24 Ekim 2013 Perşembe

Mustafa Yumlu'ya 3 maç ceza!



Trabzonsporlu Mustafa Yumlu'ya PFDK'dan ceza geldi! Sivasspor ile oynadıkları maçta rakibine dirsek attığı gerekçesiyle kırmızı kart gören bordo mavili savunma oyuncusuna 3 maç ve 13.000 TL ceza verildi.
  
Karar Tahkim'de değişmediği takdirde Mustafa Yumlu, Trabzonspor'un Kasımpaşa, Elazığspor ve Gençlerbirliği ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.

Derbi 10 Kasım'da!



Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta karşılaşmalarının programı belli oldu. Merakla beklenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümüne denk geldi. Dev derbi, 10 Kasım Pazar günü oynanacak ve mücadele saat 19.00'da başlayacak.
      
Ligde 11. hafta müsabakalarının programı şöyle:
      
8 Kasım Cuma:

20.00 Eskişehirspor-Akhisar Belediyespor (Eskişehir Atatürk)
20.00 Elazığspor-Kayseri Erciyesspor (Elazığ Atatürk)
       
9 Kasım Cumartesi:
15.30 Kasımpaşa-Gaziantepspor (Recep Tayyip Erdoğan)
19.00 Sivasspor-Bursaspor (Sivas 4 Eylül)
19.00 Kayserispor-Beşiktaş (Kadir Has)
19.30 Karabükspor-Ç.Rizespor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)
      
10 Kasım Pazar:
14.00 T.Konyaspor-MP Antalyaspor (Konya Atatürk)
14.00 Gençlerbirliği-Trabzonspor (Ankara 19 Mayıs)
19.00 Fenerbahçe-Galatasaray (Şükrü Saracoğlu)

Kartal'da Necip şoku!



Siyah-beyazlı takımın dün yaptığı antrenmanı arka adelesindeki ağrı nedeniyle yarıda bırakan Necip'in MR'ı çekildi.
Genç orta saha oyuncusunun sağ arka adelesinde birinci derece yırtık tespit edildi. Tedavisine başlanan Necip, 2 hafta sahalardan uzak kalacak.
Öte yandan Siyah-beyazlılarda Atiba, Sivok, Muhammed ve grip olan Escude bugün de antrenmana  çıkamadı. Bu futbolcuların son durumu yarın yapılacak kontrollerin ardından netleşecek.

"Seyircimizin desteğine çok ihtiyacımız var"



Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Olin Edirne'nin Başantrenörü Cem Akdağ, "Kendi sahamızda oynayacağımız Uşak Sportif maçını kazanmak istiyoruz. Seyircimizin desteğine çok ihtiyacımız var" dedi.
Akdağ, kendi sahalarında oynayacakları Uşak Sportif maçı hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Uşak temsilcisinin, son derece güçlü bir takım olduğunu belirten Akdağ, oynamış olduğu maçlara bakıldığında takımın ne kadar iyi bir kadroya sahip olduğunun görülebileceğini ifade etti.
Son antrenmanlarla cumartesi günkü maça mümkün olduğu kadar hazırlanacaklarını aktaran Akdağ, "Kendi sahamızda oynayacağımız Uşak Sportif maçını kazanmak istiyoruz. Bu maçta da seyircimizin desteğine her zaman olduğu gibi çok ihtiyacımız var" diye konuştu.
Akdağ, 74-64 kazandıkları Petrochimi Bandar Imam maçında lig maçlarında daha az süre bulan oyunculara forma şansı verdiklerini vurguladı.

Trabzonspor Medical Park maçında ayak bileği burkulan Darius Washington'un, hazırlık maçında forma giyemediğini ifade eden Akdağ, "Darius'un ciddi bir sakatlığı gözükmüyordu ama çok canı yandığı için antrenmanlara katılmıyor. Sadece bir kez antrenmana çıktı. Onu istirahat ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tek düşüncemiz G.Birliği'ni yukarlara çıkarmak"



Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Tek düşüncemiz Gençlerbirliği'ni daha yukarılara çıkarmak" dedi.
     
Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda, Büyük Adımlar Projesi kapsamında düzenlenen Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğündeki "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması Paneli"ne konuşmacı olarak Mehmet Özdilek katıldı.
     
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Müsteşar Basri Hakan Hakyemez ile Alparslan Anadolu Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldığı panel, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın sinevizyondan öğrencilere yaptığı teşekkür konuşmasıyla başladı.
     
Mehmet Özdilek, panelde yaptığı konuşmasında, "Güçlü olmayı arzulayın ve mücadele edin" tavsiyesinde bulundu.
     
Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ile 4 şampiyonluk yaşayan Mehmet Özdilek, siyah-beyazlı takımın son yıllardaki performansına ilişkin değerlendirme yapmaktan kaçınırken, tek düşüncesinin yeni takımı Gençlerbirliği'ni daha yukarıya çıkarmak olduğunu dile getirdi.
     
Milli takımın, Dünya Kupası'nda olmamasını da değerlendiren Özdilek, "Teknik direktör değişikliğinin ardından Fatih hoca ile ivme yakaladık, başaramadık ama gelecek adına umutlu sinyaller aldık. Türkiye Futbol Federasyonu doğru bir adım attı. Bu tür turnuvalarda hep olmalıyız. Önemli futbol ekolleri bu turnuvalarda hep vardır. Türk Milli Takımı da olmalıdır" diye konuştu.
"FUTBOL YAŞAM BİÇİMİDİR"     
Kendisinin "futbol adına önemli bir karakter" olduğuna inandığını ifade eden Özdilek, hayatınızda attığı en zor gol hangisi sorusunu ise  "135 tane atınca hangisinin zor olduğunu hatırlamak da zor oluyor" şeklinde yanıtladı.
     
"Sizin için futbol nedir" sorusunu, "Yaşam biçimi" diyerek cevap veren Özdilek, kimseyi örnek almadığını, kendisini geliştirmek adına çok mücadele ettiğini söyledi.
     
