenfeller, Schalke'nin maçta beraberliği sağlamasını engelledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Borussia Dortmund'un 1-0 üstünlüğü ile geçildi.
İkinci yarıya iyi başlayan konuk ekip,  bir kontratak sonrasına  51. dakikada Henrikh Mkhitaryan pasında Nuri Şahin'in yaklaşık 20 metreden attığı golle 2-0 öne geçti.
Nuri, böylelikle bu sezon ilk golünü kaydetmiş oldu.
Schalke 04, Max Meyer ile 63. dakikada  bulduğu golle durumu 2-1 yaparken, Borussia Dortmund 74. dakikada Jakub Blaszczykowski ile cevap verdi ve farkı yeniden 2'ye çıkarıp skoru 3-1'e getirdi.
Maçta başka gol olmadı ve 143. Ruhr derbisinden Borussia Dortmund 3-1 galip ayrıldı.

Bu kez değil!



Ferguson döneminin ardından bocalama yaşayan Manchester United, Stoke City engelini zor da olsa geçmeyi başardı.
 
Maçın henüz 4. dakikasında defansın büyük hatasında Peter Crouch'un topu filelere göndermesiyle 1-0 yenik duruma düşen Kırmızı Şeytanlar, beraberliği ilk yarının sonlarında sağladı. Rooney'nin kaleciden dönen vuruşunu Robin van Persie'nin tamamlamasıyla 43. dakikada 1-1'e gelen mücadelede bu dengenin bozulması ise kısa sürdü.
 
45'te kazanılan frikikte topun başına geçen Marko Arnautovic, nefis bir vuruşla topu 90'a yolladı ve Stoke City'yi devreye 2-1 galip sokmayı başardı.

İkinci yarıda uzun bir süre beraberlik sayısı kovalayan ManU, hedefine 78. dakikada ulaştı. Robin var Persie'nin ortasında kafayı vuran Rooney skoru 2. kez dengeledi. İlginç olan ise tıptı ilk yarıdaki gibi ikinci yarıda da skorun dengelendikten 2 dakika sonra gol atılmasıydı. Ancak bu sefer dengeyi bozan Stoke City değil ev sahibi Manchester United olacaktı. 
 
Soldan Evra'nın ortasında arka direkte bomboş durumda kafayı vuran Javier Hernandez, ManU'yu 80. dakikada 3-2 öne geçirdi.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Moyes'in talebeleri maçı 3-2 kazanmayı ve puanını 14'e yükseltmeyi başardı. İlk 3 haftadaki 2 maçını kazandığından beri galibiyet yüzü göremeyen Stoke City ise 8 puanda kaldı.

Arsenal koltuğu bırakmadı!



Premier Lig'de lider Arsenal, Crystal Palace'a konuk oldu.
Maçın ilk bölümünden itibaren üstün bir oyun sergileyen konuk takım, buna rağmen istediği pozisyonları bulamadı. Mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.
İkinci yarının hemen başında ise Arsenal golü geldi. Sonradan oyuna giren Serge Gnabry'nin düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı, Mikel Arteta gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu dakikadan sonra rahatlayan Arsenal olurken, golün sahibi Mikel Arteta kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Gole giden Chamakh'ı düşüren Arteta, direkt olarak kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

10 kişi kalmasına rağmen üstün oyunu sürdüren Arsenal, 88'de farkı ikiye çıkardı. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Arsenal, bu zorlu deplasmandan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 22 puana çıkarak liderliğini sürdürdü.

Galatasaray'a Aliağa şoku!



Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ı 77-69 mağlup eden Aliağa Petkim, bu sezon ilk galibiyetini aldı.
      
İki takımın da karşılıklı basketlerle başladığı müsabakanın 4. dakikasını Aliağa Petkim, Marshall'ın basketiyle 9-8 üstün geçti. Kalan bölümde, Sommerville ve Marshall'la sayılar bulan ev sahibi ekip, ilk periyodu 18-17 önde tamamladı.
      
İkinci periyoda hızlı başlayan ve rakibine sayı şansı tanımayan Aliağa Petkim, yakaladığı 9-0'lık seriyle 12. dakika içinde aradaki farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 27-17. Ancak kalan bölümde rakibinin hücumdaki top kayıplarını Ersin Dağlı ve Furkan Aldemir ile iyi değerlendiren Galatasaray Liv Hospital, devreyi 33-32 üstün bitirdi.

