24 Ekim 2013 Perşembe

"Bursaspor başarılı olmak zorunda"



Bursaspor Kulübü Genel Direktörü Ayhan Barışıcı, yeşil-beyazlı takımın Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bursaspor'un sezona kötü başladığı" şeklindeki değerlendirmeleri doğru bulmadığını söyledi. 

''Kötü" kelimesinin kullanılmasının da doğru bir tabir olmadığını, insanların hafızasında "kötü" kelimesini yaşatmamak gerektiğini ifade eden Barışıcı, "Bursaspor'un yeni bir yapılanma içinde olduğunu, hoca değişikliğine gittiğini, yeni transferlerin takıma adaptasyonunu, yeni bir yönetim oluşumunu bunlarla birlikte doğabilecek sorunları elbette ki hepimiz birlikte yaşadık. Zaman zaman kulüplerin iç bünyesinde birtakım sıkıntılar yaşansa da onları izole etmek, kapatmak hem basının, taraftarın hem yöneticilerin işi olması gerektiğini
 düşünüyorum. Nihayetinde biz Bursaspor takımından mutlu olmayı isteyen, şehri mutlu etmek için elinden gelen gayreti gösteren bir anlayışla yola çıktık. Bunu da tesis etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önemli olan takımın birtakım aksaklıklarını giderip, takım içindeki huzuru mutluluğu yaşatabilmenin arzusu içindeyiz" dedi.

Barışıcı, ligin 8. haftasında sahalarında oynadıkları ve 2-0 kazandıkları Kayserispor maçında "takım oyunu anlayışı"nı oturttuklarını vurgulayarak, karşılaşmanın ardından teknik heyet ile oyunculardaki sevinç ve birbirlerine sarılmalarının kendisini galibiyetten daha çok etkileyen ve sevindiren bir olay olduğunu, o bakımdan Bursaspor'un geleceğiyle ilgili son derece ümit taşıdığını belirtti.
      
Takım içindeki birlik ve beraberliğe basın, taraftar ve yönetim kurulu olarak destek olunması halinde Bursaspor Kulübü'nün geçen yıllardaki başarıyı elde etmemesi gibi bir olayın söz konusu olamayacağını düşündüğünü dile getiren Barışıcı, "Bursa, başarılara alıştığı gibi sürekliliği de isteyen bir kent. O bakımdan Bursaspor başarılı olmak zorunda. Ben bu başlangıcı yenilenme olarak düşünüyorum. İnşallah bunun başarıya dönüşmesini önümüzdeki günlerde hep birlikte izleyeceğiz. Son maçlarda aldığımız galibiyet serisi bizi puan cetvelinde belli yerlere getirdi. Konya ve Fenerbahçe maçları çok çok önemli müsabakalar. Bunlardan da başarılı çıkacağımızı düşünüyorum. Birtakım eksiklerimiz var. Mevki bakımından zaman zaman zorlansak da hocamız '11'inci adamın 12'nci adamı kim ' dendiğinde onu 'takım' olarak ifade ediyor. Taraftarımız bundan yanlış bir algılama hissetmesinler. Onlar komple takım oyununa dahil kişiler zaten ama takım oyunu yüzdesini üst seviyelere çıkarabildiğimiz sürece önümüzdeki haftalarda kendi kimliğini ortaya koyarak, oyuncular kapasitelerini üst seviyelere çıkararak, potansiyellerini yüksek tutarak Bursaspor'un istediği yerlere geleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
      
Barışıcı, bir gazetecinin, "Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Volkan Şen'in transferleriyle ilgili bir çalışmanız var mı '' sorusuna, "Geçmiş dönemlerde Bursaspor'da yöneticilik yaptığım dönemlerde bu tip soruları, 'bizim önümüzde daha devre arasına kadar daha çok maç var. Bunlara net bir cevap vermeye kalkarsak takım içindeki arkadaşlarımızın huzurunu bozarız' diye cevaplıyordum. Bu yolculukta mutlu olmanın en önemli şeylerinden bir tanesi herkesin bu takım içinde var olabildiğini hissettirebilmektir. Bunu Pintosu ile Ozan İpek'i ile altyapıdan çıkan bugün A2'de oynayan çocuklarımızla birlikte tutabilirsek, malzemecisinden masörüne, altyapısındaki oyuncularından antrenörlerine, burada çalışan aşçımızdan, kahvecimize bütün çalışanlarımızla birlikte bütün tutabilirsek, onların kafasında herhangi bir yer değişikliği konusu söz konusu olmazsa, bu birlikteliği temin edebilirsek mutlu yaşayabiliriz. O bakımdan transferlerle ilgili bir beyanatta bulunmak bana göre doğru olmuyor, olmaz. Ancak devre arası bir transfer sezonu olarak ayrılmış. Kurallar gereği böyle konmuş, sebebi takımlar birtakım eksiklerini gördükleri takdirde buralara oyuncu takviyesi yapsınlar diye düşünülmüş. Biz de bunlarda şayet bir takım aksaklıklar görürsek, elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder