22 Ekim 2013 Salı

Ferguson'dan taş: "Beckham'ın sonu oldu"



Manchester United'ın efsane menajeri Alex Ferguson, takımdan ayrıldığı dönemde İngiliz futbolcu David Beckham'ın kendisini menajerden daha büyük gördüğünü iddia etti.
     
"Kırmızı Şeytanlar"da sayısız başarıya imza atan ve 26 yıllık teknik direktörlük kariyerini geçen sezon sonunda noktalayan "Sir" unvanlı Ferguson, otobiyografisinde çarpıcı tespitlerde bulundu.
     
İskoç teknik adam kitabında, "Bir Manchester United futbolcusu kendini menajerden daha büyük gördüğü an, gitmesi gerekir. David Beckham, kendini Alex Ferguson'dan daha büyük gördü. Bu onun sonunu getirdi" ifadelerini kullandı.
"Benim Otobiyografim" isimli kitabında, Beckham'ın ünlü olmasından dolayı yaşam tarzıyla ilgili endişeleri olduğunu da belirten Ferguson, "David, menajeri olduğum tek ünlü futbolcuydu. Ünlü olmasından dolayı yaşam tarzıyla ilgili rahatsızlık duydum" dedi.
     
Rooney için "Geçen sezon eski gücünü kaybetti, çünkü yeteri kadar formda değildi" değerlendirmesini yapan Ferguson, Roy Keane için de "Vücudundaki en zor yeri dili, tahmin edemeyeceğiniz vahşi bir dile sahip" yorumunda bulundu.
     
Real Madrid'e transfer olan eski oyuncusu Cristiano Ronaldo için "Menajerliğini yaptığım en yetenekli futbolcuydu" diyen İskoç teknik adam, İngiltere'nin teknik futbolcuları olmadıkça Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nı kazanamayacağını savundu.

Darüşşafaka Doğuş yenilgisizliğini sürdürüyor!



TBL2 ikinci hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş ile Pamukkale Üniversitesi karşı karşıya geldi. Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gülen taraf ev sahibi Darüşşafa Doğuş oldu.
1.periyotta Darüşşafaka, Ersin Görkem'le etkili oldu, 9 sayisi var. Pamukkale'de Eldridge 10 sayı attı.
İkinci çeyrek Darüşşafaka Doğuş hücumlardan boş döndü, Pamukkale ise dış atışlarda yüksek yüzde yakaladi. 8 sayi geriye düşen Daçka, Ersin Görkem ve Bekir Yarangüme'nin oyuna girmesiyle farkı eritse de Melih ve Rothbart farki yeniden açtı. Soyunma odasına konuk takım 41-33 önde girdi.
Üçüncü çeyrek başında fark 12'ye kadar çıktı. Oyunun temposu yükseldi, Daçka 50-43 geride tamamladı. Bu çeyrekte iki takım da skor bulmakta zorlandı.

Son çeyreğe Darüşşafaka Doğuş iyi başladı. 4 dakikada 7-2 seri yakaladı, fark 2'ye düştü. Son 5 dakikaya 52-50 geride girdi Darüşşafaka Doğuş. Bitime 3:37 kala Erbil'in basketiyle uzun bir süre sonra Daçka öne geçti; 54-52. Son 3 dakikada 54-54. Erbil hem savunmada hem de hücumda etkili oldu. Son 1 dakikaya Greer basketiyle giren Daçka, Bekir ve Ersin'in basketleriyle 65-58 kazandı.
Darüşşafaka Doğuş'ta Ersin Görken 21 sayı, Bekir Yarangüme 10 sayı, 9 ribaund, 3 asist, Lynn Greer 9 sayı ile oynadı.
Pamukkale'de Osiris Eldridge 23 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Melih Sevda 12 sayı üretti. 
Periyotlar:
18-19
33-41
43-50

Türk futbolunun acı kaybı



PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'un teknik direktörü Kadir Özcan, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.
Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama, "Kulübümüzün efsane futbolcularından, 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın geçirdiği kalp krizi sonucu Haçkalıbaba Hastanesi’nde vefat etttiği haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Özcan'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.
NTV Spor ailesi olarak Merhuma Allah'tan rahmet, Trabzonspor camiası ve Özcan ailesine başsağlığı dileriz

Galatasaray maçını unutamıyor!



Şampiyonlar Ligi'de, yarın Real Madrid ile karşılaşacak Juventus'un teknik direktörü Antonio Conte, rakiplerine saygı duyduklarını ancak korkmadıklarını söyledi. Conte ayrıca 2-2'lik Galatasaray maçını da unutamadıklarını belirtti.
Takımının son antrenmanını yaptığı Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında Conte, izleyenlere güzel futbol seyrettirmek istediklerini dile getirerek, "Real Madrid'e sahada boş alan bırakırsanız canınızı yakabilecek bir takım. Real Madrid'e çok büyük saygımız var ama korkumuz yok. Çünkü korkunun hiçbir şeye faydası yok. Tekniğin, taktiğin, gücün ön plana çıkacağı bir maç olacak ve kazanmak için çok büyük performans göstermemiz, 95 dakika ter dökmemiz, yüreğimizle oynamamız, acı çekmemiz gerekiyor'' dedi.
Real Madrid maçı için temkinli konuşmayı tercih eden Conte, "Real Madrid 100 milyon euro'ya Bale'i transfer edip, Mesut Özil ve Higuain gibi iki önemli futbolcusunu neredeyse ellişer milyon avroya başka takıma satıyor. Karşımızda, çok iyi futbolcuları olan ama aynı zamanda böyle transferler yapma kapasitesine sahip bir kulüp var. Dünyada 100 milyona transfer yapıp, aynı zamanda 40-50 milyon eurolara futbolcularını satabilen başka kulüp olduğunu sanmıyorum'' diye konuştu.
Conte, Real Madrid'i iyi çalıştıklarını ve çok güçlü bir takıma karşı oynayacaklarını bilerek sahaya çıkacaklarını ifade etti.