Üçüncü periyoda Ahmet Erdoğan'ın basketleriyle başlayan Aliağa Petkim, 25. dakikayı 45-40 önde geçti. Arroyo ve Ersin Dağlı ile farkın açılmasına izin vermeyen Galatasaray Liv Hospital, 3. periyodu 53-51 önde tamamladı.
      
Büyük çekişme içinde geçen dördüncü periyotta 35. dakikayı 63-61 önde geçen Aliağa Petkim, taraftarının da desteğiyle son 3 dakikaya 66-61 üstün girdi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Aliağa Petkim, Galatasaray Liv Hospital'ı 77-69 yendi.
      
Bu arada, müsabakanın ilk periyodunun bitimine 5,13 saniye kala Galatasaray Liv Hospital taraftarının bulunduğu tribünden Aliağa Petkim yedek kulübesinin bulunduğu alana doğru atılan patlayıcı madde nedeniyle oyun bir süre durdu.
      
Son periyotta ise bitime 37 saniye kala Randle'ın attığı basketten sonra Galatasaray tribünlerinden atılan yabancı maddeler nedeniyle müsabakaya yaklaşık 5 dakika ara verildi.
      
Salon: ENKA      
Hakemler: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Uğur Özen
      
Aliağa Petkim: Ahmet Erdoğan 4, Sommerville 15, Randle 10, Melih Yıldız 6, Ali Işık, Marshall 17, Ceyhun 6, Bora Hun Paçun 6, Popovic 13     
Galatasaray Liv Hospital: Erceg 4, Gordon 8, Göksenin Köksal, Markoishvili 8, Furkan Aldemir 13, Arroyo 8, Sinan Güler, Ender Arslan 4, Ersin Dağlı 16, Domercant 8
     
1. Periyot:
 18-17      
Devre: 33-32 (Galatasaray Liv Hospital lehine)     
3. Periyot: 51-53     
5 faulle çıkanlar: 38.25 Melih Yıldız (Aliağa Petkim), 39.40 Ersin Dağlı (Galatasaray Liv Hospital)

İlk finalist Li Na!



TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda tekler yarı finalinde Çek Petra Kvitova'yı 2-0 yenen Çinli tenisçi Li Na, ilk finalist oldu.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan turnuvada, Li Na, Kvitova'yı 1 saat 36 dakika süren maçta 6-4 ve 6-2'lik setlerle mağlup etti.
Li Na, yarın finalde Serena Williams-Jelena Jankovic maçının galibiyle karşılaşacak.

Jawai'den iyi haber



Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı'nın, THY Euroleague'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynadığı maçtan sonra rahatsızlanarak tedavi altına alınan Avustralyalı oyuncu Nathan Jawai'nin hafta sonunu hastanede geçireceği bildirildi.
      
Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, Jawai'nin genel durumunun iyi olduğu belirtilerek, "Sporcumuz Nathan Jawai'nin, Olympiakos maçında yaşadığı boyun travması sonrası meydana gelen damar tıkanıklığı ile ilgili tetkikler ve gözlemler bu hafta sonu Liv Hospital'da yapılmaya devam edilecektir. Genel durumu iyi olan oyuncumuz hafta sonunu Liv
Hospital'da geçirecektir" denildi.

Leverkusen'i Emre Can uçurdu!



Bayer Leverkusen, sahasında Halil Atıntop'un takımı Augsburg'u 2-1 mağlup etti. Ev sahibine 3 puanı getiren gol Emre Can'dan geldi.
Karşılaşmanın ilk yarısı FC Augsburg'da Andre Hahn ve Bayer Leverkusen'den Simon Rolfes'in attığı gollerle 1-1 berabere tamamlanırken, ev sahibi ekip 83. dakikada Emre Can'ın kafa golüyle 2-1 öne geçti ve maçtan 3 puanla ayrıldı.
Emre Can, Bundesliga'da ikinci golüne imza attı.
Bu sonucun ardından Leverkusen 25 puana yükseldi ve zirve takibini sürdürdü. Augsburg ise 10 puanda kaldı.

Karadeniz'in 'Ordu'su gümbür gümbür!



PTT 1. Lig'de lider Orduspor, deplasmanda Denizlispor'u 1-0 mağlup etti.
Ev sahibi Denizlispor'da sakatlığı bulunan Bajram Fetai, sarı kart cezalıları Ahmet Arı ve Barış örücü ile kadro dışı bırakılan Fatih Yılmaz takımdaki yerleri alamadı.
Konuk Orduspor'da ise sarı kart cezalıları Salih Sefercik ve Selçuk Özkan ile sakatlıkları bulunan Ionita ve Eren Özen kadroda yer almadı.
Denizlispor'da teknik direktör Yusuf Şimşek, eksik oyuncuların çokluğunda Cihan Özkaymak ve Şevki Çınar gibi genç oyuncuları ilk onbirde sahaya sürdü.

