29 Ekim 2013 Salı

Altın Top kimin olacak?



Futbol dünyasının en prestijli bireysel ödülü Altın Top için yarışacak futbolcular heyecanlı bekleyişe başladı.
Ödül için mücadele edecek 23 futbolcu belirlendi. Aralık ayında bu liste 3 kişiye düşürülecek. 13 ocak 2014'te de kazanan futbolcu açıklanacak.23 kişilik listeye son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih damga vurdu. Listede 6 Bayernli oyuncu yer aldı.
UEFA tarafından Avrupa'da yılın futbolcusu seçilen Frank Ribery'nin yanı sıra, Philipp Lahm, Thomas Mueller, Manuel Neuer, Arjen Robben ve Bastian Schweinsteiger altın top ödülü için yarışacak. Bundesliga'dan ödül için aday gösterilen bir diğer oyuncu, Borussia Dortmund'un golcüsü Robert Lewandowski oldu. Son 4 yıldır altın topu kimseye bırakmayan Lionel Messi de, takım arkadaşları Neymar, Iniesta ve Xavi ile birlikte adaylar arasında... Real Madrid'i ise Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale temsil ediyor.
Premier Lig'ten Mesut Özil, Luis Suarez, Robin Van Persie, Eden Hazard ve Yaya Toure ödüle aday gösterildi. Fransa Lig-1'den ise 23 kişilik aday listesine Zlatan İbrahimoviç, Edinson Cavani ve Radamel Falcao girdi. Fransa basını, Şampiyonlar Ligi’ndeki son Anderlecht maçında 4 gol birden atan İbrahimoviç'i, şimdiden en büyük favori olarak gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder