23 Ekim 2013 Çarşamba

Alex Ferguson açıkladı!




Manchester United'ın son dönemde kazandığı başarılarda büyük pay sahibi olan Evra'dan da övgüyle söz eden Ferguson, "Evra çok iyi bir profesyonel. Birlikte çalıştığımız süre içinde kendisi ile herhangi bir sorun yaşamadım" şeklinde konuştu.
Futbol dünyasına gelen büyük yeteneklerin sayısının azaldığını ifade eden Ferguson, antrenörlerin de beklentilerin çok altında kaldığını söyledi. "Genç futbolcular arasında yetenekli futbolcu sayısı çok az. Antrenörler de genç futbolcuları ileri taşıyabilecek düzeyde değil."
Cristiano Ronaldo'ya övgüler yağdıran Ferguson, "Kariyerim boyunca çalıştırdığım en yetenekli futbolcu Cristiano Ronaldo'ydu. Ancak onu takımda tutmayı başaramadık. Real Madrid geri çeviremeyeceğimiz bir teklifle kapımızı çaldı. Bir oyuncu için 80 milyon euro'luk teklif edilince kabul etmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.
Alex Ferguson hakkında en çok merak edilen konulardan biri de Sir'ün neden İngiltere Milli Takımı'nı çalıştırmadığıydı. Bu konuya da açıklık getiren Ferguson, "İngiltere Futbol Federasyonu'ndan iki kez teklif aldım. Ancak bu teklifleri kabul etmedim" dedi.
Sezon başında birçok takımın transfer listesine aldığı Wayne Rooney hakkında da konuşan Ferguson, "Rooney takımdan ayrılmak istediğini bize söylemişti. Ancak şu anda takımın sorumlusu David Moyes ve bu konuda kararı o verecek. Rooney'nin çok kolay sakatladığına da değinen Sir, Rooney'nin iyileşmesinin de uzun sürdüğünü dile getirdi" dedi.
Manchester United Kulübü sahiplerinden John Magnier ile sorunlar yaşadığını doğrulayan Ferguson, "Birlikte çalıştığımız dönemde John Magnier ile tartıştığımız doğru. Ancak bu tartışma bir yanlış anlaşılmadan dolayı oldu. Şu anda aramızda herhangi bir sorun yok. Dost olduğumuzu söyleyebilirim" diye konuştu.
Roy Keane ağır bir dille eleştiren Ferguson, "Keane'nin takımdan ayrılması çok iyi oldu. Oyuncular arasında huzursuzluk yaratıyordu. Çok ilginç bir karakteri vardı ve kendini Peter Pan sanıyordu. Ayakları çekmeyeye başladığında eksi performansından uzaklaştığını anladı. Takımdan kendi isteğiyle ayrılmasaydı, ben yollarımızı ayıracaktım" dedi.
Alex Ferguson David Beckham ve Roy Keane hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İki oyucunun da kendisi aracılığıyla takımda oynadığını belirten Sir, bu iki önemli ismin de satıldığını vurguladı. "Beckham, Arsenal maçındaki olaydan sonra ısrarla özür dilemedi. Yaptığı evlilikle birlikte şöhret olmayı tercih etti."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder