16 Ekim 2013 Çarşamba

Fenerbahçe'de Mehmet Topal sıkıntısı!

2 günlük iznin ardından Kayseri Erciyesspor hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe’de Mehmet Topal'ın sağ arka alt adalesindeki zarda kanama ve kısmi yırtık tespit edildi.




Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında 20 Ekim Pazar günü Kayseri Erciyesspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına iki günlük iznin ardından devam etti.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki antrenmana sarı-lacivertli futbolcuların koşu, ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başladığı belirtildi. Antrenmana, iki gruba ayrılarak pres ve pas çalışması yaparak devam eden futbolcuların, çift kale maçla idmanı tamamladığı bildirildi.
Ülkelerinin milli takımlarında görev alamayan ve 45 dakikadan az süre sahada yer alan futbolcular antrenmana katılırken, diğer milli oyuncuların idmanı yenileme çalışmasıyla tamamladığı kaydedildi.
A Milli Takım'dan dönen Mehmet Topal'ın sağ arka alt adalesindeki zarda kanama ve kısmi yırtık tespit edildiği ve futbolcunun tedavisine başlandığı açıklandı. Bruno Alves ile Raul Meireles'in ise takımdan ayrı özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Arsenal'de Mesut Özil belirsizliği!

Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil, Almanya'nın İsveç'i 5-3 yendiği maçta sakatlandı. Maçın bitimine 8 dakika kala oyundan çıkan Mesut'un Arsenal'in haftasonu oynayacağı Norwich karşılaşmasında sahada olup olmayacağı bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.




Arsenal'in rekor bedelle kadrosuna kattığı Mesut Özil, dün Almanya'nın İsveç'le oynadığı 2014 Dünya Kupası Elemeleri maçta sakatlandı.
Almanya'nın ilk golünü kaydeden yıldız oyuncu, maçın bitimine 8 dakika kala yerini Julian Draxler'e bıraktı.
Mesut'un, Premier Lig'in 8. haftasında Arsenal'in Norwich'i ağırlayacağı maçta sahada olup olmayacağı bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.

'Altın Ayak' Drogba!

Didier Drogba, 2003 yılından bu yan her yıl bir efsane oyuncuya verilen Golden Foot (Altın Ayak) ödülünü kazandı. Fildişi Sahilli oyuncu, ödülünü almak üzere Monaco'ya gitti.




Her yıl sadece bir futbolcuya verilen ve her oyuncunun yalnızca 1 kez aday olabildiği Golden Foot (Altın Ayak) ödülü bu sene Galatasaray'ın yıldızı Didier Drogba'ya verildi.
Casillas, Eto'o, Klose,Iniesta, Ronaldo, Pirlo, Lampard, David Beckham ve Trezeguet gibi adaylar arasında bulunan Drogba'nın ödülü almasında Türkiye'den gelen oylar etkili oldu.
Sabah saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bireysel antrenmanını yapan Drogba, Mancini'den izin alarak Monaco'ya gitti. Akşam antrenmanına katılmayan Drogba, Monaco Prensi Albert'in davetlisi olarak Monaco'da ödülünü alacak.

Mancini'den Selçuk ve Burak'a destek

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, A Milli Takım'dan üzgün dönen Burak ve Selçuk ile görüşerek moral verdi. İtalyan teknik adam, iki oyuncusuna da lige konsantre olmaları gerektiğini anlattı.




Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Türk Telekom Arena’da Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya gelecek olan sarı kırmızılılarda Mancini, milli takımlardan dönen oyuncularıyla özel olarak ilgileniyor.
Drogba'yı gösterdiği performanstan ötürü kutlayan tecrübeli teknik direktör, Türkiye-Hollanda maçında etkisiz görünen Burak ve Selçuk ile konuşarak motive etmeye çalışıyor. Burak’a her başarılı golcünün zaman zaman böyle dönemler geçirdiğini ifade eden Mancini, Kardemir Karabükspor maçında kendisine güvendiğini ve ilerleyen haftalarda gollerine devam edeceğine inandığını belirtti.
Selçuk'a da sezon başından beri oynadığı futbolun kendi kalitesini yansıtmadığını söyleyen İtalyan teknik adam, artık lige konsantre olup performansını yükseltmesi gerektiğini vurguladı. Mancini, Selçuk’un takımın kilit oyuncularından biri olduğunu belirterek oyuncusuna olan güvenini ortaya koydu.
Burak Yılmaz ligde geride kalan 7 maçta 2 gol kaydederken, en son 25 Ağustos’ta 1-1 biten Bursaspor deplasmanında rakip fileleri havalandırmıştı. Selçuk İnan ise ligde şu ana dek 5 karşılaşmada forma giyip henüz golle tanışamadı. Selçuk, Çaykur Rizespor mücadelesinde gördüğü kırmızı kart nedeniyle Akhisar Belediyespor maçında oynayamamıştı.

Hummels, Barcelona yolcusu iddiası

Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen Mats Hummels'in, gelecek yıl İspanya'nın güçlü ekiplerinden Barcelona'ya transfer olacağı iddia edildi.






Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen Mats Hummels'in, gelecek yıl İspanya'nın güçlü ekiplerinden Barcelona'ya transfer olacağı iddia edildi.
      
Bild gazetesinde yer alan haberde, Borussia Dortmund ile 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan savunma oyuncusu Hummels'in, sezon sonunda Barcelona'ya transfer olacağı yönünde işaretlerin yoğunlaştığı belirtildi.

Alman ekibinin Hummels'e Barcelona'ya transfer olmak için izin verdiği öne sürülen haberde, Hummels'in Barcelona'da bir dönem sonra Carles Puyol'un halefi olabileceği kaydedildi.
      
Haberde, Hummels için transfer ücretinin 35 milyon euro olacağı da iddia edildi.
      
Borussia Dortmund'un ise Hummels'in yerine İsviçre'nin Basel takımında oynayan Fabian Schaer ile ilgilendiği kaydedildi.
      
 Bayern Münih'ten 2008'de sarı-siyahlı ekibe transfer olan Hummels, ligde çıktığı 156 maçta toplam 13 gol attı.

Polonya Teknik Direktörü Fornalik'in işine son verildi

Polonya Teknik Direktörü Waldemar Fornalik'in işine son verildi.








Polonya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde dün akşam İngiltere karşısında alınan 2-0'lık yenilginin ardından Fornalik'in sözleşmesi feshedildi. Federasyon Başkanı Zbigniew Boniek, bir yılı aşkın süredir milli takımı çalıştıran Fornalik'e, verdiği emek için teşekkür etti. H Grubu'nda geçen hafta 1-0 mağlup olduğu Ukrayna maçından sonra kaderi belli olan Polonya, dün akşam da İngiltere'ye yenilmişti.

THY Avrupa Ligi'nde büyük heyecan başlıyor

Avrupa basketbolunun kulüpler bazında en önemli organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde 2013-2014 sezonu, bugün oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.




Ligin ilk haftasında gruplarda yarın 2, 17 Ekim Perşembe günü 7 ve 18 Ekim Cuma günü de 3 maç oynanacak. Avrupa Ligi'nin normal sezonunda 24 takım 4 grupta çift devreli lig usulüne göre karşılaşacak. A, B, C ve D gruplarında altışar takım, 20 Aralık'ta tamamlanacak normal sezonu ilk 4 sırada bitirmek için mücadele edecek. Bu turdan yükselen ekipler, 2 Ocak-11 Nisan 2014'te oynanacak 2. turda (Top 16) sekizerli iki grupta yer alacak.

Top 16 turunda gruplarını ilk 4 sırada bitiren 8 takım, 15-25 Nisan 2014'te yapılacak play-off turunda mücadele verecek. Play-off turunun galipleri ise 16-18 Mayıs 2014'teİtalya'nın Milano kentinde oynanacak Dörtlü Final'de şampiyonluk arayacak. Organizasyonda Yunan ekibi Olympiakos, son iki sezonda şampiyon oldu. Yunan temsilcisi, 2011-2012 sezonunda İstanbul'daki Dörtlü Final'de CSKA Moskova'yı 62-61, geçen sezon ise Londra'daki finalde Real Madrid'i 100-88'lik skorlarla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

AVRUPA LİGİ'NDE REKOR REAL MADRİD'DE

Organizasyonda 3 Türk takımı yer alıyor
Avrupa'nın en iyi takımlarının yer aldığı THY Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi bu sezon 3 ekip temsil edecek. Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Galatasaray Liv Hospital ile A Lisansı sahibi Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde şampiyonluk için mücadele verecek. Ligin ilk haftasında Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker deplasmana giderken, Anadolu Efes evinde oynayacak.

A Grubu'nda bulunan Fenerbahçe Ülker, Ukrayna temsilcisi Budivelnik Kiev'le, C Grubu'nda yer alan Galatasaray Liv Hospital ise İtalyan takımı Montepaschi Siena ile karşılaşacak. B Grubu'nda mücadele eden Anadolu Efes de İstanbul'da İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani'yi konuk edecek.

AVRUPA LİGİ'NDE EN ÇOK İTALYANYANLAR SEVİNDİ

Maç programı
A Grubu:

17 Ekim Perşembe:
19.00 Budivelnik Kiev-Fenerbahçe Ülker
21.45 JSF Nanterre-CSKA Moskova
22.00 Barcelona-Partizan

B Grubu:

Yarın:
21.00 Brose Baskets Bamberg-Strasbourg

17 Ekim Perşembe:
21.00 Anadolu Efes-EA7 Emporio Armani

18 Ekim Cuma:
19.45 Zalgiris Kaunas-Real Madrid

C Grubu:

Yarın:
21.30 Montepaschi Siena-Galatasaray Liv Hospital

18 Ekim Cuma:
20.15 Stelmet Zielona Gora-Bayern Münih
21.30 Olympiakos-Unicaja Malaga

D Grubu:
17 Ekim Perşembe:
20.00 Kızılyıldız Telekom-Lokomotiv Kuban
21.45 Laboral Kutxa Vitoria-Maccabi Electra
21.45 Lietuvos Rytas-Panathinaikos

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında yarın deplasmanda İtalyan'ın Montepaschi Siena ekibiyle karşılaşacak. Siena'daki Nelson Mandela Arena'da oynanacak mücadele TSİ 21.30'da başlayacak. Galatasaray Liv Hospital, tarihinde ilk kez 2011-2012 sezonunda mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde "Top 16" turuna yükselmeyi başarmıştı. THY Avrupa Ligi C Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital ve Montepaschi Siena'nın yanı sıra Polonya'dan Stelmet Zielona Gora, Almanya'dan Bayern Münih, Yunanistan'dan Olympiakos ve İspanya'dan Unicaja Malaga takımları yer alıyor.

Mesut Özil'e büyük övgü

Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran, Brezilyalı teknik direktör Zico, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil için "Büyük bir futbolcu, Alman Milli Takımı'nın beyni" dedi.



Halen Katar takımı Al-Gharafa'yı çalıştıran Zico, Sport Bild'e yaptığı açıklamada, 2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde dün akşam İsveç karşısında 5-3 galibiyetle biten maçta gol atan Özil'e övgüler yağdırdı. Özil'in, milli takımın beyni olduğunu vurgulayan Brezilyalı teknik adam, "Oynadığı futbolu izlerken heyecanlanıyorum. Oyunu okuma ve öldürücü paslar verme konusunda çok yetkenekli" yorumunu yaptı. Alman Milli Takımı'nın, 1970'lerde forma giyen oyuncusu Wolfgang Overath'dan bu yana Özil gibi bir oyun kurucuya sahip olmadığını savunan Zico, 25 yaşındaki futbolcunun Altın Top (Ballon d'Or) ödülü için şansı olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

El Clasico'da çocuk krizi

Barselona kulübü 26 Ekim tarihinde Real Madrid ile oynayacakları El Clasico maçında 7 yaşın altındaki çocukların stada bedava girmesini engelleyeceklerini duyurdu.





