25 Ekim 2013 Cuma

G.Saray'dan F.Bahçe'ye ödül!



Metin Oktay anısına gerçekleştirilen fair play ödülleri, sahiplerini buldu. G.Saray Kulübü, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 15 yaşaltı takımı antrenörü Tolga Şanbay'a Fair-Play ödülü verdi. Metin Oktay Fair Play Ödülü'nü kazanan bir diğer isim Eskişehirsporlu Dede oldu.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen törene, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, futbol takımı teknik direktörü Roberto Mancini ve yardımcıları ile futbolcular da katıldı.
Türk futbolunun yetiştirdiği efsane futbolcu Metin Oktay'ın sportmenliğini ve örnek kişiliğini yeni nesillere aktarmak, onun ve çağdaşlarının en üst düzeyde temsil ettikleri fair-play ruhunu yeniden canlandırmak amacıyla verilmesi kararlaştırılan ödülün komisyon üyeliklerini; Atilla Gökçe, Can Bartu, Ertan Özerdem, Lutfi Arıboğan, Mehmet Baykan, Sanlı Sarıalioğlu, Sedat Doğan, Selahattin Beyazıt, Şenes Erzik ve Uğur Erdener yaptı.
Komisyonun gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda 2013 yılı Metin Oktay Fair Play Ödülü'nün, Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı Antrenörü Tolga Şanbay ile Eskişehirspor Kulübü oyuncusu Dede'ye verilmesi, toplam 50 bin lira tutarındaki ödülün bu isimler arasında eşit olarak paylaştırılması kararı alındığı bildirildi.

Tolga Şanbay, Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı'nın, Eskişehirspor ile oynanan karşılaşmada rakip oyuncunun sakatlanarak oyundan çıkması sonrası bir oyuncusunu çıkararak, eksik kalan rakibiyle aynı şartlarda mücadele etmesini sağladığı için ödüle layık görüldü.
Eskişehirsporlu Dede'nin ise takımının Avrupa Ligi'nde Saint Johnstone ile yaptığı karşılaşmadaki hareketiyle ödülü hak ettiği bildirildi. Rakip oyuncunun sakatlığı nedeniyle yerde kaldığı sırada atak yapan Eskişehirspor'da kazanılan korner atışında Dede, topu rakibine vererek centilmenlik örneği sergilemişti.

Obradovic: "Uzun bir süre sonra iyi oynadık"



THY Euroleague A Grubu'ndaki ikinci maçında Barcelona'yı 75-70 yenen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, güçlü bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
     
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, "Bizim için çok önemli bir maçtı. En önemlisi de uzun bir süre boyunca iyi oynadık" dedi.
     
Takım olarak hala biraz daha zamana ihtiyaçları olduğuna dikkati çeken Obradovic, özellikle son çeyrekteki düşüşlerinin kendilerine pahalıya mal olabileceğini dile getirerek, "Son çeyrekte önemli bir noktada resmen oyunumuz durdu. Kazandığımızı düşünerek oyunu boşverdik. Süre dolmadan maç kesinlikle bitmez. Hele de Barcelona gibi bir takıma karşı oynuyorsanız. Bizim için çok büyük bir galibiyet oldu" diye konuştu.
İlk maçlarında yendikleri Budivelnik Kiev'in güçsüz olduğu şeklindeki görüşlere katılmadığını ve Ukrayna ekibinin bu akşam CSKA Moskova'ya deplasmanda yalnızca 5 sayı farkla yenildiğini aktaran tecrübeli teknik adam, "THY Avrupa Ligi'nde oynuyorsanız, tüm rakiplere aynı saygıyı göstermek zorundasınız. Ben bugün takımının 33 dakikalık performansından memnunum. Ama son 7 dakika biraz sorun oldu. Aynı güçte ve motivasyonda oynamadık. Aynı motivasyonu maçın sonuna kadar taşımamız gerekir" şeklinde konuştu.
     
Obradovic, ilk 5'te maça başlattığı genç oyuncusu Kenan Sipahi'ye de övgüde bulunarak, "Henüz 18 yaşında ve Barcelona karşısına ilk 5'te çıkabilecek seviyede bir Kenan var. Ben hem tecrübeli isimleri hem de gençlik enerjisi olan oyuncuları birlikte kullanmayı seviyorum. Böyle bir oyucunun Navarro ve Huertas gibi isimlere karşı oynayabilmesi çok büyük bir şey. Ben ona bu şansı vermek istedim" ifadelerini kullandı.
     
Öte yandan, Barcelona Başantrenörü Xavier Pascual ise hem ilk yarının hem de ikinci yarının kendileri için iyi geçmediğini, beklentilerinin çok altında bir şut yüzdesiyle oynadıklarını dile getirdi.
     

Yiğido, Erciyes engelini de aştı!



Süper Lig'in 9. haftasındaki mücadeleye arzulu başlayan Sivasspor, kanatlardan geliştirdiği ataklarla golü aradı. Erciyesspor kalesinde etkisini hissettiren ev sahibi takım 20. dakikada Aatıf Chahechouhe'nun golüyle 1-0 öne geçti. Gol sonrası rakip yarı sahada beraberlik ataklar organize eden Kayseri Erciyesspor, Yasin Öztekin ve Ibricic ile yakaladığı önemli fırsatları değerlendiremedi.
Devrenin sonunda gelişen ataklardan da taraflar gol çıkaramayınca ilk 45 dakika 1-0 Sivasspor üstünlüğü ile noktalandı.
Sivas'taki maçın ikinci yarısında Yiğidolar farkı arttırma adına girdiği pozisyonlardan eli boş döndükçe skoru eşitlemek isteyen Erciyesspor Vleminckx ile hatrı sayılır pozisyonlardan eli boş döndü.

Dakikalar 75'i gösterirken hızlı gelişen Sivasspor atağında ceza sahasında topu önünde bulan Chahechouhe, güzel bir vuruşla Bojan Jorgacevic'i avlamayı başardı ve farkı 2'ye çıkardı.