Real Madrid'in teknik direktörü olan İtalyan meslektaşı Carlo Accelotti'nin kariyerine büyük bir hayranlık duyduğunu da belirten Conte, bir teknik direktör için Real Madrid'in ''en yüksek basamak'' olarak düşünüldüğünü dile getirdi.
GALATASARAY MAÇI ÜZMÜŞ
İtalyan teknik adam, bu sezon en çok üzüldükleri maçın Galatasaray maçı olduğunu ifade etti.
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a karşı oynadıkları 2-2 biten maçın bu sezon şimdiye kadar Juventus'u en çok üzen sonuç olduğunu belirten Conte, "Bu sezon ağzımızın en çok yandığı maç, Galatasaray ile oynadığımız maç oldu. 1-0 yenik durumdayken, 87. dakikada skoru 2-1 lehimize getirmemize rağmen bir dakika sonra gol yememiz ve maçı 2-2 bitirmemiz gerçekten bizim için en kötü sonuçlardan biri oldu'' değerlendirmesini yaptı.
Juventuslu futbolcu Giorgio Chiellini de basın toplantısında Galatasaray maçını hatırlatarak, ''Çok zorlandık ama skoru 2-1 yaptıktan sonra gol yemek bizim için çok acı oldu'' ifadesini kullandı.

Açılışı Azarenka yaptı



TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası başladı.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın ilk maçı, Beyaz Grup'ta Belaruslu Victoria Azarenka ile İtalyan Sara Errani arasında oynanırken, dünya klasmanında 2. sırada bulunan Azarenka karşılaşmadan 7-6 ve 6-2'lik setlerle 2-0 galip ayrıldı.
Maça iyi başlayan Errani, ilk dört oyunda iki kez servis kırarak 3-1 öne geçti. Sonraki oyunu rakibine puan vermeden alan Azarenka, durumu 3-2 yaptı. Daha sonra Azarenka'nın yaptığı hataları iyi değerlendiren İtalyan tenisçi, üst üste iki oyun daha kazanarak 5-2 öne geçti. Ancak mücadeleyi bırakmayan Azarenka, oldukça agresif bir oyun sergileyerek peş peşe üç oyun aldı ve skoru 5-5 eşitledi. 11. oyunda servis kıran Errani 6-5 öne geçerken, Belaruslu raket de 12. oyunu aynı şekilde aldı ve 6-6 olan set "tie-break"e gitti. "Tie-break"i 7-4 alan Victoria Azarenka, böylece ilk setten 7-6 üstün ayrıldı.
İkinci setin 3. oyununda servis kırarak 2-1 öne geçen Azarenka, giderek zorlanan rakibi karşısında etkili servisleriyle mücadeleye ağırlığını koymaya başladı ve 6. oyun sonunda 4-2 üstünlüğünü sürdürdü. Belaruslu raket, oyundan kopan rakibi karşısında son bölümde rahat bir oyun çıkardı ve seti 6-2 kazandı. Victoria Azarenka, 2 saat 14 dakika süren maçı 2-0 kazanarak, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

"İlk 20-25 dakika çok zor olacak"



Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın Galatasaray ile oynayacakları maçtan iyi bir skorla ayrılmak istediklerini söyledi.
Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısına, Solbakken ile Danimarka temsilcisinin İsveçli kalecisi Johan Wiland katıldı.
Norveçli teknik adam, yarınki mücadelede kendi oyunlarını sahaya yansıtmak istediklerini belirterek, "Maçın ilk 20-25 dakikası çok zor olacaktır. Eğer istediklerimizi yapabilirsek kazanabiliriz. Bireysel olarak tecrübelerini sahaya yansıtacak oyuncularımız var. Tabii ki Galatasaray'ın bizim karşımızda ne yapacağı da skoru belirleyecek" diye konuştu.
Son maçlarda iyi oynamaya başladıklarını aktaran Solbakken, "Son maçımızda takım iyi yolda olduğunu gösterdi. Daha iyi olmaya çalışıyoruz. Yarın oyunumuzu herkes görecek. Sınırlarımızı biliyoruz. Galatasaray karşısında şok geçireceğimizi sanmıyorum" dedi.


MANCİNİ'YE ÖVGÜ
Solbakken, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin hayranı olduğunu kaydetti.
Ailece Manchester City taraftarı olduklarını vurgulayan Norveçli teknik adam, "Mancini, City'i çalıştırırken bir gün restoranda karşılaştık ve eşim kendisinden imza istedi. Biraz uğraştık ama sonunda rica edip aldık. Benim için iyi bir anıydı" şeklinde konuştu.
Galatasaray'ın Mancini'iyi teknik direktörlük koltuğuna getirmesiyle iyi bir iş yaptığını kaydeden Norveçli teknik direktör, "Galatasaray geçen sezonki gibi değil. Çok iyi teknik direktörler de bazen değişebiliyor. Galatasaray, Mancini'yi getirerek iyi bir seçim yaptı. Her teknik adam bir takımı bu kadar kısa sürede düzeltemezdi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
WİLAND: KAZANMAK İSTİYORUZ
Kopenhag'ın İsveçli file bekçisi Wiland da Galatasaray karşısında ellerinden geleni yapacaklarını ve kazanmak istediklerini söyledi.
İstanbul'da zor bir maç oynayacaklarını aktaran Wiland, "Elbette elimizden geleni yapacağız. Sadece bizim için değil, Galatasaray için de zor bir maç olacak. Kazanmak için uğraşacağız. Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Tehlikeli oyuncuları da var. Önlemler alıp kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Gençler'in yeni hocası Özdilek



Gençlerbirliği'nde Metin Diyadin'in yerine geçecek teknik adam belli oldu. Başkent ekibinin yönetimi, bu akşam yaptığı toplantıda takımın yeni teknik direktörünü belirledi.
Takımın başına Mehmet Özdilek getirilirken, başarılı teknik adam Gençlerbirliği ile ilk antrenmanına da ayağının tozuyla çıktı.