Karar İspanya'da büyük tepki topladı. Eleştirilerin yoğunlaşması üzerine resmi bir açıklama yapmak zorunda kalan başkan Sandro Rosell,"Bana çocuk katili diyeceklerine çocukları stada bırakmayan başkan desinler daha iyi" açıklamasını yaptı. Başkan Rosell, bu kararı alırken zorlandıklarını da sözlerine ekleyerek, güvenlik yetkilileri ile yapılan toplantılar sonucunda böyle bir uygulamayı yürürlüğe koyduklarını söyledi.
Kulüp yetkilileri ise Barselona Real Madrid maçında 100 bin biletin tamamının satıldığını ve bu karşılaşma için yaklaşık 40 bin çocuğunda aileleri ile birlikte stada giriş yapabileceklerini tespit ettiklerini belirttiler. Çocuklarla birlikte Nou Camp stadında 140 bin kişinin olabileceğini hatırlatan yetkililer olası bir kazada bundan en fazla zarar görecek kesimin ise miniklerin olabileceği uyarısı yaptılar. Karşılaşmanın yerel saat ile 18.00'da oynanması üzerine de açıklama yapan Barselona kulübü bu saatin çocukların bu karşılaşmaya büyük ilgi göstermesindeki en önemli faktör olduğunu söylediler. İspanyol medyası, Barselona kulübünün asıl amacının 7 yaş altı bedava olan girişleri paralı yaparak önemli bir gelir etmek olduğuna dikkat çektiler. Derbi maçta külbün sattığı bilet fiyatları 43 Eurodan 200 Euro'ya kadar, özel bilet satan firmalardan ise 443 Euro'dan 800 Euro'ya kadar satışa çıkarılmış.
Barselona'da ailelerin çocukları ile maçları seyretmenin bir gelenek olduğuna işaret eden gazeteler, başkan Rosell'in bu geleneği para için yok etmekle asıl kendi sonunu hazırladığını yazdılar.

İnter, Erick Thohir'e satıldı


Endonezyalı işadamı Erick Thohir, Serie A kulübü İnter'in yüzde 70'ini satın alarak, İtalyan ligindeki ikinci yabancı patron oldu.


İnter'in yeni patronu, kulüp başkanı Massimo Moratti'nin resmi internet sitesine verdiği röportajla gayri resmi duyuruldu. Moratti'nin "Her şey imzalandı" sözünün başlığa taşındığı haberde, kulüp başkanının söz konusu alışverişten memnun olduğu belirtildi. Moratti'nin, "Süreç uzun olmasına karşın dengeler yerine oturmuş görünüyor. Olanlardan mutluyum, kulüp emin ellerde" ifadeleri de haberde yer aldı.
Moratti, bundan sonraki süreçte kulübün başında olup olmayacağıyla ilgili ise "Henüz bilmiyorum. Sanırım bana bağlı" ifadelerini kullandı.
İtalyan basını, ABD Major League kulübü DC United ile Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) kulübü Philadelphia 76ers'ın da bir bölümüne sahip Thohir'in, İnter'in hisselerini 350 milyon avroya satın aldığını iddia etti.

İstedik ama olmadı


A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 mağlup olduğumuz Hollanda karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu… Terim, şanssızlık kelimesinin yanlış olduğunu belirterek ‘Şanssızlık diye diye yıllarımız geçti’ dedi…





İşte Fatih Terim’in açıklamaları… Seyircilere çok teşekkür ediyoruz. Bu bayram gününde burayı boş bırakmadılar, geldiler. Tüm Türk halkından özür diliyoruz. İstedik ama olmadı. Bir defa gerçeklerle yüzleşmek lazım. Bizden daha iyi bir takım var karşımızda. Bu tip takımlara karşı gol bulmanız gerekir. Bir-iki pozisyon var, onlar gol olmalıydı. Karşı karşıya kaldığınız golleri atamayınca skoru alamadığınız gibi morali de alamıyorsunuz.
Uluslararası maçlarda kendi ligimizin üstüne çıkmalıyız. Son 1 haftada ülkede milli takım olgusu var. Bu milli takım iyi ama daha iyi bir milli takım olacak. Her şekilde bizi yenebilirlerdi.
Yediğimiz gol şanssızlık değil. Şanssızlık diye diye yıllarımız geçti. Bu çocuklar olmazı oldurmaya çalıştı ve herkese bu heyecanı yaşattı. Çok az kalmıştı. 1-1'i yakalasak her şey değişik olurdu. Olmadı, girmedi, atamadık. Daha güzel bir milli takım inşallah Avrupa Şampiyonası'nda...
Hayat durmuyor, şampiyonalarda durmuyor. Analizlerimizi yapacağız, daha oturaklı, genç oyuncular da bularak inşallah sahaya süreceğiz. Milli Takım ülke için önemli. Dünya Kupası'nda olamamak herkes gibi beni de üzdü. Çok istediler ama bazen çok istemek yetmiyor. Biz bu maçta onlardan daha az doğru yaptık.

Burak Yılmaz'a milli maçta büyük şok

Türkiye - Hollanda karşılaşmasında Burak Yılmaz oyundan çıkarken tribünlerden protestolar yükseldi.... Milli oyuncuyu yuhalayanlara sosyal medyada büyük tepki oluştu...

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde D Grubu’ndaki son maçında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda'yı konuk etti. 

56. dakikada oyundan çıkana kadar mutlak gol şanslarından yararlanamayan Burak Yılmaz, kenara gelirken büyük tepki gördü... Tribünlerin ıslıklarla protesto ettiği Burak Yılmaz, hiçbir tepki vermeden yedek kulübesine geldi...

Hollanda'ya Uruguay darbesi!


2014 Dünya Kupası'na birinci torbadan girmek isteyen ve Türkiye'nin de kaderini belirleyen Hollanda'ya kötü haber, Uruguay'dan geldi. Uruguay, Arjantin'i 3-2 yenerek play-offlara kaldı.



FIFA sıralamasında ilk 8 sırada olan ülkelerin, kura çekimine seribaşı olarak katılacağının açıklanması Hollanda'yı harekete geçirmişti. Türkiye maçı öncesi sıralamada 9. olan Hollanda, 8. sıradaki Brezilya'yı geride bıraksa dahi seribaşı olamıyordu. Ev sahibi olan ülkenin seribaşı olarak kura çekimine girdiği Dünya Kupası'nda Hollanda'nın Uruguay'ı geçmesi gerekiyordu.
Ancak Uruguay'ın play-offlara kalması Hollanda'nın birinci torbadan 2014 Dünya Kupası Elemeleri'ne girme umutlarını da büyük bir darbe vurdu.
2014 Dünya Kupası'na katılmak için Asya temsilcisi Ürdün ile play-off oynayacak olan Uruguay'ın rakibine elenmesi bekleyecek olan Hollanda şu anda, 1136 puanla FIFA sıralamasında dokuzuncu sırada bulunuyor.
Uruguay, Ürdün'e elenirse; Hollanda otomatik olarak birinci torbaya yükselecek ve 2014 Dünya Kupası'nın grup maçlarında İspanya, Arjantin, Almanya, İspanya, italya, Kolombiya, Belçika ve Brezilya gibi takımlar ile eşleşmekten kurtulacak

Del Bosque nikah tazeledi.

İspanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Jorge Perez, Milli Takım Teknik Direktörü Vicente del Bosque'nin sözleşmesinin 2 yıl uzatılacağını bildirdi.


Football Espana'nın haberine göre,  Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'ndan sonra sözleşmesi sona erecek İspanyol del Bosque ile nikah tazelenecek.

Takımını, Avrupa elemeleri I Grubu'ndan namağlup çıkaran Del Bosque ile konuştuklarını, her şeyin net olduğunu dile getiren Perez, "İmzayı ne zaman atacağımızı bilmiyorum, önümüzde aylar var. İşi resmiyete dökmek için aceleye gerek yok ancak Dünya Kupası'ndan önce halledeceğiz" diye konuştu.

Dünya Kupası'na 4 yıl daha hasretiz!!!

A Milli Futbol Takımımızın Dünya Kupası hasreti sürüyor. En son Japonya ile Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası'na katılan Ay-Yıldızlılar, 2014 Eleme Grubu’ndan çıkamayarak Brezilya'ya gitme şansını kaybetti.






Türkiye'nin Dünya Kupası özlemi 3 turnuvadır sürüyor.En son 2002 Dünya Kupası'nda sahne alan Ay-Yıldızlılar, Japonya ile Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği şampiyonayı üçüncü bitirmiş ve tarihinin en iyi derecesini elde etmişti.2006 Dünya Kupası Eleme Grubunu ikinci olarak bitiren Türkiye, İsviçre ile play-off oynamış ancak rakibine elenerek Almanya'da düzenlenen şampiyonaya gidememişti. Millilerimiz, Afrika'daki 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde ise gruptan çıkamayarak bu büyük turnuvada boy gösterme şansını bir kez daha kaybetmişti.Son olarak 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda umutlarını Play-Off'a taşımak isteyen Ay-Yıldızlılar, son maçta Hollanda'ya yenilerek gruptan elendi. Brezilya'ya gidemeyen Türkiye, Dünya Kupası hayallerini Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’na bıraktı.