2-0'dan sonra elinde bulanan bütün kozları oynayan Erciyesspor, Yasin Öztekin ile yine pozisyonlar üretti ancak bu ataklardan da gol sesi çıkmadı.
Konuk takımda Vleminckx maçın 85. dakikasında hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı oyun dışında kaldı.
Kalan dakikalar sonucu değiştirmedi ve Sivasspor konuk ettiği Kayseri Erciyesspor engelini 2 golle aşmayı başardı.
Bu galibiyetle Sivasspor puanını 16'ya çıkarıp Süper Lig'de 3.sıraya yükselirken Kayseri Erciyesspor 6 puanla ateş hattının ortasında kaldı.

Fenerbahçe Barça'yı dize getirdi!




THY Euroleague A Grubu 2. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile Barcelona karşı karşıya geldi. Katalan ekibini Ülker Sports Arena'da konuk eden temsilcimiz belkide sezonun en etkili oyununu parkeye yansıttı ve rakibini 75-70 mağlup etti.
Sarı-lacivertlilerde Linas Kleiza 22, Luca Zoric 12 sayı ile oynarken Barcelona'da Navarro'nun 18, Ante Tomic'in 16 sayısı galibiyete yeterli olmadı.
NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanan zorlu mücadelede Fenerbahçe Ülker'de koç Obradovic, Kenan Sipahi ve Melih Mahmutoğlu'na ilk 5'te yer veririken temsilmiz genç yeteneklerin dış atışlarıyla maça başladı. Barcelona ise Huertas ve Navarro sayılar üretse de Fenerbahçe Ülker'in yüksek yüzdeli atışları skor avantajını temsilcimizin elinde olmasını sağladı. 5'te 4 üç sayılık isabetiyle oynayan Fenerbahçe Ülker'de periyodun sonuna doğru Zoric'in boyalı alandan atışları da eklenince temsilcimiz ilk çeyreği 24-17 önde kapattı.
Maçın ikinci çeyreğinde de Fenerbahçe Ülker'in istekli oyunu hız kesmedi ve yeni transfer Linas Kleiza'nın liderliğinde temsilcimiz oyunu tamamıyla elinde tuttu. Sarı-lacivertlilerde dış atışlarda isabet bulmaya devam ederken boyalı alanda gelen sayılar da eklenince skor üstünlüğü Fenerbahçe'nin oldu. Barcelona ise savunmada zorlanırken diğer potada Navarro ve Tomicle sayılar buldu. Seyircisinin desteğiyle çoşkulu oyununda vites düşürmeyen Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı 44-35 önde kapatmayı başardı.

Ülker Sporst Arena'daki maçın üçüncü çeyreğine iyi başlayan taraf Barcelona oldu. Savunma direncini yükselten Katalan ekibi 3.30 dakikada 9-2'lik bir seriyi yakalayarak Zeljko Obradovic'e molayı aldırdı. Ufak çaplı durgunluğu mola sonrası üzerinden atan Fenerbahçe Ülker, Bo McCalebb ve Kleiza'dan bulduğu sayılarla farkı çift hanelere çıkardı ve bu kez mola isteyen İspanyol ekibi oldu. Düzenli oynanan setler ve başarılı savunma temsilcimize 14-0'lık bir seri getirdi ve Katalan rakibini adeta bozguna uğrattı. Oyunun psikolojik üstünlüğünü de elinde bulunduran Fenerbahçe Ülker son çeyreğe 66-52'lik skorun avantajıyla girdi.
Son çeyrekte Barcelona galibiyet için son kozlarını oynasa da kritik dakikalarda sahneye çıkan McCalebb ve Bogdanovic Katalan ekibinde umutların yeşermesine izin vermedi. Son mola sonrası 7 sayılık farkı eriten Barcelona Lampe'nin üçlüğüyle farkı 2 sayıya kadar indirse de temsilcimiz son saniyelerde hata yapmadı ve güçlü rakibini 75-70 devirmeyi başardı.
Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle 2'de 2 yaparak yoluna kayıpsız devam ederken Barcelona ilk yenilgisini tattı. 

FENERBAHÇE ÜLKER: 75 - BARCELONA: 70
Salon:
 Ülker Sports Arena
Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Eddie Viator (Fransa), Tomasz Trawicki (Polonya)
Fenerbahçe Ülker: Melih Mahmutoğlu 3, Kenan Sipahi 5, Bogdanovic 11, Vidmar 2, Bjelica 5, McCalebb 10, Preldzic 5, Zoric 12, Kleiza 22, Ömer Onan
Barcelona: Huertas 6, Navarro 18, Papanikolaou 3, Dorsey 5, Lampe 13, Tomic 16, Abrines 3, Nachbar 2, Hezonja 2, Sada, Pullen 2
     
1. Periyot: 24-17
Devre: 44-35
3. Periyot: 66-52

Emenike'nin gecesi!



Emenike parladı! Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın açılış maçında lider Fenerbahçe Emenike'nin 2 golle yıldızlaştığı karşılaşmada evinde Gaziantepspor'u 3-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin diğer sayısı ise 39. dakikada Sow'dan geldi.
Bu sonuçla lider Fenerbahçe puanını 22'ye çıkarırken Gaziantepspor ise 8 puanda kaldı.
Karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren Gaziantepspor kalesinde golü aramaya başladı. Fenerbahçe atakları karşısında zor anlar yaşayan Gaziantepspor savunması üst üste hatalar yaptı.
Rakibini önde karşılayarak hataya zorlanayan Fenerbahçe, savunmada zaman zaman aksaklıklar yaşamaya başladı. F.Bahçe'ye Gaziantepspor kontra ataklarla karşılık verse de sonuç alamadı.

GOL 15.DK (EMENIKE): Fenerbahçe maçın başından itibaren aradığı golü Emmanuel Emenike ile buldu. Cristian'ın sert şutunda kaleci Serdar'dan dönen topu rakibinden söküp alan Alper'in kale sahasına ortasında Emenike kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu:1-0. Sarı-lacivertliler baskılı oyunu sonrasında golü de bulmuş oldu. Emenike bu sezonki ikinci golüne imza attı.
Golden sonrada atakları kesmeyen Fenerbahçe, ikinci gol için Gaziantepspor kalesine yüklenmeye devam etti. Baskıyı rakip alana iyice yıkan Fenerbahçe golü de buldu. Sarı-laciverlilerde bu kez sahneye çıkan isim Sow oldu.
GOL 39.DK (SOW): Savunmanın uzaklaştıramadığı topu Caner ceza sahası sol çaprazındaki Cristian'a çıkardı. Brezilyalı yerden arka direğe gönderdiği topu Sow ağlara gönderdi:2-0.
Maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında ilk yarıyı Emmanuel Emenike ve Moussa Sow'un golleriyle 2-0 önde kapattı.
İkinci yarıya Gaziantepspor biraz daha istekli başlasada Fenerbahçe baskılı oyununu sürdürmeye devam etti. Skor avantajı ile ikinci 45 dakikaya başlayan sarı-lacivertliler, baskının yanında savunmada da emniyeti elden bırakmamayı tercih etti.
Rakibinin top yapmasına izin vermeyen Fenerbahçe, Gaziantepsporlu oyuncuları yarı alanına hapsetti.
Gaziantepspor 75. dakikada Stilic farkı 1'e indirmeyi başardı. Böylece kırmızı-siyahlılar ilk yakaladığı tehlikeli atağınıda gole çevirmiş oldu.
GOL 75.DK (STILIC): Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında ceza alanına yapılan ortada Turgut Doğan topu kafasıyla Stilic'e indirdi ve Stilic'in sert şutu ağlarla buluştu:2-1.
Gaziantepspor beraberlik için Fenerbahçe kalesine yüklendiği sırada kalesinde 3. golü gördü. Sarı-kırmızlılarda bir kez daha sahneye çıkan isim Emenike oldu.
GOL 85.DK (EMENIKE): Salih Uçan, ceza alanı içi sol çaprazında rakibinden müthiş sıyrılıp pasını penaltı noktası yakınlarındaki Emenike'ye gönderdi ve Emenike'nin sert şutu ağlarla buluştu:3-1.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrılarak liderliğini devam ettirdi.
KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR
4. dakikada soldan Cristian'ın soldan ortasında ön direkte Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
     
7. dakikada Caner Erkin'in ceza yayı önünden kullandığı serbest atışta, meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.
     
8. dakikada Cristian'ın ceza alanı dışından soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Sow'un kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
     
14. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Cristian'ın ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Serdar Kulbilge'den döndü. Ceza alanında Şenol Can'ın kontrol etmeye çalıştığı topu kapan Alper Potuk'un ortasında, altı pasta bomboş durumda bulunan Emenike kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0
     
20. dakikada Emenike'nin pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Kuyt'ın vuruşunda, kaleci Serdar Kulbilge yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.
     
39. dakikada Fenerbahçe aradaki farkı 2'ye çıkardı. Emenike'nin pasıyla ceza alanı içinde sol tarafta topla buluşan Cristian'ın ortasında, arka direkte Sow düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0     
43. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Caner Erkin'in sert şutunda, top yan ağlarda kaldı.

TERİM SESSİZLİĞİNİ BOZUYOR!



Galatasaray'dan ayrılışı uzun süre gündemden düşmeyen A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, sessizliğini bozacak. Tecrübeli çalıştırıcı, sarı kırmızılı kulüpten ayrıldıktan sonra konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapmamıştı.
Yalnızca A Milli Takım'ın Estonya ile oynadığı maç öncesindeki basın toplantısında ayrılığına değinen Terim, Galatasaray Divan Kurulu'nda konuşabileceğini işaret etmişti.
İşte bu açıklamalardan sonra, gözler Galatasaray'ın Kasım ayında gerçekleştirilecek Divan Kurulu'na çevrilmişti. Aynı zamanda Galatasaray Kongre üyesi de olan Terim'in ayrılık sürecindeki tüm ayrıntıları Galatasaray Lisesi'ndeki Divan Kurulu'nda açıklaması bekleniyordu.
TERİM'DEN AÇIKLAMA SİNYALİ
Ancak deneyimli teknik adam, henüz yapacağı açıklamanın tarihini ve şeklini belirlemedi. Terim, kendisine gelen tüm röportaj taleplerini de kibarca reddetti. Hiçbir medya kuruluşuna demeç vermeyen tecrübeli çalıştırıcı yardımcıları ile birlikte basında çıkan tüm yorumları, açıklamaları ve haberleri tek tek inceliyor. Terim, henüz geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleme konusunda net kararını vermese de, yakın çevresine kısa süre içinde gerekli açıklamaları yapacağının sinyallerini verdi.

TERİM, MİLLİ TAKIM İÇİN YENİ OYUNCULAR PEŞİNDEÖnümüzdeki günlerde sessizliğini bozacak olan Fatih Terim'in yaşanan süreci açık bir dille anlatması bekleniyor. Galatasaray'dan ayrılışı ile ilgiili yalnızca bir kez konuşması beklenen Terim'in bugünlerde Milli Takım'ın yeniden yapılanması için tüm vaktini gelecek planlamasına ayırdığı öğrenildi.
A Milli Takım'a yeni oyuncular kazandırmak isteyen deneyimli teknik adam ülke çapında bir araştırma ekibi kurarak genç futbolcuları izleyecek ve özellikle Almanya'daki gurbetçi isimleri yakın takibe alacak.

"Gerçek sebep kötü sonuçlar ve Terim'in tavırları"



Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fatih Terim ile yollarının ayrılması hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Terim'in gönderilmesinin nedeni olarak kötü saha sonuçları ve Terim'in tavırlarını gösteren Aysal, çok tartışılan "eleman" kelimesini de yine kullandı. "Federasyon bizden istediği elemanı alabilirdi" diyen Aysal, başta TFF'ye olumsuz yanıt vermeyi düşündüğünü ama bunu yapmadığını vurguladı.
Galatasaray TV'de Ali Kırca'nın sorularını yanıtlayan Aysal, bu noktaya gelinmesinde kendilerinin iletişim sorunu yaşamalarının ve TFF'nin yaptıklarının payı olduğunu da savundu.
 