Orduspor'da ise cezalı oyuncuların yokluğunda tecrübeli oyuncu Hasan Üçüncü ve Bilal Türkgüler ilk onbirde yer aldı.
Maçın ilk yarısında karşılıklı ataklar sonucunda gol olmadı ve devre golsüz sona erdi.
İkinci yarıya iki takım da aynı onbirlerle başladı.

Dakikalar 62'yi gösterdiğinde Orduspor'da Emre Aygün sahneye çıktı ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü Denizlispor ağlarına gönderdi.
İlk değişiklik konuk Orduspor'dan geldi ve 75. dakikada Hasan Üçüncü'nün yerine Ziya Alkurt oyuna girerken, 2 dakika sonra da Denizlispor'da genç oyuncu Şevki Çınar'ın yerine uzun bir aradan sonra Yenal Tuncer oyuna dahil oldu.

83. dakikada Denizlispor'da ikinci değişiklik yapıldı ve orta saha oyuncusu Onur Alkan'ın yerine hücum oyuncusu Serdar Dursun oyuna girdi.

Artık teknik adamlar son kozlarını oynuyordu ve oyuncu değişiklikleriyle maça müdahele etmeye çalışıyordu.

Orduspor, ikinci değişikliğini 86. dakikada yaptı ve golün sahibi Emre Aygün'ün yerine Adem Sağlam oyuna dahil oldu. Aynı dakikada Denizlispor da son değişikliğini yaptı ve Cihan Özkaymak'ın yerine tecrübeli oyuncu Levent Demiray oyuna girdi.

Orduspor son değişikliğini 89. dakikada gerçekleştirdi. Kaptan Anıl Taşdemir'in yerine tecrübeli oyuncu Faruk Bayar oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç konuk ekip Orduspor'un 1-0 galibiyetiyle sona erdi.

Bu sonuçla Orduspor puanını 22'ye çıkartıp liderliğini devam ettirirken, Denizlispor ise 8 puanda kalmış oldu.

Ali Şen'in oyu Aydınlar'a!



Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen, 2-3 Kasım'da gerçekleştirilecek olan olağanüstü genel kurulda Mehmet Ali Aydınlar'ı desteklediğini belirterek, "Oyumu Mehmet Ali Aydınlar'a vereceğimi belirtiyorum. Çünkü bende gizli saklı yok. Kimi desteklediğimi hep söyledim, ama diğer adaylara da Aziz Yıldırım'a da başarılar diliyorum" dedi.
     
Bodrum katıldığı bir etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Şen, Fenerbahçe'de kongre yapılacağını hatırlattı. Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de seçim kararı alındığı zaman "Beni beğenmeyenler, beni tenkit edenler varsa gelsinler karşıma çıksınlar, işte sandık burada" ifadelerini kullandığını ifade eden Şen, şunları söyledi:
     
"Yıldırım (işte sandık burada) dedi doğru söyledi. Adaylarımız çıktı, Fenerbahçe'ye yakışan ciddiyette, Fenerbahçe'ye yakışan bir olgunlukta geçireceğimizden hiç kuşkum yok. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük kulüplerimizin kongreleri diğer kulüplere örnek olmalıdır. Her zaman da öyle olmuştur. Adaylar yarışıyor, programlarını anlatıyorlar, fikirlerini anlatıyorlar. Genel kurul üyelerimiz hangisinin fikirlerine daha fazla inanıyorsa oylarını o istikamete kullanacaklar."
Şen, oyunu Mehmet Ali Aydınlar'dan yana kullanacağını da belirterek, "Oyumu Mehmet Ali Aydınlar'a vereceğimi belirtiyorum. Çünkü bende gizli saklı yok. Kimi desteklediğimi hep söyledim. Ama diğer adaylara da Aziz Yıldırım'a da başarılar diliyorum. Mühim olan kulübü daha üst noktalara çıkartmaktır" dedi.
     
Aziz Yıldırım'ın 15 yıldır görevde olduğunu ve kongreden evvel bir program yapmasına gerek olmadığını belirten Şen, "Mehmet Ali Aydınlar ile yönetimde beraber çalıştık. Kendisi çok büyük bir Fenerbahçeli'dir, çok iyi bir insandır. Mehmet Ali Aydınlar Türk sporuna çok büyük hizmetler yaptı. Mehmet Ali Aydınlar'ı yakında tanıyorum. Fenerbahçe Kulübüne başkan olursa çok büyük hizmetler de bulunacağını biliyorum" diye konuştu.

Aydınlar'dan açıklama



Fenerbahçe'de gelecek hafta yapılacak başkanlık seçiminde aday olan Mehmet Ali Aydınlar, hakkında ortaya atılan iddiaya yanıt verdi.

1995'te Ali Şen’in başkanlık yaptığı dönemde Yönetim Kurulu üyesi olduğu ve o dönem ibra edilmediği için tüzük gereği başkanlığa aday olamayacağı yönündeki iddia üzerine açıklama yapan Aydınlar, bunların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Uzun süre Başkan Aziz Yıldırım'ın yönetimlerinde görev yapan Nihat Özdemir'in de 1995'teki o yönetimde yer aldığını ifade eden Aydınlar, seçime girmesini kimsenin engelleyemeyeceğini belirtti.
 
"Ortada çok ciddi bir zihniyet sorunu vardır. Ortaya atılan bu iddia da, rekabet kültüründen ve çok seslilikten uzak bir kurum hayali ile bugüne kadar gelen zihniyetin, seçimler öncesinde yapmış olduğu ve şahsımı seçim sırasında zor durumda bırakmaya dönük girişimlerden sadece biridir" diyen Aydınlar, hiçbir iradenin değişim arzusu ile kongreye odaklanmış olan Fenerbahçe kongre üyelerinin taleplerine set çekemeyeceğini savundu.
Sözlerine “Korkunun ecele faydası yok” diye devam eden Mehmet Ali Aydınlar, konu hakkında hukuki bir açıklama da gönderdi. Aydınlar'ın açıklamasında yer alan hukuki analiz şöyle:
"Derneklerle ilgili yasal düzenlemeler esas itibariyle Medeni Kanun’da düzenlenmiş olup, derneklerin de tüzüklerinin Medeni Kanuna uygun olması gereklidir. İbra konusunda asıl önemli olan irade dernek genel kurulunun kararı olup Ferruh Manav tarafından ibra edilmediği iddia edilen son Ali Şen yönetiminin faaliyetleri Genel Kurul tarafından ibra edilmiştir. Şayet bu ibra işlemi yargı kararıyla iptal edilmiş ise, mahkeme kararı doğrultusunda konunun yeniden Genel Kurul gündemine alınıp bu karar doğrultusunda yapılacak yasal işlemler ve müeyyideleri konusunda Genel Kurul’dan yeni bir karar alınması gerekir.

Şayet,  Ferruh Manav’da Genel Kurulun ibra işleminin iptaline yönelik bir karar mevcut ise öncelikle bu karardan sonra yapılan ilk genel kurulda bu konunun açıklığa kavuşturulması gerekirdi. Bu yapılmadan, yani yargı kararı doğrultusunda ibra kararı Genel Kurul tarafından da iptal edilmemiş ise, tek başına yargı kararı Genel Kurul tarafından verilen ibra kararını ortadan kaldırmaz. Kaldı ki, Medeni Kanuna göre, ibra edilmeyen üyelerin yeniden derneklerde görev alamayacağına ilişkin yasal bir düzenleme mevcut değildir. Derneklere üye olan herkes, üyelik haklarını (seçme- seçilme) eşit şekilde kullanır. İbra edilmemenin hukuki sonucu tazminat sorumluluğu olup üyelik haklarını kullanmasına engel değildir. Bu yönüyle de kulüp tüzüğü kanuna aykırıdır.

Kaldı ki, 1998 yılında Ali Şen başkanlığı bıraktıktan sonra onun yönetiminde yer alan Vefa Küçük 1998 ve 2000 yıllarında başkanlığa aday olmuş ve halen de Fenerbahçe Sportif A.Ş.de yönetim kurulu üyesidir. Aynı şekilde Nihat Özdemir yıllarca Aziz Yıldırım yönetimlerinde başkan vekilliği yapmıştır"

Karabük'te gülen yok!



Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta maçında Kardemir Karabükspor, kendi saha ve seyircisi önünde Medical Park Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
Ev sahibi Karabükspor'da sataklıkları bulunan Eren Güngör ile sarı kart cezalısı Yiğit İncedemir ve kırmızı kart cezalısı Sebastian Puygrenier kadroda yer almazken, konuk Antalyaspor'da ise sakat oyuncular Koray Arslan ve Insa takımdaki yerlerini alamadı.
Kardemir Karabükspor'da eksik oyuncuların çokluğunda Erdem Özgenç ve Samba Sow ilk onbirde maça başladı. Ahmet İlhan Özek ise maça yedekler arasında başladı.
Konuk Antalyaspor ise geçen hafta Akhisar maçındaki onbiriyle sahada yer aldı.

İlk yarıda iki takımın da gol çabası sonuç vermedi ve devre golsüz sona erdi.
İkinci yarıda Antalyaspor'da Uğur İnceman oyundan çıkarken, yerine savunma oyuncusu Emre Güngör oyuna girdi.
Kardemir Karabükspor'da ise ilk değişiklik 54. dakikada yapıldı ve İlhan Parlak'ın yerine Ahmet İlhan Özek oyuna dahil oldu.
Dakikalar 58'i gösterdiğinde Kardemir Karabükspor'da kazanılan penaltı atışında topun başın Lua Lua geçti ve yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
Antalyaspor'da ikinci değişiklik 66. dakikada yapıldı ve Diarra'nın yerine tecrübeli golcü Baros oyuna girdi. Konuk ekipte son değişiklik ise 75. dakikada yapıldı, bir başka tecrübeli oyuncu İbrahim Dağaşan'ın yerine Murat Duruer oyuna girdi. Samet Aybaba beraberlik için artık bütün kozlarını oynuyordu.
76. dakikada Antalyaspor'da kazanılan serbest vuruşta topun başına Tita geçti ve bu oyuncunun yaptığı vuruşta topa son dokunan Kardemir Karabükspor'da Uğur Uçar oldu ve kendi kalesine attığı golle skor 1-1 oldu.
82. dakikada Karabükspor'da Erkan Kaş'ın yerine Gökhan Ünal oyuna girdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 eşitlikle sona ermiş oldu.
Bu sonuçla Karabükspor puanını 9'a, Antalyaspor ise 12'ye çıkartmış oldu.

KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1 - MEDICAL PARK ANTALYASPOR: 1
Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Kardemir Karabükspor: Waterman, Erdem Özgenç, Mabiala, Uğur Uçar, İshak Doğan, Hakan Özmert, Sow, Lua lua, İlhan Parlak (Dk. 53 Ahmet İlhan Özek), Erkan Kaş (Dk. 82 Gökhan Ünal), Akpala
Medical Park Antalyaspor: Hakan Arıkan, Serkan Balcı, Musa Nizam, Mehmet Sedef, Vederson, Zeki Yıldırım, İbrahim Dağaşan (Dk. 75 Murat Duruer), Uğur İnceman (Dk. 46 Fehmi Emre Güngör), Tita, Isaac, Diarra (Dk. 66 Baros)
Goller: Dk. 57 Lua Lau,  Dk. 76 Uğur Uçar (kendi kalesine)  (Kardemir Karabükspor),
Sarı kartlar:  Dk. 61 Sow,  Dk. 74 Erkan Kaş (Kardemir Karabükspor) Dk. 53 Mehmer Sedef, Dk. 71 Fehmi Emre Güngör, Dk. 90 Serkan Balcı (Medical Park Antalyaspor)

"İyi mücadele ettik, karşılığını 2 golle aldık"



PTT 1. Lig'de, sahasında Bucaspor'u 2-0 mağlup eden Balıkesirspor'un teknik direktörü İsmail Ertekin, genel anlamda maçta iyi mücadele ettiklerini ve karşılığını 2 gol atarak aldıklarını söyledi.
Ertekin, zor müsabakalardan birini oynadıklarını bildirdi.
İlk yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıtabildiklerini belirten Ertekin, "İkinci yarıda iyi pozisyonlar bulduk. Pozisyon zenginliğine bakılırsa bizde daha fazla var. Genel anlamda maç boyunca iyi mücadele ettik ve karşılığını 2 gol atarak aldık. İyi futbol oynamadık belki ama sahada iyi mücadele ettik" dedi.
Mücadelenin iki yarısında, penaltı bekledikleri birer pozisyon bulunduğunu anlatan Ertekin, ilk 10 dakikada oyuncularına sarı kartlar gösterilmesini anlamlı bulduğunu ve hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

G.Saray Odeabank zorlanmadı



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Odeabank, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 65-45 yendi.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada, sarı-kırmızılı takım ilk yarıyı da 29-25 önde tamamladı.
Galatasaray Odeabank'ta Torrens 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Zellous 11, Nevriye Yılmaz da 10 sayıyla galibiyete katkı verdi. Konuk takımda ise Ajavon 15, Paris de 10 sayıyla öne çıkan isimler oldu.
Bu sonuçla Galatasaray Odeabank üçüncü maçından da galibiyetle ayrılırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ikinci yenilgisini aldı.