Özdilek, Fatih Terim'in yardımcılığını yaptığı dönemde İsviçre milli maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin "Kim haklıydı" sorusuna ise"Geçmişe dönmek doğru değil ama insanın hayatında yaşadığı şeyler tecrübe olarak geri dönüyor. Her şerden bir hayır doğuyor. Belki o gün onları yaşamasam, bugün teknik direktör olarak burada olamayabilirdim. Haklı, haksız düşüncesine girmeyeceğim. O bir süreçti, yaşanması gerekiyordu. Yaşadım ama yaptığım davranışın da kendi adıma çok doğru olmadığını ertesi gün çok net söyledim ve görevimi bıraktım. O süreçten sonra bu ülke insanının karşısına daha güçlü bir Mehmet Özdilek olarak geldim" yanıtını verdi.

"Hedefimiz Fenerbahçe'nin şampiyonluğu"



Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, amaçlarının takımlarını şampiyonluğa taşımak olduğunu söyledi.
Cristian Baroni, Fenerbahçe TV'ye yaptığı açıklamada, önlerindeki Gaziantepspor maçının zorlu geçeceğini belirterek, "Oynayacağımız tüm maçlar önemli. Bu nedenle her maç için en iyi şekilde çalışacağız. Amacımız Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ve ben de bunu görmek istiyorum" dedi.
Ligde lider durumda bulunmalarının kendileri için avantaj olduğunu belirten Cristian, "Şu anda lider olmamız bizim için avantaj. Her maçın kendi zorluğu var. Her maçı önümüze alıp ayrı ayrı çalışmamız gerekiyor ve ligi lider olarak bitireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Açıklamasında yabancı sınırlamasına da değinen Brezilyalı futbolcu, "Yabancı sınırlamasından dolayı kadroda yer almam zorlaşıyor. Ancak alınan her karara saygı duymak gerekir" diye konuştu.

NBA finalinin formatı değişti



2014 NBA finalindeki maçlar, "2-3-2" yerine "2-2-1-1-1" formatında oynanacak.
     
Görevini, 30 yılı dolduracağı 1 Şubat 2014 tarihinde yardımcısı Adam Silver'a devredecek NBA patronu David Stern'ün başkanlığında son kez toplanan NBA'deki takım sahipleri, 2014 NBA finalindeki maçların, "2-3-2" yerine play-off'larda olduğu gibi "2-2-1-1-1" formatında oynanmasını kararlaştırdı.
      
Buna göre, 2014 NBA finalinden itibaren tüm final serilerinde, evsahibi avantajına sahip takım, serinin 7 maça uzadığı varsayılırsa 1, 2, 5 ve 7. maçları evinde oynayacak. Diğer takım ise 3, 4 ve 6. karşılaşmaları sahasında oynayacak. Eski sistemde, ilk 2 ve son 2 maç saha avantajını elinde bulunduran, ortadaki 3 maç ise seri başı olmayan takımın evinde oynanıyordu.

Stern, göreve başladığı 1 Şubat 1984'te 1957-1984 yıllarında bir sezon hariç tüm finallerde uygulanan "2-2-1-1-1" formatını, "2-3-2" şeklinde değiştirmişti.
      
İlk kez Boston Celtics ile Los Angeles Lakers arasında oynanan 1985 NBA finalinde uygulanan sistem, takımların sürekli seyahat etmesinin önüne geçmek için getirilmişti ancak birçok kişice, evsahibi avantajını yok ettiği eleştirisi getiriliyordu.

"Başarı için tüm şartlar mevcut"



FATİH DEMİRELİ –  Fenerbahçe Ülker'in dünyaca ünlü antrenörü Zeljko Obradovic, önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli kulüple hedeflerinin uyuştuğunu vurgulayan Obradovic, başarı için tüm şartların da mevcut olduğunu söyledi.
SPOX.com’a konuşan Sırp antrenör, tekrar bir takımı çalıştırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken, "Euro Basket sonrası zorluk yaşadık. Bir çok oyuncu geç veya sakat katıldı takıma. Bazı dönemlerde sadece üç oyuncu kalmıştı ama çok motiveyim" sözlerini kullandı.
Bir çok teklife rağmen Fenerbahçe Ülker’i tercih etmesiyle ilgili konuşan Obradovic, "Görüşmelerin nasıl geçtiği çok önemlidir benim için. Fenerbahçe çok büyük ve organize bir kulüp, çok fazla taraftarı var ve başarılı bir şekilde çalışmak için tüm şartları sunuyor. Hedeflerin uyuşması lazım ve biz kulüple birlikte yeni birşey yaratmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.
Geçen sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Fenerbahçe Ülker ile ilgili konuşan Obradovic, "Bunu nedenini şimdi irdelemek zor. Çok ciddi çalışmak gerekiyor. Sadece fizik olarak değil zihinsel olarak da hazır olmak zorundasınız. Bence bu daha önemli bir unsur bile olabilir. Herkes ciddi çalışmalı ve sakatlık yaşamamalı" diye konuştu.

Fenerbahçe’ye imza atmadan önce NBA’e gitmeyi düşünebileceği yönündeki açıklamalara da açıklık getiren Obradovic, NBA’den teklif almadığını ve bu yüzden Amerika'ya gitmediğini söyledi. "Detroit Pistons ile bir ay geçirdikten sonra, NBA’e gitme fikri hoşuma gidebilirdi", diyen Obradovic, "Sonra bu söylentiler çıktı ama gerçek anlamda hiç bir zaman ciddi görüşmeler olmadı. Fenerbahçe ile iki yıldır temastaydım ve burada olmaktan çok mutluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

"Aslanın ağzında kedi gibi miyavladılar"



Galatasaray karşısında İstanbul'da 3-1 yenilen FC Kopenhag'ın sergilediği oyun, Danimarka basınında eleştirildi.
Danimarka gazeteleri, takımlarının sergilediği oyunu ağır bir şekilde eleştirdi. BT gazetesi spor ekinde, maç haberini amblemi aslan olan Kopenhag için, "Aslan gibi kükreyeceğine kedi gibi miyavladı, aslanın ağzında kedi yavruları" başlıklarıyla verildi.
Kopenhag oyuncularının 40 bin fanatik taraftarın uğultusu altında heyecandan oynayamadıkları vurgulanan haberde, "FCK oyuncuları başta 40 bin fanatik Türk seyirci tarafından sindirildi. Topu aldıkları anda heyecandan ayaklarında tutamadılar. Daniel Braaten ve Nicolai Jörgensen çok iyi uyudular, savunma çöktü. Ancak bir çocuk programı bunlar kadar iyi uyutabilirdi" denildi.
Sahadaki 2 aslandan birinin kazandığı belirtilen BT gazetesinde, Galatasaray'ın avını avladıktan sonra onunla adeta oynadığını yazdı. Bu maçın Şampiyonlar Ligi için anahtar önemde bir maç olduğuna da işaret edilen köşe yazılarında ise Teknik Direktör Solbakken'in. "Parken Stadı'nda kazanamazsak devam etmek çok zor olacak. Bu maç ölüm kalım maçı olacak. Elimizden gelenin en iyisini yaparsak inanıyorum ki Parken'da kazanırız. Her aldığımız puan her attığımız gol bizim için başarıdır. Dördüncü maçta biz başaracağız" sözlerine yer verdi.