Terim'i, Galatasaray'a başkan olduktan sonra tanıdığını ve karşısında sıcak kanlı, sempatik biri bulduğunu belirten Aysal, "Fatih Hoca'yı ben tanımıyordum. 2 buçuk sene önce davet ettiğim gün tanıştık. Beraber çalışabileceğim bir insan olarak gördüm. Sonradan yanılmadığımı anladım. Dostluk boyutunda bir ilişkimiz oldu" dedi. 2,5 senede tüm şartları Terim'in önüne serdiklerini onun da çok başarılı olduğunu sözlerine ekleyen Ünal Aysal, ardından ayrılık sürecine değindi.

"Benim emelim, 2016'ya kadar Fatih Hoca'yla devam etmekti"diyen Aysal Milli Takım'dan Terim'e teklif gelince başkan olarak kendisinin hayır demeyi düşündüğünü ve bunu Terim'e sorduğunu anlattı."Fatih hoca bana takımda kalmak istediğini ama Milli Takımı da reddemeyeceğini, yine de elimden geleni yaparım" dediğini ifade eden Aysal, TFF'nin istediği hocayı alma yetkisine sahip olduğunu hatırlattı. Aysal bu sırada yine o çok tartışılan "eleman" tanımlamasını kullandı: "Federasyon bizden istediği elemanı alabilirdi. Oyuncuyu da alabilirdi, Terim'i de alabilirdi"
 
Fatih Terim'in imza törenini evde televizyon izlerken gördüğünü ve şok geçirdiğini ifade eden Aysal "O an şok oldum. Camiada da rahatsızlık oluştu. Takım üst üste kötü sonuçlar almaya başladı. Ben de Fatih hocaya sözleşmeyi uzatma teklifinde bulundum. O da sözümün yeterli olduğunu belirtti" dedi.
Sözlerini "Daha sonra Fatih Hoca, bizim hiç anlam veremediğimiz bir maç sonu açıklaması yaptı. Açıklamasında 'Biz kimseyi mutlu etmek için imza atmayız' gibi bir beyanatta bulundu. Bunu haysiyet kırıcı bulduk" diye sürdüren Galatasaray Başkanı, Terim'e teklifi halka açık olarak yaptıklarını, Terim'in de bu teklifi halka açık olarak reddettiğini dile getirdi.
 
Telefon açmama, mesajlara cevap vermeme gibi olayların Terim'in gönderilmesine sebep olamayacağını da belirten Aysal, gerçek sebebin ne olduğunu "Kötü sonuçlar ve Terim'in tavırları bu sonu hazırladı" sözleriyle özetledi.
 
Bu süreçte kendilerinin de iletişim sorunu yaşadıklarını kabul eden Aysal, gelinen bu noktanın nedeninin ise arka planda yapılan çalışmalar olduğunu savundu.: "Bunlar planlı olaylar. 2 sezon federasyon bize çifte standart uyguladı. Hocamızı çalıştırmama niyetleri, şampiyonluk priminin 5 milyon eksik olması, yabancı sayısının azaltılması gibi şeyler yaşandı. Şampiyonluk kupalarımızı bile badireli şekilde alabildik"


Fatih Terim hakkındaki kararı tek başına almadığını, Yönetim Kurulu olarak birlikte aldıklarını da belirten Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Hoca ile yeniden konuşmamızı isteyenler oldu. Ama Lütfi Arıboğan'ı zaten yollamıştım. Koca Galatasaray başkanının tesislerde bekleyecek hali yok. Sonrasında bu kararı aldık" diye konuştu.
 
Hayatı boyunca cesur kararlar almaktan kaçınmadığını, bu kararlar kendi aleyhine bile olsa da kaçınmayacağını sözlerine ekleyen Aysal, "Önemli olan Galatasaray'dır" dedi.
 
Terim'in tribüne gönderildiği Mersin İY maçı sonrası, sözleşmesinin feshetmeyi düşündüğü iddiasını da yalanlayan Aysal, "O maçta hoca gibi biz de sinirlendik. Sonra cezalar geldi. Sahada gördüklerimiz bizi de rahatsız etti ama hocayı gönderme gibi bir durum söz konusu olmadı." dedi.

"Ronaldinho hala gündemimizde"



Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Ronaldinho ile bizzat İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi ilgileniyor. Şu anda bir şey yok. Zaten oyuncunun sakatlığı gündemde ama ilgi alanımızda" dedi.
     
Orman, Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) düzenlenen "Toplumsal Değişim ve Gelişimde Takım Taraftarlığının Rolü, Taraftarlık Bilinci ve Spor Yönetimi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Beşiktaşlıların "dik duran" insanlar olduğunu, göreve geldikleri günkü takım ile şimdiki Beşiktaş arasında her yönden farklılıklar görülebileceğini söyledi.
     
Kulübün bir yıl sonra maddi yönden de rahatlayacağını dile getiren Orman, artık Türk spor kamuoyunda Beşiktaş camiasının güven kazandığını ve o güvenin verdiği gururla bu kulübü yönettiklerini anlattı.
     
"BEŞİKTAŞ'A GÜÇ KATACAK OYUNCU ALMAK İSTİYORUZ"
Sadece "Kamuoyuna yıldız transfer olsun" diye oyuncu transferi yapamayacaklarını vurgulayan Orman, "Beşiktaş'a güç katacak, profesyonel, bizi daha ileriye taşıyacak oyuncular almak istiyoruz. Ronaldinho ile bizzat İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi ilgileniyor. Şu anda bir şey yok. Zaten oyuncunun sakatlığı gündemde ama ilgi alanımızda. Benim huyumu biliyorsunuz. Ben bitmeden bir şeyi çok konuşmuyorum. O zaman kamuoyu beklenti içine giriyor. Beşiktaşlılar kandırılmaktan bıktı. Ben de dahil artık Beşiktaş taraftarı kandırılmasın."
     
Beşiktaş'ta oynamak isteyen futbolcuların takımda kalmak istemesinin önemli olduğuna dikkati çeken Orman, gitmek isteyene de kapılarının açık olduğunu bildirdi.
     
Orman, Beşiktaş'ı isteyen oyuncularla yola devam edeceklerini anlatarak, "Almeida ve Fernandes ile ilgili tavrımızı baştan söyledik, kalmalarını istedik. Aynı istek ve arzuyu onlardan gördüğümüz gün sözleşme imzalarız, görmezsek sözleşme imzalamayız" diye konuştu.
İBRAHİM VE SEZER'İN KADRO DIŞI BIRAKILMASI     
Kavga ettikleri gerekçesiyle kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk konusuna üzüldüğünü bildiren Orman, siyah-beyazlı kulübün bir çizgisi olduğuna dikkati çekti.
     