Trabzon'da gol sesi çıkmadı!



PTT 1. Lig'de hafta içi teknik direktör Kadir Özcan'ın vefatıyla sarsılan 1461 Trabzon evinde ağırladığı Ankaraspor ile 0-0 berabere kaldı.

Maç öncesi, 22 Ekim Salı günü antranman sonrası evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın fotoğrafı ile forması, yedek kulübesine kondu, Özcan için saygı duruşunda bulunuldu.

Karşılaşmanın 90 dakikasındaa her iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı ve mücadele 0-0 sona erdi.
Bu sonuçla 1461 Trabzon puanını 11'e konuk Ankaraspor ise 19'a çıkarttı.

1461 TRABZON: 0 - ANKARASPOR: 0
Stat: Akçaabat Fatih
Hakemler: Çağatay Şahan, Deniz Turgut, Emin Yıldırım.
1461 Trabzon: Bora, Göksu, Aytaç, Mustafa Akbaş, Oğulcan, Barış (Dk.85 Ömer), Mehmet Sıdık, Gökhan (Dk. 64 Taha), Oktay, Yakubu (Dk. 69 Ali Kemal), Mustafa Tiryaki
Ankaraspor: İsmail, Abdullah, Berkay, Lokman (Dk. 51 Burak), Bilal, Tisdell, Galip (Dk. 63 Can), Emrullah, Ragıp, Müslüm (Dk. 76 Dilaver), Göksu
Sarı kartlar: Dk. 80 Oktay (1461 Trabzon), Dk. 43 Abdullah, Dk. 63 Burak (Ankaraspor)

Ankaragücü coştu bir kere!



Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Ankaragücü, Pazarspor'u 5-0 yendi.
Ankaragücü bu galibiyetle puanını 22'ye çıkararak liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertiler 9. haftaya kadar 1 kez taraftarını üzerken, 7 karşılaşmadan galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi. Başkent temsilcisinin 1 de beraberliği bulunuyor.
Bugünkü diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı;
Turgutluspor-Çankırıspor: 1-1
Pendikspor-Kartalspor: 3-1
Altay-Bayrampaşa: 5-0

ANKARAGÜCÜ: 5 - PAZARSPOR: 0
Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Yavuz Çetin, Felat Keleş, Sezgin Altun
Ankaragücü: Gökhan Akkan, Orhan, Gürkan (Dk. 76 Aydın), Volkan, Onur, Gökhan Erdoğan, Selim, Harun, Kaan (Dk. 73 Emre), Levent (Dk. 86 Ahmet), Umut
Pazarspor: Fethi, Ulaş, Yasin, Erdinç, Aydın (Dk. 46 Semih), İsmail, Hacı, Ali (Dk. 70 Adem), Muhammed (Dk. 64 Evren), Aykut, Feyyaz
Goller: Dk. 40 Levent, Dk. 44 ve 62Umut, Dk. 45 Kaan, Dk. 88 Emre (Ankaragücü)
Sarı kartlar: Dk. 48 Kaan, Dk. 78 Aydın (Ankaragücü), Dk. 54 Ulaş (Pazarspor)

"F.Bahçe Ülker'i yenmek istiyoruz"



Beşiktaş İntegral Forex Basketbol Takımı Başantrenörü Ahmet Kandemir, Fenerbahçe Ülker ile oynayacakları zorlu maç öncesi açıklamalarda bulundu.   
   
Kandemir, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını belirterek, "Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi'nin en kuvvetli ekiplerinden biri. Ayrıca şu anda gerçekten çok form tutmuş durumdalar. Şu ana kadar hiçbir resmi maçı kaybetmediler. Hem Beko Basketbol Ligi'nin şampiyonluk hem de THY Euroleague'de
Dörtlü Final adayları arasındalar ve bizim de saygı duyduğumuz bir ekip" ifadelerini kullandı.


"SONUNDA KAZANAN BİZ OLACAĞIZ"
Evlerinde zorlu bir derbi oynayacaklarını kaydeden Kandemir, "Son zamanlarda biraz inişli çıkışlı performanslar ortaya koysak bile hep kazanmak için oynayan bir takımız. Rakipte kimin oynadığını çok önemsemeden kendi evimizde, taraftarlarımızın da desteğini arkamıza alarak Fenerbahçe Ülker'i yenmek istiyoruz. Bizim için çok önemli bir maç ve evimizde kötü bir sonuçla
karşılaşmak istemiyoruz. Her ne olursa olsun sahada kazanmak için mücadele edeceğiz ve sonunda kazanan biz olacağız" dedi.
      
"MEHMET FAZLA SÜRE ALABİLECEK DURUMDA DEĞİL"
Kandemir, sakatlığı geçen Mehmet Yağmur'la ilgili olarak da, "Mehmet Yağmur şu anda çok fazla süre alacak bir durumda değil. Kısa sürelerle takımın içine sokmaya çalışacağız. Bu süreler Fenerbahçe Ülker maçında da olabilir hafta içi oynayacağımız Avrupa Kupası maçında da olabilir. Belli olmaz ama Mehmet Yağmur artık takımla birlikte olacak" yorumunda bulundu.

Barça üstünlük peşinde!




Pep Guardiola döneminde Real Madrid'e karşı büyük üstünlük kuran Barcelona, ezeli rakibini son 5 maçtır yenemiyor. Nou Camp'taki son 19 lig maçını kazanan Katalan ekibi, evinde üstünlüğü yeniden eline geçirmeye çalışacak.
Barcelona'nın psikolojik üstünlüğünü kırmayı başaran Real Madrid ise geçen Şubat'tan bu yana deplasmanda süren namağlup unvanını korumayı amaçlıyor.
Barcelona, Pep Guardiola'nın 2008'de takımın başına geçmesinin ardından Real Madrid'e karşı büyük bir üstünlük kurmuştu. Ancak Madrid ekibi, son dönemde Barcelona'nın El Clasico hakimiyetine son verdi. Barcelona, son 5 maçtır Real Madrid'i yenemiyor. Katalan ekibinin evi Nou Camp'ta oynanan son 5 El-Clasico'da da sadece 1 galibiyeti bulunuyor.
MESSI REKOR İÇİN ÇIKIYOR
Barcelona'nın en büyük kozu Lionel Messi, Real Madrid karşısına rekor için çıkacak. Messi, 1 gol daha atmayı başarması halinde Real Madrid efsanesi Alfredo Di Stefano'ya ait El-Clasico’larda en fazla gol atan oyuncu unvanını eline geçirecek. Messi, bugüne dek Real Madrid ağlarını 18 kez havalandırdı.
RONALDO BOŞ GEÇMİYOR
Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo da Barcelona'ya gol atmakta zorlanmıyor. Ronaldo, Nou Camp'taki son 6 maçın tamamında gol attı. İstatistikler Portekizli yıldızın gol attığı maçlarda Real'in yenilmez olduğunu gösteriyor. Zira Real Madrid, Ronaldo'nun gol attığı 90 lig maçının 86'sını kazanırken 6'sında berabere kaldı.
REAL 3'TE E PEŞİNDE
Son 2 El-Clasico'yu kazanan Real Madrid, ezeli rakibini deplasmanda bir kez daha yenmesi halinde, 1979 yılından bu yana ilk kez üst üste 3 El-Clasico kazanacak. Bununla birlikte Katalan ekibi, Real Madrid ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından, Nou Camp'ta oynadığı 19 maçın tamamını kazandı. Real Madrid ise geçen şubattan bu yana ligde deplasmanda kaybetmedi.

Kartal Ege'de 3 puan peşinde!



Spor Toto Süper Lig'de bu akşam deplasmanda Akhisar Belediyespor'a konuk olacak Beşiktaş, rakibini yenerek, son haftalardaki puan kayıplarını durdurmayı hedefliyor.
Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma saat 19.00'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.
Karşılaşmanın canlı anlatımını ve NTV Spor'un usat yorumcularının maç analizlerini NTVSpor.net'ten takip edebilirsiniz...
Lige çok iyi bir başlangıç yapan ve ilk 4 maçını kazanan siyah-beyazlı ekip, son 4 haftada ise aynı başarıyı gösteremedi. Bu periyotta, olaylı derbide Galatasaray'a 3-0 (Hükmen) , Medical Park Antalyaspor'a 2-0 mağlup olan "Kara Kartallar", sadece Eskişehirspor'u 1-0 yenebildi. Beşiktaş, 8. haftada ise sahasında Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldı.

Son 4 haftada 8 puan kaybeden siyah-beyazlı ekip, Akhisar Belediyespor'u yenerek puan kayıplarına son vermeye çalışacak.
Süper Lig'in ilk 4 haftasında 11 gol atan Beşiktaş, puan kayıpları yaşadığı haftalarda ise hücumda etkili olamadı. Bu süreçte sadece Eskişehirspor'a 1 gol atabildi.
reklam
BILIC'İN CEZASI BİTTİ
Beşiktaş'ın Akhisar Belediyespor ile yapacağı maçta teknik direktör Slaven Bilic, takımının başında yer alacak.
Galatasaray ile oynanan olaylı derbide hakeme yönelik sözleri nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maç ceza verilen Bilic'in bu cezası Çaykur Rizespor maçında tamamlandı. Hırvat çalıştırıcı, bu akşamki maçta yedek kulübesinde takımını yönlendirecek.
SAKATLIK SIKINTISI
Siyah-beyazlı ekipte sakat oyuncuların çokluğu teknik heyeti sıkıntıya soktu.
Sakatlıkları bulunan Muhammed Demirci, Tomas Sivok ve Atiba Hutchinson'ın yanı sıra gribal enfeksiyon geçiren Julie Escude takımlarının son antrenmanında yer almadı. MR'ı çekilen Necip Uysal'da ise 1. derecede yırtık tespit edildiği açıklandı. Siyah-beyazlı ekibin, Nijeryalı golcüsü Michael Eneramo da sakatlığı nedeniyle antrenmanı yarıda bıraktı.
Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle kritik maçları kaçıran Oğuzhan Özyakup'un ise kadroda yer alması bekleniyor.
AKHİSAR BELEDİYESPOR SAHASINDA ÇOK ETKİLİ
"Kara Kartallar"ın bu akşamki rakibi sahasında etkili performans sergileyen Akhisar Belediyespor olacak.
Süper Lig'de bu sezon sahasındaki tüm maçlardan galip ayrılan Ege temsilcisi, geçen sezon da dahil olmak üzere evinde üst üste 8 karşılaşmayı da kazandı. Bu süreçte Galatasaray ve Trabzonspor gibi güçlü takımları da yenen Akhisar Belediyespor, Beşiktaş'a da geçen sezon 4-1'lik sonuçla ağır bir yenilgi tattırmıştı.
Yeşil-siyahlı takım, bu 8 maçta Galatasaray (2-1), Gaziantepspor (2-0), Trabzonspor (3-0, 1-0), Elazığspor (3-1), Mersin İdmanyurdu (1-0), Beşiktaş (4-1), Sivasspor (2-1) galibiyetlerine imza attı.
Akhisar Belediyespor, ligde sahasındaki son yenilgisini 2 Mart 2013'te Elazığspor'a 1-0 mağlup olarak almıştı.
3. KEZ KARŞILAŞACAKLARBeşiktaş, ligde rakibiyle 3. kez karşı karşıya geldi.
Geçen sezon Süper Lig'de ilk kez karşılaşan iki takım birer galibiyet aldı. Siyah-beyazlı takım, İstanbul'da rakibini 3-1 mağlup etti. Akhisar Belediyespor ise kendi sahasında Beşiktaş'ı 4-1 yenerek geçen sezonki en farklı galibiyetine imza attı.

"Ferguson tekrar dönebilir"



Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Manchester United'ta geçirdiği 27 yılın ardından geçen sezon sonu emeklilik kararı alan Alex Ferguson'un teknik direktörlük kariyerine geri dönebileceğine inandığını söyledi.

İngiliz basınına konuşan Wenger, onlarca yıl futbolla bağımlı yaşamanın ardından bu durumdan çıkmanın zorluğuna dikkati çekerek, "Biri ilacı 30 yıl alıyorsunuz, sonra bir anda kullanmayı kesiyorsunuz. Ondan asla tamamen kurtulamazsınız" değerlendirmesinde bulundu.
Ferguson'un tekrar teknik direktörlük yapmasının kendisi için sürpriz sayılmayacağını vurgulayan Fransız teknik adam, "6 ay sonra bu konu hakkında daha çok bilgiye sahip olacağız" şeklinde konuştu.
Wenger, 'Sir' lakaplı Alex Ferguson'un Manchester United'ın yanı sıra İngiliz Milli Takımı'nın da başına geçebileceğini ifade etti.