Gazetede, İstanbul'da özellikle ilk yarıda oynanan oyunun Kopenhag'daki maçta yeri olmadığı ve bu oyunla Parken'de de oyun kazanılamayacağının bilincinde olunması gerektiği vurgulandı.
TÜRKİYE'NİN CEHENEMİ TÜRK TELEKOM ARENA
Ekstrabladet gazetesi ise Galatasaray'ın rakibi FC Kopenhag'a sahasını dar ederek adeta adım bırakacak yer bırakmadığını yazdı.
Kopenhag'ın Galatasaray karışısında hezimete uğramaktan son anda kurtulduğuna yer verilen haberde, maç sonucunun Galatasaray'ın biraz daha aktif olması halinde 5-1 ya da 6-1 de bitmiş olabileceği belirtildi.
Maçın 100 kişilik FC Kopenhag takımının taraftarıyla başladığı belirtilen gazetede, "Fakat çok geçmeden cehennemin korosu sahneye çıkarak adeta desibel rekoru kırarcasına ayaklandı ve Kopenhag taraftarı saygı gösterircesine sessizliğe büründü. İlk yarının son dakikaları Kopenhag için artık adeta çaresizliğin göstergesiydi. Sahada çok vasat bir futbol sergileyen Kopenhag, 45. dakikada Didier Drogba'nın golü ile adeta dağılarak soyunma odasının yolunu tuttu" denildi.
KOPENHAG TARAFTARINDAN YORUMLAR
Öte yandan gazetelerde Kopenhag taraftarlarının yorumlarına da yer verildi. Taraftarlar mesajlarında "Önemli olan kazanmak değil, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktır, FC Kopenhag yine de Şampiyonlar Ligine katılarak büyük bir başarı gösterdi", "Sanırsam bu Türkler bir harika" gibi mesajlarına yer verildi.
Politiken gazetesi de FC Kopenhag takımı kaptanı Lars Jacobsen'in Galatasaray ekibinin maça çok hızlı ve üstün bir tempoda başladığını yazdı. Gazetede, ikinci yarıda iyi bir performans sergilediklerini belirten Kopenhag kaptanı Lars Jacobsen'in, "maçı zaten ilk yarının sonunda kaybetmiştik ama yine de böylesine güçlü bir rakibe ikinci yarıda gol atabilmek gurur verici" sözüne yer verildi.
"BÖYLE BİR TARAFTAR GÖRMEDİK"
Kopenhag oyuncularının maçın ardından televizyonlara verdiği demeçlerde halen taraftarın ve stadın etkisi altında olduklarının görüldüğüne dikkat çekilen gazetede, Galatasaraylı futbolcuların böyle bir taraftara sahip olduklari için gurur duymaları gerektiği kaydedildi.

J.R. Bremer Gaziantep'te!



Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Royal Halı Gaziantep, J.R. Bremer (Ernest Lenell Bremer) ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 1980 doğumlu 1,91 metre boyundaki J.R. Bremer ile bir yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Profesyonel kariyerine 2002'de Boston Celtics'de başlayan Bremer'in yine NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers ve Golden State Warriors'da oyun kurucu pozisyonunda oynadığı aktarıldı.
Kariyerini Avrupa'nın çeşitli kulüplerinde devam ettiren Bremer, geçen sezonun bir bölümünde Fenerbahçe Ülker forması giydi.
Genel Menejer Boray Dai, bu sezon hem Beko Basketbol Ligi'nde hem deEurochallenge Cup'ta mücadele edeceklerini anımsattı. Gaziantep'i en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Dai, "Başarılı olmak için de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Yeni transfer Bremer'in Avrupa'nın en iyi oyun kurucularından biri olarak gösterildiğini ifade eden Dai, "Bremer'in takıma faydalı olacağına inanıyoruz. Kulübümüz, kentimiz ve Türk basketboluna hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

"Takımda iyi bir uyum sağladık"



Beşiktaş'ın milli file bekçisi Tolga Zengin, takım olarak uyumu yakaladıklarına inandığını söyledi.
BJK TV'de yayınlanan Manşet programına konuk olan ve açıklamalarda bulunan Tolga Zengin, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak istenmeyen sonuçlar da aldıklarını kaydederek, "İnişler çıkışlar olacaktır. Önemli olan takımda ahengi sağlamak. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Sert bir ligde oynuyoruz. Mücadelenin, fiziğin ön planda olduğu bir ligdeyiz" dedi.
Teknik direktör Slaven Bilic'in cezalı olması nedeniyle maçları tribünden takip etmesinin kendileri için iyi olmadığına dikkati çeken Tolga, Hırvat teknik adamandan övgüyle bahsederek, "Teknik adamın kenarda olmaması değil de asıl soyunma odasında olmaması çok kötü. Hocayı kalbinde taşıman lazım. Teknik direktörümüz bunu hissettiriyor. Teknik adamın başımızda olması her zaman pozitif olarak etkiler. Hocamız bizimle çok iyi iletişim kuruyor. Oynayan değil, oynamayan oyuncularla daha çok ilgileniyor. Bu da takıma olumlu yansıyor" ifadelerini kullandı.
Akhisar Belediyespor ile yapacakları müsabakanın kendileri için büyük önem taşıdığını anlatan Tolga Zengin, "Akhisar Belediyespor maçı zor geçecek. İyi takım oldular, iyi mücadele ediyorlar. Berabere kaldığımız Çaykur Rizespor maçından sonra Akhisar Belediyespor'u yenmek bize şart oldu" diye konuştu.
"BEŞİKTAŞ'A GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"
Siyah-beyazlı kulübe sezon başında transfer olan Tolga Zengin, yeni takımında mutlu olduğunu belirtti.
"Beşiktaş'a geldiğim için çok mutluyum" diyen Tolga, "Trabzonspor'dan ayrılırsam Beşiktaş'a gideceğimi söylemiştim. Transfer süreci zor oldu. Güzel bir ortamdayım. Taraftarlarımız çok ateşli ve destek oluyor. Saha içi ve dışında mutlu olduğumu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
Tolga, takımın bir diğer kalecisi Cenk Gönen'i de başarılı bulduğunu aktarırken, "Cenk yetenekli bir kaleci. Yaş itibarıyla bazı şeyler yaşadı ama daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Günay ve Emre de genç ve iyi kaleciler. Güzel bir ekibimiz var. Birbirimize karşı saygı ve sevgi duyuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

McGregor 6 hafta yok



Bir dönem Beşiktaş forması da giyen İngiliz kulübü Hull City'nin kalecisi Allen McGregor, sahalardan 6 hafta uzak kalacak.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, takımının çıkışa geçmesinde önemli rol üstlenen İskoç eldivenin uyluk sakatlığı nedeniyle 6 haftaya kadar sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
Teknik direktörü Steve Bruce, ligde geçen hafta Everton ile yaptıkları maçta sakatlanan tecrübeli eldivenin sakatlığının takım adına çok kötü bir zamanda meydana geldiğini vurguladı.
"Allan McGregor'un yokluğu bizim için büyük bir kayıp olcak. Son maçlarda harika oynuyordu. Umarım çabuk iyileşir" diyen Bruce, İskoç kalecinin sakatlık sürecinin 5 ila 6 hafta arasında değişebileceğini ifade etti.

McGregor, Premier Lig'de Hull City formasıyla 8 hafta sonunda tüm maçlarda 90 dakika forma giyerken, kalesinde 9 gol gördü. İngiliz temsilcisi, ligde 11 puanla 9. sırada bulunuyor.

Ali Gürbüz'ün altın kemeri geri alındı



652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başbehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan fakat dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri iade etmesine karar verilen Ali Gürbüz, Edirne Belediyesinden gelen görevlilere kemeri teslim etti.
      
Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlileri Savaş Vardar ve Korcan Tuna, Ali Gürbüz'ün Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesindeki evine gelerek altın kemeri teslim aldı.
      
Savaş Vardar, yaptığı açıklamada, Ali Gürbüz'ün geçtiğimiz haftalarda arka çapraz bağ ameliyatı olduğunu hatırlatarak, "Kendisi evinde istirahat ettiğini belirterek, evinden gelip kemeri almamazı istedi. Bizde evine geldik. Kemeri Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye götürüyoruz" dedi.

Ali Gürbüz'ün altın kemeri kendilerine emanet olarak verdiğini söylediğini de belirten Vardar, "(Emanet olarak veriyorum ama ben bu kemeri geri alacağım) dedi. Biz de ona (inşallah en kısa zamanda geri alırsın) temennisinde bulunduk" diye konuştu.
      
GÜRBÜZ: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM
Ali Gürbüz de kemeri geri almak için aradıklarında teslim tutanağı ile geri verebileceğini söylediğini bildirdi.
      
Yaklaşık 3 hafta önce ameliyat olduğunu belirten Gürbüz, "Altın kemeri yeniden almak için mücadeleye devam edeceğim, sporu bırakmıyorum" dedi.
      
Bu arada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Ali Gürbüz'de doping maddesine rastlanması üzerine alınan altın kemerin İsmail Balaban'a verilmesi bekleniyor.

Trabzon'da Adebayor iddiası



Trabzonspor gol sıkıntısını flaş bir isimle çözmeyi planlıyor. BBC'nin iddiasına göre Bordo-mavililer devre arasında Tottenham'ın Togo'lu yıldızı Adebayor'u kadrosuna katmak istiyor.
BBC Dünya Servisi'nin Afrika spor muhabiri Oluwashina Okeleji, twitter hesabından Bordo-mavililer'in Emmanuel Adebayor için girişimde bulunduğunu yazdı.
Okeleji, İngiliz kulübü Tottenham'ın başkanı Daniel Levy'nin bu konudaki endişesine de yer verdi. Okeleji'nin iddiasına göre Levy, Trabzonspor'un, Adebayor için istenen ücretin tamamını ödeyebileceği konusunda kuşku duyuyor.
Öte yandan ligde geride kalan ilk 8 maçta sadece 6 gol atabilen Bordo-mavililer'in ise Adebayor'u devre arasında kadrosuna katmakta ısrarlı olduğu belirtiliyor.

"Daha iyi olacağımıza inanıyorum"



Bursaspor'un orta saha oyuncularından Şamil Çinaz, yeşil-beyazlı takımın, gelecek haftalarda daha iyi olacağına inandığını söyledi.
Çinaz, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor ile zorlu bir maça çıkacaklarını bildirdi.
Son iki haftada Kardemir Karabükspor ve Kayserispor karşılaşmalarından galibiyetlerle ayrıldıklarını hatırlatan Çinaz, "Konya'ya da bu öz güvenle, iyi çalışmalarımızla gideceğiz, 3 puan alıp geleceğiz. Üst üste alınan galibiyetlerin ardından takımdaki tüm oyuncuların morali yerine geldi. Yeni teknik direktörümüzle yeni bir oyun stili geldi. Buna takımın alışma süreci oldu. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacağımıza inanıyorum. İnşallah böyle pozitif devam edeceğiz" dedi.
Çinaz, profesyonel bir futbolcu olarak işinin, kulübünün menfaatleri doğrultusunda mücadelede etmek olduğunu vurguladı.

Teknik Direktör Christoph Daum'un verdiği belirli taktik disiplini yerine getirmeye çalıştığını anlatan Çinaz, "Hocam bana defansın önünde takıma güven verip oyunu sağlam tutmamı istiyor. Disiplinli ve az hatalı oynamamı istiyor. Ben de elimden geldiğince bunları yapıyorum. Her oyuncu ofansif oynamak ister ama takıma iyi gelen şey, benim yaptığımdır. Daum'un verdiği görev de budur. Ofansif orta sahamız var. Ben de buradan ofansa yönelik oynarsam arka dörtlü yalnız kalır. Kendi menfaatlerimizi geri çekip takıma faydalı olmaya çalışıyoruz" dedi.
Bir gazetecinin, "Maçlarda taraftarlardan sana yönelik tepkiler moralini çok bozuyor mu " sorusu üzerine Çinaz, "Tepkiler oluyor. Ben çıkar elimden geleni yaparım. Takımım için mücadelemi veririm. Sonra da değerlendirecek kişiler değerlendirir" ifadesini kullandı.

"Bursaspor başarılı olmak zorunda"



Bursaspor Kulübü Genel Direktörü Ayhan Barışıcı, yeşil-beyazlı takımın Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bursaspor'un sezona kötü başladığı" şeklindeki değerlendirmeleri doğru bulmadığını söyledi. 

''Kötü" kelimesinin kullanılmasının da doğru bir tabir olmadığını, insanların hafızasında "kötü" kelimesini yaşatmamak gerektiğini ifade eden Barışıcı, "Bursaspor'un yeni bir yapılanma içinde olduğunu, hoca değişikliğine gittiğini, yeni transferlerin takıma adaptasyonunu, yeni bir yönetim oluşumunu bunlarla birlikte doğabilecek sorunları elbette ki hepimiz birlikte yaşadık. Zaman zaman kulüplerin iç bünyesinde birtakım sıkıntılar yaşansa da onları izole etmek, kapatmak hem basının, taraftarın hem yöneticilerin işi olması gerektiğini
 düşünüyorum. Nihayetinde biz Bursaspor takımından mutlu olmayı isteyen, şehri mutlu etmek için elinden gelen gayreti gösteren bir anlayışla yola çıktık. Bunu da tesis etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önemli olan takımın birtakım aksaklıklarını giderip, takım içindeki huzuru mutluluğu yaşatabilmenin arzusu içindeyiz" dedi.

Barışıcı, ligin 8. haftasında sahalarında oynadıkları ve 2-0 kazandıkları Kayserispor maçında "takım oyunu anlayışı"nı oturttuklarını vurgulayarak, karşılaşmanın ardından teknik heyet ile oyunculardaki sevinç ve birbirlerine sarılmalarının kendisini galibiyetten daha çok etkileyen ve sevindiren bir olay olduğunu, o bakımdan Bursaspor'un geleceğiyle ilgili son derece ümit taşıdığını belirtti.
      
Takım içindeki birlik ve beraberliğe basın, taraftar ve yönetim kurulu olarak destek olunması halinde Bursaspor Kulübü'nün geçen yıllardaki başarıyı elde etmemesi gibi bir olayın söz konusu olamayacağını düşündüğünü dile getiren Barışıcı, "Bursa, başarılara alıştığı gibi sürekliliği de isteyen bir kent. O bakımdan Bursaspor başarılı olmak zorunda. Ben bu başlangıcı yenilenme olarak düşünüyorum. İnşallah bunun başarıya dönüşmesini önümüzdeki günlerde hep birlikte izleyeceğiz. Son maçlarda aldığımız galibiyet serisi bizi puan cetvelinde belli yerlere getirdi. Konya ve Fenerbahçe maçları çok çok önemli müsabakalar. Bunlardan da başarılı çıkacağımızı düşünüyorum. Birtakım eksiklerimiz var. Mevki bakımından zaman zaman zorlansak da hocamız '11'inci adamın 12'nci adamı kim ' dendiğinde onu 'takım' olarak ifade ediyor. Taraftarımız bundan yanlış bir algılama hissetmesinler. Onlar komple takım oyununa dahil kişiler zaten ama takım oyunu yüzdesini üst seviyelere çıkarabildiğimiz sürece önümüzdeki haftalarda kendi kimliğini ortaya koyarak, oyuncular kapasitelerini üst seviyelere çıkararak, potansiyellerini yüksek tutarak Bursaspor'un istediği yerlere geleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
      
Barışıcı, bir gazetecinin, "Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Volkan Şen'in transferleriyle ilgili bir çalışmanız var mı '' sorusuna, "Geçmiş dönemlerde Bursaspor'da yöneticilik yaptığım dönemlerde bu tip soruları, 'bizim önümüzde daha devre arasına kadar daha çok maç var. Bunlara net bir cevap vermeye kalkarsak takım içindeki arkadaşlarımızın huzurunu bozarız' diye cevaplıyordum. Bu yolculukta mutlu olmanın en önemli şeylerinden bir tanesi herkesin bu takım içinde var olabildiğini hissettirebilmektir. Bunu Pintosu ile Ozan İpek'i ile altyapıdan çıkan bugün A2'de oynayan çocuklarımızla birlikte tutabilirsek, malzemecisinden masörüne, altyapısındaki oyuncularından antrenörlerine, burada çalışan aşçımızdan, kahvecimize bütün çalışanlarımızla birlikte bütün tutabilirsek, onların kafasında herhangi bir yer değişikliği konusu söz konusu olmazsa, bu birlikteliği temin edebilirsek mutlu yaşayabiliriz. O bakımdan transferlerle ilgili bir beyanatta bulunmak bana göre doğru olmuyor, olmaz. Ancak devre arası bir transfer sezonu olarak ayrılmış. Kurallar gereği böyle konmuş, sebebi takımlar birtakım eksiklerini gördükleri takdirde buralara oyuncu takviyesi yapsınlar diye düşünülmüş. Biz de bunlarda şayet bir takım aksaklıklar görürsek, elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde yanıt verdi.

"Kaldığımız yerden devam ediyoruz"



Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, yaptığı açıklamada, Romanya'dan çok önemli bir galibiyetle döndüklerini, rakiplerinin gücünü bildiklerini ve Khimki karşısında aldıkları galibiyetin sürpriz olmadığını bildiklerini kaydetti. 

Grupta ikinci galibiyetlerini aldıklarını belirten Sarıca, "Bu grupta ve ilerde yapacaklarımız için kaldığımız yerden devam ediyoruz. Haftaya da Arena'da olacağız. İlk 3 periyot yaptığımız savunma mükemmeldi. Rakibi kendi evinde düşük skorda tutmak önemli. Deplasmanda kazanmak icin gerekeni yaptık" dedi.
      
ÜÇÜNCÜ MAÇ İZMİR'DE 
Grupta ikide iki yaparak liderliğini sürdüren Pınar Karşıyaka, 30 Ekim Çarşamba günü Bulgar ekibi Lukoil Academic'i konuk edecek. 

Çağla Büyükakçay yarı finalde



Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, İsrail'de katıldığı 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında yarı finale yükseldi.
Büyükakçay, Hezliya kentinde gerçekleşen Marjorie Sherman Steele Açık ITF turnuvasında çeyrek finalde Ukraynalı Anastasiya Vasilyeva ile karşılaştı. Rakibini 6-7, 6-0, 6-4'lük setlerle yenen milli tenisçi, adını yarı finale yazdırdı.
Büyükakçay, yarı finalde Ukraynalı Yuliya Beygelzimer ile karşılaşacak. Çağla, dünya sıralamasında bir dönem 83. basamağa kadar yükselen rakibiyle 2009'da yaptığı tek buluşmada mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

Kadir Özcan için son görev



Trabzon'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Trabzonspor'un efsanevi kadrosundaki oyunculardan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için Yavuz Selim Stadı'nda tören düzenlendi.
Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yanında yer alan Yavuz Selim Stadı'ndaki törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Caniloğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Eski Milli Takım ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik direktör Özkan Sümer, Metin Türel, Giray Bulak,1416 Trabzon futbolcuları, Trabzonspor'un altyapı oyuncuları, Trabzonspor yeni ve eski yöneticileri, eski takım arkadaşları, ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.
Özcan'ın Türk bayrağı ve bordo-mavili bayrağa sarılı, 4 numaralı Trabzonspor ve milli takım formalarının üzerine konulduğu tabutun önünde ailesi ve yakınları göz yaşı döktü. Özcan'ın oğlu Ersan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na sarılarak ağladı.
BAKAN BAYRAKTAR: EKTİĞİ SEVGİ TOHUMLARI ÇİÇEK AÇACAK
Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kadir Özcan'ı kaybetmenin çok derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Ama bizi teselli eden Kadir kardeşimiz, hayatı boyunca usta futbolunun yanında hep sevgi ekti. Bu sevgi tohumları Trabzon'da yeşerdi. Ektiği sevgi tohumları bundan sonra Trabzon'da çiçek açacak, meyve verecek" dedi.

Zamansız kaybının, futbol camiasını derinden yaraladığını, üzdüğünü dile getiren Bayraktar, "Eşine sabırlar diliyorum. Avusturalya'dan gelen evladına, kızlarına, bütün yakınlarına, Trabzon'a, futbol caimasına sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun, yeri mekanı cennet olsun, efendimizle komşu olsun. Trabzonspor'un, Türk futbolunun başı sağolsun, Allah gani gani rahmet etsin" ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise "Ben de Kadir hocamızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Bütün ailesine başsağlığı diliyoruz. Hepimiz biliyor ve inanıyoruz hayat bir sınav, hayat bir oyun. Mesele burada bu sınavı nasıl verdiği,  bu oyunu nasıl oynadığı. Kadir hocayı bütün Türkiye seviyor, kalbinde hissediyor. Geriye kalan şey bu eseri bırakmak, bu sevgiyi, muhabbeti sağlamak" dedi.
ÖZAK: DEFANSIMIZIN SOL TARAFI ÇÖKTÜ
AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak da Kadir Özcan ile aynı takımda oynama şansı bulduğunu ifade ederek, "Çok acılı bir gün yaşıyoruz. Ben Turgay, Necati, Cemil, Kadir'in yer aldığı takımda 6 yıl oynadım. Bu büyük mutluluğu yaşadım ama defansımızın sol tarafı çöktü. Dozer Cemili'mizi kaybetmiştik, şimdi Kadir'imizi kaybettik ama bu efsane yıkılmaz" dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Kadir Özcan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.
Eski takım arkadaşı Şenol Güneş ise Kadir Özcan'ın özelliklerinin anlatılması halinde bunun kitaplara sığmayacağını kaydederek, "Takımda biri kırmızı kart gördüğü zaman o da peşinden kart görerek giderdi. Yalnız hiçbir yere gitmezdi. Bugün tek başına gidiyor. Ölümün soğuk yüzünü bize göstermemek için acısını bize bıraktı. Güzel bir günde, 61 yaşında tedasüflerin olduğu dönemde kendisini kaybettik. Bu takım eksik de olsa oynamaya devam edecek ama bir yerde birleşecek. Ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.
HACIOSMANOĞLU: ALTIN HARFLERLE TARİHE YAZDIRDI
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanolğu da söylenecek çok şey olduğunu ancak sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, "Kadir hocam benim de çok sevdiğim, saydığım, değerli bir dostumdu. Ölmeden 2 saat önce konuşmuştuk ben de cenazeden geliyordum. Kulüpte görüşecektik. Kendisini altın harflerle tarihe yazdırmış biridir.  Allah mekanını cennet etsin, günahlarını affetsin. Ailesi, çocukları onlar da  benim kardeşimlerimdir" diye konuştu.
Özcan'ın takım arkadaşı İlyas Akçay'da yaşarken Kadir Özcan'ın değerinin bilinmediğini ifade ederek, "Oynarken Trabzonspor'da hiç hata yapmadı ama yaşarken aynı başarıyı gösteremedi, aynı savunmayı yapamadı" dedi.
BARIŞ MEMİŞ: BİZİM BABAMIZDI
Törende gözyaşlarını tutamayan takım kaptanı Barış Memiş ise "Türk futbolunun ve Trabzonspor'un efsanevi  oyuncularındandı, bizim babamızdı. Bize 'evlat derdi, her şeyi hak ediyorsunuz' derdi. Güzel yerlerde bizi görmek istiyordu. Onun bizi gördüğünü bilerek kendimizi avutmayacağız, bunu bilerek yaşayacağız. Bizi bir yerlere getirdi, bize bir miras  bıraktı. Her şeyin yarıda kalmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için en güzel şekilde onun adını yükseltmeye çalışacağız" dedi.
PANKARTLAR
Yavuz Selim Stadı'na Özcan'ın gülen fotoğrafı ile "61 ruhu sizi asla unutmayacak", "biliyoruz efsane bizimlesin", "cennetin defansı geçilmez artık" yazılı pankartlar asıldı.
Törende dua edildikten sonra Özcan'ın cenazesi ikindi vakti kılınacak cenaze namazı için Akçaabat ilçesi Ak Camisi'ne götürüldü.

Altıntop bıçak altına yatıyor!



Sarı-kırmızılılarda Hamit Altıntop'un eksikliği sürüyor... Milli futbolcu belinden yaşadığı sakatlık neticesinde Altıntop'un 28 Ekim Pazartesi günü Almanya'da belinden ameliyat olacağı öğrenildi.
Bu sezon ligin ilk 3 haftasında forma giyen ve sonrasında bel fıtığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören Hamit Altıntop'un rahatsızlığı giderilebilmiş değil. Kulüpten resmi bir açıklama yapılmasa da Hamit Altıntop'un bel rahatsızlığı yüzünden ikinci kez operasyon geçirmesi büyük olasılık.
CİDDİ BİR RİSK ALTINDA
Spor hekimleri, bel rahatsızlığının ikinci kez operasyonla sonuçlanma mecburiyetinin normal insanlar için bile ciddi bir risk oluşturduğuna dikkati çekerek, Hamit Altıntop'un futbol hayatının tehlikeye girdiği görüşünde. Hamit, önümüzdeki günlerde belindeki rahatsızlığı yüzünden ameliyat olursa bu sezonu kapatmak zorunda kalacak. Ancak tecrübeli futbolcu çok çalışarak sağlıklı günlerine dönse bile, ikinci ameliyat sonrası hiçbir zaman eski sportif performansını bulamayacak.
EN FAZLA KAZANAN YERLİ OYUNCU
Galatasaray'ın 6+0+4 kontenjanı yüzünden yerli oyuncu rotasyonunda sıkıntı çektiği Kopenhag maçında da bir kez daha pekişirken, sarı kırmızılıların Hamit gibi önemli bir oyuncusundan uzun süre faydalanamayacak olması teknik heyeti de fazlasıyla sıkıntıya sokmuş durumda. Yılda 3 milyon Euro ile takımın en fazla kazanan yerli oyuncusu konumunda bulunan Hamit'in bu durumu yönetimde ayrı bir sıkıntı yaşatıyor.

"Kongreye her şeyimle hazırım"



Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mehmet Ali Aydınlar, kongreye her şeyiyle hazır olduğunu söyledi.
Acıbadem Maslak Hastanesi'nde Acıbadem Sağlık Grubu'nun yeni markası "Acıbadem New Life"ın tanıtım toplantısına katılan Aydınlar, toplantının ardından Fenerbahçe ile ilgili sorular üzerine, "Bugün Fenerbahçe'yi konuşmuyoruz. Fenerbahçe'yi önümüzdeki günlerde konuşacağım. Basın toplantısı yapacağım. Benim kafamda program belli ancak stratejim gereği şu anda açıklamıyorum" diye konuştu.
Aydınlar, "Yönetim Kurulu listeniz hazır mı" şeklindeki soru üzerine, "Her şeyimle hazırım ama bir süreç var. O süreç içinde adımlarımızı atacağız. Bugün burada sağlıkla ilgili toplantımız vardı. Yarın üniversiteyle ilgileneceğiz. Artık hafta sonundan itibaren Fenerbahçe'ye ağırlık veririz" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe ile ilgili yapacağı basın toplantısıyla ilgili soruya karşılık Mehmet Ali Aydınlar, "Kimse merak etmesin, Fenerbahçe camiasına çok iyi mesajlar gelecek" şeklinde konuştu.

Devler Ligi'nde dün gecenin özetleri


Şampiyonlar Ligi'nde dün gece oynanan maçlar, birbirinden güzel maçlara ve olağanüstü gollere sahne oldu. Temsilcimiz Galatasaray'ın aldığı galibiyet yüzümüzü güldürürken, gecenin adamı ise yine uzun yıllar unutulmayacak gollere imza atan Zlatan Ibrahimovic'ti.
Geçtiğimiz sezon Alman takımlarının harikalar yarattığı Devler Ligi'nde, bu sezon Dortmund ve Bayern Münih'in yanına Leverkusen'i de ekleyebiliriz. Bayer Leverkusen, sahasında konuk ettiği Shakhtar'ı 4-0 mağlup ederken, üst üste 2. galibiyetini aldı.

A Grubu'nun diğer maçında ise Manchester United, İspanyol ekibi Real Sociedad'ı konuk etti. Tartışmalı bir golle maçı 1-0 kazanan Kırmızı Şeytanlar, rahat bir nefes aldı.
Galatasaray, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Kopenhag'ı 3-1 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Aslan'a bu kritik galibiyeti getiren goller, Melo-Sneijder-Drogba üçlüsünden geldi.

Temsilcimizin grubundaki diğer maçta ise Real Madrid, Juventus'u ağırladı. İspanyollar, ikinci yarıda 10 kişi kalan Juve'yi zorlansa da 2-1 yenerek, yoluna kayıpsız devam etti.

Devler Ligi C Grubu'nda Paris Saint Germain fırtınası dinmek bilmiyor. İlk 2 maçta rakip filelere 7 gol gönderen Fransızlar, bu maçta da Anderlecht deplasmanından 5-0'lık skorla ayrıldı. Gecenin yıldızı ise yine uzun yıllar unutulmayacak cinsten goller atan Zlatan Ibrahimovic oldu.

Bu grubun diğer maçında Benfica ile Olimpiakos da Portekiz'de 1-1 berabere kaldı.


D Grubu'nda Manchester City, zorlu koşullarda CSKA Moskova deplasmanına çıkarken, 1-0 yenik duruma düşen İngilizler'in imdadına son haftaların formda golcüsü Sergio Aguero yetişti.

Son Devler Ligi şampiyonu Bayern Münih, bu sezon da bıraktığı yerden devam ediyor. Allianz Arena'da konuk ettiği Viktoria Plzen'i 5-0'la geçen Almanlar, 3'te 3 yaparak yoluna devam etti.

Irkçılığa karşı mücadeleye Arda desteği!



UEFA, "FARE (Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol) Eylem Haftası"na destek verilmesi amacıyla Avrupa'nın yıldız oyuncularıyla röportaj yaptı.
Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Turan'ın yanı sıra Bayern Münih'ten Franck Ribery, Chelsea'dan Fernando Torres gibi Avrupa'nın önde gelen oyuncuları ile yapılan röportajda, ırkçılığa karşı başlatılan mücadeleye destek verildi.
Arda, bu haftanın herkes için çok önemli olduğunu belirtirken, UEFA'nın bu yönde mesaj vermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bu hafta sayesinde insanların UEFA Şampiyonlar Ligi'nin amacını daha iyi anlayacağını vurgulayan Arda, "Oynanan maçlar kadar ırkçılığa karşı verilen mücadele de önemli" şeklinde konuştu.
Torres ise "Umarım bir gün FARE haftalarına gerek kalmaz ve insanlar ırkçılığı unutur. Bunun bugün hala tartışılması çok kötü. Hem futbolcu, hem insan olarak futbolda ya da başka bir yerde ırkçılığa yer olmadığını tekrar tekrar göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

Franck Ribery de ırkçılığın tamamen karşısında olduğunun altını çizerken, sahada ve tribünde son dönemde yaşanan sorunlara dikkati çekti.
Röportajda, Sergio Ramos, Fernando Llorente, Andre Schürrle, Toni Kroos, Carlos Vela, Diego Costa, Oscar Cardozo, Valon Behrami, Gregory van der Wiel, Giorgios Samaras gibi oyuncuların görüşlerine de yer verildi.

"Taraftarın özlemini çektiği yerlerde olabiliriz"



Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Çaykur Rizespor maçından üç puanla ayrılmak istediklerini belirterek, "Bu hafta iyi geçerse, Elazığ ve Rize'nin moraliyle bundan sonraki iki hafta çok daha iyi geçer. Akhisar maçının sonunda ligde çok farklı, Eskişehirspor camiasının, taraftarının yıllarca özlemini çektiği yerlerde olabiliriz" dedi.
Sağlam, 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın vefatına ilişkin, "Çok değer verdiğim, Türk futbolunun efsane ismi Kadir hocamızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bunun üzüntüsünü hepimiz yaşıyoruz. Hocamıza, Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, Trabzonspor, 1461 Trabzon camiasına, Türk futboluna başsağlığı diliyorum. Gerçekten çok değerli bir isimdi" konuştu.
Geçen hafta Elazığspor'u deplasmanda alınan üç puanın, siyah-kırmızı takımın moralini daha üst seviyeye çıkardığını vurgulayan Sağlam, kendileri açısından Elazığspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Akhisar Belediyespor maçlarından oluşan dörtlü seriye iyi başlangıç yaptıklarını ifade etti.
Eskişehir Atatürk Stadı'nda 27 Ekim'de Spor Toto Süper Lig'de adından söz ettiren iyi bir rakip olan Çaykur Rizespor'la karşılaşacaklarını dile getiren Sağlam, "Bizim için önemi büyük olan bu haftaki maçta, Çaykur Rizespor karşısında beklentilerimizi karşılayacak futbolu ortaya koyup üç puan almak istiyorsak, çok iyi mücadele etmemiz ve futbolun doğrularını sahaya yansıtmamız gerekecek. Bu hafta iyi geçerse, Elazığ ve Rize'nin moraliyle bundan sonraki iki hafta çok daha iyi geçer.  Akhisar maçının sonunda ligde çok farklı, Eskişehirspor camiasının, taraftarının yıllarca özlemini çektiği yerlerde olabiliriz. Onun için elimizde böyle bir fırsat varken, bunu oyuncularımızla da paylaştım, gelin bu fırsatı değerlendirelim. Sonrası zaten gideriz. Şu dönemeci iyi geçmemiz lazım. Bu konuda herkes üzerine ne görev düşüyorsa yerine getirmesi lazım" diye konuştu.

Sağlam, Eskişehirspor taraftarlarının, Çaykur Rizespor maçında takımlarını yine yalnız bırakmamasını isterken, Mahmut ve Kayacan'ın dışında sakat oyuncularının bulunmadığını, uzun aradan sonra Dede'nin de antrenmanlara katılmasının mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.
"VOLKAN ŞEN VE PİNTO İLE İLGİLENMEDİK"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sağlam, Volkan Şen ve Sebastian Pinto ile bugüne kadar ilgilenmediklerini, bundan sonra da böyle bir girişimlerinin olmayacağını bildirdi. Sağlam, takımdaki eksiklikleri çalışarak gidereceklerini, devre arası gerekirse oyuncu transfer edilebileceği gibi, kulübün menfaatleri ön plana çıkarsa oyuncu da satılabileceğini söyledi.
"Avrupa kupaları, Eskişehirspor için çok gerçekçi bir hedeftir" diyen Sağlam, "Avrupa kupaları hedefini ortaya koyarken, bu hedefi gerçekleştirecek doğruları da ortaya koymak lazım. Bu, Eskişehir'de futbolun içindeki herkes için de geçerli. Buna basın da dahil. Avrupa kupalarına katılacak kaliteyi ortaya koymak zorunda. Taraftar da aynı şekilde. Bu hedef için koşan çok güçlü takımlar da var. Bazı şeyleri diğer rakiplerimizden daha farklı bir şekilde ortaya koymamız gerçeğini de herkesin önüne koymamız gerekiyor. Kolay değil yani. Avrupa kupalarına gideceğiz. Gideceğiz de... Herkes gitmek istiyor. Onun için daha fazla futbol adına gerçekleri bizim işin içine sokup, bunları, çok düzgün bir şekilde vurgulamak lazım" şeklinde konuştu.
Sağlam, bir gazetecinin, Türkiye'de oynayan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin futbolcularıyla ilgili çalışma başlatılmasına ilişkin sorusunu ise "Çok farklı bir durum ortaya çıkacak. Bunun olumlu, olumsuz yansımaları da olur. Daha önce, yabancı sayısının fazlalığından dolayı özellikle yerli oyuncuların forma şansı bulabilmesi ve Türk Milli Takımı'na oyuncu yetiştirebilme açısından böyle bir endişemiz vardı. Bizde de tabii bu kritere uymayan oyuncular var. Şimdi ondan sonraki düzenleme nasıl olacak  Avrupa dışındaki kaç oyuncuyu oynatabileceksin. Bu tabii farklı bir düzenleme gerektirecek. Netleşsin, netleştikten sonra tekrar değerlendiririz" diye yanıtladı.