23 Ekim 2013 Çarşamba

"Büyük takımları İstanbul'da yenmek çok zor ama.."




Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe maçına ilişkin, "Anadolu takımları için büyük takımları İstanbul'da yenmek çok zor ancak kadronuzda çok süratli ve kontra atağa meyilli futbolcularınız olursa o zaman kazanma ihtimaliniz yükseliyor" dedi.
Uygun, Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçında taktiksel olarak önlem almaya çalıştıklarını belirtti.
Fenerbahçe'ye karşı kazanabilmek adına "sahada neler yapabiliriz" mantığıyla hazırlandıklarını dile getiren Uygun, "Bireysel önlem almaya çalıştığınızda neredeyse 17-18 futbolcu mevkilerinin en yeteneklisi ve özellikli futbolcular. Fenerbahçe'nin oyun anlayışını değil, 'Gaziantepspor olarak takım halinde nasıl oynayabiliriz, kendi eksiklerimizi takım halinde nasıl bertaraf edebiliriz' şeklinde düşüncemiz var. İyi tarafımızı sahaya nasıl yansıtmaya çalışacağız" dedi.
Fenerbahçe ile İstanbul'da zor bir maça çıkacaklarını vurgulayan Uygun, "Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray'a yenildik. Anadolu takımları için büyük takımları İstanbul'da yenmek çok zor ancak kadronuzda çok süratli ve kontra atağa meyilli futbolcularınız olursa o zaman kazanma ihtimaliniz yükseliyor. Çok süratli ve kontra atağa müsait kadro yapımız yok. O yüzden bizi zor bir maç bekliyor ama taktiksel olarak takım kurgusuyla çıktığımızda da istediğimiz puanları alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Takım olarak milli maç arasını iyi değerlendirdiklerini belirten Uygun, ilk 5 haftada yaşadıkları handikapları ortadan kaldırdıklarını dile getirdi.
"TARAFTARLARIMIZI ÜZDÜĞÜMÜZ İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"
Geçen hafta oynadıkları ve 3-3 biten Torku Konyaspor maçına da değinen Uygun,  "Bu maçtan sonra sabaha kadar kendimi yedim. Bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.
Torku Konyaspor maçında hatanın kendisinde olduğunu söyleyen Uygun, "İnsanlar değişen oyuncuya bağlasa da sonuçta takım oyunu oynanır, oyuna giren oyuncular hata da yapsa bunların örtbas edilmesi gerekir. Maçtayi yanlışları görüp önlem almak isterken maalesef birbirini takip eden hatalar bize pahalıya mal oldu. Taraftarlarımızı üzdüğümüz için özür diliyorum. 'Dün dünde kalmıştır cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım' derler ya yarın da daha güzel günler için çok çalışıp, iyi mücadele etmek lazım" diye konuştu.
Uygun, Serdar Özbayraktar ve Kemal Tokak'ın sakatlığının devam ettiğini, Bekir Ozan Has'ın da kart cezalısı olduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder