28 Ekim 2013 Pazartesi

G.Saray'dan Jawai açıklaması!



Galatasaray Liv Hospital, Olimpiakos maçının ardından hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Nathan Jawai'nin durumu ilgili açıklama yaptı.
Kulüpten yapılan açıklamada; "Kafa ve boyun travması nedeniyle yoğun bakımda izlediğimiz hastanın genel durumunda ve nörolojik durumunda belirgin düzelme olması nedeniyle normal odaya alındı. Hasta kardiolojik yönden stabildir ve tetkikleri normal sınırlar içerisindedir. Ağrıları nedeniyle takibine devam ediyoruz" denildi.

"Sonuca gidecek golü bulamadık"



Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Bursaspor maçında üstün bir oyun sergilediklerini, ancak bir türlü sonuca gidecek golü bulamadıklarını belirtti.
Şan, yaptığı açıklamada, Bursaspor maçında taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Yeşil-beyazlı ekibin Süper Lig'deki ilk sezonunda zorlanacağını bildiklerini ve hep birlikte el ele vererek bu zorluğun üstesinden geleceklerine inandığını ifade eden Şan, "Bursaspor maçında tribünleri doldurarak takımımızı yalnız bırakmayan taraftarımızın, bundan sonraki maçlarda da sportif sonuç ne olursa olsun takımımızın yanında olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Torku Konyaspor'un Bursaspor karşısında yenilgiyi hak etmediğine işaret eden Şan, "Üstün oynadığımız maçta toplarımız direkten döndü. Bir türlü sonuca gidecek golü bulamadık. Takım olarak zor gol atıyoruz ama kolay gol yiyoruz. Bu maçta da böyle oldu. Bu konuda teknik heyetimizin gerekli uyarılarda bulunacağına inanıyoruz. Biz sezona başlarken bu yıl işimizin kolay olmayacağını biliyorduk ve bunu da defalarca kamuoyu ile paylaştık. Ama her şeye rağmen oynadığımız oyun, ortaya koyduğumuz mücadele bizleri memnun ediyor. Amacımız; ligdeki ilk yılımızda akılda kalıcı iyi işlere imza atmak. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Bizim için zaman en iyi ilaç olacak. Torku Konyaspor'umuzu daha güzel günler bekliyor" dedi.

Mensah-Bonsu Galatasaray'da!



Galatasaray Liv Hospital, NBA'de sezon öncesi Washington Wizards ile çalışmalara başlayan İngiliz oyuncu Pops Mensah-Bonsu'yu renklerine bağladı.
Euroleague'de oynanan Olimpiakos maçının ardından hastaneye kaldırılan Jawai'den gelen haberle sarsılan sarı kırmızılılar, Ergin Ataman'ın Beşiktaş'tan öğrencisi Pops Mensah-Bonsu ile anlaştı.
2,06 metre boyunda dört ve beş numaralı pozisyonlarda görev alabilen Bonsu 2011-12 sezonunda Beşiktaş forması giymişti. Aynı dönemde Ergin Ataman yönetiminde Arroyo, Erceg ve Ersin Dağlı ile birlikte üç kupalı bir sezon geçirmişti.
NBA'de Dallas, San Antonio, Toronto, Houston ve New Orleans takımlarının formasını giyen Bonsu, Avrupa'da CSKA, Benetton Treviso, Asvel takımlarında oynadı.

Karşıyaka'dan hakemlere tepki



Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'e 73-68 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, "Anadolu Efes karşısında hakemlerin çifte standardını anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.
      
Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, Anadolu Efes karşısında karşılaşmaya iyi başladıklarını ve aradaki farkı açtıklarını söyledi. Ancak ikinci periyottan itibaren aleyhlerine verilen hakem kararlarının kendilerini etkilediğini kaydeden Ustaoğlu, "Maç içinde 3 tane teknik faul aldık. O pozisyonlardan birinde Batista yapılan faullere rağmen basketini attı ancak kolunu kaldırdığı için teknik faul çalındı. Bu pozisyona teknik faul çalınıyorsa, Anadolu Efes 10 tane teknik faul almalıydı. Anadolu Efes karşısında hakemlerin çifte standardını anlamakta zorluk çekiyorum ve bu kararları iyi niyetli bulmuyorum. Hakem hatası olabilir ama dünkü maçtakiler hatadan öte bilinçli bir şekilde yapıldı. Bize çalınan teknik fauller haklı gözükse bile rakibimizin bizden daha şiddetli gösterdiği tepkilere faul çalınmaması çok garip." dedi.
      
Ustaoğlu, hakem hatalarına rağmen 3. periyotta aynı mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, "Ancak son çeyrek karşısında bu hakem hatalarından dolayı fiziksel olarak Anadolu Efes karşısında düşüş yaşadık. Kendimiz de bazı hatalar yaptık. Ancak maçı asıl kaybetme nedenimiz bu hatalar değildi. Bazı güçler maçı bizden alıp Anadolu Efes'e verdi. Alacağımız galibiyetle ligin zirvesinde yer alacaktık, Anadolu Efes de ligin son sırasında kalacaktı. Anadolu Efes'in çok iyi bir kadrosu var, bizim bütçemizin 10-11 katı bütçeleri var, o yüzden saygımız var. Ancak dünkü karşılaşmada hakkımız yendi. Bu tür haksızlıkların onda biri Anadolu Efes, Galatasaray veya Fenerbahçegibi takımlara yapılsa kamuoyu ve medya daha farklı tepki gösterirdi." diye konuştu.

Cim Bom ara vermedi!



Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında dün akşam Kayserispor'u deplasmanda 4-2 yenen Galatasaray, Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.
     
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Kayserispor maçında forma giyen futbolcuların yenileme çalışmasına katıldığı, diğer oyuncuların ise 19 yaş altı takımıyla antrenman maçı yaptığı bildirildi. Mücadeleyi A Takımın Bruma, Aydın Yılmaz, Emre Çolak, Amrabat ve Eboue'nin golleriyle 5-0 kazandığı kaydedildi.
     
İç yan bağlarında esneme meydana gelen Fernando Muslera ile belinde ve sağ arka adalesinde ağrıları bulunan Wesley Sneijder'in tedavilerine başlandığı aktarıldı. Her iki oyuncunun durumunun çekilen MR'ın ardından belli olacağının altı çizildi.
     
Sakatlıkları süren Gökhan Zan ve Hakan Balta'nın tedavilerinin ardından salon ve sahada çalıştığı vurgulanırken, hafif sakatlıkları bulunan Sabri Sarıoğlu ve Felipe Melo'nun ise buna rağmen yenileme antrenmanına katıldığı bildirildi.
Sarı-kırmızılılar, 1 Kasım Cuma günü oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.

Arda'nın veliahtı kulüp tarihine geçti! (Video)



İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında sahasında oynadığı maçta Real Betis'i 5-0 yenen Atletico Madrid'de ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Oliver Torres, maçın 14. saniyesinde attığı golle kulüp tarihine geçti.

Atletico Madrid'de milli yıldız Arda Turan'ın varisi olarak gösterilen 18 yaşındaki Oliver, Türk futbolcunun sakatlığından dolayı kadro dışında olması nedeniyle teknik direktör Diego Simeone tarafından Real Betis maçında ilk 11'de sahaya çıkarıldı. Oliver, maçın henüz 14. saniyesinde topu ağlara göndererek, Atletico Madrid tarihinde en erken gol atan futbolcu oldu.
La Liga'da en erken gol, 20 Ocak 2008 tarihinde oynanan Valladolid-Espanyol maçının 7. saniyesinde attığı golle Joseba Llorente'ye (Valladolid) ait. Oliver de, La Liga'da en erken gol atan futbolcular sıralamasında onuncu sırada kendine yer buldu.
Maç sonrası basına açıklama yapan Oliver, ''Golü nasıl kutlayacağımı bilemiyordum. Şansım var ki, hemen arkadaşlarım yanıma geldi ve kendimi kaybetmedim. Tribünlere baktım çünkü babamın doğum günü ve golü ona adıyorum. Eminim, tüm ailem gibi sevinçten ağlamıştır. Her şeyimi onlara borçluyum çünkü, iyi ve kötü günümde yanımdalar'' diye konuştu.
Attığı gol dışında ilk kez Atletico Madrid formasıyla ilk 11'de sahaya çıkmanın da kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden Oliver, bu anı ömür boyu gururla hatırlayacağını söyledi.
Öte yandan La Liga'da 9. haftada Espanyol deplasmanında aldığı yenilgi dışında tüm maçlarını kazanan Atletico Madrid (27), lider Barcelona'nın 1 puan gerisinde ikincilikte bulunuyor. Atletico'da Diego Lopez, 11 golle gol krallığı yarışında Messi (8) ve Ronaldo'nun (8) önünde yer alırken, kaleci Courtois de, Barcelona'dan Victor Valdes ile birlikte şimdiye kadarki lig maçlarında en az gol (7) yiyen kaleci olarak ilk sırada bulunuyor.
Atletico Madrid, La Liga'nın 11. haftasında, 31 Ekim Perşembe günü deplasmanda Granada ile karşılaşacak.

Ve karar açıklandı



Almanya'da geçtiğimiz hafta oynanan Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçı büyük tartışmalara yol açmıştı.
Mücadelede yaşanan bir pozisyonda Stefan Kiessling'in yaptığı kafa vuruşu yan ağlardan içeri girmiş ve hakem Felix Brych gol kararı vermişti. Leverkusen de bu golle karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı.
Hoffenheim Kulübü ise karşılaşmanın ardından, maçın tekrar edilmesi için Alman Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştu. Ancak federasyon, konuyu görüşüp karara bağladı ve mücadelenin tekrar edilmeyeceğini açıkladı.
Almanya Futbol Federasyonu; maçın 2-1 Leverkusen lehine tescil edildiğini duyurdu.

"Mourinho'nun elini sıkmadım çünkü..."



Mourinho'nun, Torres'in son dakika golünün ardından tribünlere giderek taraftarlarla sevinmesinin Pellegrini'yi kızdırdığı iddia edildi.
      
İngiltere Premier Lig'de dün oynanan Chelsea-Manchester City maçının ardından konuk ekibin menajeri Manuel Pellegrini, meslektaşı Jose Mourinho'nun elini maçtan sonra sıkmadı.
      
"El Nino" lakaplı İspanyol yıldız Torres'in son dakika golüyle Chelsea maçı 2-1 kazanırken, Londra ekibinin menajeri Mourinho golün sevincini tribünlere koşarak taraftarlarla birlikte yaşamıştı. Portekizli teknik adamın bu hareketi için "Kendisinden farklı bir şey beklemiyordum zaten" yorumunu yapan Şilili meslektaşı Pellegrini'nin kızgınlığı nedeniyle Mourinho ile tokalaşmak istemediği iddia edildi.
Mourinho ise Torres'in golünden sonra oğlunun yanına gitmek için kale arkası tribünlere koştuğunu ve gol sevincini oğluyla yaşamak istediğini söyledi.
      
Portekizli menajer, "Kendisini anlıyorum, maçı son dakikada kaybetti. Sonuçtan dolayı üzgünse anlarım, benim yaptığım yanlış bir şeye üzüldüyse de anlarım. Eğer yanlış bir şey yaptığımı düşünüyorlarsa özür dilerim" diye konuştu.
      
İki teknik adam, İspanya'nın Real Madrid takımında halef-selef olarak görev yapmıştı. İspanyol takımını Pellegrini 2009-2010 sezonunda, Mourinho ise 2010-2013 yılları arasında çalıştırmıştı.

Sollied gitti, Okan Buruk geldi



Elazığspor Kulübü Sportif Direktörü Yasir Elmacı, teknik direktör Okan Buruk ile 2 yıllığına anlaşmaya vardıklarını söyledi.
Elmacı, yaptığı açıklamada, son haftalarda alınan mağlubiyetler neticesinde Norveçli teknik direktör Trond Sollied ile yolları ayırma kararı aldıklarını belirtti.
Sollied'in istifasının istenmesinin ardından gecikmeden teknik direktör arayışlarına başladıklarını aktaran Elmacı, Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk'ün daveti üzerine dün akşam kente gelen Okan Buruk ile bir araya gelerek şartları görüştüklerini ifade etti.
"İMZA TÖRENİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Elmacı, "Görüşmemiz olumlu geçti. Hocamızla 2 yıllığına anlaşmaya vardık. Özel işlerini halletmek için İstanbul'a döndü ve yarın geri gelecek. Yarın bir imza töreni düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu
Buruk'un, bordo-beyazlı ekibin yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda Pendikspor ile yapacağı maçı tribünden izleyeceğini aktaran Elmacı, çarşamba günü ise takımın başında antrenmanlara çıkacağını bildirdi.
Elmacı, yeni teknik direktörün takıma ve kentte hayırlı olmasını diledi.
Norveçli Trond Sollied, son 5 maçta galibiyet alamamış ve 9 haftada sadece 2 galibiyet elde etmişti.

"Hedefimiz dörtte dört yapmak"



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Kayseri KASKİ Kulübünün Başkanı Ömer Yağmur, ligin dördüncü haftasında deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe'yi yenerek, ligde dörtte dört yapmak istediklerini söyledi.
Yağmur, sezonun ilk üç haftasında Tarsus Belediye, Canik Belediye ve Beşiktaş'ı yenerek, üçte üç yaptıklarını hatırlattı.
Fenerbahçe maçının zor geçeceğini dile getiren Yağmur, "Sezona iyi başlangıç yaparak, ilk üç haftayı üç galibiyetle kapattık. Galibiyet serimizi Fenerbahçe maçıyla sürdürmeyi arzu ediyoruz. Hedefimiz bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak. Fenerbahçe'yi yenerek, ligde dörtte dört yapmak istiyoruz. Ouyncularımızın morali yerinde. Hedefimiz iyi bir mücadele sonucunda 4. galibiyetimizi almak. İnşallah amacımıza ulaşır ve yolumuza kayıpsız devam ederiz" dedi.

Almanya'da haftanın futbolcusu Nuri Şahin!


Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin, haftanın en iyi oyuncusu seçildi.
Kicker dergisi, Nuri Şahin'i, Borussia Dortmund'un Ruhr derbisinde Schalke 04'ü 3-1 yendiği karşılaşmada gösterdiği performanstan dolayı haftanın oyuncusu olarak gösterdi.
Nuri'nin karşılaşmada mükemmel bir gol attığı belirtilen değerlendirmede, Dortmund'un bu golle ezeli rakibini kalbinden vurduğu kaydedildi.
Değerlendirmede ayrıca, Nuri için, ''Borussia Dortmund'un oynadığı futbolun büyük anlarını virtüöz gibi sahnelediği, küçük anlarını da özenle yerine getirdiği'' ifadelerine yer verildi.

Galatasaray'a yeni sponsor


Galatasaray Kulübü ile Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ arasında sponsorluk ve işbirliği anlaşması imzalanacak.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, imza töreninin31 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena basın toplantı odasında gerçekleştirileceği bildirildi.
Tacirler Yatırım'ın dünyanın en büyük finansal piyasası olan Forex'te tecrübelerini aktardığı FXTCR markası aracılığıyla Galatasaraylı taraftarlara Forex piyasasında işlem yapma imkanı tanıyacak "GSForex"in tanıtılacağı ve FXTCR'nin Galatasaray Erkek Voleybol Takımı isim sponsoru olacağı törene; Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Tacir ile Tacirler Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Tacir'in katılacakları kaydedildi.

Kayserispor'da olağanüstü kongre 30 Ekim'de!



Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da ertelenen olağanüstü kongre 30 Ekim'de yapılacak.
Sarı-kırmızılı yönetimin olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde aldığı karar, 23 Ekim Çarşamba günü çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenmişti.
Kongre, 30 Ekim Çarşamba günü saat 11.00'de çoğunluğa bakılmaksızın İl Özel İdaresi Salonu'nda yapılacak.
Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, ligin 7. haftasında 5 Ekim Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Gaziantepspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ardından olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıklamıştı.

Rize’de mağlubiyet üzüntüsü



Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Eskişehirspor'a 4-1 yenilen Çaykur Rizespor'un basın sözcüsü Aykut Ferah, rakipleri karşısında futbolun doğrularını sahaya yansıtamadıklarını söyledi.
Ferah, ligde Eskişehirspor maçına kadar keybetitkleri maçlarda bile mücadeleden geri durmadıklarını belirterek, "Eskişehirspor maçında ise rakibimizin üstünlüğü vardı. Çok iyi mücadele örneği sergilediler. Biz de oyun olarak ayakta kalmaya çalıştık ama beklenen performansı sergileyemedik. Eskişehirspor karşısında futbolun doğrularını sahaya yansıtamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Rakibimizi haklı galibiyetinden dolayı tebrik ediyoruz" dedi.
Mağlubiyeti telafi edecek güce sahip olduklarını ifade eden Ferah, "Futbolda kaybetmek de var. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama bunu telafi edecek tutbolcu ve teknik ekibe sahibiz. Hafta içi oynayacağımız Türkiye Kupası mücadelesinin ardından ligde Akhisar Belediyespor ile karşılacağız. Bu maç bizim için çok daha farklı olacak. Hafta boyunca buna göre hazırlıklarımızı yapacağız" diye konuştu.
Ferah, taraftarların alınan her türlü sonuca rağmen takıma destek vermesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.