Bu çizgiye kamuoyu önünde zarar verilmesi halinde kulübün kayıtsız kalamayacağına işaret eden Orman, "Ben de sporcularım kadar üzgünüm ama Beşiktaş'ı yönetmek, hissi konularla alakalı karar vermek değil. Beşiktaş çizgisi, etikleri, kuralları ile karar vermek gerekiyor. Biz onu yapıyoruz. Bazen sempatik, bazen antipatik gelebilir ama yapacak bir şey yok, işimizi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
     
Orman, son yıllarda Beşiktaş'ın saha olayları nedeniyle çok zarar gördüğünü ve 8 yılda 24 kez sahalarının kapatıldığını söyledi.
     
Kulübe zarar verenleri engelleyeceklerini ve aralarında tutmayacaklarını bildiren Orman, "Popülizm uğruna, 'şöyledir, böyledir' demeyeceğiz. 'Bunlar iyi Beşiktaşlı değil' diyeceğiz. Kulübümüze zarar verenlerin bizim aramızda yeri yok. Hiç merak etmeyin, yeni statla beraber bunların kökünü kazıyacağız. Stadımız herkese açık. Hiçbir taraftara ayırım yapmaksızın herkes istediği yere biletini alır, girer" dedi.
     
Hiç kimsenin, hakem hatalarını mazeret göstermemesi gerektiğini dile getiren Orman, "Beşiktaş isen çıkıp rakibini yeneceksin. Biz Galatasaray'a kaybettik. Hakem hatasıyla kaybettik ama Beşiktaş gibi oynasaydık yenerdik. Futbolcularım hiçbir zaman hakem hatalarını arkasına sığınmasın. Parayı alırken iyi, yaparken de işini de iyi yapacak" görüşlerini iletti.

Wolfgang Niersbach güven tazeledi!



Wolfgang Niersbach, yeniden Almanya Futbol Federasyonu Başkanı seçildi.
Nürnberg kentinde düzenlenen 41. DFB Olağan Genel Kurulundaki başkanlık seçimine katılan delegelerin tümünün oyunu alan Niersbach, 2016 yılına kadar yeniden federasyon başkanı oldu.
Seçimden sonra konuşan Niersbach, kendisine duyulan güvenden dolayı delegelere teşekkür ederek, bu güvenin, yaptığı çalışmaların kabul görmesi ve bu yolda ilerlemesi için bir teşvik olduğunu belirtti.
DFB'de 2007 yılında genel sekreter olan Niersbach, bu görevi 2012 yılına kadar sürdürmüş ve 2 Mart 2012 tarihinde düzenlenen olağanüstü genel kurulda DFB Başkanı seçilmişti.

Eczacıbaşı'nda yol ayrımı!



Eczacıbaşı VitrA Bayan Voleybol Takımı, milli oyuncusu Özge Kırdar Cemberci ile yollarını ayırdı.
Eczacıbaşı Kulübü'nden yapılan açıklamada, 2012-2013 sezonu başında kadroya dahil olan pasör Özge Kırdar Çemberci ile karşılıklı anlaşma yapılarak yolların ayırıldığı belirtildi.
Özge Kırdar Çemberci'nin, bu sezon DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda mücadele eden Polonya takımı Tauron'un formasını giyeceği duyuruldu.
Açıklamada, milli oyuncunun, "Eczacıbaşı VitrA ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Her iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim. Bu sezon Polonya'da ve ilk kez yurt dışında oynayacağım için heyecanlıyım. Bu benim için yeni bir tecrübe olacak" görüşleri aktarıldı.

Öte yandan, Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Ural, Özge Kırdar Çemberci'ye bundan sonraki kulüp ve milli takım kariyerinde başarı dileklerinde bulundu.

Galatasaray taraftarına büyük onur



Dünyanın en ateşli taraftarları listesinde, Galatasaray ilk 10 arasında yer aldı. Fransız dergisinin yaptığı listede Sarı-kırmızılı taraftarlar, dünyada 6. sırada yer buldu.

Fransa'nın prestijli spor dergilerinden 'Sofoot', Galatasaraylı sporseverleri dünyanın en ateşli seyircisi listesinde ilk 10'da gösterdi. Galatasaraylı seyircilerden övgü ile bahseden dergi, Sarı-kırmızılı taraftarların son dönemlerde özellikle derbiler ve Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları koreografilerle ezeli rakiplerinin önüne geçtiğini belirtti.
Galatasaraylı taraftarların dünyada 6'ncı, Avrupa'da ise ilk 4'ün içine girmeyi başaran tek Türk takımı oldu. Liste de ilk sırayı Arjantin'in Boca Juniors taraftarı aldı. Listede Almanya'dan Borussia Dordmund taraftarları ikinci, İskoçya'dan Celtic taraftarları da üçüncü oldu.

Darüşşafaka Doğuş hız kesmiyor!



Erkekler İkinci Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş, galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Bursa deplasmanında Final Gençlik'i uzatmada 92-85 mağlup eden Darüşşafaka'da Greer ve Ersin galibiyette önemli rol oynadı.
Basketbol Erkekler İkinci Ligi 4. hafta mücadelesinde Final Gençlik ile Darüşşafaka Doğuş Bursa'da karşı karşıya geldi.
Sezona Hacettepe Üniversitesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi galibiyetleriyle başlayan Darüşşafaka Doğuş, yenilmezliğini Final Gençlik karşısında da sürdürdü. Uzatmaya giden karşılaşmadan 92-85 galip ayrılan Darüşşafaka 4'te 4 yaptı. Bursa ekibi ise ligdeki 3. yenilgisini elde etti.
Darüşşafaka Doğuş'ta Lynn Greer ve Ersin Görkem 26'şar galibiyetle önemli rol oynadı. İki oyuncunun skor katkısının yanı sıra Greer 6, Ersin de 5 asist yaptı. Final Gençlik'te ise Erdem İlter 18 sayı, Marshall Moses 16, Murat Esen'in de 14 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

İlk çeyreği Greer'in sayılarıyla 24-18 önde tamamlayan Darüşşafaka Doğuş, ikinci çeyrek farkı açsa da Murat Esen'in süre biterken üç sayılık basketine engel olamayınca soyunma odasına 46-37 üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrekte farkı kapatan ev sahibi takım farkı 5'e indirdi ve final periyoduna 65-60 Darüşşafaka Doğuş önde girdi. 36. dakikada Final Gençlik skoru lehine çevirmeyi başarırken, bitime 28 saniye kala Ersin Görkem'in serbest atış çizgisinden bulduğu iki basketle skor 77-77'ye geldi. Final Gençlik kalan sürede Marshall Moses ile iki serbest atıştan yararlanamazken, Darüşşafaka da Bekir Yarangüme'yle hücumdan boş döndü ve maç uzatmaya gitti.
Uzatmalara 4-0 ile başlayan ev sahibi takıma Bekir Yarangüme ve Ersin Görkem'in üç sayılık basketlerle yanıt verdi. Greer'in de devreye girmesiyle oyunun kontrolünü eline alan Darüşşafaka Doğuş, uzatma bölümü 15-10, karşılaşmayı da 92-85 önde tamamladı.

"İnşallah daha güzel projeler olacak"



Milli atlet Elvan Abeylegesse, Türkiye Atletizm Federasyonu başkanlığına Fatih Çintimar'ın seçilmesine ilişkin, "Federasyondan daha güzel başarı bekliyoruz. Fatih Bey, eskiden sporcuydu. Atletizmi en yakından tanıyan biri. İnşallah daha güzel projeler olacak" dedi.
Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın ardından Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda kampa giren Abeylegesse, Atletizm Federasyonu başkanlığına Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintımar'ın seçilmesinin, sporcular arasında büyük sevince neden olduğunu söyledi.
Federasyondan güzel çalışmalar beklediklerini anlatan Abeylegesse, "Fatih Bey, eskiden koşucuydu, yani sporcuydu. Atletizmi en yakından tanıyan biri. İnşallah daha güzel bir başarıyı bekleyeceğiz. Daha güzel projeler olacak. Atletizm şimdiye kadar çok iyi gelişmiyordu bundan sonra daha iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Her zaman federasyon başkanın yanında olacaklarını vurgulayan Abeylegesse, "Ona da başarılar diliyoruz. Türkiye'ye 1999 yılında geldim ve 14 yıl içerisinde atletizmde güzel başarılar yakaladım. Daha iyi başarılar olacağına da inanıyorum. Çünkü Fatih bey geçmişte sporcuydu. Sporcuları iyi tanıdığı için güzel projelerin geleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Beşiktaş çok iyi bir kadroya sahip"



Ligdeki son maçında Antalyaspor'a yenilen Akhisar gözünü yarınki Beşiktaş maçına çevirdi.
NTV Spor'a Beşiktaş maçı ile ilgili açıklamalarda bulunan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, eksiklerine rağmen Siyah-beyazlı takımın çok iyi bir kadroya sahip olduğunu söyledi.
Hamzaoğlu, rakiplerini yenmek için çalışacaklarını söyledi.

'Kartal'da Holosko da kadroda!



Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de yarın Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maç için İzmir'e gitti.
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel uçakla İzmir'e hareket eden siyah-beyazlı kafile, buradan kara yoluyla Manisa'ya geçecek.
Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı'nın kafile başkanlığında İzmir'e giden siyah-beyazlı ekipte, sezon başında geçirdiği fıtık ameliyatı sonrası hazır hale gelen Holosko, sakatlığı geçen Oğuzhan Özyakup ile sakatlığı nedeniyle son antrenmanlarda yer almayan Atiba Hutchinson da teknik direktör Slaven Bilic tarafından kadroya dahil edildi.
Çaykur Rizespor ile oynanan karşılaşma öncesinde ısınma hareketleri sırasında sakatlanan ve bu mücadelede forma giyemeyen Tomas Sivok, İzmir kafilesinde yer almadı. Bu oyuncunun yanı sıra sakatlıkları bulunan Necip Uysal, Michael Eneramo ve Muhammed Demirci de İzmir'e götürülmedi.

Hastalıkları nedeniyle son idmana çıkmayan Julien Escude ve Ömer Şişmanoğlu'nun da yer aldığı kafileye, Dentinho, İsmail Köybaşı ve Uğur Boral dahil edilmedi.
AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇI KADROSU
Beşiktaş'ın Aksihar Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmanın kadrosunda şu oyuncular yer aldı:
Tolga Zengin, Cenk Gönen, Günay Güvenç, Pedro Franco, Serdar Kurtuluş, Julien Escude, Ersan Adem Gülüm, Gökhan Süzen, Ramon Motta, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Manuel Fernandes, Veli Kavlak, Mehmet Akgün, Filip Holosko, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Kerim Frei Koyunlu, Hugo Almeida, Mustafa Pektemek, Ömer Şişmanoğlu.

"Hedefimiz, ligde kalıcı olmak"



Tokat Belediye Plevnespor Kulübü Asbaşkanı Sami Dutoğlu, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde kalıcı olmayı hedeflediklerini söyledi.
Dutoğlu, ligin ilk haftasında önceki gün iç sahada karşılaştıkları Fenerbahçe Grundig'e 3-0 yenildiklerini hatırlatarak, "Takımımız maçta iyi mücadele etti. Fenerbahçe güçlü bir ekip. Bu sene bütçemizin elverdiği bir takım yaptık. Takımımız inşallah ilerleyen haftalarda daha da iyi olacak. Hocamıza ve oyuncularımıza güveniyoruz" diye konuştu.
Ligde yarın İnegöl Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacaklarını anımsatan Dutoğlu, "İnşallah ligde ilk galibiyetimizi almak istiyoruz. İnegöl Belediyesi'nin gücünü biliyoruz. Maça iyi hazırlandık. Hedefimiz, ligde kalıcı olmak. Takıma destek veren başkanımız Adnan Çiçek'e çok teşekkür ediyorum. Tokat'taki voleybolseverlere iyi bir takım izlettirmek istiyoruz. Tokatlılar takıma sahip çıkıyor. Taraftarlarımızı bütün maçlara bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kupa maçında saat değişikliği!



Ziraat Türkiye Kupası 3. Turunda Kayseri Erciyesspor ile Giresunspor arasında yapılacak maçın başlama saati değişti.
Kayseri Erciyesspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararıyla 30 Ekim Çarşamba günü saat 16.00'da başlayacak maçın saatinin 15.30 olarak değiştirildiği belirtildi.
Kayseri Erciyesspor-Giresunspor maçı Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak.

"Bursaspor'da şampiyonluk yaşamak istiyorum"



Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, kariyeriyle ilgili en büyük hedefinin, yeşil-beyazlı takımla Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşamak olduğunu söyledi.
Alman çalıştırıcı, dün doğum günü dolayısıyla kendisini kutlayan herkese teşekkür etti.
Kendisine verilecek en güzel doğum günü hediyesinin, Torku Konyaspor maçından alınacak 3 puan olacağını belirten Daum, bu karşılaşma öncesi çalışmalarını galibiyet üzerine yaptıklarını bildirdi.
Futbolcularının her geçen gün daha iyi duruma geldiğini anlatan Daum, "Galip geldikçe takımda öz güven artıyor. Çok zor bir deplasman maçı için Konya'ya gideceğiz. Gerçekten takımımız istekli ve öğrenmeye çok aç. Üstüne koyarak gittiklerini görüyoruz ve hepimiz bunu arzuluyoruz. Puan cetveline baktığınız zaman ne kadar sıkışık bir lig olduğu görülüyor. Üst sıralar ile alt sıralar arasında çok fazla puan farkı yok. Biz de yavaş yavaş yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

"BİR GOL ATMAK İÇİN 3-4 POZİSYONA İHTİYACIMIZ VAR"
Bir gazetecinin, "Son haftalarda takım gol yemiyor ama gol atmakta zorlanıyor. Buna nasıl bir çözüm üreteceksiniz " sorusu üzerine Daum, Kayserispor maçında, yeşil-beyazlı takımın son dakikaya kadar golü kovaladığını dile getirdi. Oyuncularının, golü bulabilmek için her şeyi yaptığına dikkati çeken Daum, "Daha önce de pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Bu yönde daha iyi olmamız gerekiyor. Görevimiz; golleri atacak oyunculara daha fazla destek vermek ve daha fazla çalıştırmak. Duran toplar da bizim için önemli. O yönden de daha iyi olmamız gerekiyor. Müsabakayı kazanmamız için gerçekten çok çalışmamız gerekiyor. Uluslararası istatistiklere baktığınız zaman bir gol atmak için 3-4 pozisyona ihtiyacınız var. Tabii istisnalar olabiliyor, tek pozisyonla da gol atabiliyorsunuz. Bunları idmanlarımızda çalışıyoruz. Müsabaka ile idman arasında çok büyük fark var. Gün geçtikçe defans ve ofans arasındaki dengeyi daha iyi kurmaya başladık" diye konuştu.
"HİÇBİR OYUNCUMUZU GÖNDERMEYECEĞİZ"
Başka bir gazeteci de Alman teknik adama, "Sestak ve Pinto kadroya giremiyor. Bu oyuncular gözden çıkarıldı mı, devre arasında gönderilecekler mi " sorusunu yöneltti.
Maç kadrosunda en fazla 6 yabancı futbolcuya yer verebildiklerini hatırlatan Daum, "Sahadaki 6 yabancı futbolcumuzun performansı iyi. Benim için performans önemli. Pinto ve Sestak'ı da kadroya alabilmek için destek vereceğiz, çalıştıracağız. Devre arasında gönderme gibi bir durum söz konusu değil. Bütün futbolcularımızla oturup konuşacağız, durum değerlendirmesi yapacağız. Hiçbir oyuncumuzu göndermeyeceğiz" ifadesini kullandı.
Daum'a, kariyeriyle ilgili Bursaspor'daki hedefi de soruldu.
"Kariyerimle ilgili en büyük hedefim; Bursaspor ile şampiyonluk yaşamak" diyen Daum, bunu gerçekten istediğini vurguladı.
Şampiyonluğun zor bir iş olduğuna işaret eden Daum, "İstanbul takımlarında yaşadım bunu fakat Bursaspor'da bunu yaşamak, bunu ikinci kez Bursaspor'a yaşatmak benim için gerçekten inanılmaz bir şey olur. Kimseye bu konuda söz veremem ama çalışmalarımız iyi gidiyor, iyi bir yoldayız" diye konuştu.

"Özil'in gitmesine ben karar verdim"



İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, Mesut Özil'in Arsenal'e transfer gerekçeleri dahil birçok konuda açıklama yaptı.
İspanyol radyosuna konuşan Ancelotti, Arjantinli oyuncusu Di Maria ile Mesut Özil arasında kıyaslama yaparak, ''Özil'in gitmesine ben karar verdim. Teknik bir karardı. Takımın dengesi için Di Maria'yı tercih ediyorum" dedi.
Arjantini oyuncuyu Özil'den daha kalitesiz olmasına rağmen kadroda tuttuğunu vurgulayan Ancelotti, "Di Maria'yı yardımlaşması ve daha karakterli olmasından dolayı tercih ediyorum. Bale'in transferinin ardından Özil'den çok Di Maria'yı kadroda tutmak daha doğruydu'' değerlendirmesinde bulundu.
BALE'E İLK 11 YOLU GÖZÜKTÜ
Galli oyuncu Gareth Bale hakkındaki soruları da yanıtlayan Real Madrid teknik direktörü, ''Bale'in transferi kolay olmadı. Hiçbir zaman netleşmemesine rağmen Real Madrid'e gelmek istiyordu. Buradaki tek sorunu fiziksel olarak hazır olmamasıydı. Şimdi ilk 11 için hazır. Bale'in, Nou Camp'taki maçın ilk dakikasından itibaren sahaya çıkmasında hiçbir sorun yok'' ifadesini kullandı.

Ancelotti, ''Bu yıl Altın Top ödülünü kazanmasını gerekiyor'' dediği Cristiano Ronaldo'nun ise ''profesyonelliğiyle kendisini en fazla şaşırtan futbolcu olduğunu ve takıma çok yardım ettiğini'' söyledi.
Real Madrid'de kaleyi Iker Casillas'ın elinden alan Diego Lopez'i, Villarreal'de 2006 yılında oynarken Milan için istediğini söyleyen İtalyan teknik adam, iki eldivenin de büyük kaleci olduğunu vurguladı.
''Kolay bir karar olmadı. İkisi de çok güçlü kaleciler" diye konuşan Ancelotti, Casillas'ın Şampiyonlar Ligi'nde, Lopez'in ise ligde kaleyi devralacağını söyledi.
"İYİ OYNAMADAN KAZANAMIYORUZ"
Öte yandan Ancelotti, Real Madrid'in "iyi bir futbol oynamayarak maçlar kazandığı" itirafında bulunurken, gösterişli futbolun zamanla geleceğini'' savundu.
''Real Madrid'i çalıştırmak bir rüyaydı ve bunu gerçekleştirdim'' şeklinde konuşan tecrübeli teknik adam, kulüp başkanı Florentino Perez'in takımda kimin oynayacağına asla karışmadığını belirtti.
"El Clasico" derbisine ilişkin de konuşan Ancelotti, ''Asla bir El Clasico maçını kaçırmadım. Her zaman büyük bir maç. Futbolcuların hepsi El Clasico'ya motive olduklarından hazırlık aşaması kolay bir maç. Tek sorun rakibin gücü'' yorumunda bulundu.
Ancelotti, teknik direktör olarak ''Jose Mourinho'dan daha çok Vicente Del Bosque'nin stiline yakın olduğunu'' kaydetti.

PTT 1. Lig'de 14. hafta açıklandı



PTT 1. Lig'de 14. hafta karşılaşmalarının programı belli oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yaplan açıklamaya göre, 1. Lig'de 14. hafta müsabakalarının programı şöyle:
23 Kasım Cumartesi
14.00 1461 Trabzon-Orduspor (Akçaabat Fatih)
19.00 Adana Demirspor-Kahramanmaraşspor (Adana 5 Ocak)
19.00 Denizlispor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Denizli Atatürk)

24 Kasım Pazar
14.00 Balıkesirspor-Mersin İdmanyurdu (Balıkesir Atatürk)
16.30 Fethiyespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor (Fethiye İlçe)
19.00 Bucaspor-Şanlıurfaspor (Yeni Buca)
19.00 Boluspor-Manisaspor (Bolu Atatürk)

25 Kasım Pazartesi
20.00 Samsunspor-Adanaspor (Samsun 19 Mayıs)
20.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Karşıyaka (Kamil Ocak)

Mancini kadroda değişikliğe gidiyor



Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag’ı mağlup ederek morallenen Galatasaray’da Roberto Mancini, Kayserispor maçı kadrosunu oluşturmaya çalışıyor.

Spor Toto Süper Lig’de 6+0+4 kuralı nedeniyle Kopenhag 11'inde mecburi değişikliğe gitmek zorunda olan İtalyan teknik adam, 2 yabancıdan vazgeçecek. Muslera’nın kalesini korumasına kesin gözüyle bakılırken, Mancini’nin son haftaların formda isimleri Melo ve Sneijder’den vazgeçmesi beklenmiyor.
Defansta Semih-Chedjou ikilisinin uyumundan memnun olan tecrübeli çalıştırıcının vazgeçmeyeceği diğer isim ise Didier Drogba.
Kopenhag maçında yaptığı iki asist ve oynadığı futbolla maçın adamı seçilen Eboue ve genç yıldız Bruma’ya bu durumda tribün yolu görünüyor. Hakan Balta’nın sakatlanmasından sonra karabükspor maçında oyuna girip sol bekte görev yapan Dany’nin Kopenhag karşılaşmasındaki performansı da Mancini’yi memnun etti. Dany’nin Kayseri’de de sol bek olarak görev yapması bekleniyor.

Real Madrid Bill Gates'le görüşüyor!



Dünyanın en fazla gelir elde eden kulübü Real Madrid'in, tarihi stadı Santiago Bernabeu'nun önüne Microsoft ismini koymak için firmanın sahibi Bill Gates ile pazarlık ettiği iddia edildi.
      
El Mundo Deportivo gazetesi, Real Madrid'in, dünyanın en zengin işadamlarından biri olan Bill Gates ile Santiago Bernabeu'nun önüne Microsof adını almak için masaya oturduğunu ileri sürdü.
      
Real Madrid'in şu anda Gates ile ön görüşmeleri yürüttüğü, 2014'ün ortalarından önce net bir karar alınmasının beklenmediği belirtildi.

Santiago Bernabeu Stadı'nın yeniden yapılanması çalışmalarına başlayan Real Madrid, bunun için 400 milyon avroluk bir bütçe öngördüğünü açıklamıştı. Kulüp başkanı Florentino Perez, yeni projenin finansmanının büyük bir kısmını karşılamak için Santiago Bernabeu Stadı'nın ön ismine reklam alınabileceğini söylemişti.
      
Real Madrid, dünyada mevcut durumuyla yıllık 500 milyon avrodan fazla gelir elde eden tek kulüp olarak biliniyor.

Sneijder UEFA'nın 11'inde!



Galatasaraylı Sneijder'ın Kophenag maçındaki etkili oyunu ve güzel golü UEFA tarafından onurlandırıldı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, Hollandalı yıldızı haftanın 11'ine seçti.
UEFA tarafından belirlenen kadroda Wesley Sneijder, Bayern Münihli Ribery ve Milanlı Montolivo ile birlikte orta sahada yer aldı.
Son haftalardaki formuyla dikkat çeken yıldız oyuncu, Hollanda Milli Takımı'nın Türkiye'yi 2-0 mağlup ettiği maçta 1 gol kaydetti. Galatasaray'ın Karabükspor ile oynadığı mücadelede attığı 2 golle takımına 3 puan getiren Wesley Sneijder, Şampiyonlar Ligi'nde 3-0 kazanılan Kopenhag maçında da takımının ikinci golüne imza attı.