TFF derbi kararını açıkladı



Ligin 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve uzatma anlarında seyircilerin sahaya girmesi nedeniyle yarıda kalan derbiyle ilgili karar açıklandı.
Federasyon, derbiyi 3-0 Galatasaray lehine tescil etti. Puanını 13'e yükselten sarı-kırmızılı takım, lig cetvelinde 6. sırada yer aldı.
Galatasaray, Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmada 2-1 üstünlüğü bulunurken; siyah-beyazlı taraftarlar sahaya girmiş ve mücadele yarım kalmıştı.

"Gruptaki kaderimizi Juventus maçı belirler"



Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da yarın oynanacak olan FC Kopenhag maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mancini, yarın Kopenhag ile yapacakları maç öncesi kadroyu hemen hemen belirlediğini ancak hala karar vermediği isimler olduğunu söyledi.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mancini, Kopenhag maçında nasıl bir kadro tercihi yapacağı konusunda, "Yarınki takımı aşağı yukarı berlidim. Kafamda karar vermediğim birkaç eksiğim var" derken, sakatlığı bulunan Hakan Balta'nın yerine forma giyecek ismin de henüz netleşmediğini kaydetti.
Danimarka temsilcisi karşısında nasıl bir futbol sergileyeceklerinin ancak sahada görülebileceğini anlatan Mancini, "Biz Juventus karşısında Torino'da aldığımız 1 puanla grubu açık hale getirdik. İnanıyorum ki grubun düğümü Juventus ile yapacağımız son maçta çözülecek. Çok fazla hata yapmayacağımızı ve şansımızı bu son maça taşıyacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Kopenhag'ı da kesinlikle küçümsemediklerine vurgu yapan İtalyan teknik adam, "Kopenhag'ı küçümsemeyeceğiz. Önümüzdeki maçlara tek tek odaklanmamız lazım. Rakibimiz çok sağlam, iyi defans yapan, sahada iyi yayılan bir takım. Duran toplarda ve kontra ataklarda tehlike yaratabiliyorlar. Bunları zaten biliyoruz. Zaten Şampiyonlar Ligi'nde zayıf takım yok. Bizim yarın nasıl oynayacağımız ve bunun galibiyete nasıl katkı yapacağı önemli" ifadelerini kullandı.

"GRUP İÇİN PUAN HESABI YAPMADIM"
Gruptan üst tura çıkabilmek için nasıl bir puan hesabı yaptığı yönündeki soru üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Ben böyle bir puan hesabı yapmadım. Maçlara tek tek bakmak gerektiğine inanıyorum. Şimdi önümüzde Kopenhag maçı var ve yarın bu karşılaşmayı kazanmamız lazım. Sonra da rakibimizle oynayacağmız ikinci maçı düşüneceğiz" şeklinde konuştu.
İtalya Milli Futbol Takımı'na veya Avrupa'da başka bir kulübe gidebileceği yönünde haberlerin devam etmesi konusuna da değinen Mancini, "Daha önce birkaç kez söylediğim gibi kontratımda böyle bir madde yok. Ben işimi iyi bilen bir profesyonelim. Galatasaray'da 3 senelik kontratım var ve bu süre boyunca da buradaki işime konsantreyim" ifadelerini kullandı.
Galatasaray takımının kondisyon düzeyinden yakınmasıyla ilgili olarak, bunu yöneltilen bir soru üzerine ifade ettiğini söyleyen Mancini, "Sezon devam ediyor ve takımı devraldık. Önemli olan oyuncularla ilişkimin iyi bir şekilde kurulması ve bu da zaman alacak bir süreç. İstenilen seviyeye gelmemiz 10 günde olabilecek bir şey değil. Ama zaman içinde istenilen noktaya geleceğiz" dedi
BURAK YILMAZ KONUSU
Mancini, görüşme yaptığı oyunculardan Sneijder'in yakaladığı çıkışa atıfta bulunularak, Burak Yılmaz'la da böyle bir görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna, "Sadece Sneijder'le değil, bütün oyuncularımla konuşuyorum. Sneijder, Kardemir Karabükspor maçında çok iyi oynadı. Burak Yılmaz'a gelince; golcülerin golatamadıkları dönemleri, zaman zaman böyle durumları olabiliyor. Ama gol attıkları zaman da arkası geliyor. Bu tip zamanlarda yapılması gereken, çalışmalara en iyi şekilde devam edip, maçlarda güzel oyunu sürdürmek" yanıtını verdi.
İtalyan teknik adam, Bruma'nın kadroda olup olmayacağı konusunda da Portekizli futbolcunun 18 kişilik kadroda yer alacağını belirtti.
"TERİM TEZAHÜRATLARI NORMAL"
Roberto Mancini, sarı-kırmızılı taraftarların teknik direktör Fatih Terim için tezahürat yapmaya devam etmelerini normal karşıladığını söyledi.
Terim'in Galatasaray için çok önemli bir antrenör olduğuna vurgu yapan Mancini, "Taraftarların Terim'in ismini söylemesi normal. O, bu kulüp için önemli bir isim. Bu durum beni etkilemiyor" diye konuştu.
MUSLERA: "KOPENHAG'I İKİ MAÇTA DA YENEBİLECEK GÜÇTEYİZ"Basın toplantısında yer alan Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera da Kopenhag karşısında her iki maçı da kazanabileceklerini kaydetti.
Real Madrid'e farklı yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptıklarını ancak Juventus maçında aldıkları 1 puanın Kopenhag karşılaşmalarını daha önemli hale getirdiğini aktaran Muslera, "Kopenhag takımına olan saygımız çok fazla ama onları iki maçta da yenebilecek güçteyiz" şeklinde görüş belirtti.

"Terim'in anıtı dikilmeli"



NTV Spor muhabiri Evren Göz'e konuşan Felipe Melo, birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Şampiyonlar Ligi'yle ilgili "Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" diyen Felipe Melo, Fatih Terim ve Dünya Kupası'na bir kez daha katılamayan Türkiye hakkında da konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile oynanacak karşılaşma öncesinde takımdaki havayı anlatan Brezilyalı oyuncu, "Karabük maçı Kopenhag maçı öncesi bizim için önemliydi. Zor bir takıma oynadık, saygı duyulması gereken bir takım. Üç puan almayı başardık. Hem bizim hem de camianın moralini yükseltti. Kopenhag'a karşı iyi konstantre olmamız lazım, tüm takımlar bize öyle geliyor. Dikkat etmemiz gereken bir mücadele" dedi.
Kopenhag maçıyla ilgili Melo, "Real Madrid maçında 50 dakika iyi oynayıp, gol pozisyonlarına giren bir Galatasaray vardı. Girdiğimiz pozisyonların biri ya da birkaçı gol olsa; seyri değişirdi. Yarın oynanacak Kopenhag maçı Real Madrid maçından daha zor. Rakip kapalı bir kutu. Çok iyi konsantre olmamız gerekiyor, gol yememek bizim için önemli" diye konuştu.
Melo, antrenmanlarda Mancini'nin Fatih Terim'in istediği benzer şeyleri istediğini söyledi.
Yeni teknik direktör Mancini ve eski teknik direktör Fatih Terim'e de bir parantez açan Felipe Melo, "Mancini'nin futbolculu kariyerini çok fazla seyretme şansım olmadı. Teknik direktörlük kariyerine saygı dıuymak gerekir. Fatih hoca için de söylenecek bir şey yok, başarıları ortada. İki hoca da önemli başarılara imza atmış. Fatih hoca Türkiye'yi bilen ve tanıyan bir isim. Mancini de İngiltere'yi biliyor. İki hoca da kariyer anlamında üst düzeyde" ifadelerini kullandı.
"GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUZ"
Galatasaray'ın bulunduğu Şampiyonlar Ligi grubuyla ilse Melo, "Galatasaray'ın her sene olduğu gibi bu sene de amacı gidebildiği yere kadar gidebilmek, ilk hedef gruplardan çıkmak. Grupta önemli rakipler var, Herkes kura çekimi yapıldığında 'Real ve Juventus gruptan çıkar' dedi. Biz o kadar kolay olmayacağını gösterdik. Kopenhag'ı da yabana atmamak gerek. Maksimum performans vererek gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Çok açık bir grup" dedi.
Melo, grubu üçüncü bitirmek senin için başarı mıdır?" sorusuna "Grubu 1. veya 2. bitirerek gruptan çıkmak, yine tarihe geçmek istiyoruz. Tek düşündüğümüz bu" diye yanıt verdi.
"KAPANMAYACAK BİR FARK DEĞİL"
"Lig uzun periyot ve uzun bir dönem" diyen Melo, "Rakiplerimiz güçlü ve saygı duyuyoruz. İki senenin şampiyonuyuz ve o şampiyonluk kolay yaşanılmadı, kendi gücümüzü de biliyoruz. Liderle aramızda 6 puan fark var, kapanmayacak bir fark değil. Yapmamız gereken bir seri yakalamak ve farkı kapatmak" dedi.
"Derbi kazanmak şampiyonluğa ulaşmak kadar önemli değil" diyen Melo, "İki sene şampiyon olan takım orada kaybetmişti. Yine şampiyonluk gelecekse hiç problem değil. En önemli hedef şampiyonluk..." dedi.
Geleceğiyle ilgili konuşmaktan hoşlanmadığını belirten Melo, "Geleceğimle ilgili, ilerisiyle ilgili yorum yapmayı sevmiyorum. Şimdiyle ilgiliyim ve Galatasaray'da mutluyum. Takımımın başarısı için odaklandım dedi.
"TÜRK HALKI KADAR İSTEDİM"
Hollanda formasıyla Türkiye'ye gol atan ve sevinmeyen Sneijder ile ilgili Brezilyalı oyuncu, "Sneijder'in sevinmemesini ona sormamız lazım, beni ilgilendiren bir konu değil. Türk halkı gibi Türkiye'nin Dünya Kupası'na gitmesini istedim. Bir sonraki turnuvaya gideceklerdir çünkü başlarında Fatih Terim gibi bir antrenör var" dedi.
TERİM'E ÖVGÜ YAĞDIRDI
"Taraftarın hala Terim'i desteklemesi normal" diyen Melo, Terim'le ilgili, "Kendisi yaşayan bir efsane. Terim'in anıtının dikilmesi lazım. Çok önemli başarılara imza atmış bir insan. Geçmiş dönemdeki başarılarda başkanımızın da payı var. O bunu takımı oluşturdu. Yardımcı antrenör ve yöneticilerimizi de unutmamak lazım. Hep beraber tarih yazıldı" dedi.

Aydınlar adaylığını açıkladı!



Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Eski Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi Mehmet Ali Aydınlar, 2 Kasım'da yapılacak kongrede Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar, daha önce düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına aday olmadığını ifade ettiğini hatırlatarak, "Ancak mevcut yönetim anlayışının kulübü getirmiş olduğu noktaya rağmen yönetimde devam etme ısrarı olduğu takdirde, bu kararımı yeniden gözden geçireceğimin de altını çizmiştim. Bugün gelinen noktayı değerlendirdiğimde, olağanüstü genel kurulun gündem maddelerini ve satır aralarını da dikkatle okuduğumda, mevcut zihniyetin büyük bir arzu ile yönetimde devama kararlı olduğunu açıkça tespit etmiş durumdayım" değerlendirmesinde bulundu.
Seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adayı olacağını vurgulayan Aydınlar, "Gerek Fenerbahçe Kulübü'nün içerisinde bulunduğu durum, gerek kongre üyeleri ile taraftarlardan gelen büyük talep ve teveccühü göz önüne alarak, 26 yıldır hizmet verdiğim kulübümün temsil ettiği gerçek değerlere sahip çıkma adına, olağanüstü genel kurulda başkanlığa adaylığımı koyma kararı almış bulunuyorum" ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇE KULÜBÜ ASLA VE ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR"
Fenerbahçe Kulübü'nün mevcut zihniyetin devamına dair bütün işaretleri taşımakta olan bir olağanüstü genel kurula götürülmeye çalışıldığını savunan Aydınlar, yaptığı açıklamada; "Ülke sporunun temel direği olan, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü, plansız, programsız, projesiz, vizyonsuz bir seçim anlayışı ile geçmişe dair hiçbir şeyi sorgulamaksızın yeni bir dönemi daha başlatmaya hazırlanmaktadır. Detaylı mali tabloları ve finansal açılımları hiç kimse tarafından bilinmeyen, konsolide rakamları belirsiz, şeffaflıktan uzak bir yapı, kongre üyelerine hamasi şampiyonluk sözleri verilerek yeni bir dönem adına oya sunulmakta ve herhangi bir değerlendirmeye imkan tanınmamaktadır. Kongre oyunlarıyla başkan adaylarının önleri kesilmek istenmekte, söz verildiği halde ihraç kararı verilmiş kişilere kongreye katılım imkanı verilmeyerek, yani gerçek anlamda bir demokratik seçim zemininin temin edilmesinden imtina edilerek, ülkenin en büyük ve köklü kurumu sıradan bir dernek gibi seçim sandığına götürülmeye çalışılmaktadır. Burada çok açık ve net bilinmesi gerekir ki bu büyük kurumun insanlık, adalet, manevi değerler, öncü rol oynama, başarı ve liderlik etme olguları ile şekillenmiş olan DNA'sı artık bu anlayışı kabul etmemekte, bünyesi reddetmektedir. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki büyük Fenerbahçe Kulübü asla ve asla sahipsiz değildir. Kişilerin hegemonyası ve bir şahıs şirketi mantığı ile işletilerek hiçbir yere götürülemez. Bu büyük kurumun gerçek sahipleri; kuruluşundan beri görkemli tarihini şekillendirmiş olan sporcuları, emeklerini ve kaynaklarını koymuş yöneticileri, kulübüne gönülden bağlı taraftarları ve kongre üyeleridir" dedi.

Aydınlar, birlikte hareket edeceği ekibiyle birlikte, kulübün geleceğine dair plan ve programını tüm kamuoyu ile paylaşacağı bir basın toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğini kaydetti.

Ünal Aysal takipte



Sarı-kırmızılı temsilcimiz, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın Kopenhag ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
      
Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulan çalışmada, futbolcuların moralli oldukları gözlendi.
      
Sarı-kırmızılı takımın antrenmanında, sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop, Gökhan Zan ve Hakan Balta yer almadı.
            
AYSAL ANTRENMANI TAKİP ETTİ  
Galatasaray takımının antrenmanını, kulüp başkanı Ünal Aysal da saha kenarından takip etti.
      
Antrenmanın başlamasının ardından sahaya inen ve basın mensuplarının oturduğu tribüne gelen Aysal, buradan çalışmayı izledi.
      
Maçla ilgili görüşleri sorulan Aysal, "Şu anda önümüzde çok güzel bir manzara var. Açıklamada bulunmayacağım. Yarın maçtan sonra konuşuruz" demekle yetindi. 

Torey Thomas'ın yerine Jerome Randle!



Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim, Torey Thomas'ın yerine eski oyuncusu Jerome Randle ile anlaştı.
      
Daha önce 2010-2011 sezonunda kadrosunda yer alan Jerome Randle'ı transfer eden Aliağa Petkim, Torey Thomas'la yollarını ayırdı. Randle'ın cumartesi günü oynanacak Galatasaray Liv Hospital maçında forma giymesinin beklendiği bildirildi.
      
Aliağa Petkim'le 2010-2011 sezonunda 15 lig maçında forma giyen Randle, 17,4 sayı ve 3,8 asist ortalamalarını yakalamıştı.

Homend Antalya Belediyesi'ne takviye



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Homend Antakya Belediyespor'un, 2 yabancı oyuncuyla anlaşma sağladığı bildirildi.
      
Kulüp Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, Atlanta Dream takımından ABD'li oyuncu Aneika Henry ve geçen sezon Ceyhan Belediyesi takımında oynayan Hırvat oyuncu Jelena İvezic ile 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirtti.
      
Takımlarının bu yıl ligde başarılı maçlara imza atacağına inandığını ifade eden Savaş, kısa zamanda başarıyı yakalayan takımın gücüne güç katmak için yeni transferler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Beşiktaş'ın rakibi Csurgo!



Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı'nın Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 3. turundaki rakibi Macaristan'ın Csurgo takımı oldu.
Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, ikinci turunda İsviçre temsilcisi Pfadi Winterthur'u eleyen siyah-beyazlıların, 3. turdaki rakibi Avusturya'nın başkenti Viyana'da çekilen kurayla belli oldu.
Toplam 20 ülkeden 32 takımın katıldığı kura çekiminde Macar ekiple eşleşen Beşiktaş'ın rakibiyle ilk maçını 23 veya 24 Kasım tarihlerinde İstanbul'da, rövanşı ise 30 Kasım veya 1 Aralık tarihlerinde deplasmanda oynayacağı belirtildi. 

Mourinho disiplin kurulunda



Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, son oynanan lig maçındaki uygunsuz davranışları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.
İngiltere Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, Premier Lig'de Chelsea ile Cardiff City arasında oynanan son lig maçında futbolcuların zaman geçirmeye yönelik hareketlerine yönelik protestosu nedeniyle hakem tarafından tribüne gönderilen Mourinho'nun disiplin kuruluna sevk edildiği ve 24 Ekim'e kadar savunmasını vereceği belirtildi.
Portekizli 50 yaşındaki teknik adam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, tribüne gönderilmesinin rahatsız edici bir durum olduğunu belirterek, "Hakemin neden işimi yapmamı engellediğini bilmiyorum" dedi.
Schalke ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçı için Almanya'ya giden ve Dusseldorf Havaalanı'nda açıklama yapan teknik adam, lig maçındaki protestosuna ilişkin gazetecilerin sorularını, "Maçın bileti için para verseydim ve tribünde olsaydım, top dışarı her çıktığında, maç durduğunda ve rakip tekrar oyuna soktuğunda endişelenirdim çünkü bu durumlarda ortalama 21 saniye geçiyor. Bu durum, verilen paranın çöpe atılmasıdır. Maçta verilen araları topladığınız zaman 90 dakikada top oyunda 55 veya 60 dakika kalıyor. Bana göre, asıl kural ihlali budur" şeklinde yanıtladı. 

Bu tip davranışları nedeniyle daha önce de birçok kez ceza alan Mourinho, son olarak,Real Madrid'in teknik direktörlük koltuğunda oturduğu geçen sezonun İspanya Kupası finalinde Atletico Madrid'le oynanan maçta hakeme itiraz ederek tribüne gönderilmişti.

Buffon'dan Real Madrid eleştrisi!


Galatasaray'ın, Kopenhag ile çok kritik bir maça çıkacağı Şampiyonlar Ligi'nde gözler bir yandan da Real Madrid - Juventus maçında olacak. Maç, önce Kopenhag; ardından da Galatasaray ile berabere kalan Juventus için çok daha kritik.
İtalyan ekibinin deneyimli kalecisi Gianluigi Buffon, zorlu karşılaşma öncesi Real Madrid'in transfer politikasına eleştiriler getirerek takım arkadaşlarına cesaret aşılamaya çalıştı. Real Madrid'in son 10 yıldır birçok yıldızı kadrosuna kattığını; ancak hala 10. Devler Ligi şampiyonluğuna ulaşamadığını hatırlatan Buffon, "Real Madrid para harcayarak şampiyonluk satın alınabileceğini düşünüyor. Ancak gerçekte şampiyon olmak için bir gelecek vizyonuna sahip olmak, dengeli bir takım kurmak ve sabır gerekli" dedi.
Real Madrid hayallerini kurduğu 10. Avrupa şampiyonluğu için son 5 yılda 600 milyon euro'dan fazla para harcadı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Bayern Münih'in ise bu süreçte transfer için kasasından 227 milyon euro çıktı.

Yeni Bale mi doğuyor?



Andros Townsend, hem Tottenham hem de milli takımda sergilediği performansla bugünlerde Ada'da adından en çok sözettiren futbolcuların başında geliyor.
Takımının Aston Villa'yı yendiği son lig maçında da golle buluşan Townsend'e, takım arkadaşı Jan Vertonghen övgüler yağdırdı. Belçikalı savunmacı, 22 yaşındaki Townsend'in yeni bir Gareth Bale olma potansiyeli bulunduğunu söyledi. Townsend'in çalışma ahlakına dikkat çeken Vertonghen; "Çok hızlı ve teknik. 2 ayağını da çok iyi kullanabiliyor. Andros kendisini bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tottenham tarihinin en büyük oyuncusu olabilir" diye konuştu.
Genç oyuncunun kısa süre içinde taraftara Gareth Bale'i unutturacağını savunan Vertonghen, İngiltere Milli Takımı’nın da, Dünya Kupası öncesi çok önemli bir parça kazandığına dikkat çekti. Andros Townsend, sezon başından bu yana gösterdiği performansla, Aaron Lennon ve Erik Lamela gibi oyuncuları yedek bırakmış durumda..

İstanbul'da tenis şöleni


İstanbul'un ev sahipliği yaptığı WTA Sezon Sonu Turnuvası, geçen yıl Serena Williams’ın şampiyonluğu ile son bulmuştu.
Geçen sezon finalde Maria Sharapova’yı yenerek mutlu sona ulaşan Serena Williams, bu yıl da şampiyonluğun en büyük favorisi... Bu sezon oynadığı 73 maçta sadece 4 kez yenilen Williams, katıldığı 14 turnuvanın 10'un da mutlu sona ulaşmayı başardı. Bu turnuvalar arasında Fransa Açık ve Amerika Açık da vardı. Williams'ın bulunduğu kırmızı grupta Agniezka Radwanska, 2011 şampiyonu Petra Kvitova ve Angelique Kerber yer alıyor.
Dünya 3 numarası Maria Sharapova’nın omzundaki sakatlık nedeniyle katılamadığı turnuvada, Williams'ın en büyük rakibinin yine Victoria Azarenka olması bekleniyor. Williams, bu sezonki 4 yenilgisinin 2'sini azarenka'dan aldı. Kariyerindeki ilk sezon sonu turnuvası şampiyonluğunu arayan Azarenka, beyaz gruptan çıkmak için Li Na, Sara Errani ve Jelena Jankovic ile mücadele edecek.
İstanbul, WTA Sezon Sonu Turnuvası'na son kez ev sahipliği yapıyor. Turnuva gelecek sezondan itibaren Singapur'a taşınacak.

"Arsenal'in kapısından 3 kez döndüm"



Borussia Dortmund'un ve A Milli Takım'ın orta saha oyuncusu Nuri Şahin, kariyeri boyunca Arsenal'in 3 kez kapsınından döndüğünü ve Mesut Özil'in İngiliz kulübünün çok önemli bir parçası olduğunu söyledi.
UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Arsenal'in kendi sahasında Borussia Dortmund'u ağırlayacağı maç öncesinde konuşan milli futbolcu, "Çok yakındı. Kariyerimde 3 kez Arsenal forması giymek üzereydim. Hiçbiri gerçekleşmedi ama bu da futbol içerisinde normal bir durum" değerlendirmesinde bulundu.
UEFA'da yer alan haberde, Arsenal'in kapısından ilk olarak 16 yaşında döndüğünü ve son olarak 2012'nin yaz döneminde imza atmak üzereyken Liverpool'a transfer olduğunu hatırlatan Şahin, Arsenal'in Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil'e ilişkin de "O harika bir oyuncu ve iyi bir arkadaşım. Onun Arsenal'deki herhangi bir oyuncu olduğunu söylerseniz, bu ona saygısızlık olur. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirsiniz ki o takımın çok önemli bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

Frey kalesini gole kapattı!



Bursaspor'un, sezon öncesi İtalya'nın Genoa takımından transfer ettiği kaleci Sebastien Frey, Spor Toto Süper Lig'de son 3 maçta kalesinde gol görmedi.
      
İngiliz kaleci Scott Carson'un takımdan ayrılmasının ardından transfer edilen ve ilk 5 haftada 9 gol yiyen Frey, son 3 maçı ise gol yemeden tamamladı.
      
Ligde 8 maçın tamamında yeşil-beyazlı takımın kalesini koruyan Frey, Spor Toto Süper Lig kariyerine, ilk haftada Eskişehirspor deplasmanında 2 gol yiyerek başladı. Bunun ardından Fransız file bekçisinin koruduğu kalelere Galatasaray ile Medical Park Antalyaspor birer, Beşiktaş 3, Çaykur Rizespor da 2 gol attı.

Vakıfbank, Gent'e konuk oluyor



CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank, C Grubu'ndaki ilk maçında Belçika'nın Gent takımına konuk olacak.

Sportarena Tolhuis Salonu'nda gerçekleştirilecek Gent-Vakıfbank mücadelesi, saat 21.30'da başlayacak. Karşılaşmayı Portekiz'den Helio Ormonde ve Almanya'dan Ute Maria Fischer yönetecek. Bu karşılaşma NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak.
      
Vakıfbank, CEV Denizbank Bayanlar Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ilk karşılaşmasında Belçika'nın Gent takımıyla deplasmanda karşılaşacak.
Geride kalan sezonu Türkiye Kupası, Acıbadem Bayanlar Ligi ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarını kazanarak kapatan ve tarihi bir başarı yakalayan Vakıfbank, yeni sezona da FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonluğuyla başlayarak adının dünyanın zirvesine yazdırırken, "Devler Ligi"ne Gent karşılaşmasıyla başlayacak.
      
Gruptaki bir diğer maçta ise Romanya'nın Dinamo Romprest ile Polonya'nın Atom Trefl ekipleri karşı karşıya gelecek.

"F.Bahçe'den puan almak istiyoruz"



Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü.
      
Celal Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Bülent Uygun gözetiminde gerçekleştirilen antrenman egzersizle başladı. Futbolcular, yarı alanda çift kale maçının ardından şut çalışması yaptı. Hafif sakatlığı bulunan Serdar Özbayraktar ise takımdan ayrı çalıştı.
      
Marius Stankevicus, gazetecilere yaptığı açıklamada, lig lideriyle karşılaşacaklarını ve rakiplerine saygı duyduklarını söyledi. Fenerbahçe maçına kafa olarak da hazırlandıklarını ifade eden Stankevicus, "Ne yaptığını bilen bir hocamız var, onun önderliğinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Maça üst düzeyde konsantrasyonla hazırlanıyoruz. Son 3 maçta performansımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Abdou Razack Traore ise deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı zor bir maça çıkacaklarını belirterek, "Torku Konyaspor maçının yorgunluğunu üstümüzden attık. Fenerbahçe maçına hazırlanıyoruz. Bu maçta Bülent hocamızın dediklerini yapmamız yeterli olacaktır" diye konuştu.
      
Muhammet Demir de Fenerbahçe deplasmanına puan almak için gideceklerini ifade ederek, "İnşallah bu maçtan alnımızın akıyla çıkarız" ifadelerini kullandı.
      
Sakatlıktan tam olarak kurtulamadığını ancak gün geçtikçe daha iyi olduğunu vurgulayan Demir, "Üç haftadır oynuyorum. Kondisyon olarak kendimi düzelttiğim zaman daha da iyi olacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Aslan, Polonya semalarında!



Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki ilk maçını yarın deplasmanda Polonya ekibi Zaksa'ya karşı yapacak.
Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde geride kalan sezonu üçüncü sırada tamamlayan ve "wild card" alarak CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan sarı-kırmızılılar, Polonya temsilcilcisi Zaksa önünde Avrupa kupasına iyi bir başlangıç yapmaya çalışacak.
Kedzierzyn Kozle kentindeki Azoty Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 19.00'da başlayacak. Mücadele Saat 19:00’dan itibaren NTV Spor ve NTVSpor.Net’ten canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Rusya'dan Victor Markov ve Romanya'dan Paul Catalin Szabo-Alexi yönetecek.
G Grubu'ndaki diğer maçta ise Belçika'dan Knack Roeselare ve Almanya'dan VfB Friedrichshafen takımları karşılaşacak.

Saraç'tan taraftara çağrı!



Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, ligin zorlu bir süreç olduğunu ve her takımın birbirinden puan aldığını kaydetti.
      
Puan cetvelinde her hafta büyük değişiklerin olduğunu ifade eden Saraç, "Lig, planladığımız gibi gidiyor. Eskişehirspor'un teknik kadrosundan ve futbolcularından memnunuz. Çaykur Rizespor maçına hazırlanıyoruz. Mahmut Boz ve Kayacan Erdoğan dışında sakat futbolcumuz bulunmuyor. Dede, bu hafta içinde takımla birlikte antrenmanlara başlayacak. Çaykur Rizespor maçında galibiyet almayı bekliyoruz. Bu maça üç puan parolasıyla çıkacağız. Uzun zamandır tribünlerimizde eksik gördüğümüz taraftarımızın desteğini Çaykur Rizespor maçında güçlü şekilde görmek istiyoruz. Süper Lig'in şike süreciyle başlayan zaman içinde, tribünlerde büyük bir taraftar kaybı var. Bu süreç futbola olan ilgiyi ve güveni sarmış olacak ki taraftarlar tribünlerden çekilmeye başladı" dedi.
      
Eskişehirspor Kulübü İktisadi İşletme ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Asbaşkanı Bahadır Ünalan da Çaykur Rizespor maçında açık tribün biletlerinin 15 liradan, kapalı tribün biletlerinin 30-100 liradan satışa sunulacağını bildirdi.

"Attığım goller asla silinemez"



Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, Barcelona'da tercümanlık ve yardımcı antrenörlük yaptığı 1996-1997 yıllarında çalıştığı ve "gerçek Ronaldo" olarak adlandırdığı Brezilyalı forvet Ronaldo Luis Nazario de Lima, profesyonel futbola başlamasının 20. yılı dolayısıyla FIFA.com'un sorularını yanıtladı.
Aktif futbol hayatını noktaladığı 2011'e kadar Cruzeiro, PSV Eindhoven, Barcelona, Inter, Real Madrid, Milan ve Corinthians kulüplerinde oynayan Ronaldo, 1993 yılında profesyonelliğe adım attığı Cruzeiro formasıyla Caldense karşısına çıktığı ilk maçla ilgili bir anısını paylaştı; "O zamanlar cep telefonu yoktu. Bento Riberio'daki (Rio de Janeiro kentindeki bir mahalle) arkadaşlarımın çoğunun evinde telefon bile yoktu. Herkes çok heyecanlıydı. Aileme, maçla iligili arkadaşlarımı haberdar etmelerini söyledim. Karşılaşma televizyondan yayımlanmıyordu. Babam, Rio de Janerio'ya yaklaşık 450 kilometre mesafedeki Belo Horizonte'deki bir radyo istasyonunun yayınını takip edebilmek için radyosunu alıp yüksek bir tepeye çıkmıştı. Kazandığımız maçı canlı olarak dinlemişti. Bu gerçekten çok heyecan vericiydi."
     
Ronaldo, "ilk maaşıyla ne yaptığı" sorusuna, "Tamamını anneme vermiştim. Çünkü Bento Ribeiro'daki evimizde benim dışımdaki tüm aile fertlerinin yatağı vardı. Ben ise koltukta uyuyordum. Annem, şükran göstergesi olarak yattığım koltuğun kumaşını baştan kaplattığı için uyumak için daha iyi bir yerim olmuştu" cevabını verdi.
     
Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Brezilya'nın unutulmaz isimlerinden Zico'nun, her zaman idolü olduğunu belirten 37 yaşındaki Ronaldo, Hollandalı Marco van Basten'in de tüm zamanların en iyi forvetlerinden biri olduğunu belirtti.
     
Brezilya Milli Takımı'nın, FIFA Konfederasyonlar Kupası finalinde son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı yenerek, potansiyelini gösterdiğini belirten Ronaldo, sürekli gelişme kaydeden milli takımın, evsahibi olduğu 2014 Dünya Kupası'nı kazanabileceğine dair Brezilya halkına umut verdiğini dile getirerek, "Favorilerim, sırasıyla Brezilya, Almanya ve İspanya" dedi.
     
15 golle "Dünya Kupası tarihinin en fazla gol atan oyuncusu" unvanını elinde bulunduran Ronaldo, 14 golü bulunan Alman Miroslav Klose'nin, kendisini geçebileceğinin söylenmesi üzerine "Rekorların, kırılmak için olduğuna inanıyorum. O yüzden beni endişelendirmiyor. Bir gün biri rekoru kıracak ancak futbol geçmişim ve Dünya Kupası'nda attığım 15 gol asla silinemez. Benden fazla gol atarsa onu kutlar ve ona hayranlık duyarım ama bu, ismim veya gollerimden bir şey götürmez." dedi.

Çaykur Rizespor'da 1 puan sevinci


Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'da kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, hak ettikleri 1 puan aldıklarını söyledi.
      
Ferah, yaptığı açıklamada, Beşiktaş deplasmanında iyi oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Beşiktaş gibi önemli bir rakibe karşı iyi mücadele ettik. Rakibimiz de biz de yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Kaleciler iyi maç çıkardı. Maçın geneline bakıldığında beraberlik adil sonuçtu. Beşiktaş deplasmanında hak ettiğimiz 1 puan aldık" dedi.
      
Her geçen hafta çok daha iyi işler yaptıklarını vurgulayan Ferah, "Yeni kurulan bir takım olmanın eksiklerini çabuk üzerimizden attık. Her geçen hafta çok daha iyi mücadele ediyoruz. Özellikle deplasmanda Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlara kaybetmedik. Gaziantepspor'a karşı kazandık. Dört deplasman maçında sadece Trabzonspor'a kaybettik ama oyun olarak o maçta da iyi işler yapmıştık. Her maç sahada 90 dakika oyunu bırakmayan bir ekip olması taraflı tarafsız herkesin taktirini kazanıyor. Teknik ekip ve futbolcu arkadaşlarımızı kutluyoruz. Çaykur Rizespor için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar" diye konuştu.